Ogledna osnovna škola „Adi Endre“
Dragi Posetioci, Učenici, Roditelji, Nastavnici!

Moto naše škole glasi:
Nije znanje znati, već je znanje znanje dati.

Jovan Jovanović Zmaj

25. april 2024.
Dečja misija iz Feketića je nižim razredima na srpskom i mađarskom jeziku prikazala lutkarsku predstavu pod nazivom "Ježić željan ljubavi 2".

SLIKE U GALERIJI

24. april 2024.


Nastavnici i učenici iz Malog Iđoša, srednje Medicinske škole iz Subotice posetili su našu školu da bi sadašnjim osmacima promovisali svoju školu.24. april 2024.
U maloiđoškom pozorištu su učenici nižih razreda, kao i 5. i 6. razred koji nastavu slušaju na mađarskom jeziku, gledali predstavu "Svevideća princeza" u izvođenju subotičkog Dečjeg pozorišta. Okosnica radnje: princeza će su udati samo za onog prosca koji uspe tako da se sakrije da ga ona ne vidi. Naravno, takav prosac se još nije našao.Stoti prosac je uspeo da osvoji princezino srce, tako da je ona njega izabrala jer ga je videla srcem, ne samo očima. Tako se radnja naravno završava hepi endom.
Ova zabavna i poučna predstava se dopala deci, pa su glumce nagradili gromoglasnim aplauzom.

SLIKE U GALERIJI

22. april 2024.
Na međunarodnom likovnom konkursu koji je raspisalo Društvo za zaštitu životne sredine "Arkus" iz Bačke Topole, a naziv mu je ove godine bio šareni šafran, Maja Gajić, učenica 4.a odeljenja naše škole , osvojila je drugo mesto.

Pripremila ju je Katalin Kerekeš.


18 - 19. april 2024.
Više od osamdeset učenika viših razreda naše škole je bilo na dvodnevnoj ekskurziji. Prvog dana su posetili "Sunčanu reku", etno selo na obali Drine, zatim su otišli u Tršić, rodno mesto Vuka Karadžića. Tu su obišli rodnu kuću reformatora srpskog jezika i pravopisa, da bi zatim posetili ženski manastir Tronošu i izvor nazvan 9 Jugovića. Manastir Tronošu je počeo da gradi kralj Dragutin, a nakon njegove smrti završila ga je njegova supruga kraljica Katalin, kći Ištvana V, mađarskog kralja. Učenici su prespavali na Divčibarama u jednom hotelu, a veče se završilo diskom.
Drugi dan je počeo šetnjom čiji je cilj bio vrh Golubac, visok 1056 metara.
Posle ručka, obišli su grad Valjevo, a zatim Brankovinu, gde su videli grob srpske pesnikinje Desanke Maksimović, školu koju je pohađala kao i njoj posvećen muzej.
Učenike su pratili Lila Bede Hajnal, Tamara Bulatović, Aleksandra Vučinić, Hana Kovač, Andrea Kormanjoš, Karolina Sič, Emeše f. Mago, Aniko Leštar i Valentin Filep.

SLIKE U GALERIJI

15. april 2024.


Profesori bačkotopolske srednje škole "Jožef Šinkovič" su posetili našu školu da bi našim osmacima predstavili svoje smerove.14. april 2024.
Naša škola je bila domaćin Okružnom takmičenju iz biologije. Učestvovalo je 25 škola, 90 učenika i 40 nastavnika iz opština Subotica, Bačka Topola i Mali Iđoš. Našu školu je predstavljala Biborka Bačo /5.b/.

Pripremila ju je nastavnica Lila Bede Hajnal.

Na linku su rezultati takmičenja.

12. april 2024.
Našu školu je posetio Veselin Miličević, srpski pesnik, poznat prvenstveno po poeziji za decu, ali i po aforizmima koji se objavljuju u nedeljnom broju "Mađar soa". Čitao je svoje stihove nižim razredima na srpskom jeziku i upoznao ih sa najnovijom zbirkom pesama pod nazivom "Raduj se dečji svete". Učenici su pesniku recitovali pa je popodne proteklo u prijatnom raspoloženju.

SLIKE U GALERIJI

11. april 2024.
U organizaciji pokrajinskog "Crvenog krsta" u Novom Sadu je održano takmičenje 2Šta znaš o zdravlju" na pokrajinskom nivou. Opštinu Mali Iđoš je predstavljala učenica naše škole, Edina Karna /7.b/, a o rezultatima takmičenja bićemo naknadno obavešteni.

Pripremila ju je Lila Bede Hajnal.

10. april 2024.
Maloiđoški "Crveni krst" je organizovao pošačku turu do nedavno popunjene akumulacije "Potok". Na ovoj turi je učestvovalo 23 učenika naše škole, a vodila ih je učiteljica Katalin Kerekeš. Učenici su saznali zbog čega je napravljena akumulacija i koje su joj funkcije predviđene u budućnosti.10. april 2024.
Učenici 1. a i b odeljenja su posetili biblioteku u novim prostorijama. Tinde Kečkeš, bibliotekarka, upoznala ih je sa novim mestom. Tražeći likove jedne bajke, upoznali su mesta gde se koje knjige nalaze, a videli su i novu salu.

Decu su pratile učiteljice Gizela Siđi Petri i Hargita Čaki.

SLIKE U GALERIJI

9. april 2024.
U novom sedištu "Crvenog krsta" je održano Opštinsko takmičenje pod nazivom "Šta znaš o zdravlju". Našu školu su predstavljale Reka Seke /7.a/, Nora Fulajter /7.b/ i Edina Karna /7.b/. Edina je osvojila prvo mesto, Reka drugo, a Nora treće. Edina se kvalifikovala na Pokrajinsko takmičenje, koje će se održati za dva dana.

Učenice je pripremila Lila Bede Hajnal.

SLIKE U GALERIJI

9. april 2024.
U novom sedištu "Crvenog krsta" je održano Opštinsko takmičenje pod nazivom "Šta znaš o zdravlju". Našu školu su predstavljale Reka Seke /7.a/, Nora Fulajter /7.b/ i Edina Karna /7.b/. Edina je osvojila prvo mesto, Reka drugo, a Nora treće. Edina se kvalifikovala na Pokrajinsko takmičenje, koje će se održati za dva dana.

Učenice je pripremila Lila Bede Hajnal.

SLIKE U GALERIJI

6. april 2024.
U Subotici, u OŠ "Sečenji Ištvan" održano je okružno takmičenje iz mađarskog jezika. Sledeću učenici su predstavljali našu školu: Lena Fajferić /5.a/, Viktor Studen /5.a/, Žofia Kurnjak /7.a/, Hajdu Elizabet /8.a/ i Reka Pap /8.b/.

Žofia Kurnjak je osvojila treće mesto i time stekla pravo na Republičko takmičenje koje će se održati takođe u ovoj školi.

Učenike su pripremile Hana Kovač i Aniko Leštar.

25. mart 2024.
Naša škola učestvuje u programu Ministarstva "Veštine za adolescenciju". Cilj ovog programa je da učenici što lakše prolaze kroz period odrastanja. Program traje godinu dana, a u njemu učestvuje jedno odeljenje sedmog i jedno odeljenje šestog razreda. Jednom nedeljno, školski psiholog radi radionice sa njima. Ove školske godine obrađuju korisne teme, kao što su: samopouzdanje, razvijanje komunikativnih veština, razumevanje sopstvenih osećanja i njihovo ispoljavanje prema drugovima i porodici, radi izgradnje što boljih odnosa. Sledeće školske godine će se obrađivati teme zdrav način života i predupređivanje bolesti zavisnosti.

23. mart 2024.

U školi je počela sa radom sekcija lego robot za učenike 4 - 5 - 6. razreda. Na ovoj sekciji se učenici mogu upoznati sa programiranjem i izradom lego robota. Sekciju vode Kata Baranji i Ferenc Sabo.22 - 23. mart 2024.
Osmaci su pisali probne maturske testove. U petak su pisali test iz matematike, a u subotu iz maternjeg jezika i izabranog predmeta / biologija, istorija, hemija, geografija, fizika / i pokazali svoje trenutno znanje. Probni maturski test, pored toga što simulira pravi, daje učenicima podatke o tome šta znaju i šta još treba da nauče.

21. mart 2024.
U školi je održan školski krug međunarodnog takmičenja iz matematike "Kengur". Na takmičenju su učestvovali sledeći učenici: Tamaš Mesaroš /1.a/, Zita Varga /2.a/, Patrik Čabai /2.b/, Ištvan Čeke /2.b/, Milan Kurnjak /2.b/, Kološ Boršodi /3.a/, Zoe Čaki /3.a/, Nia Feješ /3.a/, Emina Dorina Tot /3.a/, Dorka Barna /3.b/, Katarina Čaki /3.b/, Lili Hegediš /3.b/, Franciška Farkaš /4.a/, Dominik Dudaš /4.b/, Maja Roza Sunđi /4.b/, David Berkeš /5.a/, Lena Fajferić /5.a/, Barnabaš Nemet /5.a/, Biborka Bačo /5.b/, Marcel Sič /5.b/,Dorina Kormanjoš /6.a/, Aron Tot /6.a/, Žofia Kurnjak /7.a/ i Mara Sič /8.a/.

O rezultatima ćemo naknadno biti obavešteni.

Učenike su pripremili: Gizela Siđi Petri, Valeria Gavlik, Marta Mesaroš, Valeria Šipoš Verbasi, Klara Gombar, Katalin Kerekeš, Kornelia Toldi, Andrea Kormanjoš i Tibor Mađar.

20. mart 2024.
U zgradi 56 su postavljene nove klupe ispred svake učionice. Novih 10 klupa su učenici nižih razreda svojeručno oslikali. Sada u celoj školi postoje klupe ispred svake učionice, tako da učenici udobnije mogu čekati početak časova.

Klupe je izradio školski majstor Peter Tot, a sredstva za materijal je obezbedila škola.

19. mart 2024.
Nastavnici Srednje poljoprivredne škole iz Bačke Topole su nas posetili i promovisali svoju školu učenicima 8. razreda.

19. mart 2024.
Naša školska fudbalska ekipa je učestvovala na Opštinskom takmičenju iz fudbala. Utakmicu sa ekipom Feketića su pobedili, dok su od ekipe Lovćenca izgubili, pa tako osvojili drugo mesto.

Učenike su pripremali Zoltan Halas i Ištvan Harangozo.

17. mart 2024.
Naša škola je bila domaćin Opštinskom takmičenju iz biologije.Školu su predstavljali sledeći učenici: Biborka Bačo /5.b/, Tibor Deak /6.a/, Dorina Kormanjoš /6.a/, Nadin Mesaroš /6.a/, Aleksander Sunđi /6.a/ i Edina Karna /7.b/.
Biborka Bačo je osvojila 3. mesto i kvalifikovala se na Okružno takmičenje.

Učenike su pripremale Lila Bede Hajnal i Evelin Zaboš Fabo.

16. mart 2024.
Okružno takmičenje iz matematike je održano u OŠ "Kizur Ištvan" u Subotici. Peter Sabo /4.a/ i Žofia Kurnjak /7.a/ predstavljali su našu školu. Žofia je na ovom takmičenju osvojila 3. mesto.

Učenike su pripremili Katalin Kerekeš i Tibor Mađar.

16. mart 2024.
Na proslavi godišnjice izbijanja oslobodilačke revolucije u Mađarskoj 1848/49. godine, učestvovali su i naši učenici. Ove godine je svečanost održana na novom trgu u Malom Iđošu, pored spomenika Petefiju. U prigodnom programu je učestvovao KUD "Petefi Šandor" i recitator Zalan Kerekeš. Prisutnima se prigodnim govorom obratio Karolj Kovač, član veća SVM -a. Svečanost su svojim prisustvom uveličali i Eva Hetei Vizi, sekretar Mađarskog konzulata u Beogradu, koja je pročitala pismo Viktora Orbana, kao i Đerđ Balog subotički konzul, i Jožef Kerekeš, potpredsednik SVM -a.

Na kraju programa je položen venac cveća kod Petefijevog spomenika.

SLIKE U GALERIJI

15. mart 2024.
U Subotici, u Gradskoj biblioteci je održano Okružno takmičenje recittora pod nazivom "Pesniče naroda mog". Franciška Farkaš /4.a/ i Žofia Kurnjak /7.a/ su predstavljale našu školu. Pripremio ih je Akoš Hajvert.

14. mart 2024.


Predstavnik subotičke Srednje hemijske škole je posetio našu školu da bi promovisao smerove u hemijskoj školi učenicima 8. razreda.10. mart 2024.
U Subotici, u OŠ "Sveti Sava" održano je Okružno takmičenje iz engleskog jezika. Školu su predstavljale sledeće učenice: Žofia Kurnjak /7.a/, Marina Šili /7.a/, Tamara Mesaroš /8.a/ i Mara Sič /8.a/.

Učenice su pripremile Čila Čeke i Katalin Varmuža.

9. mart 2024.
U Lovćencu je održano Opštinsko takmičenje iz geografije. Našu školu su predstavljale: Edina Karna /7.b/, Brigita Kiš /7.b/, Ana Lenđel /7.b/ i Elizabet Hajdu /8.a/.

Edina i Brigita su osvojile 3. mesto i tako se kvalifikovale na Okružno takmičenje koje će se održati u Subotici.

Učenice je pripremila Tamara Bulatović.

7. mart 2024.
Našu školu je ponovo posetilo lutkarsko pozorište "Janči bohoc". Ovog puta su učenicima nižih razreda koji nastavu slušaju na mađarskom jeziku prikazali komad "Vitez Laslo".

SLIKE U GALERIJI

2. mart 2024.
Naša škola je bila domaćin kvalifikacijama iz stranog jezika pod nazivom "Wilkommen". Sledeći učenici su iz znanja mengleskog jezika predstavljali našu školu: Noel Feješ /6.a/, Adam Mike /6.a/, Marina Šili /7.a/, Edina Karna /7.b/, Žoka Kormoš /8.a/ i Mara Sič /8.a/.

O rezultatima ćemo biti obavešteni naknadno.

Učenike su pripremile Čila Čeke i Katalin Varmuža.

2. mart 2024.
U Feketiću je održano Opštinsko takmičenje iz mađarskog jezika. Školu su predstavljali sledeći učenici: Lena Fajferić /5.a/, Viktor Studen /5.a/, Žofia Kurnjak /7.a/, Elizabet Hajdu /8.a/, Tamara Mesaroš /8.a/ i Reka Pap /8.b/.

Rezultati:

5. razred:
Lena Fajferić - 2. mesto
Viktor Studen - 3. mesto

7. razred:
Žofia Kurnjak - 1. mesto

8. razred:
Reka Pap - 1. mesto
Elizabet Hajdu - 3. mesto
Tamara Mesaroš - pohvalnica

Učenici koji su osvojili 1, 2. i 3. mesto su se kvalifikovali na Okružno takmičenje koje će se održati u Subotici.
Učenike su pripremile Aniko Leštar i Hana Kovač.

29. februar 2024.
U našoj školi je održano opštinsko recitatorsko takmičenje pod nazivom "Pesniče naroda mog". Sledeći učenici su predstavljali našu školu: Franciška Farkaš /4.a/, Noe Frindik /6.a/, Dorka Čordaš /7.a/ i Žofia Kurnjak /7.a/.
Franciška Farkaš i Žofia Kurnjak su se kvalifikovale na Okružno takmičenje u Subotici.

Učenike je pripremio Akoš Hajvert.

13. februar 2024.
Škola je povodom Dana zaljubljenih raspisala likovni i literarni konkurs. Na osnovu odluke žirija nagrađeni su sledeći učenici:

Likovni konkurs:

1 - 2. razred
1. mesto Hana Terek /1.a/
2. mesto Luca Šipoš /2.a/
3. mesto Luca Paćerek /1.b/

3 - 4. razred
1. mesto Peter Sabo /4.a/
2. mesto Franciška Farkaš /4.a/
3. mesto Adel Sakal /4.a/
Posebna nagrada : Mira Ema Tiškei /3.a/ i Luka Živković /3.c/

5 -6. razred
1. mesto Sanja Malecki /6.c/
2. mesto Žofia Sukola /5.a/
3. mesto Melisa Santo /5.b/
Posebna nagrada Kiti Križak /5.b/

7 - 8. razred
1. mesto Timea Tarko /7.a/
2. mesto Hedi Pap /8.a/
3. mesro Edina Karna /7.b/

Literarni konkurs:

3-4. razred
1. mesto Franciška Farkaš /4.a/
2. mesto Adel Sakal /4.a/
Posebna nagrada: 4. a odeljenje

5 - 6. razred
1. mesto Bence Kečkeš /5.b/
2. mesto Aleta Černik /6.b/
3. mesto Lara Feher /5.b/

7 - 8. razred
Posebna nagrada: Blanka Slančik /7.b/

Zahvaljujemo se Forumu žena iz Malog Iđiša na nagradnim vaučerima za langoše.

13. februar 2024.
Učenicima šestog i osmog razreda su zaposleni u subotičkom MUP-u održali interaktivno predavanje pod nazivom "Bezbedno kroz detinjstvo". Učenici su se tokom predavanja upoznali sa raznim vrstama nasilja sa kojima se mogu susresti u školi ili na drugim mestima. Razgovarali su otome kako izbeći takve situacije, ili šta uraditi ako neko ipak postane žrtva. Na kraju predavanja su učestvovali u interaktivnom kvizu gde su odmerili svoja znanja koja su stekli na predavanju.

SLIKE U GALERIJI

12. februar 2024.
Već tradicionalno, i ove godine smo terali zimu paradirajući pod maskama. Mada ove godine zime nije ni bilo, mi smo je za svaki slučaj oterali.Maskirani učenici su u pratnji nastavnika i dobro raspoloženi, prošli seoskim ulicama, da bi stigli do pijace, gde su pojeli tradicionalne krofne i popili čaj. Krofne su ispekli roditelji, a čaj je obezbedila škola.
Zahvaljujemo se roditeljima na krofnama i izradi kostima.

SLIKE U GALERIJI

VIDEO U GALERIJI

10. februar 2024.
Škola je bila domaćin Opštinskom takmičenju iz matematike. Sledeći učenici su predstavljali našu školu: Mate Šipoš /4.a/, Peter Sabo /4.a/, Barnabaš Nemet /5.a/, Joel Silađi /5.a/, Bence Kečkeš /5.b/, Boris Bede /6.b/, Lana Faleta /6.b/, Adam Peter /6.b/, Žofia Kurnjak /7.a/,Mara Sič /8.a/ i Agneš Tot /8.a/.

Rezultati:

4. razred:
Peter Sabo - 3. mesto

7. razred:
Žofia Kurnjak - 1. mesto

8. razred:
Mara Sič - 2. mesto

Ovo troje učenika je steklo pravo da učestvuje na Okružnom takmičenju.
Učenike su pripremili: Katalin Kerekeš, Andrea Kormanjoš i Tibor Mađar.

8. februar 2024.
Članovi uredništva "Jo pajtaš"-a posetili su našu školu da bi 4, 5, 6 . i 7. razredu predstavili i približili svoje novine. Svaki učenik je dobio primerak novina od ranije štampanih brojeva.

SLIKE U GALERIJI

4. februar 2024.
Opštinsko takmičenje iz engleskog jezika održano je u našoj školi. Školu su predstavljali sledeći učenici: Žofia Kurnjak /7.a/, Marina Šili /7.a/, Mihaela Hajaš /7.b/, Edina Karna /7.b/, Brigita Kiš /7.b/, Elizabeta Hajdu /8.a/, Tamara Mesaroš /8.a/ i Mara Sič /8.a/.

Rezultati:

7. razred:
Žofia Kurnjak - 2. mesto
Marina Šili - 3. mesto

8. razred:
Tamara Mesaroš - 1. mesto
Mara Sič - 1. mesto

Ovi učenici su se kvalifikovali za Okružno takmičenje.
Učenike su pripremile Čila Čeke i Katalin Varmuža.

3. februar 2024.
U našoj školi je održano takmičenje iz nemačkog jezika. Na takmičenju je učestvovala Elizabeta Hajdu /8.a/, a pripremila ju je Agota Mirnič Eter.

1. februar 2024.


Zaposleni u policiji su učenicima osmog razreda predstavili Srednju školu za unutrašnje poslove "Jakov Nenadović".26. januar 2024
Proslavili smo dan Svetog Save, školsku slavu. Hor škole je otpevao himnu Svetom Savi, zatim je osvećen slavski kolač i održan prigodni program. Čuli smo recitacije na srpskom i mađarskom jeziku, slušali smo o životu sveca, a zatim i pesmu.
Svečanost su svojim prisustvom uveličali Srđan Vukič, pravoslavni sveštenik, Ferenc Brašnjo, katolički sveštenik, Atila Oros, protestanski sveštenik, Ištvan Šandor, zamenik predsednika Opštine Mali Iđoš, Karolj Kovač, poslanik u Pokrajini, donatori škole, zaposleni, roditelji i učenici.
Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim svim donatorima škole, kao i onima koji su na bilo koji načinpomogli školu tokom prošle godine, uz želju da sa tom praksom nastave i sledeće godine.

SLIKE U GALERIJI

19. januar 2024
Održan je vanredni čas odeljenjskog starešine za 6.a odeljenje kojem se pridružilo i nekoliko učenika 6.b odeljenja. Naime, pod vođstvom Tamare Bulatović, odeljenjskog starešine, proveli su nezaboravne trenutke na klizalištun u Bačkoj Topoli.19. januar 2024
Našu školu su posetili nastavnici i učenici gimnazije iz Malog Iđoša, koji pohađaju gimnaziju "Dositej Obradović", da bi promovisali svoju školu kod učenika osmog razreda.

27. decembar 2023.
Aktivisti opštinskog Udruženja Roma su učenicima i njihovim roditeljima održali predavanje. Tokom predavanja su upoznali učenike i roditelje sa njihovim pravima i obavezama. Učenicima su skrenuli pažnju na važnost i korist pohađanja nastave, kao i na pravilno ophođenje prema nastavnicima i odraslim osobama. Na kraju predavanja su učenicima uručili pakete.


21. decembar 2023.
I ove godine smo učenike obradovali novogodišnjim paketićima, poslednjeg nastavnog dana u prvom polugodištu. Za pripremu preko 300 paketića i ovog puta su većinu novca obezbedili privatni preduzetnici, a deo sredstava je obezbedila naša škola. Ove godine su donatori paketića bili: Agriromagna, Mesna zajednica Mali Iđoš,"Gazdabolt", Big Chick, Substratum,Klab DOO, Montel, VGD Cvijić Group, Geza Katai, drvara Tempo Trade, HT Hegediš DOO, Limbad, Bee Travel - Vladimir Janić, Andor Lenđel, mesara Šogor, pekara Klas, Ištvan Šandor, CS - D Katai, Smartcom. U ime učenika i naše, zahvaljujemo se na donacijama.

21. decembar 2023.

Učenici koji su u dnevnom boravku i ove godine su izrađivali čestitke za starije sugrađane, kao i za naše ponzionere. Ovim malim gestom smo pokušali ulepšati Božić našim starijim sugrađanima. U pripremi veše od 100 čestitki, učenicima je pomagala učiteljica dnevnog boravka, Lenka Cekuš.


20. decembar 2023.
Kao i prošlih godina i ove je nastavnica Čila Čeke organizovala božićni vašar u školi. Zainteresovani su mogli kupiti kolače i ukrase koje su učenici pripremili.

SLIKE U GALERIJI

20. decembar 2023.
Hana Kovač i Žofia Serda su u organizaciji bačkotopolskog KUD- a "Kodalj Zoltan" održale predavanje učenicima nižih razreda, pod nazivom "Pripreme za Božić". Ovo predavanje je bilo o običajima za vreme zimskih praznika, a deca su učestvovala i u radionici: pevali su, svirali i zajedno ukrašavali medenjake.

SLIKE U GALERIJI

18. decembar 2023.
Učenici nižih razreda su uživali u lutkarskoj predstavi pod nazivom "Božić kod bake", a u izvođenju Dečje misije iz Feketića.

SLIKE U GALERIJI

15. decembar 2023.

Za učešće na likovnom konkursu pod nazivom "Čekam Božić" koji je objavilo Udruženje mađarskih umetnikan sa Palića, Peter Sabo, učenik 4.a odeljenja je osvojio posebnu nagradu.

Pripremila ga je Katalin Kerekeš.


9. decembar 2023.
U sali škole i ove godine su održane Dečje olimpijske igre u organizaciji opštinskog Sportskog saveza i Opštine Mali Iđoš. U igrama su učestvovali osnovci i deca iz zabavišta. Deca su prilikom štafetnih igara rešavala i zadatke iz spretnosti.


8. decembar 2023.
Održano je školsko takmičenje iz matematike.
Sledeći učenici su se kvalifikovali da predstavljaju našu školu na Opštinskom takmičenju:
Peter Sabo /4.a/, Mate Šipoš /4.a/, Barnabaš Nemet /5.a/, Bence Kečkeš /5.b/, Joel Silađi /5.a/, Sulejman Ramadani /5.c/,Adam Peter /6.b/, Lana Faleta /6.b/, Boris Bede /6.b/,Žofia Kurnjak /7.a/, Mara Sič /8.a/, Agneš Tot /8.a/.

Učenike su pripremali : Katalin Kerekeš, Andrea Kormanjoš i Tibor Mađar.

8. decembar 2023.
Učenici četvrtog razreda su posetili biblioteku koja se preselila u novu zgradu. Bibliotekarka Tinde Kečkeš im je pokazala novo mesto, a kroz traženje junaka priče i mesta gde se koje knjige mogu naći.Učenici su dobili male poklone, a čestitkom su se zahvalili na gostoprimstvu.

Učenike su pratile učiteljice Katalin Kerekeš i Kornelia Toldi.

