Ady Endre Kísérleti Általános Iskola
Archívum

Hírek 2014 Hírek 2015 Hírek 2016 Hírek 2017 Hírek 2018

HÍREK 2 0 1 8

2018. dec. 21.
Az év utolsó tanítási napján idén is karácsonyi csomagokkal leptük meg diákjainkat. A csomagok árát adományokból fedeztük, köszönjük szépen minden kishegyesi cégnek és magánvállalkozónak, hogy pénzadományukkal segítették iskolánkat.
Alsósaink karácsonyi műsort készítettek, melyet az iskolaudvarban felállított karácsonyfánál mutattak be az iskola diákjainak, dolgozóinak és az érdeklődő szülőknek.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2018. dec. 19.
A 6.a osztály Csőke Csilla tanárnő vezetésével, idén is megszervezte a hagyományos karácsonyi vásárt iskolánk előcsarnokában. Az érdeklődők a diákok által készített sütemények, saját készítésű karácsonyi díszek és játékok közül válogathattak.
2018. dec. 17.
A sátoraljaújhelyi Garagulya Teátrum látogatott el iskolánkba. A régi vásári hangulatot megelevenítő vicces formában mutattak be karácsonyi népszokásokat.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2018. dec. 14.
Alsós diákjainknak a Gördülő Zöldítők tartottak előadást a környezetvédelemről, a vajdaságban honos állatvilágról és egyéb a természettel kapcsolatos dolgokról. Az előadásokat jurtában tartották, így a diákok megismerkedhettek a honfoglaló magyarok sátrával is.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2018. dec. 06.
Motoros mikulások lepték meg diákjainkat. Az MK Vaslovasok motoros klub tagjai öltöztek be mikulásnak, és ők adták át a meglepetés csokikat diákjainknak.
Köszönjük szépen, várjuk őket jövőre is!

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2018. dec. 04.
Kaćon tartották a „Revija rukometa” elnevezésű kézilabda találkozót, amelyre a körzeti versenyek győztesei a 7-8. osztályos kategóriában kaptak meghívást. Iskolánk mellett temerini, újvidéki és kaći diákok vettek részt a találkozón. Csapatunk a 4. helyen végzett.
2018. dec. 01-02.
Feketicsen tartották a XXII. Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozót, a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének szervezésében, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet szakmai támogatásával, és a Feketics Művelődési Egyesület közreműködésével.
Iskolánkat az alábbi tanulók képviselték: Onhausz Emina (3.b), Paróczi Dominika Dorina (3.b), Balog Alekszandra (4.a), Dudás Iván (5.b), Gál Flóra (5.b), Erdei Anna Dorka (6.b), Kőműves Csenge (8.a), Vanka Réka (8.a), Kanyó Natália (8.b)
A rangos zsűri: Krizsán Szilvia színművész, Kálló Béla színművész, Tóth Péter Lóránt versmondó, Mess Attila színművész, Bori Fekete Ágnes színművész-drámatanár és Terék Anna költő az alábbi minősítéseket osztotta ki:
Az 5-6. osztályosok mezőnyében Arany minősítést érdemelt ki Erdei Anna Dorka, Ezüst minősítést pedig Gál Flóra és Dudás Iván kaptak.
A 7-8. osztályosok mezőnyében Kőműves Csenge kapott Arany minősítést, Vanka Réka pedig Ezüst minősítést.
A diákok felkészítői Hajvert Ákos, Toldi Kornélia és Molnár Krekity Olga.
2018. dec. 01.
Zentán a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium adott otthont a XVI. Fekete Mihály Emlékverseny vajdasági döntőjének, amelyen 150 általános és középiskolás diák vett részt. A diákok két levelező forduló után kaptak meghívót a versenyre.

Iskolánkból Dudás Iván (6.b), Lengyel Viola (7.a), Halasi Annabella (7.b) és Bácsi Virág (7.c) kapott meghívást.

Bácsi Virág 3. helyezést ért el, és ezzel meghívást kapott a húsz fős vajdasági válogatottba, amely részt fog venni Hódmezővásárhelyen a VI. Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen.

Halasi Annabella 5 helyezést ért el, és dicsérő oklevelet kapott.
2018. nov. 23.
Iskolanapot ünnepeltünk. Ünnepi műsorunk visszatért a megszokott keretek közé a színházba. A műsorban, melynek témája ezúttal a kirándulás volt fellépett iskolánk kórusa, az alsós szerb tagozatok diákjai, versmondóink és a felsős tagozatok számos diákja is.

A szokásokhoz híven idén is ellátogattak hozzánk testvériskolánk a békésszentandrási Hunyadi János Katolikus Általános Iskola tanárai és diákjai, hogy együtt ünnepeljenek velünk. Szombaton barátságos focimérkőzést és kiütőcskét szerveztünk, ahol nem az eredmény, hanem a kikapcsolódás és a barátkozás volt fontos.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2018. nov. 21.
Az adai Jancsi bohóc Bábszínház Ugri meg Bugri címmel kesztyűbábos előadást tartott alsós diákjainknak. A történet az igazi testvérséget, barátságot, a megértés fontosságát mutatta be a gyerekeknek.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2018. nov. 08.
Szabadkán tartották a körzeti fociversenyt. Iskolánk lánycsapata először vett részt ilyen megmérettetésen. Tisztességesen helytállva az erős mezőnyben a negyedik helyezést szerezték meg.
2018. okt. 31.
Petrovac na Mlavin tartották az országos iskolai asztalitenisz versenyt. Iskolánkat Gvozdenović Katarina (8.a), Szőke Regina (8.a) és Kovács Kiara (8.b) képviselték. A lányok a csapatversenyben második, egyéniben pedig Gvozdenović Katarina révén első helyezést értek el.
A lányok a Dombos Asztalitenisz Klubban készültek fel a versenyre.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2018. okt. 29.
A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének szervezésében, a nyári 30. Szép Szó táborban készült előadást tekinthették meg felsős diákjaink. Az előadás címe A kert, és Csáth Géza novelláit dolgozza fel, Lőrinc Tímea rendezésében, vajdasági és magyarországi középiskolások és egyetemisták előadásában.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2018. okt. 27.
Zentán a Stevan Sremac Általános Iskola Thurzó Lajos kihelyezett tagozatán harmadik alkalommal szervezték meg a „Messzeringó gyermekkorom világa...” című szavalóversenyt. Iskolánkat Paróczi Dominika Dorina (3.b) és Onhausz Emina (3.b) képviselték. Paróczi Dominika Dorina harmadik helyezést ért el.
A diákok felkészítői Toldi Kornélia és Hajvert Ákos.
2018. okt. 25-26.
Tamásiból a Würtz Ádám Általános Iskolából látogattak el hozzánk diákok a Határtalanul program keretén belül. Nyáron Balatonszemesen együtt nyaraltak diákjainkkal, most pedig meglátogatták településünket és iskolánkat. Megismerkedtek iskolánkkal és Kishegyessel, illetve ők is bemutatták településüket és iskolájukat. Másnap diákjainkkal együtt Palicsra és Szabadkára kirándultak. Megismerkedtek Palics nevezetességeivel, jártak az állatkertben, majd Szabadka belvárosát nézték meg.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2018. okt. 25.
Feketicsen tartották a községi fociversenyt. Iskolánk fiú csapata a második helyet szerezte meg.
2018. okt. 17.
Szabadkán tartották a körzeti iskolai asztalitenisz versenyt. Iskolánkat Gvozdenović Katarina (8.a), Szőke Regina (8.a) és Kovács Kiara (8.b) képviselték. A lányok a csapatversenyben és Gvozdenović Katarina révén egyéniben is megszerezték az első helyet, és ezzel eljutottak a Petrovac na Mlavin tartandó országos versenyre.
A lányok a Dombos Asztalitenisz Klubban készültek fel a versenyre.
2018. okt. 10.
A Határtalanul program keretén belül mesztegnyői diákok látogattak el hozzánk. Megismerkedtek iskolánkkal és Kishegyessel, illetve ők is bemutatták településüket és iskolájukat.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2018. okt. 09.
Mozgó planetárium érkezett iskolánkba. A diákok interaktív formában testközelből ismerkedhettek meg a csillagos ég szépségeivel, a csillagképekkel és a fontosabb égitestekkel.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2018. okt. 09.
Iskolánkba látogatott Nyilas Mihály Tartományi Oktatási Titkár, aki megtekintette az ablakcserék harmadik fázisa során beépített új nyílászárókat. Az ablakcserét a Tartományi Oktatási Titkárság által biztosított eszközökből valósítottuk meg.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2018. okt. 05-07.
Az első világháború befejezésének századik évfordulója alkalmából Nemzetközi Gyermektalálkozót és Honvédelmi Versenyt szervezett a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete Pákozdon. Iskolánk is meghívást kapott a találkozóra, amelyen rajtunk kívül erdélyi (Gyergyószentmiklós és Temesvár), felvidéki (Nagytárkány), horvátországi (Zágráb), kárpátaljai (Munkács) és magyarországi (Kápolnásnyék, Sárisáp, Pákozd, Székesfehérvár) diákok vettek részt.

Iskolánkat Juhász Réka (8.a), Szőke Regina (8.a) és Vanka Réka (8.a) képviselték.

A honvédelmi verseny a pákozdi Katonai Emlékparkban zajlott. A vegyes összetételű csapatoknak egy katonai kiképzőpályát kellett teljesíteniük, illetve íjászatban, céllövészetben, morzézásban, fegyver össze- és szétszerelésben, fegyvertárazásban, memóriajátékokban, gránátdobásban, mocsárjárásban és egyéb ügyességi feladatokban mérték össze tudásukat. Diákjaink sikeresen vették az akadályokat, hiszen az első és a második helyen végzett csapatban is volt kishegyesi tanuló. Az ünnepélyes eredményhirdetés a világ legmagasabb huszárszobránál, a 12,5 méter magas Miskahuszár szobránál zajlott.

A találkozó azonban nem csak a versenyről szólt, hanem a barátkozásról és a kikapcsolódásról is. A gyerekek részt vettek egy Velencei-tavi sétahajózáson, kipróbálhatták a Raptor lézerharcot illetve megtekinthették az esti Velencei-tó fényeit egy kilátóból.

Külön köszönet Oláh László főszervezőnek a meghívásért és a szívélyes vendéglátásért.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2018. okt.04.
A községi Vöröskereszt futóversenyt szervezett iskolánk felsős diákjai részére Futás a boldogabb gyermekkorért elnevezéssel. A futás után a Vöröskereszt ifjú aktivistái elsősegély bemutatót is tartottak a résztvevőknek. A program koordinátora Selić Julianna, a községi Vöröskereszt elnöke volt, a versenyek lebonyolításáért Halász Zoltán felelt.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
Gyerekhét
2018. okt. 01. – A felsősöknek kvíznapot tartottunk. Az osztályok közötti műveltségi versenyben az alábbi osztályok bizonyultak a legjobbnak: 5.a, 6.a, 7.b, 8.a. Alsósaink aszfaltrajzokat készítettek.

2018. okt. 02. – A kedd mozinap volt. Felsőseink és alsósaink is filmet néztek a színházteremben.

2018. okt. 03. – Felsős diákjainknak sportnapot szerveztünk. Fociban, röplabdában, és egy régi hagyományt felelevenítve kerékpáros akadályversenyben mérhették össze tudásukat a tanulók, de volt tanár-diák röplabdameccs is. Az alsósok játéknapot tartottak, otthonról hozott játékokkal játszottak.

2018. okt. 04. – Fordított napot tartottunk, vagyis a diákok váltották le a tanárokat, ők tartották az órákat, ők irányították az iskolát. Nem csak az iskolában volt fordított nap. Erre az egy napra diákjaink adták a falu polgármesterét és a Helyi Közösség titkárát is. A Nők Kishegyesi Fóruma, a Kishegyesi Nyugdíjas Egyesület és a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Dália Kézimunka Csoportjának tagjai lángost sütöttek tanulóinknak. A hozzávalókat adományokból gyűjtötték össze. Köszönjük a szorgalmas hölgyeknek a finom lángosokat.

2018. okt. 05. – A gyerekhét utolsó napján szendvicskészítő versenyt és kisállat-kiállítást szerveztünk. A szendvicskészítő versenyben az alábbi osztályok voltak a legügyesebbek: 1. hely: 7.d osztály, 2. hely: 5.c osztály, 3. hely: 8.b osztály, dicséretben részesült még a 6.c osztály is.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2018. szept. 30.

Vácott rendezték a 14. Németh Miklós Gerelyhajító Versenyt. A Zentai Atlétikai Klub színeiben versenyző Bácsi Virág (7.c) ezúttal 500 grammos gerelyhajításban indult a 2005-ben születettek kategóriájában, és a 2. helyet szerezte meg a versenyen 38,06 méteres dobásával.

2018. szept. 29.
Szávaszentdemeteren (Sremska Mitrovica) tartották az országos atlétikai bajnokságot a fiatalabb pionírok részére. A Zentai Atlétikai Klub színeiben versenyző Bácsi Virág (7.c) megnyerte a Vortex dobást, és ezzel megszerezte az országos bajnoki címet a fiatalabb pionír kategóriában.

2018. szept. 28.
Nyolcadikosaink részt vettek Topolyán az oktatási börzén, ahol megismerkedhettek a topolyai középiskolákkal, és az ott tanulható szakmákkal és szakokkal. A diákok utazásához az autóbuszt a községi önkormányzat biztosította.
2018. szept. 26.
Helyi Közösség épületének tetőterében tartották az Aranyeső községi vers- és prózamondó verseny döntőjét, amely a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt jelentőségű kistérségi rendezvénye. A versenyt Mgr. Hajnal Jenő a Magyar Nemzeti Tanács elnöke nyitotta meg. A versenyzőknek ezúttal vajdasági gyűjtésű Mátyás királyról szóló mondákból kellett készülni.
Iskolánkat az alábbi tanulók képviselték: Németh Lajos (3.a), Huszár Nikolett (3.b), Onhausz Emina (3.b), Paróczi Dorina (3.b), Talpai Tea Zita (4.a), Virág Énok (4.a), Rózsa Léna (4.b), Gál Flóra (5.b), Végső Kamilla (5.b), Virág Anna (5.b), Kanyó Natália (8.b)

Az Elor Emina, Krizsán Szilvia, Náray Éva összetételű zsűri az alábbi tanulókat díjazta:

3-4. osztályos kategória:
1. hely: Paróczi Dorina
2. hely: Virág Énok
3. hely: Onhausz Emina
Különdíj: Talpai Tea Zita