SLIKE U GALERIJI

7. decembar 2023.
Učenici osmog razreda su prisustvovali vanrednom času književnosti. Glumac, Bela Kalo, dobitnik Jasai Mari nagrade i Noemi Považanski Kemiveš glumica / naša bivša učenica/ spremili su predavanje iz Šekspirovog dela "Romeo i Julija" koje je bilo prilagođeno uzrastu učenika. Bela Kalo je nastupio kao nastavnik, a Noemi kao učenica. Predavanje je dotaklo više tema, između ostalog nastanak dela, mogućnost odluke, relaciju roditelj - dete kao i nasilje. Ovo predavanje biće učenicima korisno u srednjoj školi.

SLIKE U GALERIJI

6. decembar 2023.
Mikulaš je i ove godine posetio školu. Obišao je odeljnje i uz pomoć vilenjaka podelio deci čokoladice,a oni su ga pozdravili recitacijama i pesmom.

SLIKE U GALERIJI

2. decembar 2023.
U Senti u Gimnaziji za razvijanje talenata "Boljai" održano je finale spomen - takmičenja "Fekete Mihalj". Našu školu msu predstavljale Žofia Kurnjak /7.a/ i Kiti Feldi Križan /8.b/.
Kiti je među osmacima osvojila prvo mesto, a Žofi među sedmacima četvrto. Obe su stekle pravo da učestvuju na Međunarodnom mađarskom takmičenju iz matematike koje će se održati u Mađarskoj.

Pripremni nastavnik ja Tibor Mađar.

1 - 3. decembar 2023.
U organizaciji recitatora vojvođanskih Mađara u Feketiću je održan 27. susret recitatora i besednika "Dudaš Kalman". Na ovom susretu je učestvovalo blizu 80 učenika i odraslih. Našu školu su predstavljali Franciška Farkaš /4.a/, Noe Frindik /6.a/, Dorka Čordaš /7.a/ i Reka Seke /7.a/.
Žiri u sastavu Agneš Bori Fekete nastavnica drame, Zoltan Rokuš dramski umetnik i Timea Lerinc glumica dodelio je Franciški Farkaš zlatnu kvalifikaciju i 2. mesto, Reka Seke je dobila srebrnu kvalifikaciju, a Dorka Čordaš i Noe Frindik bronzanu kvalifikaciju.
Učenike je pripremio Akoš Hajvert.

1. decembar 2023.
Učenici sedmog i osmog razreda su slušali predavanje organizacije pod nazivom Vojvođanski dobrovoljni centar. Udruženje francuskih, nemačkih i srpskih dobrovoljaca je boravilo u maloiđoškoj opštini i ovde stečena iskustva i doživljaje pretočili u predavanje u kom su igrom,pantomimom i inprovizacijom preneli svoje utiske, naročito naglašavajući potrebu za nenasiljem i tolerancijom.

SLIKE U GALERIJI

24. novembar 2023.
Ovogodišnji program poodom Dana škole održan je u obnovljenoj zgradi pozorišta. Program je nosio naziv "Mi smo svetlost".
Nastupili su naši recitatori, srpski 7. razred je govorio prozu i izveo muzičku tačku, šestaci su upoznali gledaoce sa svetom planeta, srpski niži razredi i četvrtaci su izveli plesnu tačku. Učenici 7.b odeljenja su izveli scenu o nasilju i plesali su. Program se završio nastupom školskog hora koji je izveo Carl Orff Carmina Buranu.
Režiser programa je i ove godine bio Akoš Hajert.
Ovogodišnjem programu su prisustvovali i predsednik SVM-a dr Balint Pastor, predsednik Upravnog odbora SVM-a Balint Juhas, sekretar Ministarstva za obrazovanje Anamaria Viček, sekretar pokrajinskog Sekretarijata za obrazovanje Žolt Sakalaš, podsekretar pokrajinskog Sekretarijata za sport i omladinu Laslo Kormanjoš, poslanik pokrajinskog Parlamenta Karolj Kovač, predsednik Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine Arpad Fremond, predsednik Izvršnog odbora Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine Ištvan Šarkezi, zamenik predsednika Opštine Mali Iđoš Ištvan Šandor i direktor bratske škole iz Bekešsentandraša Imre Molnar.
Ovim putem se zahvaljujemo svim đacima učesnicima programa, kao i pripremnim nastavnicima na njihovom upornom radu.

SLIKE U GALERIJI

13. oktobar 2023.

Akoš Hajvert, nastavnik naše škole, predsednik Udruženja recitatora vojvođanskih Mađara, nosilac Radnoti nagrade, učenicima osmog razreda je održao vanredni čas iz književnosti pod nazivom "Znaš li što su pali oni hrabri mladi vojnici?". Predavanje je bilo o aradskim žrtvama.


9 - 12. oktobra 2023.
Treći i četvrti razred naše škole, kao i nekoliko učenika iz nižih razreda koji nastavu prate na srpskom jeziku, bili su na Gučevu, u školi u prirodi. Mnogo su šetali, upoznavali se sa reljefom, biljkama, rekama. Mnogo su se igrali i bavili sportom, a uveče zajedno učestvovali u disku, plesu i maskembalu. Bili su i na izletima: obišli manastir Tronošu, u Tršiću rodnu kuću Vuka Karadžića, a kod Sunčane reke posmatrali Drunu, a bili si i u Banji Koviljači.

Sa decom su bile Valeria Šipoš Verbasi, Klara Gombar, Jasna Knežević, Katalin Kerekeš i Kornelia Toldi.

SLIKE U GALERIJI

7. oktobar 2023.
U Bačkoj Topoli je održana smotra recitatora i besedništva "Tot Ferenc", za koju se prijavilo 94 učesnika. Smotra je održana u prostorijama KUD -a "Kodalj Zoltan", a učesnici su trebali da predstave dva teksta: jednu pesmu Šandora Petefija i jedan prozni tekst iz književnosti vojvođanskih Mađara. Našu školu su na ovoj smotri predstavljala 3 učenika. U grupi 3 --4. razreda Franciška Farkaš /3.a/ osvojila je drugo mesto, a u grupi 7 -- 8. razreda Dorka Čordaš /7.a/ i Reka Seke /7.a/ su osvetlale obraz.

2 - 6. oktobra 2023. - Dečja nedelja
Ponedeljak
Viši razredi su gledali film, a niži imali sportski dan, gde su se takmičili u štafetnim igrama i izneđu dve vatre.

Utorak
Viši razredi su se takmičili u oravljenju sendviča. Žiri je ocenio da je 6.a bio najkreativniji, drugo mesto pripalo je 7.a, a treće 6.c odeljenju. Posle toga dečaci su se nadmetali u fudbalu, a devojčice u odbojci. Niži razredi su crtali po asfaltu u školskom dvorištu i na ulici ispred škole.

Sreda
Viši razredi su se nadmetali u "Ko šta zna" gde su pokazali svoje talente. Niži razredi su pod vođstvom učiteljica Katalin Kerekeš i Marte Mesaroš plesali na trgu. Posle plesa je Udruženje velikih porodica iz Malog Iđoša počastilo decu jabukom i čokoladom.Opštinski Crveni krst je obezbedui užinu za ovaj dan i učenicima i zaposlenima, donevši im kroasane. Zahvaljujemo se u ime učenika.

Četvrtak
Učenici viših razreda su se takmičili u kvizu znanja. Ove godine su pobednici 5.b, 6.a, 7.a i 8.a odeljenje. Niži razredi su pripremali voćnu salatu.

Petak
Održali smo retro dan. Predstavnik Digitalnog arhiva Malog Iđoša je digitalizovao fotografije koje su učenici doneli. Na odmorima se čula retro muzika i prikazivanje su stare fotografije. Niži razredi su se obukli u retro odeću i tako paradirali.

SLIKE U GALERIJI

2. oktobar 2023.
Deo učenika viših razreda je otputovao na jadnodnavni izlet u Inđiju, u Keltsko selo. Tu su se upoznali sa svakodnevni manastir Veliku Remetu. m životom Kelta koji su nekada nastanjivali ove krajeve. Videli su njihove kuće, oruđa i oružja kao i način odevanja. Učestvovali su i u radionicama rukotvorina. Posetili su i lokalni zoološki vrt, a zatim na Fruškoj gori obišli i manastir Veliku Remetu.Na povratku su svratili u Sremske Karlovce i obišli njegove znamenitosti.

Učenike su na izletu pratili Tamara Bulatović, Marta Molnar, Aleksandra Vučinić, Hana Kovač, Marta Marić, Ildiko Nađ Meljkuti Kiškovač i Valentin Filep.

SLIKE U GALERIJI

28. septembar 2023.
Učenici osmog i četvrtog razreda posetili su Petefi -- bus koji je došao na maloiđoški trg. Tu su posetili pokretnu izližbu pod nazivom " Uzduž ću preleteti domovinu", a povodom 200 godišnjice Petefijevog rođenja. Tu su se đaci upoznali sa Petefijevim životnim putem, kao i sa njegovim stvaralaštvom.

SLIKE U GALERIJI

27. septembar 2023.
Škola je od čukaričkog Rotari kluba dobila jedan dron koji će učenici koristiti na časovima informatike.

26. septembar 2023.
Predstavnici policije i vatrogasne službe su posetili našu školu. Deca su se upoznala sa njihovom opremom i vozilima u koja su mogli da sednu i da isprobaju vatrogasni aparat.

SLIKE U GALERIJI

23. septembar 2023.
U Feketiću je u organizaciji zadužbine i spomen - kuće "Banjai Janoš", u biblioteci "Kozma Lajoš", održano XIII prozno i recitatorsko takmičenje Udruženja recitatora vojvođanskih Mađara pod nazivom "Lica iza stakla". Na ovo takmičenje se prijavilo 33 takmičara iz više vojvođanskih naselja /Subotica, Novi Sad, Feketić, Bečej, Mali Iđoš, Stara Moravica, Srbobran/. Učenici su trebali da predstave neko delo iz svetske književnosti. Na ovom takmičenju je učestvovalo šestoro naših đaka, a žiri: Čila Pamer, Emina Elor i Zoltan Širmer, glumci, odlučio je sledeće:

3 - 4. razred
Franciška Farkaš /3.a/ - srebrna kvalifikacija

5 6. razred
Nadin Mesaroš /6.a/ - srebrna kvalifikacija
Dorina Kormanjoš /6.a/ - bronzana kvalifikacija

7 - 8. razred
Dorka Čordaš /7.a/ - srebrna kvalifikacija
Nikoleta Jovanović /7.a/ - srebrna kvalifikacija
Žofia Kurnjak /7.a/ - srebrna kvalifikacija i posebna nagrada

Učenike je pripremio Akoš Hajvert.

22. septembar 2023.
Na RTS krosu su učestvovali i naši učenici, a organizovano je na fudbalskom igralištu. Ovog dana su svi učenici Srbije, osnovci i srednjoškolci, trčali od 10 sati, podeljeni po polu i starosnim grupama. Sva odeljenja naše škole, od prvog do osmog razreda su učestvovala na krosu.

SLIKE U GALERIJI

20. septembar 2023.
Udruženje za očuvanje tradicije "Possession" i udruženje Velikih porodica iz Malog Iđoša, organizovali su dečji dan na trgu sela. U programu je nastupilo i pozorište "Kućomfić" sa predstavom "Cirkus Folklorikus" . Program su posmatrali učenici nižih i petog razreda, koji nastavu slušaju na mađarskom jeziku.

SLIKE U GALERIJI

19. septembar 2023.
Predstavnici opštinskog Crvenog krsta sa predsednicom Julijanom Selić, održali su prvacima predavanje o bezbednosti u saobraćaju. Deca su dobila i poklone: čikoladu, raspored časova i balone.

14. septembar 2023.
Osmaci naše škole posetili su " Šuli-Expo " u Senti, koji je prvi put organizovao Nacionalni savet Mađara. Ovde se predstavilo 20 srednjih škola koje imaju nastavu na mađarskom jeziku. Bilo je više od 800 učenika osmaka iz 44 osnovne škole, a bili su u mogućnosti da se informišu o tome kakvi će se sve smerovi otvoriti sledeće školske godine u srednjim školama, kao i o drugim stvarima koje ih interesuju. Prevoz đaka je takođe organizovao Nacionalni savet Mađara.

SLIKE U GALERIJI

1. septembar 2023.
Prvake smo dočekali u školskoj trpezariji. Ove godine svoje školovanje počinje 45 đaka, trideset dvoje na mađarskom i trinaestoro na srpskom jeziku. Održan je prigodan program, čule su se recitacije na oba jezika, a nastupio je i školski hor. Direktor ih je pozdravio, a zatim su se đaci upoznali sa svojim učiteljicama. Prvake će ove godine učiti Gizela Siđi Petri, Hargita Čaki i Maja Stojanov. Posle prozivke, učenici su sa roditeljima otišli u svoje učionice, gde su osetili školsku atmosferu. Prethodnog dana su prvaci koji će nastavu slušati na mađarskom jeziku dobili poklon pakete i školske torbe. Ove godine je preduzeće "Bambi" svojim paketom nagradilo sve prvake u Srbiji.

SLIKE U GALERIJI

31. avgust 2023.
Prvaci naše škole koji nastavu slušaju na mađarskom jeziku su u vatrogasnom domu preuzeli pakete sa školskim priborom, kao i školske torbe koje su dobili od Rakoci saveza. Akoš Hajvert se obratio učenicima i roditeljima u ime Nacionalnog saveta Mađara.Ovaj paket i ove godine sadržava sve što im je potrebno: pune peronice, sveske, pribor za likovno, ranac za fizičko, konopac za preskakanje, računaljku, komplet lenjira, knjigu "Gegeš Gunar". Učiteljice su dobile paket knjiga.

SLIKE U GALERIJI

30. aug. 2023.
Tokom leta su u školi odrađeni manji poslovi. Okrečene su učionice za tehničko, likovno i geografiju, kao i prostorija za čistačice. Poatavljene su klupe ispred učionica u staroj zgradi, a i u novoj, gde ih još nije bilo, tako da sada učenici mogu udobnije čekati početak časa.
Pored ovoga, stavljen je u funkciju i 3D štampač, koji je kupljen zahvaljujući Nacionalnom savetu Mađara. Učenici će ga koristiti na časovima tehničkog.

28. avgust 2023.
Naša škola je jedna od 14 osnovnih škola koje su dobile sredstva od Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, a javile su se na letos objavljen konkurs. Konkurisali smo za obnovu kuhinje po HACCP standardima i dobili 12,3 miliona dinara. Obnovljena kuhinja će nam omogućiti da registrujemo kuhinju za pripremanje užine, što će omogućiti spremanje kvalitetnije užine za učenike.

Posebno se zahvaljujemo Karolju Kovaču, opštinskom delegatu u Parlamentu pokrajine, koji nam pomaže kada su u pitanju ovakvi konkursi.
Fotografija: Andraš Otoš, " Mađar so".

23. aug. 2023.
Nastava počinje 01. 09. 2023. godine. Viši razredi i srpska odeljenja od 1. do 4. razreda idu prepodne, njima nastava počinje u 7:30 časova.

Prijem prvaka biće 01. 09. 2023. godine od 13 časova u trpezariji škole.

24-30. jul 2023.
Osamnaestoro naših učenika je besplatno boravilo u Bačkom Monoštoru, u kampu Crvenog krsta Vojvodine, a zahvaljujući opštinskom Crvenom krstu. Deca su se putem radionica upoznavala sa osnovama pružanja prve pomoći, kao i načinim zdravog života. Pored obuke, našlo se vremena i za sportske aktivnosti, šetnju po obližnjoj šumi, a svakodnevno su se mogli kupati u bazenu. Večernji program je takođe bio raznovrstan: karaoke, takmičenje za najlepšu frizuru, maskembal, ples i gledanje filma. Ovaj boravak u kampu se pokazao i kao dobra prilika za uvećanje znanja srpskog jezika, jer su deca iz drugih naselja, kao i dobrovoljni aktivisti bili srpskog maternjeg jezika.

U kampu su boravili sledeći učenici: Kira Černik /3.a/, Franciška Farkaš /3.a/, Teodor Gabor /3.a/, Maja Gajič /3.a/, Mate Molnar /3.a/, Robert Požar /3.a/, Adel Sakal /3.a/, Maja Roza Sunđi /3.a/, Barnabaš Nemet /4.a/, Žofia Sukola /4.a/, Čaba Tot /4.b/, Aleksander Sunđi /5.a/, Hajnalka Rac /5.b/, Emilia Rac /6.b/, Edina Karna /6.b/, Ana Maria Sukola /6.b/, Elizabet Hajdu /7.b/, Adriana Sukola /7.b/.

Decu su pratile Katalin Kerekeš, učiteljica i Juliana Selić, predsednik opštinskog Crvenog krsta.

SLIKE U GALERIJI

28. jun 2023.

Nacionalni savet Mađara je ove godine nagradio učenike koji su završili 4. razred na mađarskom nastavnom jeziku. Dobili su paket od 5 knjiga sledećih naslova: Zvezde Egera, Dečaci Pavlove ulice, Janoš Vitez, Carevo novo odelo, Čarobni prsten.27. jun 2023.
Čelnici Opštine su održali prijem za vukovce. Učenike i roditelje pozdravili su Marko Lazič, predsednik Opštine i Balint Juhas, predsednik Skupštine opštine.
Ove godine su učenici nagrađeni cvećem i novčanim iznosom, odnosno godinu dana će plaćati putne troškove ili troškove stanovanja.
Na prijemu su bili sledeći vukovci: Ines Bede /8.a/, Nikolet Nemet /8.a/, Tea Zita Talpai /8.a/,Enok Virag /8.a/, Mate Baranji /8.b/, Leda Tarjan /8.b/.
Učenici i roditelji su na kraju prijema dobili prigodno posluženje.

SLIKE U GALERIJI

22-28. jun 2023.
Učenici 5.a odeljenja, pod vođstvom nastavnice Tamare Bulatović, zimus su učestvovali na konkursu "Sekeljske kapije - Zelene kapije" koji je objavila Fondacija za evropsku mađarsku omladinu. Imali su uspeha i osvojili srebrnu kvalifikaciju, a time i šestodnevno letovanje na hrvatskom primorju.
Na letovanje su otišli sledeći učenici: Laslo Deak, Tibor Deak,Noel Feješ, Noe Frindik, Eled Husar, Dorina Kormanjoš, Nadin Mesaroš. Šarlot Orsag, Aleksander Sunđi.
Odseli su u Bastu, a tokom boravka posetili su i Baške vode, Omoš, Split, ostrvo Hvar i Makarsku gde su iz mini podmornice posmatrali živi svet pod vodom.
Putovali su preko Bosne i Hercegovine gde su obišli Međugorje i Mostar.
Učenici su letovali zahvaljujući sledećim sponzorima: Big Chick-a, Šogor Exclusiv-u, Marti i Čabi Mesaroš, Akošu Hajvertu.

Decu je na letovanje pratila nastavnica Tamara Bulatović.

SLIKE U GALERIJI

21-23. jun 2023.
U fiskulturnoj sali naše škole učenici osmog razreda su pisali testove iz male mature. Prvog dana test iz maternjeg jezika, drugog iz matematike, a trećeg iz jednog izabranog predmeta / istorija, geografija, fizika, hemija, biologija/.

20. jun 2023.
Učenici četvrtog a i b odeljenja su se oprostili od učiteljica. Oni su spremili muzičke i recitatorske tačke kojima su se zahvalili učiteljicama na četvorogodišnjem trudu i zalaganju.

15. jun 2023.
Udruženje za zaštitu životne sredine "Grinhed" objavilo je konkurs Priroda u umetnosti. Ove godine tema su pčele, a osnovci su učestvovali sa likovnim, literarnim i foto radovima. Likovni radovi su stigli iz sve tri opštinske škole i bačkotopolske OŠ "Čaki Lajoš".


Naši učenici su postigli sledeće rezultate:

Likovna kategorija 1-2. razred:
Mira Ema Tiškei /2.a/ - 1. mesto
Luca Šipoš /1.a/ - 2. mesto
Bernadet Beker /2.b/ - 3. mesto

Likovna kategorija 3-4. razred:
Biborka Bačo /4.b/ - 2. mesto
Franciška Farkaš /3.a/ - 3. mesto

Likovna kategorija 5-6. razred:
Dorina Kormanjoš /5.a/- 1. mesto
Žofia Kurnjak /6.a/ - 2. mesto
Katarina Ivošević /6.c/- 3. mesto

Literarna kategorija:
Viktor Studen /4.a/ - posebna nagrada

Učenike su pripremali: Valeria Gavlik, Valeria Šipoš Verbasi, Klara Gombar, Katalin Kerekeš, Đenđi Brašnjo, Gizela Siđi Petri, Emilia Tiškei i Evelin Zaboš Fabo.

13. jun 2023.

Maloiđoška organizacija Crvenog krsta je održala predavanje učenicima i roditeljima. Eva Nemet je zainteresovanima skrenula pažnju na zdrav način života.12. jun 2023.
Naša škola je na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i vaspitanje dobila 198.000 dinara. Ovaj novac će biti potrošen na kupovinu novih klupa i stolica.

11. jun 2023.

U Kragujevcu je održano republičko finale takmičenja iz matematike Kengur. Našu školu je predstavljala Žofia Kurnjak /6.a/. U kategoriji šestog razreda, među 1646 učenika ona je rangirana kao 26-ta i tako stigla u finale. Treće mesto joj je izmaklo za 0,009 poena. Pripremio ju je Tibor Mađar.9. jun 2023.
Ove godine smo ispratili 32 učenika. Obišli su školu, a zatim odigrali kvadril u dvorištu i na parkingu ispred škole. Poslepodnevni svečani program održan je u fiskulturnoj sali jer zgrada pozorišta još nije sasvim renoviranja.

Ove godine ja Nastavničko veće nagradilo sledeće učenike:

Đak generacije:
Mate Baranji /8.b/
Dobitnici Adi nagrade:
Ines Bede /8.a/
Enok Virag /8.a/
Leda Tarjan /8.b/
Verolind Kukači /8.c/

Sportisti generacije:
Reka Dorko /8.b/
David Varga /8.b/

Vukovci:
Ines Bede /8.a/
Nikolet Nemet /8.a/
Tea Zita Talpai /8.a/
Enok Virag /8.a/
Mate Baranji /8.b/
Leda Tarjan /8.b/


SLIKE U GALERIJI

7. jun 2023.
Udruženje pedagoga Mađara Vojvodine je objavilo likovni konkurs povodom svetskog Dana pčela, a tema mu je bila život, značaj i aktivnosti pčela.

Rezultati naših učenika:

Zlatna kvalifikacija:
Nadin Mesaroš /5.a/

Srebrna kvalifikacija:
Mira Ema Tiškei /2.a/
Tibor Deak /5.a/
Magdolna Kata Križak /5.a/
Šarlot Orsag /5.a/
Žofia Kurnjak /6.a/
Mihaela Hajaš /6.b/
Anet Njiradi /6.b/
Reka Dorko /8.b/

Bronzana kvalifikacija:
Dorka Čordaš /6.a/
Hana Feješ /6.a/
Ana Lenđel /6.b/

Učenike su pripremile Valeria Šipoš Verbasi i Emilia Tiškei.

30. maj 2023.
U OŠ "Hunjadi Janoš" u Čantaviru održano je uručenje nagrada Čarobni kutak, koje su osvojene na online nagradnoj igri pod nazivom Grad je naš, a koju je organizovao Sekretarijat za nacionalnu politiku Mađarske.
Učenici naše škole Mira Ema Tiškei /2.a/ i Peter Sabo /3.a/ osvojili su Čarobni kutak koji sadrži razne društvene igre i knjige.
Ovim učenicima upućujemo čestitke!

27. maj 2023.
U OŠ " Sečenji Ištvan" u Subotici održano je Republičko takmičenje iz mađarskog jezika i pravopisa. Našu školu je predstavljala Žofia Kurnjak /6.a/.

Pripremila ju je Aniko Leštar.

24. maj 2023.
Na konkursu pokrajinskog Sekretarijata za obrazovanje i vaspitanje naša škola je dobila 3480000 dinara, koji će biti portošeni na promenu prozora ka zimskoj bašti.

24. maj 2023.
Učenici trećeg i četvrtog razreda otišli su na izlet u Novi Sad. Tamo su posetili Prirodnjački muzej, šetali se po centru grada i igrali u Dunavskom parku.Posle toga su obišli Petrovaradinsku tvrđavu , a zatim otišli na Frušku goru, gde su na Iriškom vencu posetili spomenik i igrali se. Decu su na izletu pratile Katalin Kerekeš, Kornelia Toldi, Gizela Siđi Petri i Đenđi Brašnjo.

23. maj 2023.
Naši prvaci, učenici drugog razreda kao i niži razredi koji nastavu slušaju na srpskom jeziku su otišli na jednodnevni izlet na Palić i Ludaš. Pre podne su na Ludašu jahali konje, vozili se kočijama i igrali se na igralištu.Posle podne su posetili zoološki vrt na Paliću. Šetnja pored jezera je nažalost otkazana zbog lošeg vremena.

Decu su na izletu pratile Valeria Gavlik, Marta Mesaroš, Valeria Šipoš Verbasi, Klara Gombar, Vesna Bigovič, Jasna Knežević, Senka Smiljanić i Maja Stojanović.

SLIKE U GALERIJI

19. maj 2023.
U Novom Sadu je održano Pokrajinsko takmičenje iz atletike. Našu školu su predstavljali Monika Čeke /7b/ i David Varga /8.b/. Oboje su osvojili 4. mesto.

Pripremni nastavnici: Zoltan Halas i Ištvan Harangozo.

15 - 17. maj 2023.
Učenici sedmog razreda bratske osnovne škole " Herman Oto" iz Budimpešte, posetili su našu školu u okviru programa Bez granica, u pratji svog direktora, Atile Tosegija. Prvog dana su posle obilaska znamenitosti Subotice, učestvovali u zajedničkom kvizu sa učenicima našeg 7. razreda. Drugog dana pre podne, sport je igrao glavnu ulogu . Igrali su štafetne igre sa našim . . učenicima sedmog razreda. Posle podne su posetili Petrovaradinsku tvrđavu i njene katakombe, a kasnije šetali Novim Sadom i upoznali se sa njegovim glavnim znamenitostima.Po povratku su posetili spomenik podignut u čast revolucije 1848/1849. koji se nalazi na zapadnom groblju. Posetili su i mesto gde se održava Domboš Fest.
Trećeg dana pre podne, učestvovali su i nastavi folklora pod vođstvom Tamaša Sakača, a zatim posetili katedralu u Bačkoj Topoli i obišli jezero.
Ni ove godine nisu zaboravili da nas daruju. Sada smo dobili lopte koje će naši učenici koristiti na časovima fizičkog vaspitanja. Ovim putem se zahvaljujemo školi i roditeljima na poklonima.I sledeće godine biće nam dobrodošli.