5-6. osztályos kategória:
1. hely: Gál Flóra

7-8. osztályos kategória:
1. hely:Kanyó Natália

A szervezők a verseny végén ebéddel vendégelték meg a résztvevőket és felkészítőiket.
A diákok felkészítői Hajvert Ákos, Kerekes Katalin, Toldi Kornélia, Szűgyi Petri Gizella és Gavlik Valéria voltak.
2018. szept. 26.
Tűzvédelmi gyakorlat és tűzoltó bemutató volt iskolánkban. A gyakorlat során a tanulók megismerték azt, hogy veszély esetén hogyan hagyhatják el az iskolát a legrövidebb úton, biztonságosan. A tűzoltó bemutató során pedig láthatták, hogyan és milyen eszközökkel oltanak és dolgoznak a tűzoltók tűz esetén.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2018. szept. 15.
Feketicsen nyolcadik alkalommal rendezték meg az Arcok üveg mögött elnevezésű versfordítások versmondó versenyét a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének szervezésében.
Az alábbi tanulók képviselték iskolánkat: Balog Alexandra (4.a), Petri Dominik (4.b), Rózsa Léna (4.b), Gál Flóra (5.b), Végső Kamilla (5.b), Virág Anna (5.b), Erdei Anna Dorka (6.b), Kőműves Csenge (8.a), Kanyó Natália (8.b)
Gál Flóra és Kőműves Csenge különdíjas lett a versenyen.
A tanulók felkészítője Hajvert Ákos.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2018. szept. 15.


Szegeden tartották a Tisza Kupa Nemzetközi Nyílt Atlétikai Dobó Versenyt. A Zentai Atlétikai Klub színeiben versenyző Zorad Vanja (8.c) 2. helyezést ért el a versenyen 500 grammos gerelyhajításban.


2018. szept. 13.
A község elöljárói Marko Lazić községi elnök, Kerekes Zoltán alpolgármester, Szűgyi István a községi képviselő-testület elnöke és a községi tanács tagjai ellátogattak iskolánkba, hogy köszöntsék elsőseinket. Átadták az elsősök szüleinek járó 3000 dináros iskolakezdési támogatást, illetve üdítővel és csokival lepték meg a gyerekeket.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2018. szept. 11.
A Magyar Nemzeti Tanács jóvoltából harmadikosaink kirándulni voltak. Először az aracsi pusztatemplomhoz látogattak el, majd Törökbecsén a Tisza-parton sétáltak. Fő úticéljuk Nagybecskerek volt, ahol megnézték a székesegyházat, a városházát, jártak a nagybecskereki Nemzeti Múzeumban és a Toša Jovanović Nemzeti Színházban is.
A diákok nevében is köszönjük a Magyar Nemzeti Tanácsnak, hogy lehetővé tették számunkra ezt a kirándulást.
A gyerekeket Kerekes Katalin és Toldi Kornélia tanítónők kísérték el.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2018. szept. 03.
Az iskola ebédlőjében fogadtuk elsős diákjainkat. Idén 38 kisdiák kezdi meg tanulmányait iskolánkban, harmincegyen magyar nyelven, heten pedig szerb nyelven. Először egy rövid alkalmi műsorral kedveskedtünk nekik. Fellépett az iskola kórusa Révész Kara Ildikó zenetanár vezetésével, illetve szavalatokat hallgathattak a gyerekek magyar és szerb nyelven. Ez után az iskola igazgatója és Linka B. Gabriella a Magyar Nemzeti Tanács tagja mondott rövid köszöntőt, majd Fontányi Andor a Kishegyes községi Vöröskereszt titkára beszélt a biztonságos közlekedésről.

A köszöntők után a kisdiákok megismerkedtek tanítónőikkel. Idén Sárándi Gyöngyi, Csáki Hargita és Vesna Bigović fogja tanítani az elsősöket. A névsorolvasás után a gyerekek a Vöröskereszt ifjú aktivistáitól sárga kendőket kaptak, majd szüleikkel együtt elsétáltak tantermeikbe, ahol megkapták a Magyar Nemzeti Tanács beiskolázási csomagját, illetve ismerkedhettek az iskola légkörével és a rájuk váró feladatokkal.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2018. szept. 02.

Szávaszentdemeteren (Sremska Mitrovica) tartották Vajdaság bajnokságát atlétikában. A Zentai Atlétikai Klub színeiben versenyző Bácsi Virág (7.c) megnyerte a Vortex dobást 55,78 méteres dobásával.


2018. aug. 31.
A nyár folyamán iskolánkban megújult a folyosói világítás, a régi lámpatesteket mindenütt új, energiatakarékos égőkkel ellátott elemekre cseréltük. Ezzel remélhetőleg megoldódnak a folyosói világítással kapcsolatos eddigi problémák. Ezen kívül több fontos javítási munkálatot is elvégeztünk a nyár folyamán, amelyek az iskola működéséhez elengedhetetlenek voltak, beszereztünk új taneszközöket is, úgyhogy felkészülten várjuk a diákokat és az új tanévet.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2018. aug. 27.
A községi Vöröskereszt háromnapos képzést tartott a község általános iskolásai számára a Potok-völgyi vadászházban. Iskolánkból 15 diák vett részt a programokon. A tanulók megismerkedtek a Vöröskereszt felépítésével, tevékenységeivel, történelmével, az elsősegély-nyújtás alapjaival, az emberkereskedelem veszélyeivel, különböző sporttevékenységeken vehettek részt.
A programfelelős Selić Julianna a községi Vöröskereszt elnöke volt.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2018. aug. 26.

Szávaszentdemeteren (Sremska Mitrovica) tartották meg a Nyári barátság elnevezésű pionír, fiatalabb pionír és gyermek nemzetközi atlétikai versenyt, ahol 42 szerbiai és külföldi atlétikai klub 520 versenyzője vett részt.
A Zentai Atlétikai Klub színeiben induló Bácsi Virág (7.c) megnyerte a vortex dobást.

2018. aug. 17-19.
Düsseldorfban tartották a 29. Andro Kids Open elnevezésű asztalitenisz versenyt. A Dombos Asztalitenisz Klub színeiben induló Gvozdenović Katarina (8.a) párosban és egyéniben is harmadik helyezést ért el.