SLIKE U GALERIJI

14. maj 2023.
Naše devojčice, bacačice, su u bojama Atletičarskog kluba iz Sente, učestvovale na Pionirskom prvenstvu Vojvodene. Reka Dorko /8.b/ je osvojila prvu nagradu, Monika Čeke /7.b/ je postigla novi lični rekord i osvojila 7. mesto, Brigita Koš /6.b/ i Nora Fulajter /6.b/ su se istakle.

Trener devojčica je Đerđi Vilagoš.

13. maj 2023.
Dramska sekcija naše škole " aTHEENDre" učestvovala je na XV susretu dečje glume u Feketiću, a u organizaciji Društva za dramsku pedagogiju vojvođanskih Mađara. Naši učenici su izveli predstavu "Petefi po meni" u kojoj su prikazali dramu koja se oslanja na Petefijevu poeziju. Nagrađeni su srebrnom kvalifikacijom i posebnom nagradom. Na ovom susretu deca su se srela sa glumcima subotičkog Narodnog pozorišta, pozorišta Kostolanji Deže i Pozorišta za decu. Članovi dramske sekcije su: Franciška Farkaš /3.a/, Lena Mike /3.b/, Dorina Kormanjoš /5.a/, Nadin Mesaroš /5.a/, Šarlot Orsag /5.a/, Dorka Čordaš /6.a/, Hana Feješ /6.a/,Nikoleta Jovanović /6.a/, Žofia Kurnjak /6.a/ i Reka Seke/6.a/.

Dramsku sekciju vodi Akoš Hajvert.

13. maj 2023.
15 naših učenika je bilo na besplatnom izletu koji je organizovao opštinski Crveni krst. Posetili su Suboticu i Palić. U Subotici su videli Gradsku kuću i Gradski muzej. Dobili su i doručak i ručak. Na Paliću su posetili zoološki vrt i šetali obalom jezera. Decu su na izletu pratile učiteljice Katalin Kerekeš i Maja Stojanović.

SLIKE U GALERIJI

12. maj 2023.
Okružno takmičenje iz atletike održano je u Subotici na stadionu FK Spartak. Takmičili su se sledeći učenici naše škole:Barnabaš Nemet /4.a/, Joel Silađi /4.a/, Kiti Križak /4.b/, David Varga /4.b/, Ivona Zorad /5.c/, Hana Feješ /6.a/, Žofia Kurnjak /6.a/, Reka Seke /6.a/, Nora Fulajter /6.b/, Mihaela Hajaš /6.b/, Ana Lenđel /6.b/, Elvir Beriša /6.c/, Tamara Gambiroža /6.c/, Monika Čeke /7.b/, Stefan Perlić /7.b/, Erdison Itaj /7.c/, Mate Baranji /8.b/, Reka Dorko /8.b/, Bence Dudaš /8.b/, Mikloš Kormanjoš /8.b/, David Varga /8.b/ i Emina Kukač /8.c/.
Rezultati:

Bacanje kugle devojčice - Monika Čeke - 1. mesto

Bacanje kugle dečaci - David Varga - 1. mesto

Trčanje 4x100 m devojčice - Nora Fulajter, Reka Seke, Ana Lenđel, Reka Dorko - 1. mesto

Bacanje vorteksa devojčice - Kiti Križak - 2. mesto

Skok u dalj dečaci - Joel Silađi - 2. mesto

Trčanje 60 m devojčice - Nora Fulajter - 2. mesto

Ekipno takmičenje devojčice - 2. - mesto

Skok u dalj devojčice - Ivona Zorad i Reka Dorko - 3. mesto

Trčanje 800 m dečaci - Erdison Itaj - 3. mesto

Trčanje 100 m devojčice - Tamara Gambiroža - 3. mesto

Bacanje vorteksa dečaci - David Varga - 3. mesto

Monika Čeke i David Varga su se kvalifikovali na Pokrajinsko takmičenje u Novom Sadu.

Učenike su pripremali Zoltan Halas i Ištvan Harangozo.

12. maj 2023.
Dečja misija iz Feketića je izvela lutkarsku predstavu pod nazivom Ježić željan ljubavi, na mađarskom i srpskom jeziku, a gledali su je učenici nižih razreda.

SLIKE U GALERIJI

11. maj 2023.
Opštinski Crveni krst je u Lovćencu održao svečano proglašenje rezultata likovnog konkursa pod nazivom "Krv život znači". Pre toga je otvorena izložba od pristiglih radova. Učenici naše škole su se uspešno kotirali i u kategoriji crteža i u kategoriji literarnih radova.

Rezultati likovnog konkursa:
Žofia Sukola /4.a/ - 1. mesto
Maja Gajić /3.a/ - 2. mesto
Hana Dabanović /4.c/ - 2. mesto

Rezultati literarnog konkursa:
Dorka Čordaš /6.a/ - 1. mesto
Žofia kurnjak /6.a/ - 2. mesto
Hana Feješ /6.a/ - 3. mesto
Elizabet Hajdu /7.b/ - 3. mesto

Na kraju programa učenici su počašćeni, a videli su i jedan prizor iz prve pomoći.

SLIKE U GALERIJI

11. maj 2023.
Subotički "Karitas" je održao predavanje o prirodnim katastrofama, učenicima nižih razreda. Deca su mogla da čuju šta treba da urade u slučaju požara, zemljotresa, poplave i drugih prirodnih katastrofa.

9. maj 2023.
U našoj školi su završena dva manja renoviranja. Poslednje dve godine menjamo osvetljenje da bi bilo energetski efikasno, to jest postavlja se led osvetljenje. Prošlog vikenda je završeno, naime promenjeno je osvetljenje u trpezariji i dnevnom boravku, tako da su sve prostorije u školi pod led osvetljenjem. Pored ovoga, promenjen je i oluk na staroj zgradi škole sa ulične strane, jer je starina više mesta bio oštećen i kišnica se slivala niz zidove.

8. maj 2023.
Udruženje za zaštitu životne sredine "Arkus" iz Bačke Topole je već peti put objavilo Međunarodni likovni konkurs iz poznavanja prirode. Ove godine je tema bila modrovrana i njeno stanište. Naša učenica Mira Ema Tiškei /2.a/ osvojila je 1. mesto u kategoriji 1 - 2 razreda.

6. maj 2023.
U OŠ " Majšanski put" u Subotici, održano je AMV takmičenje učenika osnovnih škola u recitovanju i besedništvu. Našu školu su predstavljali sledeći učenici: Franciška Farkaš /3.a/, recitovanje, Lena Mike /3.b/ - besedništvo, Žofia Kurnjak /6.a/ - recitovanje, Reka Seke /6.a/ - besedništvo, Mate Baranji /8.b/ - besedništvo, Leda Tarjan /8.b/ - recitovanje.

Rezultati:
Mate Baranji - 1. mesto
Žofia Kurnjak - 3. mesto
Franciška Farkaš - posebna nagrada

Učenike je pripremio Akoš Hajvert, a na takmičenje su ih vodile Katalin Kerekeš i Aniko Leštar.

3 - 4. maj 2023.
Učenici petog i šestog razreda bili su na dvodnevnoj ekskurziji. Prvog dana su posetili Resavsku pećinu i vodopad Veliki buk, a zatim i manastir Manasiju. Odseli su u kragujevačkom hotelu "Šumarice". Drugog dana su posetili spomen park Šumarice i spomenik posvećen stradalima u zločinu za vreme II svetskog rata, kao i muzej. Obišli su centar Kragujevca, u Despotovcu posetili Prirodnjački muzej. Poslednja stanica im je bila Smederevo gde su obišli tvrđavu. Ovim putem se zahvaljujemo mesnim preduzećima koja su materijalno pomogla da učenici odu na ekskurziju. To su: Šogor Exclusive, Dragan Peševski, Substratum, Limbad, Gebi, mesara Šogor, Montel.

Decu su vodile Tamara Bulatović, Hana Kovač, Aleksandra Vučinić, Ildiko Nađ Meljkuti Kiškovač i Andrea Kormanjoš.

3. maj 2023.


Nastavnici i đaci bačkotopolske Tehničke škole "Jožef Šinković" posetili su našu školu da bi učenike osmog razreda upoznali sa svojim smerovima.27. april 2023.
Na konkursu koji su objavili Društvo stripa vojvođanskih Mađara i KUD " Petefi Šandor" iz Malog Iđoša, tri naša učenika su dobila posebne nagrade. To su: Luca Paćerek /1.b/, Mira Ema Tiškei / 2.a /, Tea Zita Talpai /8.a/.

23. april 2023.
Naše devojke, članice Atletičarskog kluba iz Sente bile su na takmičenju u bacanju koplja, pod nazivom "Prolećno prijateljstvo" u Sremskoj Mitrovici. Takmičile su se Reka Seke /6.a/, Nora Fulajter /6.b/, Brigita Kiš /6.b/, Monika Čeke /7.b/ i Reka Dorko /8.b/.
Reka Dorko je sa 39,11 metara pojedinačno, osvojila 1. mesto, a i ostale su dobro bacale.23. april 2023.
U bačkotopolskoj OŠ " Nikola Tesla" održano je Okružno takmičenje iz biologije.Dorina Kormanjoš /5.a/ i Žofia Kurnjak /6.a/ su predstavljale našu školu. Žofia je na takmičenju osvojila 3. mesto.

Učenice su pripremile Evelin Zaboš Faboi i Lila Bede Hajnal.

22. april 2023.
U subotičkoj OŠ "Ivan Milutinović" održano je Okružno takmičenje iz geografije. Mara Sič /7.a/ je predstavljala našu školu.

Pripremila ju je Tamara Bulatović.

21. april 2023.
U Sečnju je održano finale vojvođanskog takmičenja u recitovanju pod nazivom "Pesnik moga naroda". Franciška Farkaš /3.a/ je predstavljala našu školu i osvojila prvo mesto.

Pripremio ju je Akoš Hajvert.

18-19. april 2023.
Učenici sedmog i osmog razreda bilisu na dvodnevnoj ekskurziji. Prvog dana posetili su Viminacijum, ostatke naselja iz doba starog Rima, kao i skelet mamuta koji je nađen na iskopu Kostolca. Zatim su otišli do Golubačke tvrđave i upoznali njen istorijat. Prenoćili su u Kladovu. Drugog dana su posetili hidroelektranu Đerdap, gde su saznali kako se gradila. Posle su otišli do Lepenskog Vira gde su videli ostatke naseobine praljudi, njihova oruđa i idole. Poslednja stanica im je bila Smederevska tvrđava i tu su je razgledali i upoznali se sa njenom istorijom. Učenike su pratili Emeše F. Mago,Aniko Leštar, Lila Bede Hajnal i Valentin Filep.

SLIKE U GALERIJI

10-14. april 2023.
Naša škola je bila domaćin 51. MIRK-a, to jest Međunarodnoj izložbi ručnih radova. Organizatori izložbe su Forum žena Mali Iđoš, KUD "Petefi Šandor", maloiđoška Mesna zajednica i OOŠ "Adi Endre".
Svečano otvaranje izložbe organizovano je u fiskulturnoj sali škole.Prisutnima je pozdravni govor održala Eržebet Židai, glavni organizator Foruma žena. Takođe su se prisutnima obratili i Marko Lazić, predsednik Opštine Mali Iđoš, Ištvan Šandor, zamenik predsednika, Ana Seke, etnolog, Marina Jovičić, predstavnik Ministarstva pravde i Elvira Telečki, predsednica MIRK-a.
Izložbu je otvorila Žofia Rigo Pal, potpredsednica Nacionalnog saveta Mađara.
U okviru programa su nastupili i recitatori naše škole Reka Seke i Žofia Kurnjak, hor KUD-a "Petar Petrović Njegoš" iz Lovćenca i hor žena "Rezeda" KUD-a "Petefi Šandor".
Na izložbi se pojavilo 57 udruženja i pojedinaca iz Vojvodine, Južne Srbije, Mađarske i Hrvatske, koji su izložili više od 2000 ručnih radova. Radove na izložbu su doneli i iz bratskih naselja Malog Iđoša, Bekešsentandraša, Erkenja, Kelebije i seoski poverenici iz Udruženja između Dunava i Tise.
Naša škola je pobedila na MIRK-ovom Likovnom konkursu. Čestitamo učenicima koji su učestvovali na ovom konkursu i pripremnim nastavnicima!

SLIKE U GALERIJI

6. april 2023.


Aktivisti Opštinskog udruženja Roma su povodom svetskog Dana Roma održali predavanje učenicima romske nacionalnosti.5. april 2023.
U velikoj sali Opštine održano je Opštinsko takmičenje pod nazivom "Šta znaš o zdravlju", a u organizaciji opštinskog Crvenog krsta. Škole iz naše opštine su poslale po jednog takmičara. Pobednik takmičenja je Mara Sič /7.a/ koja će predstavljati našu opštinu na Okružnom takmičenju.

Pripremila je Lila Bede Hajnal.

4. april 2023.
Državni sekretarijat nacionalne politike Mađarske je i ove godine, već deseti put objavio online igru 2Grad je naš". Glavna poruka igre je da svako dete svojom istrajnošću može nešto učiniti za zajednicu, jer nagrada sleduje celom odeljenju , a ne samo igraču. Tema igre za ovu godinu je porodica i brižnost njenih članova. U igri je učestvovalo 1500 dece, koji su rešavali različite interesantne zadatke. Ove godine je 265 učenika iz 140 obrazovnih institucija osvojilo "Čarobni kutak" u vrednosti od 100000 forinti, za svoje odeljenje. Ovaj "Čarobni kutak" sadrži različite društvene igre i knjige.

Učenici naše škole, Mira Ema Tiškei /2.a/ i Peter Sabo /3.a/ osvojili su jedan "Čarobni kutak" za svoje odeljenje. Čestitamo!

2. april 2023.
U OŠ "Vuk Karadžić" u Bajmoku je održano Okružno takmičenje iz istorije. Našu školu su predstavljali Dorina Kormanjoš/5.a/, Tibor Deak /5.a / i Noel Feješ /5.a/.

Učenike je pripremila Emeše F. Mago.

1. april 2023.
U subotičkoj OŠ "Sečenji Ištvan" održano je Okružno takmičenje iz mađarskog jezika i pravopisa. Našu školu su predstavljale Žofia Kurnjak /6.a/, Mara Sič /7.a/ i Nikolet Nemet /8.a/.

Žofia je osvojila 3. mesto na takmičenju.

Učenice je pripremila Aniko Leštar.

31. mart 2023.


Nastavnici i učenici gimnazije "Veljko Petrović" iz Somora, posetili su naše osmake da bi promovisali svoju školu.30. mart 2023.
Prvaci naše škole i ove godine su uzeli učešća u akciji Ministarstva prosvete pod nazivom "Posadi drvo", u okviru koje je širom Srbije posađeno više od 200000 sadnica. Prvaci su uz pomoć majstora posadili dve sadnice šumske jelke u zimskoj bašti. Obećali su da će do kraja školovanja negovati ove sadnice.

30. mart 2023.
Subotičko Pozorište za decu gostovalo je u našoj školi sa predstavom pod nazivom "O jednoj sasvim običnoj Crvenkapi". Jednu od glavnih uloga u predstavi je igrao naš bivši đak Čaba Bence Kemiveš.
U predstavi su zajedno uživali učenici nižih razloga i deca iz zabavišta.

25. mart 2023.
Glumačka sekcije naše škole pod imenom " a THE END re" nastupila je u okviru programa proslave Dana sela, komadom "Petefi po meni". U programu su učestvovali sledeći učenici: Franciška Farkaš /3.a/, Dorina Kormanjoš /5.a/, Nadin Mesaroš /5.a/, Šarlot Orsag /5.a/, Dorka Čordaš /6.a/, Hana Feješ /6.a/, Nikoleta Jovanović /6.a/, Žofia Kurnjak /6.a/, Reka Seke /6.a/, Mate Baranji /5.b/ i Leda Tarjan /8.b/.

Vođa glumačke sekcije je Akoš Hajvert.

24 - 25. mart 2023.
Osmaci su rešavali probne maturske testove. U petak su pisali iz matematike, a u subotu iz maternjeg jezika i jednog odabranog predmeta / biologija, istorija, hemija, geografija i fizika/. Probni test simulira stvarnu situaciju, a pored toga pokazuje učenicima koliko su znali i iz čega još treba da prošire svoje znanje.

22. mart 2023.
Učenici petog razreda su učestvovali u akciji sadnje drveća koje je organizovala SBB Fondacija pod nazivom "Da šume bude više, da se lakše diše". U okviru ove akcije posađeno je 19 sadnica različitog drveća.Ovi učenici će do kraja osmog razreda voditi brugu o ovim sadnicama i pratiti njihov razvoj.

SLIKE U GALERIJI

19. mart 2023.
Naša škola je bila domaćin Opštinskog takmičenja iz biologije. Sledeći učenici su predstavljali našu školu: Tibor Deak /5.a/, Eled Husar /5.a/, Dorina Kormanjoš /5.a/, Hana Feješ /6.a/, Žofia Kurnjak /6.a/, Edina Karna /6.b/.

Rezultati:
Dorina Kormanjoš - 3. mesto
Žofia Kurnjak - 3. mesto

Dorina i Žofia će ići na okružno takmičenje u Suboticu.

Učenike su pripremale Lila Bede Hajnal i Evelin Zaboš Fabo.

18. mart 2023.
U subotičkoj OŠ "Kizur Ištvan" održano je okružno takmičenje iz matematike. Žofia Kurnjak /6.a/ i Enok Virag /8.a/ predstavljali su našu školu.Žofia Kurnjak je osvojila 3. mesto.

Učenike su pripremili Tibor Mađar i Žofia Šimonji.

17. mart 2023.

Radnici maloiđoškog i subotičkog SUP -a su posetili našu školu da bi učenicima osmog razreda promovisali srednju školu za policajce u Sremskoj Kamenici.16. mart 2023.
Održano je školsko takmičenje međunarodnog takmičenja iz matematike Kengur.

Učestvovali su sledeći učenici:
Kološ Boršodi /2.a/, Zoe Čaki /2.a/, Nia Feješ /2.a/, Emina Dorina Tot /2.a/,Dorka Barna /2.b/, Lila Hegediš /2.b/,Viktoria Kovač /2.b/, Linet Nemet /2.b/,Ede Onhaus /2.b/, Franciška Farkaš/3.a/, Maja Gajić /3.a/, Peter Sabo /3.a/, David Berkeš /4.a/, Lena Fajferić /4.a/, Viktor Studen /4.a/, Bence Kečkeš /4.b/, Marsel Sič /4.b/,Dorina Kormanjoš /5.a/, Adam Mike /5.a/, Aleksander Sunđi /5.a/,Adam Peter /5.b/, Žofia Kurnjak /6.a/, Kristian Križal /6.b/, Ana Lenđel /6.b/, Aleks Čaki /7.a/, Žoka Kormoš /7.a/, Mara Sič /7.a/, Agneš Tot /7.a/, Elizabet Hajdu /7.e/, Ivan Kalman /7.b/, Stefan Perlić /7.b/, Ines Bede /8.a/, Nikolet Nemet /8.a/, Enok Virag /8.a/.

Rezultati:
Žofia Kurnjak - 3. mesto
Kološ Boršodi - pohvalnica

Žofia se kvalifikovala za učešće na finalnom takmičenju u Kragujevcu.

Učenike su pripremali: Valeria Šipoš Verbasi, Klara Gombar, Katalin Kerekeš, Gizela Siđi Petri, Noemi Nađ Kanas,Andrea Kormanjoš,Tibor Mađar, Žofia Šimonji.

16. mart 2023.
U Feketiću je održano Opštinsko fudbalsko takmičenje. Ekipa naše škole osvojila je 2. mesto.

Učenike su pripremali Zoltan Halas i Ištvan Harangozo.

14. mart 2023.
Naši učenici su posetili spomen obeležje na zapadnom groblju, a povodom obeležavanja godišnjice 1848/49. revolucije i borbe za slobodu.Na prigodnom programu učestvovale su pevačke grupeČerfeš i Sajko Kulturnog udruženja "Petefi Šandor", kao i umetnica Erika Krnač. Pozdravni govor je održala Hana Kovač, predsednica Saveta mesne zajednice Mali Iđoš. Svojim prisustvom su počastvovali ovaj događaj iGabor Palinkaš iz Ambasade Mađarske u Beogradu, Gabor Čige iz subotičkog Konzulata Mađarske.

Na kraju programa je položeno cveće na spomenik.

SLIKE U GALERIJI

14. mart 2023.
Na Paliću su proglašeni rezultati likovnog konkursa "Janoš Vitez", koji je organizovao subotički Konzulat Mađarske, a u okviru programa "Petefi 200". Na ovo proglašenje iz našđe škole su pozvani Maja Gajić /3.a/ sa roditeljima i učiteljicom Katalin Kerekeš. Maja je scojim crtežom u kategoriji 10 - 11 godina, osvojila prvo mesto.Diplomu i poklon knjige predala joj je Ester Čalokezi, glavni konzul.Pored ovoga, Konzulat je Maji dao tortu i jedan izlet u Mađarsku.

13. mart 2023.
Nastavnica istorije, Emeše F. Mago, održala je časove muzeja putem digitalne edukacije zainteresovanim učenicima sedmog razreda. Teme časova su bile doba reforme i oslobodilačke borbe. Pored interesantnog virtuelnog potraživanja muzeja, učenici su i bukvalno mogli osetiti ukus kafeterije "Pilvaks" iz tog doba.Naime, nastavnica je učenike počastila košut - kiflicama i čajem.

12. mart 2023.
Opštinsko takmičenje iz geografije održano je u Lovćencu. Našu školu su predstavljali sledeći učenici: Žoka Kormoš /7.a/, Mara Sič /7.a/, Elizabet Hajdu /7.b/ i Ivan Kalman /7.b/.

Rezultati:
Mara Sič - 2. mesto
Elizabet Hajdu - 3. mesto
Ivan Kalman - 3. mesto
Žoka Kormoš - 3. mesto

Mara Sič se kvalifikovala za okružno takmičenje.

Učenike je pripremila Tamara Bulatović.

11. mart 2023.
U Novom Sadu, u Kulturnom centru "Eđšeg" održano je vojvođansko finale takmičenja u recitovanju pod nazivom "Petefi", a u organizaciji VM4K, Udruženja recitatora Mađara Vojvodine i Kulturnog centra "Petefi Šandor". Našu školu su predstavljali Franciška Farkaš /3.a/, Žofia Kurnjak /6.a/ i Leda Tarjan /8.b/.

Pripremio ih je Akoš Hajvert.

9. mart 2023.
U organizaciji Udruženja Amatera umetnika Vojvodine, u subotičkoj Gradskoj biblioteci održano je Okružno takmičenje u recitovanju pod nazivom "Pesnik moga naroda". Franciška Farkaš /3.a/ i Mate Baranji /8.b/ predstavljali su našu školu.

7. mart 2023.


Nastavnici i učenici srednje Poljoprivredne škole iz Bačke Topole posetili su našu školu i među osmacima promovisali svoju školu.6. mart 2023.
Učenici 5.a odeljenja, pod vođstvom Tamare Bulatović, učestvuju na takmičenju Fondacije za evropsku mađarsku mladost, koja je objavila konkurs pod nazivom Sekeljske kapije -- Zelene kapije. Deca su pripremala plakate čija tema je zaštita životne sredine i znanje o njoj. Na plakatima deca su se bavila globalnim zagrevanjem, zagađenjem vazduha i vode, kao i recikliranjem. Petaci su svoje plakate prikazali učenicima nižih razreda i u zabavištu, a razgovarali su sa njima o očuvanju životne sredine jer je veoma da se svest o tome izgradi još u najranijoj životnoj dobi. Petaci su osvojili drugo mesto i jedno nagradno putovanje.

SLIKE U GALERIJI

4. mart 2023.

U Feketiću su održane predkvalifikacije u recitovanju pod nazivom " Mozdulj Petefi", a koje organizuju Udruženje recitatora Mađara iz Vojvodine, subotički VM4K i novosadski Kulturni centar Petefi, a sve u okviru programa Petefi 200.

Sledeći učenici su predstavljali našu školu: Franciška Farkaš /3.a/, Lena Mike /3.b/, Nadin Mesaroš /5.a/, Šarlot Orsag /5.a/, Dorka Čordaš /6.a/, Hana Feješ /6.a/, Nikoleta Jovanović /6.a/, Žofia Kurnjak /6.a/,Reka Seke /6.a/, Mate Baranji /8.b/, Leda Tarjan /8.b/.

Žiri u sastavu : dr Kinga Mezei, glumica, reditelj, dr Kornelia Goli, dramaturg, Šara Hajdu, glumica, Timea Lerinc, glumica, Gabor Mesaroš. glumac i Robert Ožvar, glumac.
Rezultati su sledeći:

3. razred
Franciška Farkaš - zlatna kvalifikacija
Lena MIke - srebrna kvalifikacija

5. razred
Nadin Mesaroš - bronzana kvalifikacija
Šarlot Orsag - bronzana kvalifikacija

6. razred
Žofia Kurnjak - zlatna kvalifikacija
Dorka Čordaš - srebrna kvalifikacija
Hana Feješ - srebrna kvalifikacija
Nikoleta Jovanović - srebrna kvalifikacija
Reka Seke - srebrna kvalifikacija

8. razred
Leda Tarjan - zlatna kvalifikacija
Mate Baranji - srebrna kvalifikacija

Učenici sa zlatnom kvalifikacijom će se takmičiti u finalnom takmičenju koje će se održati 11. marta u novosadskom Kulturnom centru " Eđšeg ".

Učenike je pripremao Akoš Hajvert.

4. mart 2023.
Bili smo domaći kvalifikaciji iz stranih jezika pod nazivom Wulkommen. Našu školu su iz engleskog jezika predstavljali sledeći učenici: Adam Peter /5. b/, Marina Šili /6.a/, Žoka Kormoš /7.a/, Tamara Mesaroš /7.b/, Mara Sič /7.a/ i Ivan Kalman /7.b/.

Učenike su pripremile Čila Čeke i Hana Kovač.

3. mart 2023.

Tehnička srednja škola iz Ade posetila nas je da bi našim osmacima približila svoju školu.
1. mart 2023.

Našu školu su posetili učenici i nastavnici hemijske škole iz Subotice da bi naše osmake upoznali sa svojim smerovima.
26. februar 2023.
Opštinsko takmičenje iz istorije je održano u Lovćencu. Našu školu su predstavljali Tibor Deak /5.a/, Noel Feješ /5.a/, Dorina Kormanjiš /5.a/, Nadin Mesaroš /5.a/ i Šarlot Orsag /5.a/.

Rezultati:

Dorina Kormanjoš - 1. mesto
Tibor Deak - 2. mesto
Noel Feješ - 3. mesto

Učenici su se kvalifikovali na Okružno takmičenje, a pripremila ih je Emeše F. Mago.

25. februar 2023.
Opštinsko takmičenje iz hemije održano je u Lovćencu. Iz naše škole učestvovale su Ines Bede /8.a/ i Lena Rože /8.b/, a Ines Bede je osvojila 3. mesto.

Pripremila ih je Lila Hajnal Bede.

25. februar 2023.
U Feketiću je održano takmičenje iz mađarskog jezika i pravopisa, a sledeći učenici su predstavljali našu školu: Žofia Kurnjak /6.a/, Mara Sič /7.a/, Elizabet Hajdu /7.b/, Reka Pap /7.b/, Nikolet Nemet /8.a/ i Enok Viraf /8.a/.

Rezultati:

6. razred
Žofia Kurnjak - 1. mesto

7. razred
Reka Pap - 1. mesto
Mara Sič - 2. mesto
Elizabet Hajdu - 3. mesto

8. razred
Nikolet Nemet - 1. mesto
Enok Virag - 2. mesto

Ovi učenici su se kvalifikovali na Okružno takmičenje u Subotici.
Pripremila ih je Aniko Leštar.

23. februar 2023.
U školi je održano takmičenje u recitovanju pod nazivom " Pesnik moga naroda". Školu su predstavljali Franciška Farkaš /3.a/, Reka Seke /6.a/ i Mate Baranji /8.b/.

Učenike je pripremio Akoš Hajvert.

21. februar 2023.
Nastavnici i učenici gimnazije Svetozar Markovič iz Subotice, posetili su nas da bi osmacima prezentovali svoju školu.

20. januar 2022.
I ove godine su održanje poklade povodom teranja zime. Mada je zima ove godine stigla kasno i trajala nekih nedelju dana, mi smo je radi svake sigurnosti , oterali. Dobro raspoložena maskirana deca su u pratnji nastavnika prolazila seoskim ulucama i na pijačnom trgu pojela već tradicionalne krofne. Roditelji su obezbedili krofne , a škola topli čaj. Zahvaljujemo se roditeljima na izradi maski, kao i na pečenju krofni.

SLIKE U GALERIJI

5. februar 2023.
Naša škola je bila domaćin Opštinskom Takmičenju iz nemačkog jezika.Školu je predstacljala Dašurije Aliu /8.c/.

Pripremila je Agota Mirnič Eter.

4. februar 2023.
Opštinsko takmičenje iz engleskog jezika održano je u našoj školi. Sledeći učenici su predstavljali našu školu: Mate David /8.a/, Aleks Kalmar /8.a/, Tea Zita Talpai /8.a/, Lena Roža /8b/, Čaba Vanka /8.b/ i Dašurije Aliu /8.c/.

Dašurije Aliu je osvojila 3. mesto, ali nije imala dovoljno bodova za učešće na Okružnom takmičenju.

Učenike su pripremale Čila Čeke i Hana Kovač.

4. februar 2023.
U našoj školi je održano Opštinsko takmičenje iz matematike. Našu školu su predstavljali sledeći učenici: Franciška Farkaš /3.a/, Kira Černik /3.a/, Mate Šipoš /3.a/, Peter Sabo /3.a/, Maja Roza Sunđi /3.b/, Lena Fajferić /4.a/, Barnabaš Nemet /4.a/, Bence Kečkeš /4.b/, Marsel Sič /4.b/, Dorina Kormanjoš /5.a/, Aleksander Sunđi /5.a/, Adam Peter /5.b/, Žofia Kurnjak /6.a/, Mara Sič /7.a/, Nikolet Nemet /8.a/, Enok Virag /8.a/.

Rezultati:

3. razred
Franciška Farkaš - 2. mesto
Peter Sabi iMaja Roza Sunđi - pohvalnica
4. razred
Marsel Sič - 3. mesto

5. razred
Adam Peter - 3. mesto

6. razred
Žofia Kurnjak - 1. mesto

8. razred
Enok Virag - 2. mesto

Učenike su pripremali: Katalin Kerekeš, Kornelia Toldi, Gizela Siđi Petri. Noemi Nađ Kanas, Tibor Mađar i Žofia Šimonji.

3. februar 2023.
U senćanskoj Bojai gimnaziji za razvijanje telenata je održana vojvođanska kvalifikacija Kuri spomen takmičenja iz matematike. Posle tri dopisna takmičenja na kvalifikaciju su pozvani sledeći učenici: Franciška Farkaš /3.a/, Adam Mike /5.a/, Adam Peter /5.b/, Žofia Kurnjak /6.a/, Kiti Feldi Križan /7.b/, Enok Virag /8.a/.

Rezultati:
Kiti Feldi Križan - 1. mesto
Žofia Kurnjak - 5. mesto
Franciška Farkaš - 7. mesto
Adam Mike - 9. mesto
Adam Peter - 10. mesto
Enok Virag - 14. mesto

Učenioke su pripremali Tibor Mađar i Katalin Kerekeš.

27. januar 2022.
Proslavili smo dan Svetog Save, školsku slavu i zaštitnika svih škola u Srbiji. Nakon osveštenja slavskog kolača, učenici naše škole su održali prikladnu predstavu povodom praznika. Nastupio je hor naše škole, grupa učenika nižih razreda i više učenika viših razreda sa recitacijama, dramatizacijom i pesmama. Svečani program su uveličali svojim prisustvom pravoslavni sveštenik Srđan Vukić, Ferenc Brašnjo katolički sveštenik i Atila Oros sveštenik reformatorske crkve, predsednik Opštine Marko Lazić, pokrajinski poslanik Karolj Kovač, kum naše škole Atila Tot director firme Agriromagna, donatori i prijatelji naše škole, deca i njihovi roditelji.

Ovom prilikom bih se zahvalio svim sponzorima koji su nam tokom prošle godine uputili donaciju, uz želju da isto nastave i ove godine.

SLIKE U GALERIJI

23.decembar 2022.
I ove godine smo, poslednjeg nastavnog dana u prvom polugodištu, iznenadili naše učenike božićnim paketićima. Novac za više od 300 paketića i ove godine smo skupili od sponzora. Ove godine su sledeća preduzeća, privatnici i privatna lica bili sponzori: Agriromagna, Mesna zajednica Mali Iđoš, " Gazdabolt", Big Chich, Montel,VGD Cvijić Group, Klab DOO, Živinastija, Substratum,Limbad, Agrokons, Dorton, HT DOO, Drvara Tempo Trade, Mesara Šogor, Andor Lenđel, Pekara Šimonji, Hot Drinks, Ištvan Šandor.

Zahvaljujemo se na pomoći i u ime učenika.

23. decembar 2022.
Naši učenici u školskomboravku izradili su božićne čestitke za starije građane i penzionere škole. Ovim malim iznenađenjem smo pokušali ulepšati Božić našim starijim sugrađanima. U izradi čestitki su učenicima pomagale učiteljice Lenke Cekuš i Hargita Čaki.

SLIKE U GALERIJI

22. decembar 2022.
Učenici viših razreda, mahom petaci, bili su na izletu u Beogradu. Videli su zgradu Parlamenta, znamenitosti grada, posetili Tropikarijum i Muzej ilizija, a prošetali su se i Knez Mihajlovom ulicom, poznatim šetalištem.
Na kraju su posetili Beograd na vodi koji je bio pretpraznično ukrašen.
Decu su na ovom izletu pratili Tamara Bulatović, Marta Molnar, Aleksandra Vučinić, Hana Kovač i Valentin Filep.

SLIKE U GALERIJI

21. decembar 2022.
Posle dvogodišnje pauze, opet smo organizovali božićni vašar u holu škole. Učenici su zainteresovanima prodavali svoje kolače i rukotvorine.

Organizatori vašara su bile Čila Čeke, Karolina Sič i Tamara Bulatović.

SLIKE U GALERIJI

19.decembar 2022.

Naša škola je učestvovala u akciji izrade opštinskog adventskog kalendara. Naš broj je bio 19, a ukrasili smo prozore galerije. Zahvaljujemo se učiteljicama Katalin Kerekeš i Marti Mesaroš na ukrašavanju.18. decembar 2022.
Maloiđoški šahovski klub " Eđšeg" je u školi organizovao šahovski turnir za naše učenike. Na turniru je učestvovalo više od 20 učenika. Partije je nadgledao Laslo Linka, međunarodni šahovski sudija. Prvo mesto je zauzeo Aron Čordaš /4.b/, drugi je Joel Silađi /4.a/, a treće mesto je pripalo Ivanu Kalmanu /7.b/. Nagrađeni su i najmlađi učesnici, a to su David Feher /1.a/ i Maja Roza Sunđi /3.b/.

SLIKE U GALERIJI

17.decembar 2022.
Održaće se božićni vašar u holu škole, 21. decembra u sredu, izneđu 15 i 17 sati. Učenici koji bi želeli prodavati svoje rukotvorine neka se jave nastavnicama Čili Čeke, Karolini Sič ili Tamari Bulatović. S radošću očekujeno sve zainteresovane!

15. decembar 2022.
Naši petaci su mesili i pekli medenjake u školi, kao i u prostorijama Foruma žena. U tom poslu nadgledale su ih odeljenjske starešine Tamara Bulatovič, Marta Molnar i Aleksandra Vučinić.

SLIKE U GALERIJI

14.decembar 2022.
Našu školu su posetili članovi Opštinskog saveta za bezbednost u saobraćaju kao i predstavnici policije koji su sa našim prvacima razgovarali o bezbednosti u saobraćaju. U vezi sa tim, prikazali su i jedan film. Svaki prvak je dobio izdanje " Pažljivka" gde su na srpskom i mađarskom jeziku predstavljene najčešće situacije u saobraćaju kao i njihovo pravilno razrešenje.

12 -13. decembar 2022.
Hana Kovač i Žofia Serda su učenicima nižih razreda održale predavanje o zimskim praznicima i njihovim običajima. Deca su zajedno pevala, svirala, igrala se, a i ukrašavala medenjake.

SLIKE U GALERIJI

9. decembar 2022.
Ovogodišnji program Dana škole je takođe održan u fiskulturnoj sali jer renoviranje pozorišne zgrade nije završeno.Gledaocima smo ove godine želeli pokazati kako nastaje i sa kojim se sve poteškoćama i izazovima suočava reditelj da bi program na završnoj priredbi tekao glatko.
U programu su učestvovali naši recitatori koji su na srpskom i mađarskom jeziku pokazali svoje umeće. Nastupio je i hor, videli smo i muzičku tačku koju su izveli učenici trećeg razreda, kao i muzičku tačku učenika nižih razreda u srpskim odeljenjima. Učenici viših odeljenja na srpskom jeziku su pokazali kako teče jedan čas geografije, petaci su izveli jedam performans, devojčice petog razreda su izvele parodiju na srpskom jeziku, a ni folkloraši nisu mogli izostati.
Ovom prilikom se zahvaljujemo koji su nastupajući dali sve od sebe, pripremnim nastavnicima, roditeljima i svima koji su pomogli predstavu.

SLIKE U GALERIJI

9.decembar 2022.
Održano je školsko takmičenje iz matematike. Sledeći učenici su se kvalifikovali za opštinsko takmičenje: Kira Černik /3.a/, Franciška Farkaš /3.a/, Mate Šipoš /3.a/, Peter Sabo /3.a/, Maja Roza Sunđi /3.b/, Lena Fajferić /4.a/, Barnabaš Nemet /4.a/, Bence Kečkeš /4.b/, Marsel Sič /4.b/ Dorina Kormanjoš /5.a/, Adam Mike /5.a/, Aleksander Sunđi /5.a/, Adam Peter /5.b/, Žofia Kurnjak /6.a/, Mara Sič /7.a/, Nikolet Nemet /8.a/ i Enok Virag /8.a/.

Učenike su pripremili Katalin Kerekeš, Kornelia Toldi, Gizela Siđi Petri, Đenđi Brašnjo,Tibor Mađar i Žpfia Šimonji.

6. decembar 2022.
Školu je i ove godine posetio Mikulaš. Zajedno sa Krampusima je obišao odeljenja i podelio čokolade, a deca su ga pozdravljala stihovima.

SLIKE U GALERIJI

5.decembar 2022.

Aktivisti opšrinskog Saveza Roma su održali predavanje đacima romske nacionalnosti. Tokom predavanja su učenicima skrenuli pažnju na važnost redovnog pohađanja nastave, kao i na pristojno ponašanje prema odraslima i nastavnicima. Posle predavanja su deci podelili skromne poklone.


3.decembar 2022.
Održano je vojvođansko finale matematičkog takmičenja " Fekete Mihalj, spomen takmičenje" u Senti, u Boljai gimnaziji za razvijanje talenata. Na osnovu ranije izrađenih zadataka, 4 učenika naše škole su dobila poziv vojvođansko finale: Adam Peter /5.b/, Žofia Kurnjak /6.a/, Kiti Feldi Križan /7.b/ i Enog Virag /8.a/.

Rezultati:
Adam Peter - 2. mesto
Kiti Feldi Križan - 2. mesto
Žofia Kurnjak - 2. mesto
Enok Virag - pohvalnica
Adam, Kiti i Žofia su pozvani u 20-točlanu reprezentaciju Vojvodine, koja će na međunarodnom finalu u Mađarskoj predstavljati Vojvodinu.

Učenike je pripremao Tibor Mađar.

3.decembar 2022.

Opštinski Savez sportista i Opština Mali Iđoš su i ove godine u našoj sali organizovali Dečje olimpijske igre za decu iz zabavišta i osnovne škole. Deca su se takmičila u različitim štafetnim igrama spretnosti.29. novembar 2022.
Lutkarsko pozorište " Janči bohoc " iz Ade je posetilo našu školu. Učenicima nižih razreda su odograli predstavu " Kacor kiralj".

SLIKE U GALERIJI

28. novembra do 2. decembra 2022.
Opštinski Crveni krst je zajedno sa psihologom naše škole održao petodnevno predavanje o bolestima zavisnosti za učenike viših razreda.

SLIKE U GALERIJI

26 - 27 novembar 2022.
U Feketiću je održan XXVI Dudaš Kalman nacionalni susret u recitovanju i govorenju proze. Od 80 učesnika, 11-toro je predstavljalo našu školu. Učesnici su prvog dana izgovorili dva teksta i na osnovu njih je žiri izrekao kvalifikacije. Učenici sa zlatnom kvalifikacijom su sutradan govorili treći tekst na osnovu kojeg je žiri sudio o mestima. Žiri u sastavu Silvia Križan, glumica, Ana Terek, pesnikinja, Aniko Molnar, glumica, Žuža Kalmar, glumicaAgneš RafaiT., nastavnik besedništva, Atila Pap, glumac i Andraš Pataki, reditelj dobitnik Jasai nagrade, su na sledeći način kvalifikovali naše učenike:

Kategorija 3-4. razred:
Franciška Farkaš /3. a/ - zlatna kvalifikacija i 3. mesto

Kategorija 5 - 6. razred:
Dorina Kormanjoš /5.a/ - bronzana kvalifikacija
Šarlota Orsag /5.a/ - Bronzana kvalifikacija
Nikoleta Jovanović /6.a/ - zlatna kvalifikacija
Žofia Kurnjak /6.a/ - zlatna kvalifikacija i posebna nagrada
Dorka Čordaš /6.a/ - bronzana kvalifikacija
Hana Feješ /6.a/ - bronzana kvalifikacija
Reka Seke /6.a/ - zlatna kvalifikacija i 3. mesto

Kategorija 7-8. razred:
Mate Baranji /8.b/ - zlatna kvalifikacija i 3. mesto
Leda Tarjan /8.b/ - srebrna kvalifikacija
Dominik Petri 8.b/ - bronzana kvalifikacija

Učenike je pripremao Akoš Hajvert.

SLIKE U GALERIJI

3.novembar 2022.

Krajem septembra došlo je do oštećenja plafona u drugoj učionici u zgradi 56. Ova učionica nije bila u upotrebi do završetka radova. Saniranje je završeno. Troškove radova je škola izdvojila iz svojih izvora.12.novembar 2022.
U Subotici je održano 10. Dečje i Omladinsko takmičenje Vojvodine u solo plesu. Iz naše škole je prisustvovalo 4 učenika koji igraju folklor u Kulturno umetničkom društvu „Šandor Petefi”. Lana Faleta (5.b) i Boris Bede (5.b) u paru su osvojili srebrnu kfalifikaciju. Ines Bede (8.a) i Nikolet Nemet (8.a) u paru su osvojile srebrnu kfalifikaciju.

Koreografi njihovi su : Nora Paćerek Fodor i Čaba Paćerek

9.novembar 2022.

Nastavnice Deže Kostolanji gimnazije talentovane učenike Čila Šipoš Terek i bivša učenica naše škole Reka Juhas su održale prezentaciju o njihovoj školi osmacima.8.novembar 2022.
Naša ustanova je uspešno konkurisala kod Pokrajinskog sekretarijata za obrazobanje i dobila 613000 dinara. Ta sredstva će se potrošiti na obnovu školske kuhinje po HACCP standardima. Prvi korak pri ovom cilju da raspoložemo sa planom dokumentacionim planom. Za izradu plana smo sada dobili materijalna sredstva.

3.novembar 2022.
Nakon višegodišnjeg pokušaja uspeli su da obnovimo od 2011. godine korišćenu računasku mrežu informatičkog kabineta. U kabinet za informatiku su stigli novi laptopi što je škola konkurisala kod Ministarstva za socijalna pitanja i kod Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje.Time je rešen dugogodišnji problem sa starim računarima.


31.oktobar 2022.

47 učenika je otputovalo u Novosadsko Pozorište. Ogledali su predstavu „Ludaš Maći“.

U pratnji su bile nastavnice: Marta Molnar, Aleksandra Vučinić i Karolina Sič.25.oktobar 2022.


Slomljenog srca smo saznali da je u 55.-oj godini preminula naša draga, cenjena koleginica,učiteljica Đenđi Šarandi. Ona je u našoj školi radila od 2010.godine. Neka počuva u miru!24.-27. oktobar 2022.
41 učenika naše škole je bio na ekskurziji u Mađarskoj u Vespremu i okolini u okviru programa „Járd végig“. Ova ekskurzija bi trebala da se realizuje 2020. god.ali zbog kovida je odloženo putovanje sve do danas. Troškove organizacije putovanja i boravka je finansirala država Mađarska. Učenici su imali bogat program, pogledali su dvorac u mestu Simeg, imali su posetu u Palati Biskupije Simeg, u mesto Tihanj u posetili Opatiju, probali su čuveni tihanjski eho. U gradu Vesprem posetili su Osnovnu Školu Eržebet Silađi, i pogledli su znamenitosti tog grada. Bili su i u bioskopu, gde su pogledali animacioni film ,,Toldi,,, a na kraju su pogledali u Balatonfiredu poznatu promenadu ,,Tagore,, Smeštaj im je bio obezbeđen u hotelu Margareta u Balatonfiredu.

Pratioci su bili Sabolč Farago, Ferenc Kormoš i Valentin Filep.

SLIKE U GALERIJI

16.oktobar 2022.
Poporavka krovne konstrukcije u zgradi 56, koja se prokišnjavala na više mesta . Troškove saniranja finansirala je škola iz svojih izvora.

15.oktobar 2022.

U Čoki je održano VIII susret recitatora „Ištvan Č. Šimon“. Našu školu su predstavili sledeći učenici: Franciška Farkaš (3.a), Dorina Kormanjoš (5.a), Nadin Mesaroš (5.a),Šarlot Orsag (5.a), Dorka Čordaš (6.a), Hana Feješ (6.a), Nikoleta Jovanović (6.a), Žofia Kurnjak (6.a), Reka Seke (6.a), Mara Sič (7.a), Mate Baranji (8.b), Dominik Petri (8.b), Leda Tarjan (8.b).


Postignuti rezultati:
5.-6. razred: 3.mesto- Žofia Kurnjak
7.-8.razred: 3.mesto- Baranji Mate

Učenike je pripremio Akoš Hajvert.

Učitavanjem QR koda može se pogledati repostaža Televizije Vojvodine, gde su i naši učenici dali izjave.


Takođe i na sledećim linku se može pogledati snimak.

5.-8.oktobar 2022.
Učenici (njih 49) drugog, trećeg i četvrtog razreda su bili u Školi prirode u Gučevu sa učiteljicama: Valeria Šipoš Verbasi, Klara Gombar, Jasna Knežević, Katalin Kerekeš i Gizela Siđi Petri. Videli su mnogo znanenitosti, manastir Tronoša, radnu kuću Vuka Karadžića u Tršiću, na reci Drini Sunčanu Reku. U večernjim satima su imali zabavne programe.

SLIKE U GALERIJI

3.- 7.oktobar 2022.
Dečja nedelja

Program za niže razrede

Ponedeljak
-Crtanje po asfaltu u školskom dvorištu i ispred škole.

Utorak
-Šeširijada-svi učenici su došli u ukrašenim šeširima jesenjih motivima. Uz dobru zabavu sledio je zajednički ples u školskom dvorištu.
-Crveni krst je iznenadio decu i zaposlene krofnama.

Sreda
-Gledanje filma u školskoj trpezariji.

Četvrtak
-Pravljenje voćne salate od donešenog voća.

Petak
-Dan zs igranje. Svako je doneo svoju omiljenu igračku.

Program za više razrede

Ponedeljak
-Gledanje filma u školskoj trpezariji.

Utorak
Sportski dan:
- dečaci su igrali utakmice u fudbalu (5.-6.razred i 7.-8.razred )
- devojčice su igrale Između dve vatre (5.-6.razred), a 7.-8.razred su odigrale odbojku.

Sreda
-Takmičenje u pravljenju sendviča. Nagrađeni su: 5.b, 5.c, 6.b i 8.a razredi.

Četvrtak
-Održan je „ White party“u sali za fizičko. Uz dobru muziku i zabavu, oni učenici su nagrađeni koji su imali na sebi najviše belog detalja.

Petak
-Kviz između odeljenja. Ovogodišnji pobednici su: 5.a, 6.a, 7.b i 8.a razredi.

SLIKE U GALERIJI

30.oktobar 2022.
54 učenika naše škole je bio na izletu u Novom Sadu. Pogledali su Petrovaradinsku tvđavu, bili su u katakombama, posetili su Gradski muzej i Planetarijum.

Učenici su išli u pratnji nastavnika Bulatović Tamare, Molnar Marte i Vučinić Aleksandre.

SLIKE U GALERIJI

30.septembar 2022.
U organizaciji Biblioteke Mali Iđoš,u potkrovlje Mesne Zajednice Mali Iđoš održano je finala opstinskog takmičenje recitatora „Aranyeső, koji je istaknuti događaj Mađarskog Nacionalnog Saveta. Takmičari su se pripremali iz zbirke pesana sledećih autora: Karolj Ač, Pal Bender, Imre Čepe, Kalman Dudaš i Laslo Gal. Našu ustanovu predstavili: Franciška Farkaš (3.a), Lena Mike (3.b), Žofia Šinka (3.b), Dorina Kormanjoš (5.a), Nadin Mesaroš (5.a), Dorka Čordaš (6.a), Hana Feješ (6.a), Žofia Kurnjak (6.a), Reka Seke (6.a), Mara Sič (7.a), Dominika Dorina Paroci (7.b), Mate Baranji (8.b), Leda Tarjan (8.b). Do konačne odluke žirija, u pauzi Sabolč Nađ Abonji recitator iz Sente je zabavljao publiku. Članovi žirija su bili: Julia Barta, Iren Kormoš i Silvia Križan.

Sledeći učenici su nagrađeni:

3.-4. razred:
Franciška Farkaš- 2.mesto

5.-6. razred:
Reka Seke – 1.mesto
Žofia Kurnjak- 2.mesto

7.-8.razred:
Mate Baranji- 1.mesto
Leda Tarjan-3.mesto

Pripremni nastavnik je bio Akoš Hajvert.

SLIKE U GALERIJI

28.septembar 2022.
Savez Udrženja Velike Porodice Vojvodine i Urduženje Velike Porodice 3+1 iz Bačke Topole, 16.avgusta organizovalo je II.Kviz o poznavanju mađarske istorije. Učenici prvo popunjavanjem testa pokazali svoje znanje, a nakon toga održali predavanja iz izabrane tematike o dobi Svetog Lasla ili Kalmana ,,Könyves,,. Našu školu su predstavile dve ekipe 1.ekipa: Žoka Kormoš, Lajoš Nemet, Agneš Tot; 2.ekipa: Elizabet Hajdu, Ivan Kalman i Mara Sič.

Naši učenici su pripremili predavanje o bitci između mađara i plemena ,,besenyők,,.O pobedi mladog kraja Šalamona, njegovoj braći Geze i Lasla , i o kasnijoj pobedi Svetog Lasla.

Posle uspešnog takmičenja su učesnici bili na nagradnoj ekskurziji 28.septembra u Segedinu, sa puno programa i druženja u pratnji nastavnice Karolina Sič.