2018. aug. 06-11.
A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség jóvoltából 10 diákunk táborozhatott Taliándörögdön a Közép-Dunántúli Szövetség az Ifjúságért, Határtalanul az értékőrök birodalmában elnevezésű táborában. A táborban tóthfalusi, horgosi és királyhalmi diákokkal együtt voltak.
A gyerekek megismerkedtek Taliándörögd nevezetességeivel és híres embereivel, az értékőrködés fogalmával, a cserkészettel, a Kinizsi várban lovagi játékokat nézhettek meg, megtanultak fotózni és videofelvételeket készíteni, ki mit tud versenyen vettek részt, és persze sokat strandoltak a Balatonnál.
Az alábbi tanulók vettek részt a táborozáson: Hegedűs Tibor (6.a), Jankovity Dominik (6.a), Molnár Nikoletta (6.a), Nyírádi Andrea (6.a), Rózsa Lilla (6.a), Molnár Réka (6.b), Brezovszki Márk (7.a), Péter Szungyi Evelin (7.a), Hornyák Dušan (7.b), Szőke Martin (7.b)
A diákokat Lestár Anikó kísérte el.
Köszönjük a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetségnek a táborozási lehetőséget.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2018. aug. 06-11.
A Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt. jóvoltából 14 diákunk táborozhatott a Bakonyban. A gazdag program keretén belül kézműves foglalkozásokon vehettek részt, ahol fonott kalácsot készítettek, kenyeret sütöttek kemencében, végigjárták a Hubertlaki tanösvényt, ahol a térkép nélküli tájékozódással és a nyomkövetéssel ismerkedhettek meg, jártak vadasparkban, Tihanyban fürödtek a Balatonban, megismerkedtek a vadgazdálkodással, az állati preparátumok készítésével, céllövészetben versenyeztek, sportoltak, megismerkedtek a vadászkürttel és annak különböző jelzéseivel, megnézték a Tapolcai-tavasbarlangot, ahol csónakázhattak is.
Az alábbi tanulók vettek részt a táborozáson: Hajdú Hanna (8.a), Janó Vanda (8.a), Nagy Petra (8.a), Süli Vivienn (8.a), Szlancsik Noémi (8.a), Éter Réka (8.b), László Lilla (8.b), Papp Tamara (8.b), Csincsák Kevin (8.c), Gál József (8.c), Paróczi Tamás (8.c), Kovács Kiara (7.b), Zorad Vanja (7.c), Bácsi Virág (6.c)
A diákokat Gál Lídia és Szarka Zsófia kísérték el.
Köszönjük a Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt.-nek, hogy idén is lehetővé tették diákjaink számára ezt a tartalmas kirándulást, külön köszönet Istvánffy Alexandrának a szervezésért.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2018. aug. 01.
A községi vezetés jóvoltából Vuk-díjas tanulóink Petrolandbe utaztak fürödni. Az idő jó volt, mindenki jól érezte magát, kellemesen telt a nap.

A gyerekek nevében köszönjük a kirándulást.

A diákokat Molnár Márta és Marić Márta kísérték el.
2018. jún. 25.
A község elöljárói Marko Lazić polgármester, Szűgyi István a községi képviselőtestület elnöke és Kerekes Zoltán alpolgármester fogadták a község általános iskoláinak Vuk-díjas tanulóit és szüleiket.
A diákok könyvet és egy petrolandi kirándulást kaptak ajándékba. A fogadás végén pedig megvendégelték őket és szüleiket.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2018. jún. 21-25.
A magyar kormány jóvoltából 10 diákunk nyaralhatott Balatonszemesen a tamási Würtz Ádám Általános Iskola diákjaival együtt. Első nap megérkezés után a diákok fürödni mentek a Balatonba, mivel az időjárásjelentés a többi napra nem igazán jósolt strandidőt. Második nap délelőtt a Latinovits Emlékmúzeumot tekintették meg a gyerekek, délután Huzella Péter a Kaláka együttes tagja megzenésített versekkel szórakoztatta őket. Este bemutatkozó est volt, ahol az tanulók bemutatták iskolájukat és településüket. Harmadik nap délelőtt számháborúztak, délután különböző műhelymunkákon vehettek részt, később pedig Szentgyörgyi Rómeó hatszoros aerobic világbajnok edzésén vettek részt, este koncert volt a városközpontban. Negyedik nap Balatonboglárra kirándultak, ahol a Gömb kilátóból kiváló rálátásuk nyílt a Balatonra, később Keszthelyre is ellátogattak ahol a Helikon Kastélymúzeumban megtekintették a vadászati és a modellvasút kiállítást, sétáltak a kastélykertben és a városban, este pedig Molnár Ferenc Caramel Máté Péter-díjas zenész koncertjét élvezhették, illetve búcsúestet tartottak.

Az alábbi diákok vettek részt a nyaraláson: Talpai Tianna (6.a), Halasi Annabella (6.b), Süli Babett (6.b), Majoros Mirijam (6.c), Márkus Anna (6.c), Juhás Réka (7.a), Kolompár Miroszláv (7.a), Vanka Réka (7.a), Kanyó Natália (7.b), Majoros Dominik (7.b)

A diákokat Sipos Verbászi Valéria és Toldi Kornélia kísérték el.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2018. jún. 18-20.
Végzős diákjaink megírták a kisérettségi vizsgákat. Magyar nyelvből, matematikából és egy úgynevezett kombinált teszten (fizika, kémia, biológia, földrajz, történelem) kellett számot adniuk tudásukról.
2018. jún. 16-17.
Budapesten a Hadtörténeti Múzeum márványtermében tartották a Kárpát-medencei Corvin Mátyás Tanulmányi- és Rajzverseny döntőjét. Hat ország 13 csapata között iskolánk csapata (Juhász Réka (7.a), Szőke Regina (7.a), Vanka Réka (7.a), Kanyó Natália (7.b) az ötödik helyezést szerezte meg a versenyen. A tanulók ellátogathattak a parlamentbe és a Budai várba is.
Magó Fabó Emese készítette fel és kísérte el a diákokat a versenyre.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2018. jún. 15.
A községi Vöröskereszt egy kirándulással jutalmazta a községi elsősegély versenyen első helyezést elért csapatunk tagjait és felkészítőjüket. A diákok Bácsra a várhoz és Bácspalánkára látogathattak el.
Selić Julianna kísérte el a diákokat.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2018. jún. 13.

A Magyar Nemzeti Tanács idén is könyvcsomagot adományozott iskolánknak. A csomagban házi olvasmányok, a Harry Potter könyvek teljes sorozata és egyéb hasznos kiadványok is megtalálhatóak. Köszönjük szépen!


2018. jún. 09.
Újvidéken tartották meg az idősebb pionírok Vajdaság Bajnokságát. Öt atlétánk indult gerelyhajításban a versenyen a Zentai Atlétikai Klub színeiben.

A versenyt Világos Adriana (8.c) nyerte, második lett Bácsi Virág (6.c), a harmadik helyet Zorad Vanja (7.c) szerezte meg, Hajas Nikolett (8.c) ötödik lett, Nagy-Kanász Bianka (7.a) a hatodik helyen végzett.
2018. jún. 08.
Idén 56 végzős diák ballagott el iskolánkból. Először végigjárták az iskolát, majd Quadrillet táncoltak az iskolaudvarban és az iskola előtti parkolóban. Délután az ünnepi műsor ezúttal is a színházban volt. A ballagás discóval zárult az iskolában.

A tantestület idén a következő tanulókat díjazta:

A generáció diákjai: Gál József (8.c) és Mihajlović Dejana (8.d)

Ady-díjasok: Papp Tamara (8.b) és Kalauz Katarina (8.c)

A generáció sportolója: Világos Adriana (8.c)

Vuk-díjasok: Janó Vanda (8.a), Nagy Petra (8.a), Paróczi Csaba (8.a), Süli Vivienn (8.a), Éter Réka (8.b), László Lilla (8.b), Papp Tamara (8.b), Gál József (8.c), Hajas Nikolett (8.c), Kalauz Katarina (8.c), Világos Adriana (8.c), Mihajlović Dejana (8.d)