SLIKE U GALERIJI

24.septembar 2022.
Četrvrti vikend u septembru bio je posvećen recitaciji i prozi, kada je u Feketiću održano XII takmičenje recitatora i proze pod nazivom ,,Arcok üveg mögött,, . Organizator ove manifestacije je Udruženje mađarskih recitatora Vojvodine. Prisustvovalo je 40 takmičara u spomen kući Janoš Banjai. Našu školu je predstavljalo 11 učenika. Članovi žirija su bili Noemi Kemiveš Považanski, Gabor Mesaroš i Zoltan Rokuš.

Učenici naše škole su osvoljili vredne nagrade i priznanja.

3.-4. razred:
Franciška Farkaš (3.a)- zlatna kvalifikacija, 3. mesto
Adel Sakal (3.a)-srebrna kvalifikacija

5.-6. razred:
Nadin Mesaroš (5.a)-zlatna kvalifikacija, 3.mesto
Dorka Čordaš (6.a)- srebrna kvalifikacija
Žofia Kurnjak (6.a)- srebrna kvalifikacija,posebna nagrada
Nikoleta Jovanović (6.a)- srebrna kvalifikacija
Dorina Kormanjoš (5.a)- bronzana kvalifikacija
Šarlot Orsag (5.a)- bronzana kvalifikacija

7.-8. razred:
Mate Baranji (8.b)- zlatna kvalifikacija
Leda Tarjan (8.b)- srebrna kvalifikacija
Dominik Petri (8.b)- bronzana kvalifikacija

Takmičare je pripremio Akoš Hajvert.

07.septembar 2022.
Aktivisti Crvenog Krsta Mali Iđoš sa predsednicom Selić Julianom su održali predavanje o bezbednosti saobračaja za učenike prvog razreda naše škole. U sklopu predavanja su deca zajedno igrala sa aktivistima a na kraju su dobili i poklon: raspored časova, čokololadu i priručnik o bezbednosti saobraćaja.

SLIKE U GALERIJI

01.septembar 2022.
U trpezariji škole je organizovano prijem prvaka. U našoj školi ove godine je krenuo 36 prvaka, 28 učenika pohađa školu na mađarskom i 8 učenika na sprskom nastavnom jeziku. Na svečanosti su učenici naše škole recitovali na srpskom i na mađarskom jeziku, pored toga nastupio je i hor naše škole.Nakon pozdravne reči direktora prvaci su se upoznali sa učiteljicama. Ove godine prve razrede vode učiteljice Šarandi Đenđi, Mesaros Marta i Bigović Vesna. Nakon svečanog prijema deca su otišla sa roditeljima i učiteljicama u svoje učionice da se upoznaju sa školom i zadacima koji ih čekaju. Deca na mađarskom nastavnom jeziku su predhodni dan već primili pokon od Nacionalnog Saveta Mađara i fondacije ,,Rákoczi Szövetség,, a u učinicama svu decu je čekao poklon od Lokalne Samouprave Mali Iđoš.

SLIKE U GALERIJI

31.avgust 2022.
Učenici prvog razreda koji pohađaju školu na mađarskom nastavnom jeziku u Vatrogasnom domu su primili poklon Naconalnog Saveta Mađara za početak prvog razreda u vidu nastavnog pribora, a od fondacije ,,Rákoczi Szövetség,, školske torbe.U ime Nacionalnog Svaveta Mađara deci i roditeljima se obratila Linka B. Gabriela. Poklon za početak prvog razreda i ove godine sadrži sve što je deci potrebno za početak prvog razreda: opremljnu peratonicu, sveske, probora za likovnu i muzičku kulturu, torbu za fizičko vaspitanje, itd. Pored toga deca su dobila materijal za razvoj motoričke veštine, i učitelji su dobili paket knjiga.

SLIKE U GALERIJI

26.avgust 2022.
Nastava počinje u četvrtak 1. septembra.Viši razredi i 3. i 4. razredi pohađa će nastavu u prepodnevnu smenu i u 7,30 dolaze u školu. 1. i 2. i niži razredi na srprskom nastavnom jeziku pohađaju nastvu poslepodne u dolaze u 13,00. Prijem prvaka će se oragnizovati 1. septembra u trpezariji škole.

11. jul 2022.
Svečani prijem Vukovaca naše opštine od strane Opštine Mali Iđoš. Učenike je pozdravio predsednik Opštine Marko Lazić, Ištvan Šarkezi predsednik skupštine Opštine Mali Iđoš i Zoltan Kerekeš član Opštinskog veća zadužen za obrazovanje.

Učenici su dobili cveće i novčanu nagradu. Iz naše škole nagrađeni su sledeći učenici: Barnabaš Bede(8.b), Borbala Bede(8.b), Flora Gal(8.b), Čongor Nađ Meljkuti(8.a), David Tot(8.b), Kamila Vegše(8.b), Ana Virag(8.b), David Zelenka(8.b) i Evelin Silađi(8.a)koja je dobila Vukovu diplomu u muzičkoj školi.

Nakon prijema učenici i njihovi roditelji su bili ugošćeni.

SLIKE U GALERIJI

24. jun - 04. jul 2022.
Od 29.juna do 4.jula učenici 4.,5.i 6. razreda su bili u Školi u prirodi u Gučevu. Taj program se ostvario nakon 2 godine,posle pandemije kovida. U okviru programa Škole u prirodi, učenici su prilikom šetnje u prirodi videli razne biljke tog kraja i reku Drinu. Imali su prilike da posete Banju Koviljaču, Sunčanu reku, rodnu kuću Vuka Karadžića u Tršiću kao i manastir Tronoša.

Pored bogatog programa deca su se svakodnevno osvežila u bazenu smeštajnog objekta. U večernjim satima su đuskali u diskoteci. Nastavnici koji su pratili decu i zajedno sa njima uživali u sjajnim programima su bili: Đenđi Šarandi, Klara Gombar, Valerija Šipos Verbasi, Aniko Leštar i Jasna Knežević.

SLIKE U GALERIJI

27 - 29. jun 2022.
Učenici osmog razreda su polagali malu maturu. Testove su pisali iz maternjeg jezika, matematike i kombinovani test sa zadacima iz fizike, hemije, biologije, geografije i istorije. Učenici cele opštine su iz bezbednosnih razloga pisali testove na jednom mestu, u sportskoj hali u Feketiću.

24. jun 2022.
Učenici 4. a i b odeljenja su se oprostili od učiteljica i škole. Učenici su spremili prigodan program sa kojim su se uz muziku i recitacije zahvalili učiteljicama za četvorogodišnji trud.

SLIKE U GALERIJI

23. jun 2022.

Učenici četvrtog razreda su sa učiteljicama posetili seosku biblioteku. Bibliotekarka, Tinde Kečkeš, Upoznala je učenike sa radom i zadacima biblioteke. Zatim su učenici slobodno birali knjige i čitali ih.23. jun 2022.
Akademija rvača Vojvodine iz Novog Kneževca je u školskoj fiskulturnoj sali održala promociju zainteresovanim učenicima. Ako bude dovoljno zainteresovanih, treninzi će početi od jeseni, tako da će se u Malom Iđošu otvoriti još jedna sportska mogučnost.

SLIKE U GALERIJI

23. jun 2022.
U galeriji škole, članovi recitatorske sekcije su se recitacijama oprostili od ove školske godine. Ova sekcija broji 25 članova, a učestvovali su na 8 različitih recitatorskih takmičenja sa kojih su doneli više od 30 osvojenih mesta i kvalifikacija.

U programu su učestvovali sledeći učenici:Franciška Farkaš /2.a/, Adel Sakal /2.a/, Kiti Križak /3.b/, Dorina Kormanjoš /4.a/, NadinMesaroš /4.a/, Šarlota Orsag /4.a/, Aleta Černik /4.b/, Dorka Čordaš /5.a/, Hana Feješ /5.a/, Nikoleta Jovanović /5.a/, Žofia Kurnjak /5.a/, Reka Seke /5.a/, Čaba Čabai /5.b/, Nora Fulajter /5b/, Mara Sič /6.a/, Emina Onhaus /6.b/, Dominika Dorina Paroci /6.b/, Mate Baranji /7.b/, Leda Tarjan /7.b/, Flora Gal /8.b/.

Program su muzikom obogatile Maja Gajić /2.a/, Šarlota Orsag, Nadin Mesaroš i Dorina Kormanjoš.

Učenike je pripremio Akoš Hajvert.

SLIKE U GALERIJI

22. jun 2022.
Naši prvaci su sa učiteljicama posetili seosku biblioteku. Bibliotekarka, Tinde Kečkeš, upoznala je učenike sa zadacima i radom biblioteke. Posle toga su đaci slobodno mogli birati knjige i čitati iz njih.

SLIKE U GALERIJI

16. jun 2022.
Ove godine je 35 učenika završilo 8. razred. Prvo su obišli školu, zatim odigrali kvadril u dvorištu škole, kao i na parkingu pred školom. Poslepodnevni svečani program je zbog renoviranja pozorišta, održan u školskom dvorištu.
Ispraćaj u školi je završen diskom.

Ove godine je Nastavničko veće nagradilo sledeće učenike:
Đak generacije: Kamila Vegše /8.b/
"Adi" nagrada: Flora Gal /8.b/
Sportista generacije: Borbala Bede /8.b/
Vukovci su: Barnabaš Bede /8-b/, Borbala Bede /8.b/, Flora Gal /8.b/, Čongor Nađ Meljkuti /8.a/, David Tot /8.b/, Kamila Vegše /8.b/, Ana Virag /8.b/, David Zelenka /8.b/

SLIKE U GALERIJI

VIDEO U GALERIJI

16. jun 2022.
Društvo " Grinhed" za očuvanje životne sredine, raspisalo je literarni konkurs pod nazivom " Kako ja vidim svet koji me okružuje", a tema je bila buba-mara sa 7 tačkica. Na konkurs je stiglo 57 radova iz Malog Iđoša, Gunaroša, Bačke Topole i Lovćenca.
Žiri je nagradio sledeće učenike naše škole:
1. razred
1. mesto Mira Ema Tiškei /1.a/
2. razred
2. mesto Franciška Farkaš /2.a/
3. mesto Bence Barna /2.a/
Posebna nagrada: Laslo Deak /2.b/
Učenike su pripremale: Valeria Šipoš Verbasi, Katalin Kerekeš i Kornelia Toldi.

SLIKE U GALERIJI

12. jun 2022.

Republičke kvalifikacije iz matematike Kengur održane su u Kragujevcu. Kiti Feldi Križan /6.b/ predstavljala je našu školu. Na takmičenju je Kiti osvojila prestižno 3. mesto, bronzanu medalju, a na kvalifikacijama 1. mesto i zlatnu medalju.
Pripremni nastavnik Tibor Mađar.


11. jun 2022.
Udruženje mađarskih pedagoga iz Slovačke je organizovali XV Festival recitatora " Kasaš Atila" za učenike Karpatskog bazena. Našu školu predstavljale su Emina Onhaus /6.b/ i Leda Tarjan /7.b/. Leda je osvojila zlatnu, a Emina srebrnu plaketu. Učenice su putovale u pratnji Čile Čeke i Aniko Leštar, a put je finansiralo Udruženje pedagoga Severne Bačke.
Učenice je pripremio Akoš Hajvert.

7. jun 2022.
Bačkotopolsko Udruženje za zažtitu životne sredine " Arkus" je povodom Dana Zemlje objavilo međunarodni literarni konkurs pod nazivom " Poznavanje prirode". Na konkurs je pristiglo 215 radova iz Srbije i Mađarske.
Žiri je u kategoriji 1-2. razred nagradio Maju Gajić /2.a/ prvim mestom, dok je Balaž Sabo /2.a/ osvojio treće mesto.
Učenike je pripremila Katalin Kerekeš.

6. jun 2022.
Učenici trećeg razreda su posetili seosku biblioteku. Bibliotekarka, Tinde Kečkeš, upoznala je učenike sa radom i značajem biblioteke. Zatim su deca slobodno birala knjige i prelistavala ih.

SLIKE U GALERIJI

1. jun 2022.
Deca iz predškolskog su u pratnji vaspitačica posetila naše prvake. Deca koja će u septembru poći u prvi razred, Upoznala su se sa školskom atmosferom i družila sa našim prvacima.

SLIKE U GALERIJI

31. maj 2022.
Učenici drugog razreda su otišli na izlet na Kelebiju i Palić. Na Kelebiji su posetili ergelu konja, muzej kočija, štale i trkačke konje. Deca su imala mogućnost da se provozaju kočijama i da jašu. Kraj programa označilo je dečje igralište. Posle podne su posetili Palić gde su šetali pored jezera i igrali se na igralištu. Decu su na izletu pratile učiteljice Katalin Kerekeš i Kornelia Toldi.

SLIKE U GALERIJI

30. maj 2022.
Naši učenici su uspešno učestvovali na likovnom konkursu " Krv znači život" u organizaciji Crvenog krsta Mali Iđoš. U kategoriji nižih razreda Žofia Sukola /3.a/ osvojila je 1. mesto, A u kategoriji viših razreda, Dorka Čordaš /5.a/ osvojila je 2. mesto. Učenici su od organizatora dobili poklone i medalje.

Pripremni nastavnici: Gizela Siđi Petri i Monika Fodor.

28. maj 2022.
U Subotici, u OŠ " Sečenji Ištvan" je održano republičko takmičenje iz mađarskog jezika i književnosti. Našu školu je predstavljala Žofia Kurnjak.

Pripremni nastavnik: Aniko Leštar.

21. maj 2022.
U Segedinu, na Eržebet ligetu je održano takmičenje iz matematike, pod nazivom Medve. Učenici su se takmičili u grupama na otvorenom, a trebalo je da reše različite logičke zadatke. Grupu naše škole činili su : Žofia Kurnjak /5.a/, Kiti Feldi Križan /5.b/ i Enok Virag /7.a/. Ekipa naše škole je u konkurenciji od 40 ekipa, osvojila 5. mesto i zaslužila kvalifikaciju zlatnog medveda.
Učenike je pripremio Tibor Mađar.

20. maj 2022.
Naša škola je potpisala sporazum o saradnji sa novosadskim Ekumenskim humanitarnim udruženjem koje posredstvom nemačkog Brot fir di velt društva pomaže socijalno ugrožene, kao i darovite učenike. Društvo snosi troškove užine za 20 učenika, plaća školski pribor i posebne časove. Škola je dobila 2 laptopa, a mesni koordinator Društva je Ferenc Kormoš.16. maj 2022.
Posetili su nas nastavnici i učenici Gimnazije iz Srbovrana u cilju promovisanja svoje škole.

14. maj 2022.
Održano je takmičenje u recitaciji "Verefenj" 25+ u Beču koje je organizovala Mađarska škola u Beču. Na takmičenju su pored učenika Mađara iz Beča učestvovali i učenici iz Transilvanije, Vojvodine, Međumurja i Slovačke. Našu školu je predstavljala Mara Sič /6.a/. Troškove putovanja i boravka snosio je Nacionalni savet Mađara.

Pripremni nastavnik je Akoš Hajvert.

14. maj 2022.
U Subotici, u OŠ "Majšanski put", održano je XX "AMV" umetničko takmičenje osnovaca u organizaciji Udruženja mađarskih pedagoga Severne Bačke. Sledeći učenici su se takmičili u recitovanju i govorenju proze: Franciška Farkaš (2.a), Šarlota Orsag (4.a), Dominika Dorina Paroci (6.b), Emina Onhaus (6.b), Mate Baranji (7.b), i Leda Tarjan (7.b).

Rezultati:

Recitovanje:
5 - 6. razred
Emina Onhaus - posebna nagrada

Govorenje proze:
5 - 6. razred
1. mesto Dominika Dorina Paroci

7 - 8. razred
1. mesto Mate Baranji

Učenike je pripremio Akoš Hajvert.

14. maj 2022.
U Kraljevu je održano finale državnog takmičenja iz matematike. Našu školu je predstavljala Kiti Feldi Križan (6.b).

Pripremio je nastavnikTibor Mađar.

13. maj 2022.
Naši učenici su učestvovali na RTS Krosu, koji je organizovan na fudbalskom igralištu. Tog dana u Srbiji su trčali kros si osnovci i srednjoškolci, podeljeni u grupe po godištu i polu. Tako su i svi naši učenici od prvog do osmog razreda istrčali ovaj kros.

SLIKE U GALERIJI

10. maj 2022.
Petaci, šestaci i osmaci su bili na izletu u Beogradu. Obišli su Muzej automobila, šetali Knez Mihajlovom ulicom. Put ih je zatim vodio do Kalemegdana gde su obišli spomenik srpsko - francuskog prijateljstva, simbol Beograda, rad Ivana Meštrovića, Pobednik, kao i ušće Save u Dunav. Videli su i turbe Ali paše i izložbu oružja na otvorenom. Zatim je sledio obilazak zoološkog vrta i Tropikarijuma. Izlet se završio plovidbom po Dunavu Decu su pratile odeljenjske starešine: Karolina Sič, Emeše F. Mago, Aniko Leštar, Tamara Bulatović i Marta Molnar.

9-11. maj 2022.
Posle dvogodišnje pauze, posetili su nas učenici sedmog razreda sa direktorom Atilom Totsegijem iz bratske škole Centar znanja " Herman Oto" iz Budimpešte, a u okviru programa " Neograničeno".
Prvog dana su posle obilaska subotičkih znamenitosti učestvovali u kviz igri sa našim učenicima sedmog razreda.
Drugog dana su posetili Petrovaradin i obišli njegove katakombe. Zatim su se upoznali sa znamenitostima Novog Sada. Imali su sportsko popodne. Takmičili su se u fudbalu i štafetnoj trci.
Trećeg dana su u fiskulturnoj sali imali kurs folklora pod vođstvom Tamaša Sakača. Posle toga su prošetali do mesta gde se održava Domboš Fest. Posle podne su obišli bačkotopolsku katoličku crkvu.
Ni ove godine nisu zaboravili da nam poklone školski pribor. Ovim putem se zahvaljujemo roditeljima i učenicima na sakupljenim poklonima.
Očekujemo da nas posete i sledeće godine.

SLIKE U GALERIJI

07. maj 2022.
Republičko takmičenje iz nemačkog jezije održano je u Beogradu, u OŠ " Rade Drainac" . Našu školu je predstavljala Kamila Vegše /8.b/, a na takmičenju je osvojila drugo mesto. Pripremni nastavnik je Čila Čeke.

07. maj 2022.
U OŠ " Đuro Salaj" u Subotici je održano okružno takmičenje iz biologije. Žofia Kurnjak / 5.a/ i Atila Juhas / 8.a/ su predstavljali našu školu. Žofi je osvojila treće mesto.

Pripremni nastavnik je Lila Bede Hajnal.

07. maj 2022.
Održano je okružno takmičenje u OŠ " Đuro Salaj" u Subotici. Našu školu je predstavljao Viktor Paroci /7.b/ i osvojio peto mesto na takmičenju.

Pripremni nastavnik je Tamara Bulatović.

06. maj 2022.
Učenici trećeg razreda obišli su Suboticu i okolinu. Šetali su po gradu i posetili železničku stanicu, Rajhl palatu, Narodno pozorište, Gradsku kuću, zgradu biblioteke, fontane i sinagogu. Na Kelebiji su posetili manjež gde su jahali i vozili se kolima, pa i posetili lokalni muzej. Na Ludašu su posetili mini zoološki vrt pored jezera, a zatim se igrali na igraluštu. Na Paliću su šetali pored jezera i igrali se. Decu su na izlet vodile učiteljice: Đenđi Brašnjo i Gizela Siđi Petri.

06. maj 2022.
Učenici prvog i četvrtog razreda su bili na izletu i posetili Novi Sad. Šetali su centrom grada, obišli Dunavski park i šetali Dunavskom ulicom, a obišli su i znamenitosti grada. Posle toga su posetili Petrovaradin, obišli tvrđavu i čuveni sat na kuli, a divili su se i velikoj reci Dunavu. Posle podne su se zaustavili na Iriškom Vencu gde su posetili spomenik žrtvama u II svetskom ratu, a i igrali su se na igralištu. Decu su vodile učiteljice: Valeria Šipoš Verbasi, Klara Gombar, Đenđi Šarandi i Valeria Gavlik.

SLIKE U GALERIJI

06. maj 2022.
Našu školu su posetila deca iz zabavišta sa vaspitačicom Žižanom Mohači. Došli su da se upoznaju sa zanimanjima čistačica i učiteljica. Posetili su učenike drugog razreda i imali uvid u njihov rad. Upoznali su se sa njima i bili počašćeni.

SLIKE U GALERIJI

28. april 2022.


U okviru programa „Bez granice“ našu školu su posetili nastavnici i učenici osnovne škole „Gustav Čengei“ iz Asoda (Mađarska). Nakon obilaska naše ustanove, gosti i domaćini su imali sportske aktivnosti i prijateljsku fudbalsku utakmicu.12. april 2022.


Učenicima 8. razreda su se predstavili nastavnici i učenici srednje medicinske škole iz Subotice.10. april 2022.
U našoj školi je održano opštinsko takmičenje iz biologije. Učestvovali su sledeći učenici: Žofia Kurnjak (5.a), Čaba Čabai (5.b), Nora Fulajter (5.b), Mihaela Hajaš (5.b) i Atila Juhas (8.a).

Rezultati:

5. razred
3. mesto – Žofia Kurnjak

8. razred
3. mesto – Atila Juhas

Žofia Kurnjak i Atila Juhas idu dalje u Suboticu na okružno takmičenje. Pripremni nastavnik je Lila Bede Hajnal.

10. april 2022.
Okružno takmičenje iz nemačkog jezika održano je u Subotici u osnovnoj školi „Sveti Sava“.
Naša učenica Kamila Vegše (8.b) osvojila je prvo mesto i ide dalje na republičko takmičenje.

Njen mentor je Čila Čeke.

10. april 2022.
Održano je okružno takmičenje iz engleskog jezika u osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Subotici.
Predstavnici naše škole su: Čongor Nađ Meljkuti (8.a) i Flora Gal (8.b)- njihov mentor je Čila Čeke.

10. april 2022.
U osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Bajmoku održano je okružno takmičenje iz istorije. Našu školu su predstavljale Žofia Kurnjak i Edina Karna, učenice 5. razreda. Njihov mentor je Emeše Mago Fabo.

09. april 2022.
U Solnoku (Mađarska) je održano državno finalno takmičenje iz matematike „Curie“. Naša učenica Kiti Feldi Križan je osvojila 11. mesto na međunarodnom nivou. Njen mentor je Tibor Mađar.

08. april 2022.
U Sečnju je održano pokrajinsko takmičenje recitatora. Naša učenica Flora Gal je osvojila zlatno priznanje na ovom takmičenju. Njen mentor je Akoš Hajvert.

04. april 2022.


Gimnazija i Ekonomska Škola „Dositej Obradović“ iz Bačke Topole je prezentovala smerove i programe osmacima.02. april 2022.
U našoj školi je održano takmičenje engleskog i nemačkog jezika pod nazivom Wilkommen. U prvom krugu su učestvovali sledeći učenici: Žofia Kurnjak (5.a), Edina Karna (5.b), Mara Sič (6.a), Kiti Feldi Križan (6.b), Ivan Kalman (6.b), Tea Zita Talpai (7.a), Enok Virag (7.a) i Kamila Vegše (8.b).
Kamila Vegše je iz nemačkog jezika osvojila prvo mesto i ide dalje u drugi krug takmičenja.

Pripremni nastavnici su Čila Čeke i Hana Kovač.

01. april 2022.
Održano je okružno takmičenje iz gramatike mađarskog jezika u subotičkoj osnovnoj školi „Ištvan Sečenji“. Našu školu su predstavljali: Žofia Kurnjak (5.a), Ines Bede (7.a), Nikolet Nemet (7.a), Nikolet Husar (6.b) i Reka Pap (6.b) koja nije prisustvovala zbog bolesti. Žofia Kurnjak je osvojila 2. mesto i ide dalje na republičko takmičenje

Njihov mentor je Aniko Leštar.

29. mart 2022.


Poseta Srednje Tehničke Škole „Šinković Jožef“ iz Bačke Topole. Odmaci su upoznati sa budućim smerovima i aktivnostima škole.27. mart 2022.
U školi je održana svečanost povodom Dana sela. U galeriji je održano predstavljanje knjige etnologa dr. Ane Seke. Svečani program je bio u fiskulturnoj sali zbog trenutnog renoviranja doma kulture.

25. - 26. mart 2022.
Učenici 8. razreda su pisali probni završni ispit iz matematike maternjeg jezika i kombinovani test. Učenici su dobili povratnu informaciju o dosadašnjem znanju.

20. mart 2022.
U Lovćencu je održano opštinsko takmičenje iz istorije. Učesnici su bili: Žofia Kurnjak (5.a), David Tot (5.a), Čaba Čabai (5.b) i Edina Karna (5.b).

Rezultati:

1. mesto – Žofia Kurnjak
3. mesto – Edina Karna

Ove učenice idu dalje na okružno takmičenje. Njihov mentor je Emeše Mago Fabo.

19. mart 2022.
U Lovćencu je održano opštinsko takmičenje iz geografije. Našu školu su predstavljali: Tea Zita Talpai (7.a), Mate Baranji (7.b), Viktor Paroci (7.b), Leda Tarjan (7.b), Atila Juhas (8.a), David Šili (8.a) i Kamila Vegše (8.b).

Rezultati:

7. razred
2. mesto – Viktor Paroci
3. mesto – Tea Zita Talpai
8. razred
1. mesto – Kamila Vegše
3. mesto – Atila Juhas i David Šili

Kamila Vegše i Viktor Paroci idu dalje na okružno takmičenje.

Mentor je Tamara Bulatović.