KÉPEK A GALÉRIÁBAN

VIDEÓ A GALÉRIÁBAN
2018. jún. 05.
Elsős diákjaink a 2.c osztállyal együtt Szabadkára és környékére kirándultak. Először Hajdújárásra a strucc farmra látogattak el, ahol megtekintették a farmot és az ott élő állatokat, ez után Szabadkára folytatták útjukat, ahol sétáltak, és megnézték a belváros nevezetességeit, délután Kelebián a lovastanyát járták körbe, itt a gyerekek lovagolhattak, és kocsikázhattak is, a kirándulást Palicson zárták, ahol sétáltak a tóparton, és játszottak a parkban.
A diákokat Sipos Verbászi Valéria, Gombár Klára és Bigović Vesna kísérték el.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2018. jún. 02-04.
Az előző évekhez hasonlóan idén is ellátogatott 33 diákunk és 6 kísérőtanár Békésszentandrásra testvériskolánkba. Első nap megtekintették a házigazdák Sulivarázs című ünnepi műsorát, a tanárok pedig részt vettek a pedagógusnap alkalmából rendezett vacsorán. Másnap diákjaink részt vettek a családi napon rendezett hagyományos focitornán és stafétajátékokban mérték össze tudásukat a házigazdákkal. A stafétajátékban első helyezést értünk el, fociban másodikok lettünk. Délután fürödni is volt lehetőségük a Körös folyó holtágában Utolsó nap a Szent László év alkalmából rendezett történelmi vetélkedőn vettek részt tanulóink, ahol szépen helyt álltak. Közös ebéddel búcsúztatták el őket a vendéglátók. Köszönjük szépen a szíves fogadtatást és a vendéglátást Molnár Imre igazgató úrnak és a diákokat fogadó szülőknek. A diákokat Kerekes Katalin, Lestár Anikó, Toldi Kornélia, Halász Zoltán, Vass Zoltán és Fülöp Valentin kísérték el.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2018. jún. 02.
Szávaszentdemeteren (Sremska Mitrovica) tartották az országos egyéni fiatalabb junior bajnokságot (U18). Világos Adriana (8.c) indult a versenyen a Zentai Atlétikai Klub színeiben.
A tőle három évvel idősebbek mezőnyében is diadalmaskodott, ezúttal 500 grammos gerellyel ért el 56,69 méteres dobást, amivel fölényesen megnyerte a versenyt.
2018. jún. 01.
A Vöröskereszt ifjú aktivistái Selić Julianna tanárnő vezetésével másodikosainkat megismertették a Vöröskereszt munkájával, és bemutatták nekik az elsősegély alapjait.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2018. máj. 29-31.
A Határtalanul program keretében idén is ellátogattak hozzánk testvériskolánk a zuglói (Budapest, XIV. kerület) Herman Ottó Általános Iskola hetedikes diákjai Tószegi Attila igazgató úr vezetésével. Három napot töltöttek el Vajdaságban. Első nap Szabadka nevezetességeit nézték meg, majd iskolánkkal történt rövid ismerkedés után barátságos focimérkőzést játszottak iskolánk csapata ellen, ez után a nyugati temetőben megtekintették az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékművét. Másnap Belgrádba és Újvidékre utaztak. Belgrádban a Kalemegdan erődítményt nézték meg, illetve megkoszorúzták a nándorfehérvári győzelem emléktábláját. Újvidéken a péterváradi várban voltak, ahol rövid sétát tettek, megnézték a föld alatti katakombarendszert és a város nevezetességét az óratornyot. Pénteken a falusi gazdálkodással és a munkagépekkel ismerkedtek Feketicsen. Idén is sok hasznos ajándékkal leptek meg bennünket vendégeink. Köszönjük szépen!

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2018. máj. 28.
A kishegyesi Vöröskereszt szervezésében jutalomkiránduláson vehettek részt azon tanulóink, akik részt vettek a Vér életet jelent (Krv život znači) elnevezésű pályázaton. Zomborba és a koluti állatkertbe látogattak el.
A diákokat Selić Julianna és Vučinić Aleksandra kísérték el.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2018. máj. 27.
Belgrádban szervezték meg az idősebb pionír atléták országos versenyét. Három atlétánk indult a Zentai Atlétikai Klub színeiben.

Világos Adriana (8.c) 400 grammos gerellyel új országos- és világcsúcsot dobott (63,80 m), és ezzel megnyerte a versenyt. Zorad Vanja (7.c) második lett, Hajas Nikolett (8.c) pedig a hatodik helyen végzett.
2018. máj. 27.
Nyolcadikosaink, akik a Vöröskereszt aktivistái a szeghegyi (Lovćenac) óvodába látogattak Selić Julianna tanárnő vezetésével, hogy megismertessék az ovisokat a Vöröskereszt munkájával és az elsősegély alapjaival.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2018. máj. 26.
Iskolánkban tartották az első ízben megrendezett községi elsősegély versenyt a kishegyesi Vöröskereszt szervezésében. Iskolánkból 2 csapat indult a versenyen, Feketicsről és Szeghegyről (Lovćenac) pedig 1-1 csapat. Mindkét csapatunk dobogón végzett, megszerezve az első és a harmadik helyet.

Az első helyen végzett csapat tagjai: Talpai Tianna (6.a), Tóth Katarina (6.a), Lukić Dávid (6.b), Petri Vivien (6.b) és Süli Babett (6.b)

A harmadik helyen végzett csapat tagjai: Kormos Tímea (6.a), Kovács Dániel (6.a), Nyírádi Andrea (6.a), Rózsa Lilla (6.a) és Utasi Márk (6.a)

Az első helyen végzett csapatunk képviseli majd iskolánkat a Kevevárán (Kovinban) megrendezésre kerülő tartományi versenyen. A diákok felkészítője Selić Julianna.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2018. máj. 25.
Negyedikeseink Belgrádba kirándultak. Először a Repüléstörténeti Múzeumot nézték meg, majd hajókáztak a Dunán, ahonnan megtekintették a főváros főbb nevezetességeit, ez után a Kalemegdan következett, megnézték a várat, ezt követően végigsétáltak Belgrád sétálóutcáján a Knez Mihajlován, ellátogattak az állatkertbe, majd a vidámparkban pihenték ki a kirándulás fáradalmait.
A diákokat Sárándi Gyöngyi és Gavlik Valéria kísérték el.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2018. máj. 25.
Nyolcadikosaink, akik a Vöröskereszt aktivistái a feketicsi óvodába látogattak Selić Julianna tanárnő vezetésével, hogy megismertessék az ovisokat a Vöröskereszt munkájával és az elsősegély alapjaival.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2018. máj. 22.
Harmadikosaink az 1.c és a 4.c osztállyal együtt Újvidékre és környékére kirándultak. A gyerekek először Újvidéken megtekintették a belvárost és sétáltak a Duna parkban, megtekintették a Dino Parkot is, ahol a kiállított dinoszauruszokkal ismerkedhettek meg, ez után a Péterváradi várat nézték meg, majd a Fruška Gora hegység felé vették útjukat, ahol Iriški venac pihenőhelynél játszottak.
A diákokat Szűgyi Petri Gizella, Brasnyó Gyöngyi és Knežević Jasna kísérték el.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2018. máj. 19.

Újvidéken tartották Vajdaság Nyílt Atlétikai Bajnokságát a fiatalabb junior korosztály számára. Atlétáink 500 grammos gerelyhajításban indultak a Zentai Atlétikai Klub színeiben.
Világos Adriana (8.c) első helyen végzett, Zorad Vanja (7.c) második lett, Bácsi Virág a negyedik, míg Hajas Nikolett a hatodik helyet szerezte meg.

2018. máj. 18.
Nyolcadikosaink, akik a Vöröskereszt aktivistái a kishegyesi óvodába látogattak Selić Julianna tanárnő vezetésével, hogy megismertessék az ovisokat a Vöröskereszt munkájával és az elsősegély alapjaival.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2018. máj. 17-20.

Újvidéken tartották a 4 évente megrendezésre kerülő Vajdasági Diákolimpiát. A megmérettetésen több mint 4500 diák indult, iskolánk 3 sportágban vett részt a versenyen: atlétika, kézilabda és asztalitenisz.


Atlétika eredmények:

Távolugrás – lányok:
Világos Adriana (8.c) - 3. hely

Vortex dobás – fiúk:
Juhász Attila (4.a) - 3. hely

Csapatverseny – lányok:
Világos Adriana, Mihajlović Dejana (8.d), Sipos Vivien (8.a), Kalauz Katarina (8.c), Zorad Vanja (7.c), Bácsi Virág (6.c), Talpai Tianna (6.a) - 4. hely

Futás 4x100 m váltó – lányok:
Világos Adriana, Sipos Vivien, Zorad Vanja, Bácsi Virág - 4. hely

Súlylökés – lányok:
Mihajlović Dejana - 5. hely

Kézilabda eredmények:
Csapatunk 3. helyezést ért el a versenyen.
A csapat tagjai: Világos Adriana, Mihajlović Dejana, Kalauz Katarina, Hajas Nikolett (8.c), Nagy-Kanász Bianka (7.a), Zorad Vanja, Nagy Nikolett (6.b), Bácsi Virág, Majoros Mirijam (6.c), Szügyi Martina (6.c)

Asztalitenisz eredmények:
Egyéni verseny:
Gvozdenović Katarina (7.a) - 2. hely

Csapatverseny:
Gvozdenović Katarina, Szőke Regina (7.a), Kovács Kiara (7.b) - 2. hely

A diákok felkészítői Halász Zoltán és Harangozó István.
2018. máj. 15.
Novi Pazarban tartották az országos atlétikaversenyt. Tanulóink eredményei:

Távolugrás – lányok:
Világos Adriana (8.c) - 4. hely

Csapatverseny – lányok:
Világos Adriana, Mihajlović Dejana (8.d), Kalauz Katarina (8.c), Hajas Nikolett (8.c), Fridrik Blanka (7.b), Zorad Vanja (7.c), Bácsi Virág (6.c) - 4. hely

A diákok felkészítői Halász Zoltán és Harangozó István.
2018. máj. 12.
Belgrádban a katonai akadémia stadionjában tartották a XIII. Belgrád Trófea elnevezésű atlétika versenyt a fiatalabb junior korosztály számára. Három gerelyhajítónk indult a versenyen a Zentai Atlétikai Klub színeiben.
500 grammos gerellyel Világos Adriana (8.c) megszerezte az első helyet 58,40 méteres dobással, Zorad Vanja (7.c) negyedik, míg Hajas Nikolett (8.c) hetedik lett. Adriana teljesítményével a fiatalabb junior lányok között kiérdemelte a verseny fődíját a Belgrád trófeát.
2018. máj 11.
A 2.c, a 6.a és a 6.d osztály diákjai részt vettek a Vér életet jelent (Krv život znači) elnevezésű pályázaton. Egy videót készítettek a pályázatra, ami az alábbi linken tekinthető meg: A diákok felkészítői Selić Julianna, Vučinić Aleksandra és Bigović Vesna.
Köszönet Kókai Józsefnek a videó elkészítéséért.

VIDEÓ A GALÉRIÁBAN
2018. máj 10.
Újvidéken tartották a körzetek közötti atlétikaversenyt. Iskolánkat a körzeti versenyen első helyezést elért diákok képviselték. Eredmények:

Távolugrás – lányok:
Világos Adriana (8.c) - 1. hely

Csapatverseny – lányok:
Világos Adriana, Mihajlović Dejana (8.d), Kalauz Katarina (8.c), Hajas Nikolett (8.c), Sipos Vivien (8.a), Zorad Vanja (7.c), Bácsi Virág (6.c) - 1. hely

Futás 300 m – lányok:
Bácsi Virág - 2. hely

Futás 4x100 m váltó – lányok:
Világos Adriana, Sipos Vivien, Zorad Vanja, Bácsi Virág - 2. hely

Súlylökés – lányok:
Mihajlović Dejana - 3. hely

Vortex dobás – fiúk:
Juhász Attila (4.a) - 3. hely

Az első helyezést elért diákok továbbjutottak az országos atlétikaversenyre Novi Pazarba.
A diákok felkészítői Halász Zoltán és Harangozó István.
2018. máj 10-11.
Ötödikeseink és hetedikeseink közös kiránduláson vettek részt. Első nap a jagodinai viaszfigurák múzeumát nézték meg, majd az állatkertbe mentek, ez után Svilajnac következett ahol a Természettudományi Múzeumban dinoszaurusz kiállítást tekintettek meg, innen a Manasija kolostorba vezetett útjuk. Az éjszakát Despotovacon töltötték egy hotelben. Második nap reggeli után a resavai cseppkőbarlangba látogattak el, ez után pedig a Beljanica hegy oldalában a Lisine vagy más néven Veliki Buk vízesést nézték meg.
A diákokat Csőke Csilla, Kormányos Andrea, Szűcs Karolina, Sipos Varmuzsa Katalin, Bede Hajnal Lilla és Harangozó István kísérték el. A diákok felkészítője Magó Fabó Emese.


KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2018. máj. 05.
Bácsfeketehegyen tartották a Karosi Turul Hagyományőrző Íjász Egyesület és a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében a Kárpát-medencei Corvin Mátyás Tanulmányi- és Rajzverseny Vajdasági döntőjét. A versenyen 10 település 14 általános iskolájának 15 csapata vett részt. Iskolánk Hunyadi János nevű csapata (Juhász Réka (7.a), Szőke Regina (7.a), Vanka Réka (7.a), Kanyó Natália (7.b)) az óbecsei csapat mögött a második helyezést érte el a versenyen, ezzel jogot szerezve arra, hogy Vajdaságot képviseljék a verseny Budapesten megrendezésre kerülő döntőjén.
A diákok felkészítője Magó Fabó Emese.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2018. ápr. 29.
Szávaszentdemeteren (Sremska Mitrovica) tartották a tavaszi barátság elnevezésű atlétika versenyt. Négy atlétánk indult a versenyen a Zentai Atlétikai Klub színeiben.
Világos Adriana (8.c) 400 grammos gerellyel új országos- és világcsúcsot dobott 63,03 méterrel, és ezzel megszerezte az első helyet. Zorad Vanja (7.c) második lett, Hajas Nikolett (8.c) új egyéni csúccsal a negyedik helyen végzett.
Bácsi Virág (6.c) vortex dobásban indult, és új egyéni csúccsal (56,61 m) győzött.
2018. ápr. 28.
Tiszaújváros XVIII. Nemzetközi Atlétika Versenyén három gerelyhajítónk indult a Zentai Atlétikai Klub színeiben.