17. mart 2022.
Održano je međunarodno takmičenje iz matematike „Kengur“. Sledeći učenici su učestvovali: Dorina Berkeš (3.a), Lena Fajferić (3.a), Viktor Studen (3.a), Biborka Bačo (3.b), Bence Kečkeš (3.b), Marcel Sič (3.b), Noel Feješ (4.a), Dorina Kormanjoš (4.a), Adam Mike (4.a), Aleksander Sunđi (4.a), Adam Peter (4.b), Žofia Kurnjak (5.a), David Tot (5.a), Aleks Čaki (6.a), Žoka Kormoš (6.a), Mara Sič (6.a), Agneš Tot (6.a), Kiti Feldi Križan (6.b), Ivan Kalman (6.b), Reka Pap (6.b), Stefan Perlić (6.b), Ines Bede (7.a), Nikolet Nemet (7.a), Enok Virag (7.a), Emese Gemeri (8.a), Fani Halaši (8.a), Atila Juhas (8.a), Kamila Vegse (8.b). Lepe rezultate su postigli David Berkeš, Lena Fajferić i Žofia Kurnjak. Kiti Feldi Križan od mogućih 150 bodova osvojila je 150 bodova i ide dalje na državno finalno takmičenje u Kragujevac.

Mentori učesnika su: Gizela Siđi Petri, Đenđi Brašnjo, Đenđi Šarandi, Valerija Gavlik, Tibor Mađar i Žofia Šimonji

14. mart 2022.
U zapadnom groblju je održana godišnjica izbijanja mađarske revolucije (1848-1849). Na pomenu su nastupali: hor KUD „Petefi Šandor“, izvođač Erika Verebeš Krnač – sa pesmama Šandora Petefija, Mark Čeke – istoričar. Predsednik upravnog odbora SVM-a Balint Juhas je održao govor. Konzul Mađarskog konzulata iz Subotice dr. Gergelj Cikajlo, takođe je bio prisutan na obeležavanju. Prisutni gosti su na kraju položili cveće na spomenik i na grob paroha Mihalja Botke. On je bio sveštenik za vreme revolucije.

SLIKE U GALERIJI

13. mart 2022.
Obnovljeno je osvetljenje u fiskulturnoj sali. Postavljeni su led reflektori koji su u svakom pogledu efikasniji i racionalniji.

12. mart 2022.
U Subotici je održano okružno takmičenje iz matematike. Predstavnici naše škole su: Adam Peter (4.b), Žofia Kurnjak (5.a) i Kiti Feldi Križan (6.b). Kiti je dostigla prvo mesto i ide dalje ma republičko takmičenje u Kraljevo.

Njihov pripremni nastavnik je Tibor Mađar.

10. mart 2022.


U gradskoj biblioteci u Subotice je održano okružno takmičenje recitatora. Predstavnica naše škole Flora Gal je osvojila 1. mesto i ide dalje na pokrajinsko takmičenje u Sečanj. Njen mentor je Akoš Hajvert.08. mart 2022.


Srednja hemijsko-tehnološka škola iz Subotice je gostovala u našoj ustanovi. Njeni predstavnici su održali prezentaciju osmacima, budućim srednjoškolcima.07. mart 2022.
U srednjoj školi za brigu o talentima „Boljai“ u Senti održano je finalno takmičenje Vojvodine iz matematike „Zrinji Ilona“. Našu školu su predstavljali: Žofia Kurnjak (5.a), Kiti Feldi Križan (6.b) i Kamila Vegše (8.b). Kiti Feldi Križan je dobila poziv da prisustvuje na državnom takmičenju.

Mentor takmičara je Tibor Mađar.

06. mart 2022.
Naša škola je bila domaćin opštinskog takmičenja iz nemačkog jezika. Naša predstavnica je bila Kamila Vegše (8.b). Ona je osvojila 1. mesto i dalji izazov na okružnom takmičenju.

Njen mentor je Čila Čeke.

05. mart 2022.
U našoj ustanovi je održano opštinsko takmičenje iz engleskog jezika. Sledeći učenici su učestvovali: Čongor Nađ Meljkuti (8.a), Ivan Dudaš (8.b), Flora Gal (8.b).

Rezultati:

2. mesto – Čongor Nađ Meljkuti
3. mesto – Flora Gal

Oboje idu dalje na okružno takmičenje. Njihov mentor je Čila Čeke.

03. mart 2022.


Crveni krst iz Malog Iđoš je donirao nižim razredima lopte, badmintone i konopce za preskakanje. Zahvaljujemo se u ime mališana!28. februar 2022.
Na žalost zbog pandemije, ni ove godine nije održan tradicionalni maskenbal – karneval. Naši mališani su uprkos svemu obeležili taj događaj. Oni su došli u školu obučeni u svoje kostime. Hvala roditeljima na krofnama i lepim kostimima!

SLIKE U GALERIJI

26. februar 2022.
U Feketiću je održano opštinsko takmičenje iz gramatike mađarskog jezika. Našu školu su predstavljali sledeći učenici: Žofia Kurnjak (5.a), David Tot (5.a), Elizabeta Hajdu (6.b), Nikolet Husar (6.b), Reka Pap (6.b), Ines Bede (7.a), Nikolet Nemet (7.a).

Rezultati:
5. razred:
1. mesto: Žofia Kurnjak

6. razred:
2. mesto: Reka Pap
3. mesto: Nikolet Husar

7. razred:
1. mesto: Ines Bede
2. mesto: Nikolet Nemet

Učenici koji su postigli rang, idu dalje na okružno takmičenje koje će se održati 2. aprila u Subotici. Pripremni nastavnik takmičara je Aniko Leštar.

24. februar 2022.
U našoj školi je održano opštinsko takmičenje recitatora. Sledeći učenici su učestvovali: Adel Sakal (2.a), Dorina Kormanjoš (4.a), Aleta Černik (4.b), Dorka Čordaš (5.a), Hana Feješ (5.a), Nikoleta Jovanović (5.a), Žofia Kurnjak (5.a), Reka Seke (5.a), Nora Fulajter (5.b), Nikolina Bošković (5.c), Marijana Kaluđerović (5.c), Mara Sič (6.a), Mate Baranji (7.b), Leda Tarjan (7.b), Flora Gal (8.b).

Rezultati:

Niži razredi:
2. mesto – Adel Sakal

Viši razredi:
1. mesto – Flora Gal
2. mesto – Žofia Kurnjak
3. mesto – Mate Baranji

Flora Gal ide dalje na okružno takmičenje koje će se održati u Subotici. Mentor recitatora je Akoš Hajvert.

24. februar 2022.

U akciji Ministarstva prosvete „Posadi drvo“, na teritoriji Srbije posađeno je više od 200 000 sadnica. Naši prvaci su uz pomoć majstora škole posadili 2 bora u školskom vrtu. Deca su obećala da će voditi računa i brinuti o bićima.


20. februar 2022.
Naša škola je bila domaćin opštinskog takmičenja iz matematike. Prisustvovali su sledeći učenici: Lena Fajferić (3.a), Barnabaš Nemet (3.a), Bence Kečkeš (3.b), Marcel Sič (3.b), Noel Feješ (4.a), Dorina Kormanjoš (4.a), Adam Mike (4.a), Adam Peter (4.b), Hana Feješ (5.a), Žofia Kurnjak (5.a), Mara Sič (6.a), Kiti Feldi Križan (6.b), Nikolet Nemet (7.a), Enok Virag (7.a), i Kamila Vegše (8.b).

Rezultati:
3. razred:
2. mesto: Marcel Sič

4. razred:
2. mesto: Adam Peter

5. razred:
1. mesto: Žofia Kurnjak

6. razred:
1. mesto: Kiti Feldi Križan

7. razred:
2. mesto: Enok Virag
3. mesto: Nikolet Nemet

8. razred:
3. mesto: Kamila Vegše

Adam Peter, Žofia Kurnjak i Kiti Feldi Križan idu dalje na okružno takmičenje. Mentori takmičara su: Đenđi Brašnjo, Gizela Siđi Petri, Hargita Čaki, Đenđi Šarandi, Tibor Mađar i Žofia Šimonji.

04. februar 2022.
U srednjoj školi za brigu o talentima „Boljai“ u Senti održano je finalno takmičenje Vojvodine iz matematike „Curie“. Naši predstavnici su bili: Žofia Kurnjak (5.a), Kiti Feldi Križan (6.b), Enok Virag (7.a), i Kamila Vegše (8.b).

Rezultati su sledeći:
Kiti Feldi Križan – 1. mesto
Žofia Kurnjak – 5. mesto
Enok Virag – 5. mesto
Kamila Vegše – 5. mesto

Kiti ide dalje na državno finalno takmičenje koje će se održati u Solnoku. Mentor takmičara je Tibor Mađar, nastavnik matematike.

27. januar 2022.
Proslavili smo dan Svetog Save koji je školska slava i svetac zaštitnik svih škola u Srbiji. Posle emitovanja himne Svetom Savi, koju ove godine zbog epidemiološke situacije nije pevao školski hor, predstavila su nam se deca nižih razreda koja nastavu pohađaju na srpskom jeziku. Čuli smo recitacije i prozne tekstove, a zatim i dve recitacije na mađarskom jeziku. Ove godine zbog epidemiološke siruacije nismi zvali goste, proslavi su prisustvovali samo zaposleni u školi i učenici. Slavski kolač je osveštan u Lovćencu, u crkvi.

Ovom prilikom bih se zahvalio svim sponzorima koji su nam tokom prošle godine uputili donacije, uz želju da isto nastave i ove godine!

SLIKE U GALERIJI

23. decembar 2021.
Učanici petog razreda, Hana Feješ i Čaba Čabai, recitacijama su poželeli srećne božićne praznike zaposlenima i učenicima u školi.

Pripremio ih je Akoš Hajvert.

https://www.youtube.com/watch?v=HY00ws-8sI4

https://www.youtube.com/watch?v=yR4Efqdtgg8

22. decembar 2021.
Glumica Silvija Križan, održala je prikaz svog prvog romana "Špijuni u WC-u", učenicima viših razreda.

SLIKE U GALERIJI

17. decembar 2021.
Aktivisti Opštinske organizacije Roma održali su predavanje za učenike romske nacionalnosti. Tokom predavanja su istakli koliko je važno i korisno redovno pohađanje nastave, kao i koliko je važno pristojno se odnositi prema odraslima i nastavnicima. Posle predavanja podeljeni su skromni pokloni.

13. decembar 2021.
Održano je školsko takmičenje iz matematike. Na opštinsko takmičenje će ići sledeći učenici:

3. razred: Lena Fajferić /3.a/, Bence Kečkeš /3.b/, Barnabaš Nemet /3.a/, Marsel Sič /3.b/
4. razred: Noel Feješ /4.a/, Dorina Kormanjoš /4.a/, Adam Mike /4.a/, Adam Peter /4.b/
5. razred: Hana Feješ /5.a/, Žofia Kurnjak /5.a/
6. razred: Kiti Feldi Križan /6.b/, Mara Sič /6.a/
7. razred: Nikolet Nemet /7.a/, Enok Virag /7.a/
8. razred: Kamila Vegše /8.b/

Učenike su pripremali: Gizela Siđi Petri, Đenđi Brašnjo, Đenđi Šarandi, Hargita Čaki, Tibor Mađar, Andrea Kormanjoš i Žofia Šimonji.

7. decembar 2021.
U Senti, u Bojai gimnaziji za razvijanje talenats, održane su vojvođanske kvalifikacije za XIX Fekete Mihalj spomen-takmičenje.
Posle dva dopisna kruga, četiri učenika naše škole dobila su poziv za finale: Žofia Kurnjak /5.a/, Kiti Feldi Križan /6.b/, Enok Virag /7.a/ i Kamila Vegše /8.b/. Nažalost, Enok zbog bolesti nije učestvovao.
Od 28 pozvanih učesnika Kiti Feldi Križan je osvojila drugo mesto i time stekla pravo na učešće na Međunarodnom takmičenju Mađara iz matematike, koje se održava u Kečkemetu.
Žofia Kurnjak se prvi put takmičila i osvojila treće mesto od 28--oro pozvanih i takođe stekla pravo da učestvuje na međunarodnom takmičenju. Kamila Vegše je završila na četvrtom mestu. dobila pohvalnicu i izabrana za rezervnog članaza međunarodno takmičenje.
Možemo reći da će dva učenika naše škole sigurno učestvovati na međunarodnom takmičenju, a jedan je rezerva u ekipi.

Učenike je pripremio Tibor Mađar.

6. decembar 2021.
Školu je i ove godine posetio Mikulaš. Uz pomoć Krampusa, obišao je razrede i podelio čokoladice, a učenici su mu se odužili recitacijama i pesmom.

SLIKE U GALERIJI

3. decembar 2021.
Održan je Dan škole. Proslava je počela otvaranjem izložbe u Galeriji škole. Posetioci su mogli videti zbirku starih nastavnih sredstava. Ova izložba planirana je prošle godine, a povodom 250. godišnjice škole, ali je zbog epidemije kovida održana tek ove godine. Proslava Dana škole održana je u fiskulturnoj sali, zbog renoviranja pozorišta. Vratili smo se na mesto održavanja proslava sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka, pa smo odlučili da i program proslave bude u duhu tih godina. Predstava je počela intoniranjem himne, zatim su sledile recitacije, pesme, muzičke tačke, dramatizacija i horska recitacija. Ovom svečanom danu prisustvovao je i pokrajinski sekretar za obrazovanje, Žolt Sakalaš.

SLIKE U GALERIJI - Izložba
SLIKE U GALERIJI - Dan škole

1. decembar 2021.


Aktivisti Crvenog krsta su održali predavanje o bolestima zavisnosti učenicima viših razreda koji nastavu pohađaju na srpskom jeziku.27.-28. novembar 2021.
U Feketiću je tokom vikenda održan 25. Nacionalni susret u kazivanju poezije i proze„KalmanDudaš“. Na smotri je učešće uzelo sedamdeset dvoje takmičara koji su većim delom iz Vojvodine, ali je bilo i gostiju iz Mađarske, iz Estergoma i Nađkanjiže. U petak su se predstavili glumci Novosadskog pozorišta sa predstavom „Ostajem da ostanem“. U subotu, na svečanom otvaranju manifestacije publika je sa oduševljenjem pozdravila Barbaru Bede i KatarinuTot, prošlogodišnje dobitnice nagrade KalmanDudaš, anakon dva dva kruga takmičenja, govorila je LivijaTot, glavna urednica Het Napa o počecima saradnje sa Anom Seke i Olgom Molnar Krekić koja traje već četvrt veka. Studenti novosadske Akademije umetnosti priredili su koncert po nesvakidašnjim pesmama Janoša Siverija pod nazivom „Tajna kratkog života“. Nagrada publike pripala je Lili Satmari (Bačka Topola) i Antalne Kanja (Nađkanjiža). U žiriju su bili reditelj Andraš Pataki, profesor Dr Tibor Varsegi, glumica Žuža Kalmar, pesnik Peter Lorant Tot Radnoti nagrađeni pesnik, profesor retorike Agneš Rafai Telečki i glumica Noemi Považanski Kemiveš koji su se obratili publici na kraju prvog dana i saopštili rezultate smotre.

3/4. razred Nadin Mesaroš - bronzana diploma
Dorina Kormanjoš - bronzana diploma
Šarlot Orsag - bronzana diploma

5/6. razred
Nikoleta Jovanović - zlatna diploma
Žofija Kurnjak - bronzana diploma
Mara Sič - bronzana diploma
Reka Seke - srebrna diploma
Dorka Čordaš - bronzana diploma

7/8. razred
Leda Tarjan - srebrnadiploma
Flora Gal - zlatna diploma
Mate Baranji- srebrna diploma

Glavne nagrade podeljene su finalu koje se održalo u nedelju. Svi finalisti su, bez izuzetka, dobili zlatne diplome, a plasirali su se na sledeća mesta:

7/8. razred
1. mesto: Flora Gal (Mali Iđoš)
Plaketa Kalmana Dudaša: Flora Gal (Mali Iđoš)

Učenike je za smotru pripremao Akoš Hajvert.

19. novembar 2021.

Aktivisti Crvenog krsta iz Malog Iđoša održali su predavanje učenicima petog razreda naše škole o nenasilnoj komunikaciji.
19. novembar 2021.

Nastavnici Gimnazije za talentovane učenike „Deže Kostolanji” iz Subotice i njihovi učenici iz Malog Iđoša, održali su predavanje učenicima sedmog i osmog razreda naše škole. Tokom prezentacije rečeno im je koji smerovi će biti otvoreni u narednoj školskoj godini, a učenici su mogli da steknu i uvid u svakodnevicu života u srednjoj školi.


30. oktobar 2021.

Opštinsko sportsko društvo organizovalo je takmičenje za učenike u fiskulturnoj sali škole.
28. oktobar 2021.
Okružno takmičenje u atletici održano je na stadionu Spartak u Subotici. Našu školu predstavljali su Kevin Fajferić (5.b), Mate Baranji (7.b), Reka Dorko (7.b), Fani Halaši (8.a), Borbala Bede (8.b) i Barnabaš Bede (8. b). Oni su učestvovali u trčanju na 60, 100 i 300 metara i skokovima u dalj.
Učenike su za takmičenje pripremali nastavnici Zoltan Halas i Ištvan Harangozo.

16. oktobar 2021.
U organizaciji Mađarskog kulturno umetničkog društva „Mora Ferenc” iz Čoke, po sedmi put je održan Pesnički i prozni susret „Č. Šimon Ištvan”. Na toj kulturnoj manifestaciji našu školu predstavljala su četiri učenika: Adel Sakal (2.a), Nikoleta Jovanović (5. a), Mara Sič (6.a) i Mate Baranji (7.b).
U velikoj konkurenciji od skoro pedeset učesnika iz Vojvodine, Adel Sakal je dobila 3. nagradu, a Mate Baranji specijalnu nagradu.
Učenike je za takmičenje pripremao nastavnik Akoš Hajvert.

11-15. oktobar 2021.
Dečja nedelja

Nedelju dana nakon zvaničnog kalendara (zbog većeg broja odsutnih učenika) i mi smo obeležili Dečju nedelju nizom različitih aktivnosti.

Ponedeljak

Učenici nižih razreda su obukli odeću svojih roditelja i održali modnu reviju u školskom hodniku. Organizovali smo filmski dan za učenike viših razreda koji su gledali filmove u fiskulturnoj sali i trpezariji.

Utorak

Učenici nižih razreda su u svojim učionicama organizovali izložbu omiljenih igračaka. Devojčice viših razreda imale su sportski dan. Devojčice 5. i 6. razreda takmičile su se u igri između četiri vatre, a učenice 7. i 8. razreda u odbojci. Na takmičenju su pobedile devojčice 6. i 8. razreda.

Sreda

Zbog loših vremenskih uslova nije realizovan plan za učenike nižih razreda da crtaju po asfaltu ispred škole, već su to učinili u svojim učionicama. Učenici viših razreda su se nadmetali u pravljenju sendviča. Kreatori najkreativnijih sendviča su nagrađeni.

Četvrtak

Učenici nižih razreda pravili su voćne salate od voća koje su doneli. Svoje znanje u takmičarskom kvizu odmeravali su učenici viših razreda. Najveštiji na ovogodišnjem takmičenju bili su učenici sledećih odeljenja: 5.b, 6.b, 7.b i 8.b.

Petak

Učenicima nižih razreda jesenje lišće poslužilo je za kreiranje različitih predmeta. Sportski dan bio je ovoga puta organizovan za dečake koji su međusobno igrali fudbal. Mini-turnir prijavljenih ekipa osvojili su osmaci.

SLIKE U GALERIJI

09. oktobar 2021.
Glumačka umetnička radionica „Aurora”, u organizaciji Mađarskog kulturnog centra „Zoltan Kodaj“ u Bačkoj Topoli, organizovala je smotru poezije i proze „Ferenc Tot“. Učenici koji su predstavljali našu školu su Dorina Kormanjoš (4.a), Nadin Mesaroš (4.a), Dorka Čordaš (5.a), Reka Seke (5.a), Mara Sič (6.a), Mate Baranji (7.b) i Emeše Gemeri (8.a).
Učenici su bili u obavezi da se predstave sa dva teksta, jedan iz originalne mađarske književnosti iz matice, a jedan iz književnosti vojvođanskih Mađara. U Bačku Topolu su došli osnovci iz mnogih naselja u Bačkoj, a učenici koji su predstavljali našu školu postigli zavidne rezultate:

Reka Seke - 2. mesto
Mate Baranji - 3. mesto
Dorka Čordaš - Specijalna nagrada

Učenike je za takmičenje pripremao nastavnik Akoš Hajvert.

SLIKE U GALERIJI

07. oktobar 2021.
Saradnici Spomen kuće „Than” iz Bečeja održali su predavanje učenicima četvrtog razreda pod nazivom Prirodno zdravlje u okviru prekograničnog IPA projekta. Sa učenicima su razgovarali o zdravoj ishrani, značaju čiste vode, lekovitom bilju i značaju bavljenja sportom.


05. oktobar 2021.
U okviru obeležavanja Dečje nedelje, organizacija Crvenog krsta Opštine Mali Iđoš obradovala je ukusnim kroasanima, a prvaci su dobili i paket školskog pribora.
U ime svih učenika i zaposlenih, zahvaljujemo se na podršci.

SLIKE U GALERIJI

01. oktobar 2021
U organizaciji Biblioteke iz Malog Iđoša, u potkrovlju zgrade Mesne zajednice održano je opštinsko finalno takmičenje „Aranješe” u govorenju poezije i proze kao posebne mikroregionalne manifestacije Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine. Ovog puta takmičari su govorili prozu i pesme Jožefa Bogdana i Jožefa Papa.
Našu školu predstavljali su sledeći učenici: Nadin Mesaroš (4.a), Žofia Kurnjak (5.a), Dorka Čordaš (5.a), Nikoleta Jovanović (5.a), Reka Seke (5.a), Čaba Čabai (5.b), Mara Sič (6.a), Emina Onhaus (6.b), Mate Baranji (7.b), Flora Gal (8.b) Žiri u sastavu Silvia Križan, Noemi Považanski i Hajnalka Feher Farkaš nagradio je sledeće učenike:
Kategorija 3/4. razred:
3. mesto: Nadin Mesaroš
Kategorija 5/6. razred:
1. mesto: Reka Seke
2. mesto: Emina Onhaus
3. mesto: Žofia Kurnjak
Posebna nagrada: Dorka Čordaš i Nikoleta Jovanović
Kategorija 7/8. razred:
1. mesto: Flora Gal
2. mesto: Mate Baranji
Učenike je za takmičenje pripremao nastavnik Akoš Hajvert.

22. septembar 2021.
U organizaciji Crvenog krsta, a pod rukovodstvom Julijane Selić, mladi aktivisti iz naše škole Lena Roža (7.b), Mate Baranji (7.b) i Dominik Petri (7.b) bili su u poseti učenicima prvog razreda sa kojima su razgovarali o bezbednosti u saobraćaju. Prvaci su dobili prigodne poklone (raspored za časove i masku) i kroz razgovor sa aktivistima obeležili su Septembar – mesec bezbednosti dece u saobraćaju.

SLIKE U GALERIJI

18. septembar 2021.
U Feketiću je po jedanaesti put održano takmičenje recitatora i govornika proze u kategoriji književnog prevoda, pod imenom „Lica iza stakla”. Našu školu je na toj manifestaciji, koju je organizovalo Društvo recitatora vojvođanskih Mađara, predstavljalo devet učenika. Književne prevode ocenila je stručna komisija koju su činili glumci Gabriela Crnković (Novosadsko pozorište), Gabor Mesaroš (Pozorište „Deže Kostolanji”) i Đerđ Virag (Senćansko mađarsko kamerno pozorište). Takmičili su se učesnici iz 13 vojvođanskih naselja (Feketić, Mali Iđoš, Bačka Topola, Subotica, Senta, Mužlja, Novi Sad, Temerin, Kula, Pačir, Bečej, Utrine, Srbobran). Našu školu prestavlali su: Dorina Kormanjoš (4.a), Nadin Mesaroš (4.a), Dorka Čordaš (5.a), Nikoleta Jovanović (5.a), Žofia Kurnjak (5.a), Mara Sič (6.a), Emina Onhaus (6.b), Mate Baranji (7.b) i Flora Gal (8.b).

Rezultati:
Dorina Kormanjoš – srebrna diploma
Nadin Mesaroš - bronzana diploma
Dorka Čordaš - bronzana diploma Nikoleta Jovanović - bronzana diploma
Žofia Kurnjak - bronzana diploma
Mara Sič - bronzana diploma
Emina Onhaus - zlatna diploma
Mate Baranji - zlatna diploma
Flora Gal - zlatna diploma i 3. mesto

Manifestaciju su podržali Nacionalni kulturni fond, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Opština Mali Iđoš i Knjižara Šoljmoši.
Naše učenike jeza takmičenje pripremao Akoš Hajvert.

SLIKE U GALERIJI

1. septembar 2021.
U trpezariji je održan prijem prvaka. Ove godine će školovanje početi četrdesetoro dece, trideset četvoro na mađarskom, a šestoro na srpskom jeziku. Na prigodnom programu čulo se nekoliko recitacija, nastupio je i školski hor koji je pozvao prvake na zajednički ples. Posle kratkog direktorovog pozdravnog govora učenici su se upuznali sa svojim učiteljicama. Prvake će ove godine učiti Valeria Šipoš Verbasi, Klara Gombar i Jasna Knežević.Deca su posle prozivke, zajedno sa roditeljima, otišla u učionice, gde su se upoznala sa školskom atmosferom i zadacima koji ih očekuju.

SLIKE U GALERIJI

31. avgust 2021.
Naši prvaci, koji mće nastavu pohađati na mađarskom jeziku, dobili su poklon paket za školu kao i đačke torbe na svečanosti u Feketiću, a sve zahvaljujući Nacionalnomsavetu Mađara i Savezu Rakoci. Govore su održali Aniko Jeras, predsednica Izvršnog veća Nacionalnog saveta Mađara, i Čongor Čaki, predsednik Saveza Rakoci. Ovu svečanost je svojim prisustvom uveličao i Jene Hajnal, predsednikNacionalnog saveta Mađara. Školski paketić i ove godine sadrži sve što je potrebno prvacima: punu peronicu, sveske, ranac za fizičko, konop za preskakanje, ksilofon, knjigu: "Gegeš Gunar" i drugo.