Serdülő korosztályban Világos Adriana (8.c) 58,22 méteres dobásával megszerezte az első helyet, Zorad Vanja (7.c) 38,95 méteres dobással második lett. Az újoncok között Bácsi Virág (6.c) 31,85 méteres dobással első helyen végzett.
2018. ápr. 26.
Másodikosaink osztálykiránduláson vettek részt. Először Óbecsén megnézték a Fantast kastélyt, majd a Császár-tónál hajókiránduláson vettek részt, ez után Erzsébetlakra látogattak, ahol a tájházat tekintették meg, útjukat Nagybecskerekre folytatták, ahol a városközpontban sétáltak, hazafelé megálltak még az aracsi pusztatemplomnál is, ahol a templom romjait nézték meg.
A diákokat Kerekes Katalin és Toldi Kornélia kísérték el.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2018. ápr. 21.
Eszéken a nemzetközi évadnyitó versenyen versenyeztek dobólányaink a Zentai Atlétikai Klub színeiben.
Világos Adriana (8.c) 500 grammos gerelyhajításban 59,69 méteres dobásával megszerezte az 1.helyet. Ez az eredmény ismét új országos csúcs, és a világ legjobb korosztályos eredményének számít, valamint a Nemzetközi Atlétikai Szövetség által vezetett idei világranglista legjobb eredménye fiatalabb junior (U18) korosztályban.
Zorad Vanja (7.c) 500 grammos gerelyhajításban 2. helyen végzett.
Bácsi Virág (6.c) pedig 1. lett vortexdobásban.
A lányok edzője Világos Györgyi.
2018. ápr. 21.
A körzeti kémia versenyen iskolánkat Papp Tamara (8.b) képviselte, aki a 2. helyet szerezte meg.
Felkészítője Bede Hajnal Lilla.
2018. ápr. 21.
Szécsányban tartották a tartományi szavalóversenyt. Iskolánkat Gál Flóra (4.b) és Vanka Réka (7.a) képviselték. Réka kiemelkedő teljesítményt nyújtva továbbjutott a Valjevóban megrendezésre kerülő köztársasági szavalóversenyre.
Felkészítőjük Molnár Krekity Olga.
2018. ápr. 14.
Bécsben a Bécsi Magyar Iskola szervezésében a Magyar Költészet Napja alkalmából tartották a Verőfény körös-körül elnevezésű nemzetközi versmondó vetélkedőt. Vanka Réka (7.a) szavalatával különdíjat érdemelt ki.
Felkészítője Molnár Krekity Olga.
2018. ápr. 14.
Zentán a Mosa kupa elnevezésű nemzetközi versenyen szerepeltek atlétáink, akik a Zentai Atlétikai Klub színeiben versenyeznek. Eredmények:

400 grammos gerelyhajítás:
Világos Adriana (8.c) - 1. hely
Zorad Vanja (7.c) - 2. hely
Hajas Nikolett (8.c) - 3. hely
Nagy-Kanász Bianka (7.a) - 4. hely

Vortexdobás:
Bácsi Virág (6.c) - 1. hely
Nagy Nikolett (6.b) - 3. hely
Majoros Mirijam (6.c) - 4. hely
Szügyi Martina (6.c) - 5. hely

4 x 100 méteres váltófutás:
Bácsi Virág, Világos Adriana, Zorad Vanja ès Surányi Zsóka (Zenta) 1. hely
Fridrik Blanka (7.b), Maksić Lana (Bàcsfeketehegy), Hajas Nikolett és Erdei Anna Dorka (5.b) 2. hely
Szügyi Martina, Kalauz Katarina (8.c), Majoros Mirijam és Nagy-Kanász Bianka 3. hely