SLIKE U GALERIJI

27. avgust 2021.
Nastava počinje prvog septembra, u sredu. Viši razrediće u septembru nastavu pohađati pre podne, tako da treba da dođu u 7,30 sati, a niži razredi posle podne od 13.00 sati.Prijem prvaka će se održati 1. septembra, s početkom u 13.00 sati u trpezariji škole.

18. avgust 2021.
Zahvaljujući bečejskoj Tan spomen - kući, četrnaestoro naših učenika iz šestog i sedmog razreda, otišli su na izlet. Prvo su pošli na skelu kod Bačkog Petrovog Sela gde su se upoznali sa radom skele, a i vozili se na njoj. Zatim su nastavili prema Senti, gde su se upoznali sa tajnama prevljenja čokolade u zanatskoj radionici Reel Chocolate. Na njihovu najveću radost, probali su čokolade, a mogli su i da se počaste sladoledom. Odatle su prošetali do senćanske gradse kuće, upoznali se sa njenom istorijom, a sa tornja gradske kuće mogli su uživati u panorami grada. Posle ručka, put ih je vodio do Bečeja, gde su ih čekali sportski programi, a takođe su isprobali i ineraktivne igrice pomoću kojih su se na interesantan način upuznali sa zakonima fizike i prirode.
Učenike je na ovom izletu pratila Monika Fodor.


SLIKE U GALERIJI

31. jul 2021.
U školi je održana uspešna promocija knjige. Za promociju knjige koja je objavljena povodom 250 godina postojanja škole, vladalo je veliko interesovanje, pa je trpezarija škole bila dupke puna. U okviru ove promocije, Marta Molnar je postavljala pitanja autorima knjige: kako je nastala, koje su se teškoće javile prilikom sakupljanja podataka i o drugim interesantnostima u vezi sa knjigom. Promocija knjige je trebala biti održana prošle godine u jesen, ali je zbog epidemije održana u okviru " Aninih dana". Zahvaljujemo se svima koji su svojim prisustvom uveličali ovaj događaj.

Knjiga detaljno opisuje istorijat škole od 1770-te do današnjih dana: spisak zaposlenih od 1770-te do danas, direktore škole, predsednike Školskog odbora, opise školskih proslava, sećanja bivših direktora, nastavnika i penzionera. Mesto u knjizi su našle i bratske škole kao i organizacije koje su sarađivale sa školom. Knjigu boji još i više od 210 fotografija iz arhiva.

Cena knjige je 800 dinara i može se kupiti u školi.

SLIKE U GALERIJI

9. jul 2021.
Predstavnici Opštinske uprave održali su svečani prijem za učenike koji su dobili Vukovu diplomu. Učenike su pozdravili zamenik gradonačelnika Ištvan Šandor i Zoltan Kerekeš, član opštinskog veća zadužen za obrazovanje. Učenici su od Opštine Mali Iđoš za nagradu dobili tablet, kao i putne troškove/mesečnu kartu za odlazak u srednju školu ili troškove smeštaja u Domu za učenike za prvu godinu školovanja.
Prijemu su prisustvovali nagrađeni ućenici i njihovi roditelji.
Nagrađeni su naši sledeći učenici: Tamaš Dević (8.a), Adam Laslo (8.a), Anita Čepe (8.b), Emil Dudaš (8.b) i Ana Dorka Erdei (8.b).

20. jun 2021.

18. jun 2021.
Ove godine je našu školu završilo 46 malih maturanata iz 3 odeljenja. Završetak osnovnog školovanja obeležili su svečanim defileom kroz školu, maturskim plesom – Kvadril – u školskom dvorištu i ispred glavnog ulaza u školu, a u toku večeri priredbom u Domu kulture i diskotekom u školi.
Odlukom Nastavničkog veća, nagrađeni su sledeći učenici:
Učenik generacije: Ana Dorka Erdei (8.b)
Dobitnik Adi-nagrade: Tamaš Dević (8.a)
Dobitnici Vukove nagrade: Tamaš Dević (8.a), Adam Laslo (8.a), Anita Čepe (8.b), Emil Dudaš (8.b) i Ana Dorka Erdei (8.b).

1. jun 2021.
Održano Međunarodno takmičenje iz matematike „Kenguru” na školskom nivou. Našu školu su predstavljali sledeći učenici: Noel Feješ (3.a), Dorina Kormanjoš (3.a), Adam Mike (3.a), Aleksander Sunđi (3.a), Adam Peter (3.b), Žoka Kormoš (5.a), Mara Sič (5.a), Kiti Feldi Križan (5.b), Ivan Kalman (5.b), Reka Pap (5.b), Stefan Perlić (5.b), Nikolet Nemet (6. a), Mate Baranji (6.b), Dominik Petri (6.b), Leda Tarjan (6.b), Fani Halaši (7.a), Kamila Vegše (7.b), Tamaš Dević (8.a), Adam Laslo (8.a ), Vilmoš Uri (8.a), Anita Čepe (8.b), Emil Dudaš (8.b), Benedek Kečkeš (8.b)
Kiti Feldi Križan je među petacima zauzela drugo mesto, postigavši 6. najbolji rezultat od 914 učenika.

Nastavnici koji su ih pripremili su: Valerija Gavlik, Hargita Čaki, Andrea Kormanjoš, Tibor Mađar, Žofia Sarka.

1. jun 2021.
U Osnovnoj školi „Sečenji Ištvan” u Subotici održano je takmičenje u poznavanju zavičaja Karpatskog basena u organizaciji Udruženja prosvetnih radnika Mađara Severne Bačke. Tema ovogodišnjeg takmičenja bila je epska pesma „Opsada Sigeta” Nikole Zrinjskog. Takmičile su se ekipe iz 25 osnovnih škola.
Našu školu su predstavljali Nikolet Nemet (6.a), Enok Virag (6.a) i Mate Baranji (6.b).

Pripremala ih je nastavnica Mago F. Emeše.

19. maj 2021.
U Sremskoj Mitrovici je održano državno takmičenje u atletici. Našu školu je u dizanju tegova predstavljao David Varga (6.b), koji je takmičenje završio na 6. mestu.

Nastavnici Zoltan Halas i Ištvan Harangozo su pripremili njega za takmičenje.

15. maj 2021.
Udruženje pedagoga Mađara iz Severnobačkog okruga organizovalo je XIX AMV umetničko takmičenje za učenike osnovnih škola, a koje je održano u Subotici u OŠ - Majšanski put- i SŠ - Ivan Sarić-. Učestvovalo je 460 učenika iz 38 osnovnih škola.
Našu školu su predstavljali sledeći učenici: Maja Gajić /1.a/, Žofia Kurnjak /4.a/, Reka Seke /4.a/, Dominika Dorina Paroci /5.b/, Mate Baranji /6.b/, Flora Gal /7.b/ i Ana Dorka Erdei /8.b/.

Rezultati:
1 - 2 razred:
Likovna kultura:
Maja Gajić - 3. mesto

3 - 4 razred:
Besedništvo:
Žofia Kurnjak - 1. mesto

5 - 6 razred
Besedništvo:
Mate Baranji - 2. mesto

7 - 8 razred:
Besedništvo:
Flora Gal - 2. mesto

Recitovanje:
Ana Dorka Erdei - posebna nagrada

Učenike su pripremali Katalin Kerekeš i Akoš Hajvert

13. maj 2021.
Međuokružno takmičenje iz atletike održano je u Novom Sadu na stadionu Karađorđe. Kevin Fajferić/4.b/, Reka Dorko /6.b/ i David Varga /6.b/ su predstavljali našu školu.

Rezultati:

Bacanje kugle:
David Varga - 1. mesto

Trka na 60 metara:
Reka Dorko - 3. mesto

Bacanje vorteksa:
Kevin Fajferić - 4. mesto

David Varga se kvalifikovao na državno prvenstvo u atletici koje će biti održano 19. maja u Sremskoj Mitrovici.

Učenike su pripremili nastavnici Zoltan Halas i Ištvan Harangozo.

12. maj 2021.
U Sečnju je održana finalna smotra recitatora iz Vojvodine pod nazivom „Pesniče naroda mog”. Smotra je održana putem interneta tako to su takmičari slali video zapise na osnovu kojih je žiri doneo konačnu odluku. Našu školu je na takmičenju predstavljala Reka Seke (4.a).

Sa učenicom je na pripremi za smotru radio nastavnik Akoš Hajvert.

12. maj 2021.
Održano je pokrajinsko finale iz matematike pod nazivom Hana Zrinji. Našu školu su predstavljale tri učenice: Kiti Feldi Križan /5.b/, Fani Halaši /7.a/ i Kamila Vegše /7.b/. O rezultatima ćemo biti naknadno obavešteni.

Pripremao ih je nastavnik Tibor Mađar.

11. maj 2021.
Na konkursu crteža i literarnih radova pod nazivom - Krv znači život - koji je organizovao opštinski Crveni krst, nagrađena su četiri naša učenika:
Maja Gajić /1.a/ - 2. mesto
Hana Dabanović /2.c/ - 3. mesto
Mark Reves /3. b/ - 2. mesto
Agneš Tot /5.a/ - 3. mesto

10. maj 2021.
Naša škola je uspešno konkurisala za promenu prozora kod Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i odobreno joj je 1900000 dinara. Ugovor je potpisan danas.

10. maj 2021.
Opštinski Crveni krst je organizovao takmičenje - Šta znaš o zdravlju?-. Ovde su našu školu predstavljali učenici osmog razreda: Aleks Čihi /8.a/, Tamaš Dević /8.a/ i Adam Laslo /8.a/.

Rezultati:
Aleks Čihi - 1. mesto
Tamaš Dević - 2. mesto
Adam Laslo - 2. mesto

Pripremila ih je nastavnica Lila Bede Hajnal.

26. april 2021.
Počeli su radovi na promeni krova na Galeriji i dve učionice. Ove radove finansirao je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje. Molimo učenike i prolaznike na ulici da se obazrivo kreću u blizini ovih građevinskih radova.

25. april 2021.
Okružno takmičenje iz engleskog jezika održano je u Subotici, u OŠ - Sveti Sava-. Našu školu je predstavljala Brankica Radivojević /8.c/.

Pripremila je nastavnica Karolina Sič.

25. april 2021.
Okružno takmičenje iz matematike održano je u Subotici, u OŠ -Kizur Ištvan-. Na ovom takmičenju nas je predstavljala Liti Feldi Križan /5.b/ osvojivši 2. mesto.

Pripremao je nastavnik Tibor Mađar.

24. april 2021.
Održane su kvalifikacije za međunarodno takmičenje iz matematike pod nazivom Spomen Kiri. Zbog epidemiološke situacije takmičenje je održano online. Našu školu je predstavljala Kiti Feldi Križan /5.b/. Rešila je zadatke 88%, samo 5 poena manje od maksimuma, stekavši odlično 6. mesto.

Pripremao je nastavnik Tibor Mađar.

24. april 2021.
U našoj školi je održan opštinsko fudbalsko takmičenje. Naša ekipa je zauzela drugo mesto iza ekipe iz Lovćenca.

16. april 2021.
Od ponedeljka 19. 04. počinje nastava u školi za više razrede prema pravilima koje važe od septembra. Dakle nastava za više razrede počinje od 11 sati, maske, držanje distance i dezinfekcija ruke su dalje obavezne.

9. mart 2021.
Bili smo domaćini Opštinskog takmičenja recitatora. Recitovali su sledeći učenici: Dorina Kormanjoš /3.a/, Dorka Čordaš /4.a/, Žofia Kurnjak /4.a/, Reka Seke /4.a/,, Mara Sič /5.a/, Dominika Dorina Paroci /5.b/, Mate Barabji /6.b/, Leda Tarjan /6.b/, Ivan Dudaš /7.b/, Flora Gal /7.b/, Ana Dorka Erdei /8.b/. Reka Seke i Ana Dorka Erdei su se kvalifikovale na Okružno takmičenje u Subotici. Pripremni nastavnik je Akoš Hajvert.

SLIKE U GALERIJI

6. mart 2021.
Opštinsko takmičenje iz hemije održano je u Lovćencu. Našu školu su predstavljali: Tamaš Dević /8.a/, Adam Laslo /8.a/, Anita Čepe /8.b/ i Emil Dudaš /8..b/.

Pripremni nastavnik je Lila Bede Hajnal.

28. feb. 2021.
U našoj školi je održano Opštinsko takmičenje iz matematike. Na takmičenju su učestvovali sledeći učenici: Noel Feješ /3.a/, Dorina Kormanjoš /3.a/, Adam Mike /3.a/, Adam Peter /3.b/, Žoka Kormoš /5.a/, Mara Sič /5.a/, Kiti Feldi Križan /5.b/, Ines Bede /6.a/, Nikolet Nemet /6.a/, Enok Virad /6.a/, Čongor Nađ Meljkuti /7.a/, David Šili /7.a/, Anita Čepe /8.b/, Emil Dudaš /8.b/.

Rezultati:

3. razred:
Dorina Kormanjoš - 1. mesto
Adam Mike - 3. mesto

5. razred:
Kiti Feldi Križan - 1. mesto

6. razred:
Nikolet Nemet - 3. mesto
Enok Virag - 3. mesto

Kasnije će se na osnovu bodovanja, odrediti koji učenici su se kvalifikovali na Okružno takmičenje.

Pripremni nastavnik je Tibor Mađar.

21. feb. 2021.
Bili smo domaćini Opštinskom takmičenju iz engleskog jezika. Našu školu predstavljala je Brankica Radivojević /8.c/, koja je osvojivši 3. mesto, strkla pravo da učestvuje na Okružnom takmičenju u Subotici.

Pripremni nastavnik je Karolina Sič.

12. feb. 2021.
Srednja škola za talente u Senti bila je domaćin finala Memorijalnog matematičkog takmičenja „Curie“ u Vojvodini. Našu školu su na takmičenju predstavljali Kiti Feldi Križan (5.b), Enok Virag (6.a) i Kamila Vegše (7.b).

Naši učenici su postigli sledeće rezultate:
Učenici 5. razreda:
Kiti je osvojila prvo mesto i time stekla pravo učešća na međunarodnom finalnom takmičenju u Solnoku.
Kategorija učenika 6. razreda:
Enok je zauzeo 9. mesto.
Kategorija učenika 7. razreda:
Kamila je osvojila visoko 5. mesto i zauzela poziciju odmah nakon pohvalne diplome.

Učenike je za takmičenje pripremio nastavnik Mađar Tibor.

30. jan. 2021
U Gimnaziji „Boljai“ u Senti održano je po 18 put takmičenje za talentovane učenike iz matematike. Ovo je finalno takmičenje koje se održava u spomen na Fekete Mihalja. Našu školu su na takmičenju predstavljali Kiti Križan (5.b) i Enok Virag (6.a). Pravo na učešće u finalu stekla je i Kamila Vegše (7.b), ali zbog bolesti nije mogla da otputuje u Sentu.

Kiti je zauzela 2. mesto, dok je Enok dobio pohvalnicu.

Učenike je za takmičenje pripremao nastavnik Tibor Mađar.

26. jan. 2021
Danas smo proslavili Dan svetog Save, školsku slavu. Zbog pandemije nije bilo moguće održati tradicionalnu proslavu,ali smo zato u okviru časa odeljenjskog starešine, na prvom času, govorili o svetom Savi i njegovom značaju. U sredu neće biti nastave. Povodom ovog dana, odeljenje 4. c je spremilo dva videa, koje možete pogledati na sledećim linkovima:
Sveti Sava video-1

Sveti Sava video-2

17. jan. 2021
Drugo polugodište počinje 18. januara za sve učenike osnovnih i srednjih škola. Nastava će se odvijati po rasporedu i pravilima koji su važili od 1. septembra 2020. Čas traje 30 minuta, niži razredi imaju 4 časa dnevno u periodu od 8 do 10, 30, a viši razredi imaju nastavu od 11 do 14,40. Sve mere predostrožnosti i dalje su na snazi: obavezno je nošenje maske, dezinfekcija ruku prilikom ulaska u školu, poštovanje udaljenosti, samo jedan učenik može biti u jednoj klupi, a roditeljima je zabranjen ulazak u školu, sem u slučaju potreba u vezi sa administrativnim poslovima ili po pozivu (u tom slučaju su u obavezi da se dogovore sa odeljenskim starešinom, učiteljicom ili da se jave dežurnoj spremačici).
Svim učenicima želimo uspešan početak drugog polugodišta!

12. jan. 2021
Udruženje umetnika za razvoj talenata iz Subotice organizovalo je takmičenje u solo plesu za decu i omladinu iz Vojvodine. Takmičenje je održano putem inte rneta, online. Učenici naše škole, članovi KUD „Petefi Šandor“ postigli su sledeće rezultate:
Prvo mesto/ zlatnu medalju:
Ines Bede (6. a) i Nikolet Nemet (6. a)
Drugo mesto / srebrna medalja:
Petronela Pap (6. a) i Tamaš Šipoš (6. b)
Učenike su pripremali Hana Kovač i Čaba Paćerek.

30. dec. 2020.

Pre kraja kalendarske godine u školi je obavljeno više radova.Učionice u 56-tici su dobile novo osvetljenje, kao i učionice u starom delu, za tehničko i likovno vaspitanje. Tamo gde je bilo potrebe, okrečeni su plafoni.
Postavljene su četiri nove kamere koje će omogućiti uvid u one prostore koji do sada nisu bili pokriveni kamerama.

28 - 29. dec. 2020.
Zahvaljujući sponzorima, i ove godine smo učenicima podelili novogodišnje paketiće. Učenici su novogodišnje paketiće dobili prilikom podele knjižica, a ne poslednjeg nastavnog dana, kao što je bilo uobičajeno prethodnih godina.

Kupovinu paketića omogućili su: Agriromagna, Agrokons, Bell-Impex, Big Chick, Gazdabolt, H. T. DOO, Mesna zajednica, Hot-Drinks, Klab DOO, Andor Lenđel, Montel,Ištvan Šandor, Smartcom, Mesara Šogor, Substratum, Živinastija.

Svima se zahvaljujem u ime naših učenika.

19. dec. 2020.

Prvaci koji nastavu pohađaju na mađarskom jeziku su u vatrogasnom domu preuzeli stipendiju od Rakoci udruženja u iznosu od 10.000 forinti. Prisutne su pozdravili Ištvan Šandor, zamenik gradonačelnika i Gabriela Linka, član Nacionalnog saveta Mađara, a stipendije je uručila Betina Eter Pandurček, predstavnik Rakoci udruženja za Vojvodinu.


18. dec. 2020.
Ministarstvo prosvete je pomerilo početak raspusta za tri dana pre predviđenog, tako da će zimski raspust biti jedinstven za celu teritoriju Srbije, od 18. decembra do 18. januara.Ujedno je drugo polugodište produženo za tri dana, tako da će se školska godina za učenike osmog razreda završiti 8. juna, a za ostale razrede 22. juna. Novi termini za polaganje male mature su 23, 24. i 25. jun.

18. dec. 2020.
Učenici recitatorske sekcije su izborom poezije nastupili pred okićenom jelkom i tako ulepšali drugovima i radnicima škole poslednji nastavni dan.U programu su učestvovali: Dorina Kormanjoš /3.a/, Šarlota Orsag /3.a/, Dorka Čordaš /4.a/, Nikoleta Jovanović /4.a/, Žofia Kurnjak /4.a/, Reka Seke /4.a/ i Tara Žekić /4.c/.

Učenike je pripremio Akoš Hajvert.

SLIKE U GALERIJI

17. dec. 2020.

Ištvan Šandor , zamenik gradonačelnika i Gabriela Linka, član Nacionalnog saveta Mađara, uručili su nagradu Čarobni kutak Žofii Kurnjak, učenici 4.a razreda. Ona je učestvovala na on line konkursu pod nazivom -Grad je naš-, gde je trebalo rešiti raznolike zadatke. Postigla je izuzetan uspeh i tako zaslužila Čarobni kutak koji se sastoji od knjiga, društvenih igara i alata za razvijanje manuelnih pokreta.

05. dec. 2020.
Posle tri dopisne kvalifikacije, poznat je broj učesnika za takmičenje iz matematike, Mihalj Fekete. Gimnazija za razvijanje talenata Boljai iz Sente je zbog epidemiološke situacije odložila takmičenje. Učanici naše škole koji su se kvalifikovali su Kiti Feldi Križan/5.b/, Enok Virag /6.a/ i Kamila Vegše /7.b/.

Njihov mentor je Tibor Mađar.

30. nov. 2020.
Ministarstvo za prosvetu i krizni štab doneli su odlukuda učenici viših razreda pređu na on line nastavu, a sve u cilju sprečavanja širenja epidemije. Niži razredi i dalje pohađaju nastavu.

24. nov. 2020.
Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje nam je odobrio 2,8 miliona dinara iz budžeta. Ta sredstva će biti potrošena na obnovu krovne konstrukcije Galerije, kao i na njeno unutrašnje krečenje. Ovi radovi su predviđeni za proleće.

22. nov. 2020.
Ove godine smo proslavili 250-tu godišnjicu nastave u Malom Iđošu. Tim povodom je planirana izuzetna školska priredba. Nažalost, epidemija korone nas je omela u ostvarivanju ovog plana. Jedina dobra vest je da je objavljena knjiga povodom ovog jubileja. Prezentacija knjige će se održati u martu, na Dan sela, ako nam to dozvoli zdravstveno - epidemiološka situacija.

20. nov. 2020.
U Feketiću je održan XXIV susret besedništva i recitacije Kalman Dudaš. Našu školu su predstavljali sledeći učenici: Dorina Kormanjoš /3.a/, Šarlota Orsag /3.a/, Dorka Čordaš /4.a/. Žofia Kurnjak /4,a/, Reka Seke /4.a/, Emina Onhaus /5.b/, Dominika Dorina Paroci /5.b/, Mate Baranji /6.b/, Leda Tarjan /6.b/, Ivan Dudaš /7.b/, Flora Gal /7.b/, Ana Dorka Erdelji /8.b/.

Žiri u sastavu Emina Elor, Friđeš Kovač i Silvia Križan objavio je sledeće rezultate:
5 - 6 razred
Dominika Dorina Paroci - zlatna kvalifikacija
Mate Baranji - srebrna kvalifikacija
7 - 8 razred
Flora Gal - srebrna kvalifikacija

Učenike je pripremio Akoš Hajvert.

14. nov. 2020.

Od sredstava dobijenih od Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, kupljeno je 25 klupa za jednog učenika, jedna katedra i stolica uz nju. Novi nameštaj je raspoređen u jednu veliku i jednu malu učionicu, tamo gde ja nameštaj bio najpohabaniji.12. nov. 2020.
Muzička škola iz bačle Topole već godinama održava časove za naše učenike u prostorijama naše škole. Od sada će se to i ozvaničiti, jer je oformljeno istureno odeljenje Muzičke škole u našoj školi.

12. okt. 2020.

Izložbeni prostor glavnog ulaza u školu obogaćen je novim panoima. Povod za to je obeležavanje 250 godina obrazovanja u Malom Iđošu. Jedan deo izložbe čine fotografije koje predstavljaju istorijat obrazovanja u Malom Iđošu, dok su na drugom fotografije iz detinjstva sadašnjeg kolektiva škole.10. okt. 2020.
Glumačka umetnička radionica Aurora, u organizaciji Mađarskog kulturnog centra „Zoltan Kodaj“ u Bačkoj Topoli, organizovala je Desetu smotru poezije i proze „Ferenc Tot“. Na smotri je učestvovalo više od 60 mališana koji su bili u obavezi da se predstave sa dva teksta, jedan iz originalne mađarske književnosti iz matice, a jedan iz književnosti vojvođanskih Mađara. Učenici koji su predstavljali našu školu su Žofia Kurnjak 4. a, Reka Seke 4. a i Mate Baranji 6. b.

Oni su postigli sledeći rezultat:
Žofia Kurnjak – 1. mesto
Reka Seke – Specijalna nagrada
Mate Baranji – 3. mesto

Učenike je za smotru pripremao Akoš Hajvert.

25. sept. 2020.
Biblioteka u Malom Iđošu i Udruženje recitatora Mađara Vojvodine organizovali su susret recitatora i govornika proze pod nazivom -Aranješe - kao i X susret recitatora i govornika proze - Arcok iveg meget-. Ovi susreti su održani u maloiđoškom pozorištu. Pomenute susrete pomogli su Nacionalni savet Mađara Vojvodine, organizacija Betlehen Gabor, opštinska samouprava, kao i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje. Ove godine zbog epidemije korone nije bilo proglašenja pobednika. Zadatak takmičara je bio da pripreme izbor iz tekstova vojvođanskih pisaca i pesnika.
Našu školu su predstavljali sledeći učenici:
Dorina Kormanjoš /3.a/, Žofia Kurnjak /4.a/, Dorka Čordaš /4.a/, Reka Seke /4.a/, Mara Sič /5.a/, Emina Onhaus /5.b/, Dominika Dorina Paroci /5.b/, Tea Zita Talpai /6.a/, Mate Baranji /6.b/, Leda Tarjan /6.b/, Ivan Dudaš /7.b/, Flora Gal /7.b/.
Članovi žirija Hajnalka Feher Farkaš, Atila Meš, Olga Molnar Krekić ovoga puta nisu rangirali takmičare, već su označili tri najbolja u svojim kategorijama, koji su nastupili u večernjem programu.
Evo i označenih:
Kategorija 3-4 razred:
Žofia Kurnjak
Kategorija 5-6 razred:
Dominika Dorina Paroci
Kategorija 7-8 razred:
Flora Gal
Akoš Hajvert je u pauzi susreta razgovarao sa Jolankom Kovač, umetničkim prevodiocem, o lepotama i teškoćama umetničkog prevođenja.
Organizatori su nakon takmičenja učesnike i pripremne nastavnike počastili ručkom.
Pripremni nastavnik naših učenika je bio Akoš Hajvert


SLIKE U GALERIJI

21. sept. 2020.
Zahvaljujući saradnji Nacionalnog saveta Mađara i uredništva -Mađar soa- i uz podršku Vlade Mađarske, svaki učenik osnovne i srednje škole koji pohađa nasravu na mađarskom jeziku, dobio je na poklon primerak dečjeg lista, a sve to u okviru godišnjice nacionalnog zajedništva. Učenici drugog i trećeg razreda su dobili -Mezeškalač-, / prvaci su ga dobili pre polaska u školu/, a učenici od četvrtog do osmog razreda primerak -Jo pajtaša-, dok su srednjoškolci dobili - Kepeš Ifjušag- na poklon. -Jo pajtaš- i - Kepeš Ifjušag- su za temu imali 100 godina Trijanona, a povodom Godine nacionalnog zajedništva.
Primerke - Mezeškalača- su učenicima nižih razreda u našoj školi podelili Gabriela B. Linka, član Nacionalnog saveta Mađara, Ištvan Šandor, zamenik predsednika opštine i Karolj Kovač, pokrajinski poslanik.

SLIKE U GALERIJI

17. sept. 2020.
U trpezariji škole je održano školsko takmičenje Kengur iz matematike.

Takmičili su se sledeći učenici:
Bence Kečkeš /2.b/, Dorina Kormanjoš /3.a/, Adam Mike /3.a/, Aleksander Sunđi /3.a/, Adam Peter /3.b/, Mara Sič/5.a/, Kiti Feldi Križan /5.b/, Ines Bede /6.a/, Nikolet Nemet /6.a/, Tea Zita Talpai /6.a/, Enok Virag /6.a/, Mate Baranji /6.b/, Leda Tarjan /6.b/, Fani Halaši /7.a/, Kamila Vegše /7.b/, Anita Čepe /8.b/, Emil Dudaš /8.b/,i Benedek Kečkeš/8.b/.

O rezultatima i eventualno daljem plasmanu takmičara bićemo naknadno obavešteni.

Pripremni nastavnici:Đenđi Brašnjo, Đenđi Šarandi, Hargita Čaki, Andrea Kormanjoš, Tibor Mađar i Žofia Sarka.

16. sept. 2020.
Septembar je mesec za bezbedno učestvovanje dece u saobraćaju. U vezi sa tim, našu školu su posetili predstavnici Crvenog krsta, Julijana Selić, predsednik i Arpad Kerepeš, kao i dva naša bivša učenika Dejana Mihajlović i Aleksandar Bartuš. Razgovarali su sa prvacima o tome na šta treba da obrate pažnju kada dolaze u školu, odnosno kada je napuštaju. Pored ovoga, prikazali su deci i osnove pružanja prvepomoći.
Ni ovoga puta predstavnici Crvenog krsta nisu došli praznih ruku. Svi učenici i zaposleni su dobili maske / devojčice ružičaste, a dečaci plave / kao i kroasane punjene pekmezom i pudingom. Učenici su dobili i po jedan raspored časova,a prvaci plakat koji prikazuje bezbedno kretanje u saobraćaju.
Zahvaljujemo se i u ime učenika.

SLIKE U GALERIJI

07. sept. 2020.
Završeno je krečenje fiskulturne sale . U zgradi 56-ica postavljeno je novo, ekonomično osvetljenje u još dve učionice. U pomenutoj zgradi su ostale još dve učionice u kojima se u toku ove godine planira uvođenje novog osvetljenja.

SLIKE U GALERIJI

01. sept. 2020.
PRAVILA ponašanja u školi (po preporuci Ministarstva prosvete) od 1. IX 2020. g:

· Roditelji ne smeju da pošalju bolesno dete u školu i u obavezi su da svom detetu izmere telesnu temperaturu pre polaska u školu.

· U slučaju da uočimo karakteristične simptome bolesti kod učenika smestićemo ga u učionicu predviđenu za karantin. U njoj će sačekati roditelja/staratelja koji je u obavezi da dođe po svoje dete.

· Svi učenici su u obavezi da nose zaštitnu masku dok su u školi.

· Roditeljima je zabranjen ulazak u školu, svoju decu dovode isključivo do kapije škole i tamo ih čekaju (učenike I razreda učiteljica će svakog jutra sačekati kod kapije, a nakon časova ih ispratiti).

· Učenici, prilikom ulaska u zgradu škole i nakon svakog odmora, moraju da koriste sredstvo za dezinfekciju ruku koje je postavljene kod svakog ulaza.


Niži razredi (I – IV) su od 8 do 10, 30 časova u školi.

Viši razredi (V- VIII) su od 11 do 14,40 časova u školi.

31. avg. 2020.
Prijem prvaka upriličen je u školskoj trpezariji. Zbog mera predotrožosti, usled pojave korona virusa, prvaci su imali prijem u odvojenim grupama, po odeljenjima. U prvi razred ove školske godine upisan je 31 učenik, 26 na mađarskom jeziku i njih 5 na srpskom jeziku.

Nakon kratkog obraćanja direktora škole, učenici su se upoznali sa svojim učiteljicama. Ove godine prvake će podučavati Katalin Kerekeš, Kornelia Toldi i Senka Smiljanić. One su nakon prijema zajedno sa svojim novim učenicima i njihovim roditeljima otišle u svoje učionice kako bi se deca upoznala sa školom i prostorom u kojem će provoditi najviše vremena.

SLIKE U GALERIJI

28. avg. 2020.
Upriličen je prijem učenika prvog razreda na kojem su našim najmlađim učeniima podeljeni prigodni pokloni. Od Naionalnog saveta Mađara dobili su školski pribor, a posredstvom Udrženja Rakoci, školske torbe. Gabriela B. Linka, članica NSM, i Ištvan Šandor, zamenik predsednika opštine, obratili su se deci i roditeljima, ističući da je učenje maternjeg jezika, od početka osnovne škole do univerziteta, od vitalnog značaja za opstanak mađarske nacionalne zajednice u Vojvodini. Zbog toga Nacionalni savet Mađara i opština Mali Iđoš svesrdno podržavaju učenike koji uče na mađarskom jeziku sve do kraja školovanja.

Ove godine 26 naših učenika prvog razreda dobilo je poklon za početak školske godine, koji sadrži gotovo sav školski pribor potreban za polazak u školu. Poklon sadrži sveske, potpuno opremljenu peratonicu, slagalicu za slova, potreban pribor za crtanje, komplet lenjira, torbu za fizičko, konopac za preskakanje, primerak knjige Gőgös Gúnár Gedeon i, zahvaljujući dnevnom listu Mađar So, najnovije izdanje dečjeg časopisa Mézeskalács. Karolj Kovač, pokrajinski poslanik, i Zoltan Mohači, član opštinskog veća, učestvovali su u dodeli poklona.

SLIKE U GALERIJI

03. jul 2020.
Nacionalni savet mađarske nacionalne manjine organizovao je prijem u Hotelu „Galerija“ u Subotici za 176 učitelja i nastavnika koji su učestvovali u snimanju 1192 emisija televizijske nastave na mađarskom jeziku tokom Učenja na daljinu. Tom prilikom su posebno pozdravili i direktore škola u kojima je „Panon“ televizija snimala nastavu. Nastavnicima su predstavnici Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine predali sertifikate i honorare za uspešan rad i saradnju.
Prisutne su pozdravili i Jene Hajnal, predsednik Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine, Mihalj Njilaš, pokrajinski sekretar za obrazovanje, Anamarija Viček, državni sekretar Ministarstva obrazovanja, i Ištvan Pastor, predsednik Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine.
U svečanom programu nastupila je Ana Kišimre Serda, izvodeći himnu, operska pevačica dr Agota Vitkai-Kučera, koju je na klaviru pratio pijanista David Klem, kao i Bela Kalo i Erika Krnač Verebeš, koji su nastupili sa recitacijama.
Na kraju prijema svi nastavnici su pojedinačno dobili sertifikate koje im je uručila Jene Hajnal. Televizijske emisije, u okviru projekta Učenje na daljinu,iz naše škole snimale su Valeria Šipoš Verbasi, učiteljica koja je snimila ukupno 4 časa, i Žofia Sarka, nastavnica matematike koja je snimila 5 časova. Svečanost je završena prigodnim posluženjem.

SLIKE U GALERIJI

26. jun 2020.
Ove godine su u našoj školi četiri odeljenja osmog razreda, sa ukupno 52 učenika, završila školovanje. Zbog epidemije korona virusa ovogodišnji ispraćaj održana je sa malim zakašnjenjem i skromnije nego inače. Učenici su u popodnevnim satima prošetali školom, a zatim su se nakon poslednjeg Časa odeljenskog starešine otišli u Dom kulture u kojem je upriličen svečani program. Matursko veče se i ove godine završilo diskotekom u školi.

Nastavničko veće je za 2019/2020. školsku godinu dodelio nagrade sledećim učenicima:

Učenik generacije i sportista generacije: Virag Bači (8. c)

Dobitnici Adi-nagrade: David Lukić (8. b) i Milica Savković (8. d)

Dobitnici Vukove diplome: Tibor Hegediš (8. a), Viola Lenđel (8. a), Tiana Talpai (8. a), Katarina Tot (8. a), Anabela Halaši (8. b), David Lukić (8. b) ), Reka Molnar (8. b), Babet Šili (8. b), Virag Bači (8. c), David Budai (8. c), Zoltan Halas (8. c), Milica Savković (8. d), Predrag Prijović (8. d)

SLIKE U GALERIJI

17. i 19. jun 2020.
Naši osmaci su pisali završne testove iz maternjeg jezika, matematike i kombinovani test iz 5 predmeta (hemija, fizika, geografija, istorija, biologija). Učenici će svoje rezultate moći da vide preko interneta uz pomoć korisničkog imena i lozinke.

16. jun 2020.
U vatrogasnom domu je održan svečani prijem za Vukovce naše opštine. Predsednik opštine Marko Lazić, potpredsednik Zoltan Kerekeš i Ištvan Siđi predsednik SO Mali Iđoš, su pozdravili sve prisutne. Bela Bojtoš, direktor OŠ „Nikola Đurković“ iz Feketića je održao svečani govor u kojem se zahvalio na pomoći i podršci od strane opštine. Učenici su dobili vredne poklone: tablet i besplatne putne troškove odnosno besplatni smeštaj u domovima za učenike u školskoj 2020/2021 godini.

Naši Vukovci su:

Tibor Hegediš (8.a), Viola Lenđel (8.a), Tiana Talpai (8.a), Katarina Tot (8.a), Anabela Halaši (8.b), David Lukić (8.b), Reka Molnar (8.b), Babet Šili (8.b), Virag Bači (8.c), David Budai (8.c), Zoltan Halas (8.c), Milica Savković (8.d), Predrag Prijović (8.d).

SLIKE U GALERIJI

1. i 2. jun 2020.
Učenici osmih razreda su pisali probni završni test iz matematike u školi, a iz maternjeg jezika i kombinovani test su radili kod kuće. Rezultate su saznali putem interneta pomoću korisničkog imena i lozinke.

12. maj 2020.
Na Konkursu koji je raspisao Pokrtajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine, naša škola je dobila 170.000 dinara koje ćemo uložiti u nabavku novih stolica i stolova.

11. maj 2020.
U našoj školi je počeo sa radom Celodnevni boravak za učenike nižih razreda u periodu od 7:30 do 15:30. Učenici koji mogu da koriste ovu mogućnost su oni čija su oba roditelja zaposlena i koji ne mogu na drugu način da organizuju čuvanje dece. Pre ponovnog otvaranja Celodnevnog boravka, cela škola je dezinfikovana, te je potrebno strogo poštovanje svih zakonom predviđenih mera koje su donete kao preventiva u borbi i zaštiti od korona virusa.
U Celodnevnom boravku su sa decom učitelji Valerija Gavlik i Akoš Hajvert.

25. april 2020.
Ministarstvo Republike Mađarske, Sekretarijat za nacionalnu politiku, stipendisti Programa Petefi Šandor objavili su online recitovanje pod nazivom Karpatski basen. U kategoriji za osnovne škole, od preko 190 prijavljenih škola, našu školu su predstavljali: Dorina Kormanjoš (2.a), Mara Sič (4.a), Ivan Dudaš (6.b) i Flora Gal (6.b).

Žiri koji su činili Ana pKubik, Agneš Bardoš i Tamaš Varga su na sledeći način ocenili doprinos naših učenika:

Flora Gal - Zlatna diploma
Ivan Dudaš - Srebrna diploma
Dorina Kormanjoš - Srebrna diploma
Mara Sič - Pohvalnica

Učesnike je pripremao nastavnik Akoš Hajvert.

22 – 24. april 2020.
U okviru online nastave naši osmaci su iz svojih domova preko interneta rešavali probne testove iz maternjeg jezika i matematike, kao i kombinovani test koji obuhvata pitanja iz fizike, hemije, istorije, geografije i biologije. Nakon nekoliko tehničkih poteškoća, svi učenici su na kraju uspeli da urade testove. Ovaj prvi probni test je poslužio za samoprocenu znanja, te su učenici dobili priliku da sami provere tačnost svojih odgovora. Zahvaljujući tome, učenici su stekli uvid u to koliko su spremni za polaganje Završnog ispita, kao i u moguće “praznine” u znanju koje treba nadomestiti.

21. april 2020.

Na Konkursu koji je raspisao Pokrtajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine, naša škola je osvojila „pametnu tablu”. Tabla se nalazi u kabinetu geografije i učenici će od septembra moći da je koriste i pomoću nje još kvalitetnije rade i prate nastavu.14. april 2020.
Naši učenici su svojim radovima na temu Srce izrazili zahvalnost svima koji su se uključili u borbi i zaštiti protiv korona virusa.

10. april 2020.
Ucenici 6.a i 6.b odeljenja koji pohadjaju gradjansko vaspitanje su zahvaljujuci nastavi na daljinu, snimili mali video povodom Dana pesnistva. Predmetni nastavnik, Akos Hajvert, uoblicio je i sastavio snimak.

16. mart 2020.
Predsednik Republike je proglasio vanredno stanje zbog epidemije korona virusa. U skladu sa tim od 16. marta nema nastave u školi , ali se ona ipak izvodi preko interneta i televizije. Učenici rade po uputstvima odeljenjskih starešina, nastavnika i nastavnika razredne nastave. Takođe imaju mogućnost da nastavu prate preko RTS 3, RTS Planete i Panon TV-a.

15. mart 2020.
Opštinsko takmičenje iz istorije održano je u Lovćencu. Našu školu su predstavljali : Ines Bede /5. a/, Nikolet Nemet /5. a/, Tea Zita Talpai /5. a/ i Enok Virag /5. a/. Mentor im je Emeše Mago Fabo.

15. mart 2020.
Naša škola je bila domaćin Opštinskom takmičenju iz biologije. Takmičili su se sledeći učenici: Tamaš Dević /7. a/, Adam Laslo /7. a/, Emil Dudaš /7. b/, Brankica Radivojević /7. c/, Katarina Tot /8. a/, Babet Šili /8. b/, Elmedina Kukači /8. d/, Predrag Prijović /8. d/, Milica Savković /8. d/. Mentori učenika su Lila Bede Hajnal,Ištvan Kanjo i Suzana Drljača.

15. mart 2020.
Okružno takmičenje iz engleskog jezika je održano u Subotici u Osnovnoj školi ‚‚ Sveti Sava‚‚. Našu školu je predstavljao Marko Vladisavljev /8. b/ koji je osvojio drugo mesto. Mentor mu je Katalin Varmuža.

14. mart 2020.
U Sremskoj Mitrovici je održano Zimsko bacačko državno prvenstvo za starije pionire. Naše učenice Nikolet Nađ /8. b/, Virag Bači /8. c/, Mirjam Majoroš /8. c/, Martina Siđi /8. c/ i Bernadeta Svorenj /8. c/ takmičile su se za Atletski klub iz Sente. Virag je pojedinačnim rekordom /45,15 m/ osvojila prvo mesto u bacanju koplja. Mirjam je isto pojedinačnim rekordom /34,24 m/ osvojila 6. mesto, a Nikolet 11. mesto.U bacanju kugle Virag je sedma, a Bernadeta dvanaesta. Martina je osvojila šesto mesto u bacanju čekića. U bacanju diska Bernadeta je osma, Mirjam deveta, a Nikolet deseta. Na ekipnom državnom prvenstvu, Atletski klub iz Sente je osvojio drugo mesto, iza ekipe Vojvodine.

14. mart 2020.
Na Zapadnom groblju kod spomenika sećanja na iđošku bitku. A povodom godišnjice izbijanja mađarske revolucije 1848/49. Održana je svečanost na kojoj su učestvovali i naši učenici, recitatori Flora Gal /6. b/ i Ivan Dudaš /6. b/. Učestvovali su i žensk i hor Rezeda i pevačka grupa Sajko. Govor su održali Ester Čalokezi, glavni konzul mađarskog konzulata u Subotici i Ištvan Šandor član Opštinskog veća. Posle svečanosti položeno je cvece na spomenik.

14. mart 2020.
Okružno takmičenje iz nemačkog jezika je održano u Subotici u Oanovnoj školi ‚‚ Sveti Sava ‚‚. Našu školu je predstavljao David Lukić /8. b/ koji je osvojio drugo mesro. Ovim se kvalifikovao na Republičko takmičenje u Beogradu. Mentor mu je Agota Mirnič Eter.

07. mart 2020.
Okružno takmičenje iz matematike odtžano je u Osnovnoj školi ‚‚ Kizur Ištvan‚‚ u Subotici.Našu školu su predstavljale Fani Halaši /6. a/ i Anita Čepe /7. b/. Kiti Feldi Križan /4. b/ nije otišla na takmičenje zbog bolesti. Mentor učenika je Tibor Mađar.

07. mart 2020.
U Sremskoj Mitrovici je održano Zimsko bacačko državno prvenstvo na kojem su kao mlađe juniorke, učestvovale Virag Bači /8. c/ i Bernadeta Svorenj /8. c/. Obe su se takmičile za Atletski klub iz Sente. Virag je osvojila 3. mesto u bacanju koplja sa pojedinačnim rekordom /41,10 m/ , a u bacanju diska bila je na 10. Mestu. Bernadeta je u bacanju diska na 9. Mestu, a u bacanju kugle na 12. mestu. Zahvaljujući ovim rezultatima Atletski klub iz Sente je osvojio drugo mesto ekipno, iza ekipe Vojvodine.

5. mart 2020.
Održano je opštinsko takmičenje u recitovanju u galeriji naše škole. Učestvovali su sledeći naši učenici: Biborka Bačo (1.b), Melisa Santo (1.b), Dorina Kormanjoš (2.a), Žofia Kurnjak (3.a), Mara Sič (4.a), Dominika Dorina Paroci (4.b), Lena Roža (5.b), Ivan Dudaš (6.b), Flora Gal (6.b), Ana Dorka Erdei (7.b), Nikolina Marković (7.c). Mara Sič će predstavljati našu školu na okružnom takmičenju u Subotici.
Učesnike je pripremao nastavnik Akoš Hajvert.

SLIKE U GALERIJI

5. mart 2020.
Našu ustanovu su posetili nastavnici i učenici Srednje politehničke škole iz Subotice , da bi prezentovali svoju školu zainteresovanim osmacima. Pored značajnih informacija, budući srednjoškolci su imali mogućnosti da isprobaju i zanimljive eksperimente.

SLIKE U GALERIJI

1. mart 2020.
U Lovćencu je održano opštinsko takmičenje iz hemije. Našu školu su predstavili Tiana Talpai (8.a) i David Lukić (8.b). David je osvojio 1.mesto, a Tiana 3. mesto. David se kandidovao za okružno takmičenje. Njihov mentor je nastavnica Lila Bede Hajnal.

28. feb. 2020.
Glumci Dečjeg pozorišta iz Subotice izveli su pred učenicima nižih razreda predstavu „Crtež o majci“. Predstavu je režirala Rita Bartal Kiš po motivima iz pesme Monike Čik „Crtež o mami“ i u njoj je prikazan odnos između majke i deteta.

SLIKE U GALERIJI

25. feb. 2020.
Povodom Dana mađarske proze, našu školu su posetila tri pisca iz Mađarske: Arpad Kolar, Andraš Daniel i Janoš Čepregi. Oni su u prijatnom druženju sa učenicima VI razreda razgovarali o literaturi za decu.

SLIKE U GALERIJI

23. feb. 2020.
I ove godine smo organizovali karneval povodom tradicionalnog „teranja zime“. Iako pravu zimu nismo ni imali, mi smo je oterali za svaki slučaj. Učenici su, pod raznim kreativnim maskama i kostimima, u pratnji svojih nastavnika prošetali ulicama Malog Iđoša, od škole do pijačnog trga. Na krajnjem odredištu čekali su ih roditelji sa ukusnim krofnama. Uz krofne im je poslužen i čaj koji skuvan u školi. Hvala roditeljima koji su se i ove godine rado odazvali i potrudili se oko pravljenja kostima i krofni.

SLIKE U GALERIJI

VIDEO U GALERIJI

23. feb. 2020.
U Feketiću je održano Opštinsko takmičenje iz fizike na kome je učestvovala i učenica naše škole Tiana Talpai (VIII a). Učenicu je za takmičenje pripremao nastavnik Sabolč Farago.

23. feb. 2020.
Naša škola je bila domaćin Opštinskog takmičenja iz engleskog jezika. Na takmičenju su učestvovali: Zoltan Halas (VIII c) i Marko Vladisavljev (VIII b).
Marko Vladisavljev (VIII b) je zauzeo 3. mesto i plasirao se na Okružno takmičenje.
Učenike je za takmičenje pripremala nastavnica Katalin Varmuža.

22. februar 2020.
Na međunarodnom prvenstvu iz atletike koje je održano u Osjeku, naša učenica Virag Bači /8. c/ osvojila je drugo mesto u bacanju koplja, a za boje Atletskog kluba iz Sente.

22. feb. 2020.
Naša škola je bila domaćin Opštinskog takmičenja iz nemačkog jezika. Na takmičenju su učestvovali učenici: Elmedina Kukači (VIII d), David Lukić (VIII b), Predrag Prijović (VIII d) i Milica Savković (VIII d).
David Lukić je osvojio drugo mesto i plasirao se na Okružno takmičenje.
Učenike je za takmičenje pripremala nastavnica Agota Mirnič Eter.

14. febr. 2020.
U Vojvodini je održano finalno takmičenje iz matematike.
Mesto održavanja: Senta, Gimnazija “Boljai”
Nakon održanog trećeg kruga proglašeni su rezultati. Iz naše škole su se kvalifikovali sledeći učenici za dalje takmičenje: Kiti Feldi Križan (4.b), Fani Halaši (6.a), Kamila Vegše (6.b), Viola Lenđel (8.a) i Anabela Halaši (8.b).

Rezultati su sledeći:
Kiti Feldi Križan 3.mesto
Fani Halaši 6.mesto
Kamila Vegše 6.mesto
Anabela Halaši 7.mesto
Viola Lenđel 8.mesto

Kiti je zamalo uspela da se plasira na finalno međunarodno takmičenje u Solnoku (Mađarska). Koordinator takmičara je nastavnik matematike Tibor Mađar.

1. feb. 2020.
Učenici VIII d razreda naše škole osvojili su 2. mesto u kategoriji snimanja kratkog filma na takmičenju koje je organizovalo Udruženja Nemaca „Marija Terezija“ iz Subotice. Nagrađenu ekipu su činili: Elmedina Avdulahi, Elmedina Kukači, Stevan Matić, Predrag Prijović i Milica Savković. Njihova nagrada je bila jednodnevna ekskurzija u Budimpeštu. Na nagradni put su išli učenici Milica Savković i Predrag Prijović. Učenike je za takmičenje pripremala nastavnica Agota Mirnič Eter.

27. jan. 2020.
Danas smo proslavili školsku slavu, Dan Svetog Save. Naši učenici su pripremili prigodan program. Učestvovao je hor škole, učenici nižih razreda koji nastavu pohađaju na srpskom jeziku, kao i dosta učenika viših razreda. Školsku slavu i svečani program uveličali su svojim prisustvom Aleksej Blanuša pravoslavni sveštenik, Ferenc Brašnjo katolički sveštenik, Atila Orosi protestantski sveštenik , Emin Kukači predstavnik muslimanske vere, Zoltan Kerekeš zamenik gradonačelnika Opštine Mali Iđoš, Ištvan Siđi predsednik Skupštine Opštine Mali Iđoš, Atila Tot direktor Agriromagne i kum naše škole, prijatelji, sponzori kao i đaci i roditelji. Ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji su tokom prošle godine pomogli našu školu uz želju da to nastave i ove godine.

SLIKE U GALERIJI

24. jan. 2020.
Umetnici ''Petefi'' pozorišta iz Šoprona su našim učenicima viših razreda, u fiskulturnoj sali, prikazali kulturno, muzičko recitatorski program pod nazivom ''Sedimo zajedno na grani svetskog drveta''. Florian Konjai, virtuoz na violini, Gabor Varga umetnik na klaviru i Aniko Molnar i Atila Pap glumci u svojim nastupima recitovali su poeziju Atile Jožefa, blaga preostala iz narodnog folklora, a uz to slušao se i džez, narodna muzika, svetska, kao i romska muzika. Naši učenici su uživali u ovom programu što se i čulo na kraju predstave kada su umetnike nagradili gromoglasnim aplauzom.

SLIKE U GALERIJI

4. jan. 2020.
U galeriji škole postavljena je izložba likovnih radova u organizaciji Szo Beszed u kojoj su učestvovali učenici naše škole na likovnom konkursu povodom Božića. Tim povodom obavljena je svečana dodela nagrada. Izložbu je otvorila Noemi Čeke muzičkom numerom na klaviru, a nakon toga je Mark Čeke, u ime Organizacionog odbora uručio prigodne nagrade najboljima.
Likovni radovi su objavljeni na naslovnici najnovijeg broja Szo Beszed-a. Nagradjeni su:
u kategoriji predškolskog uzrasta nagradu je osvojila Hegediš Lili,
kategorija 1-2 razred: Kormanjoš Dorina (2a)
kategorija 3-4 razred: Foldi Križan Kiti (4b)
kategorija 5-6 razred: Paroci Viktor (5b)
kategorija 7-8 razred: Tot Šara (7b)

Čestitamo svim učesnicima likovnog konkursa, pristiglo je zaista mnogo lepih radova pa sledeće godine možemo ponoviti.

SLIKE U GALERIJI