Távolugrás:
Zorad Vanja - 3. hely

Futás 600m:
Kormos Heléna (5.b) - 2. hely

Jól teljesítettek a versenyen még Halasi Fanni (4.a), Halasi Annabella (6.b) és Süli Babett (6.b) is.
A lányok edzője Világos Györgyi.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2018. ápr. 10.
A községi Vöröskereszt idén is megszervezte a Mit tudsz az egészségről? elnevezésű községi versenyét. Iskolánkat Juhász Réka (7.a) és Anastasija Zdravković (7.c) képviselték, akik a 2. helyen végeztek.
A diákok felkészítője Selić Julianna.
2018. ápr. 10.
A Határtalanul program keretén belül látogattak el hozzánk Mezőörsi diákok. Irodalmi kvízben és futballban mérték össze tudásukat diákjainkkal, majd megkoszorúzták az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékművét a nyugati temetőben. Szabadkán, Palicson és Újvidéken is jártak háromnapos kirándulásuk során.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2018. ápr. 07.
Szávaszentdemeteren (Sremska Mitrovica) tartották az országos téli dobóversenyt a fiatalabb juniorok (U18) számára. Ismét jól szerepeltek a kishegyesi dobólányok, akik a Zentai Atlétikai Klub színeiben versenyeznek.
Világos Adriana (8.c) 500 grammos gerellyel is új országos csúcsot dobott. Az 58,88 méteres eredménye egyben a világ eddigi legjobb eredményének számít 14 éves korosztályban (világcsúcs), valamint ezzel a dobásával megelőzte az idei junior (U18) európai- és világranglista vezető török Münnever Hancit (58,72 m) is.
A lányok csapatban megnyerték a junior gerelyhajító versenyt. A csapat tagjai voltak Világos Adriana, Zorad Vanja (7.c) és Hajas Nikolett (8.c). Egyéniben Zorad Vanja ötödik , Hajas Nikolett pedig a 9. helyen végzett.
Mihajlović Dejana (8.d) diszkoszvetésben indult, és az előkelő 7. helyet szerezte meg.
2018. ápr. 07.
Szolnokon tartották a Curie Matematika Emlékverseny döntőjét. Gál József (8.c) képviselte iskolánkat, aki 92,5%-os teljesítménnyel, mindössze 3 ponttal elmaradva a maximum pontszámtól, a 4. helyen végzett.
Felkészítő Magyar Tibor.
2018. márc. 31.
Szávaszentdemeteren azaz Sremska Mitrovicán tartották az országos téli dobóversenyt az U 16-os korosztály számára. A Zentai Atlétika Klub színeiben öt kishegyesi gerelyhajító indult: Világos Adriana (8.c), Bácsi Virág (6.c), Zorad Vanja (7.c), Hajas Nikolett (8.c) és Nagy-Kanász Bianka (7.a).
A 400 grammos gerelyhajító versenyt Adriana nyerte új országos csúccsal: 62,73 méteres dobással, ami egyben a világ legjobb eredményének számít ebben a versenyszámban a 14 és 15 évesek korcsoportjában (világcsúcs). Vanja megszerezte a bronzérmet 40,16 méteres dobásával, Virág a negyedik helyen végzett, Nikolett ötödik, míg Bianka a hatodik lett. Adriana, Vanja és Virág a csapatversenyben megszerezte az első helyet.
2018. márc. 28.
Feketicsen tartották a községi fociversenyt. Iskolánk csapata 1. helyen végzett és továbbjutott a körzeti versenyre.
A csapat tagjai: Cékus Áron (6.c), Rajcsán Martin (6.c), Bíró Endre (7.a), Gvozdenović Katarina (7.a), Hornyák Dusan (7.b), Radóc Andor (7.b), Szőke Szabolcs (8.a), Bacsó Ervin (8.b), Kovács Michael (8.b), Lukács Krisztián (8.b), Gadžunović Luka (8.d) és Mihajlović Stefan (8.d)
Felkészítők Halász Zoltán és Harangozó István.
2018. márc. 25.
A körzeti matematika versenyen Gál József (8.c) 3. helyezést ért el.
A versenyen iskolánkat képviselték még: Végső Kamilla (4.b), Molnár Réka (6.b), Süli Babett (6.b), Bácsi Virág (6.c), Prijović Predrag (6.d) és Kalauz Katarina (8.c).
Felkészítő Magyar Tibor.
2018. márc. 24.
Lovćenacon tartották a községi szerb mint anyanyelv versenyt. Eredmények:
Elmedina Kukači - 2. hely
Milica Savković - 2. hely
A tanulók továbbjutottak a körzeti versenyre.
A diákok felkészítője Aleksandra Vučinić.
2018. márc. 24.
Feketicsen tartották a községi magyar nyelvtan és nyelvhelyességi versenyt. Eredmények:
5. osztály:
Erdei Anna Dorka (5.b) - 1. hely
6. osztály:
Budai Dávid (6.c) - 3. hely
7. osztály:
Takács Zsanett (7.b) - 1. hely
Kanyó Natália (7.b) - 2. hely
Kovács Kiara (7.b) - 3. hely
8. osztály:
Gál József (8.c) - 1. hely
Kalauz Katarina (8.c) - 2. hely
Nagy Petra (8.a) - 3. hely
Süli Vivien (8.a) - 3. hely
A tanulók továbbjutottak a Szabadkán megrendezésre kerülő körzeti versenyre.
A diákok felkészítői Lestár Anikó és Molnár Márta.
2018. márc. 17.
Iskolánkban tartottuk meg a községi biológia versenyt. Eredmények:
5. osztály:
Faragó Dávid (5.a) - 2. hely
Dudás Emil (5.b) - 3. hely
7. osztály:
Kanyó Natália (7.b) - 2. hely
8. osztály:
Papp Tamara (8.b) - 2. hely
Ők jutottak tovább a Szabadkán megrendezésre kerülő körzeti versenyre.
Felkészítők Bede Hajnal Lilla és Selić Julianna.
2018. márc. 17.
A községi történelem versenyen Dévity Tamás (5.a), Dudás Emil (5.b), Erdei Anna Dorka (5.b) és Tóth Sára (5.b) képviselték iskolánkat. Eredmények:
Erdei Anna Dorka - 2. hely
Dévity Tamás - 3. hely
Dudás Emil - 3. hely
Ők hárman továbbjutottak a körzeti versenyre.
Felkészítő Magó Fabó Emese.
2018. márc. 14-15.
A Kosztolányi Dezső Céltársulás jóvoltából 37 diákunk látogathatott el Pécsre, hogy együtt ünnepeljenek a helyiekkel nemzeti ünnepünk alkalmából. A diákok a Zsolnay Kulturális Negyedben voltak elszállásolva, ahol megtekintették a negyed nevezetességeit, Kovács Gyula Cukor- és Édességkészítő Manufaktúráját, a rózsaszín Zsolnay porcelán kiállítást, a Planetáriumot és a fizikai labort interaktív játékokkal.
Másnap a tanulók részt vettek a Széchenyi téren rendezett ünnepi műsoron, majd megtekintették a belváros nevezetességeit a Barbakánt, a Székesegyházat, a Püspöki Palotát, a Dzsámit, a Magyar Nemzeti Színházat, és az UNESCO világörökség részét képező Ókeresztény Sírkamrákat.
Külön köszönet Barkóczi Csabának a Kosztolányi Dezső Céltársulás elnökének, hogy lehetővé tette diákjaink számára ezt a szép, és tartalmas kirándulást.
A diákokat Lestár Anikó, Harangozó István és Fülöp Valentin kísérték el.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2018. márc. 12.
Topolyán a Zenei napok keretén belül rendezték meg a 10. Nemzetközi Zongoraversenyt Zenei pillanatok elnevezéssel. A versenyen 54 versenyző indult 6 szólista és 3 kamarazenei kategóriában. A topolyai Zeneiskolában tanuló diákjaink eredményei:
Szólista kategória:
1. korcsoport:
Virág Énok (3.a) - 1. díj (99 pont)
2. korcsoport:
Szilágyi Evelin (4.a)- 1. díj (92,33 pont)
3. korcsoport:
Kolompár Deján (6.c) - 1. díj (98 pont)
Brezovszki Márk (7.a) - 1. díj (95,33 pont)
Kamarazene kategória:
2. korcsoport:
Kolompár Deján (6.c), Kolompár Miroszláv (7.a), Kolompár Ivica (8.a) - 1. díj (100 pont)
Felkészítő tanár Csőke András.
2018. márc. 11.
Lovćenacon tartották a községi földrajz versenyt. Eredmények:
7. osztály:
Vanka Réka (7.a) - 1. hely
Kőműves Csenge (7.a) - 1. hely
Szőke Regina (7.a) - 2. hely
8. osztály:
Mihajlović Dejana (8.d) - 2. hely
Felkészítő Bulatović Tamara.
2018. márc. 10.
A Zrínyi Ilona Matematikaverseny vajdasági döntőjén Gál József (8.c) a 3. helyen végzett.
Iskolánk csapata Gál József, Kalauz Katarina (8.c) és Világos Adriana (8.c) összetételben az 1. helyet szerezte meg.
Felkészítő Magyar Tibor.
2018. márc. 10.
Szabadkán tartották a körzeti szavalóversenyt. Gál Flóra (4.b) és Vanka Réka (7.a) továbbjutottak a tartományi szavalóversenyre.
Felkészítőjük Molnár Krekity Olga.
2018. márc. 09.
Bátaszéken tartották a Bátaszéki Matematikaverseny döntőjét. Iskolánkat Gál József (8.c) képviselte, aki az erős mezőnyben szépen helytállva a 15. helyezést szerezte meg.
Felkészítő Magyar Tibor.
2018. márc. 04.
A zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium adott otthont a szolnoki kiírású Curie Matematika Emlékverseny vajdasági döntőjének.
Gál József (8.c) teljesítményével kiérdemelte a meghívást a verseny döntőjére Szolnokra. Kalauz Katarina (8.c) is szépen teljesített a versenyen.
Felkészítő Magyar Tibor.
2018. márc. 03.
A községi német versenyen Papp Tamara (8.b) és Kukači Leontin (8.d) képviselték iskolánkat. Mindketten 2. helyezést értek el, és továbbjutottak a körzeti versenyre.
Felkészítő Csőke Csilla.
2018. márc. 03.
Lovćenacon tartották a községi kémia versenyt. Papp Tamara (8.b) és Mihajlović Dejana (8.d) képviselték iskolánkat. Tamara 1. helyezést Dejana Pedig 2. helyezést ért el. Tamara továbbjutott a körzeti versenyre.
Felkészítőik Bede Hajnal Lilla és Bogetić Tatar Milka.
2018. márc. 03.
A községi angol versenyen iskolánkat Papp Tamara (8.b), Gál József (8.c), Kalauz Katarina (8.c) és Mihajlović Dejana (8.d) képviselték.
Józsi és Dejana 3. helyezést értek el a versenyen, és ezzel továbbjutottak a körzeti versenyre.
Felkészítő Sipos Varmuzsa Katalin.
2018. febr. 26.

Iskolánkban tartottuk a községi szavalóversenyt. A körzeti versenyre Gál Flóra (4.b) és Vanka Réka (7.a) jutottak tovább.

Felkészítőjük Molnár Krekity Olga.

2018. febr. 21.
Adán tartották a körzetek közötti kézilabdaversenyt a 7-8. osztályos korosztály részére. Csapatunk a második helyet szerezte meg a versenyen a házigazdák mögött.
A csapat tagjai: Nagy Nikolett (6.b), Bácsi Virág (6.c), Majoros Mirijam (6.c), Szügyi Martina (6.c), Nagy-Kanász Bianka (7.a), Zorad Vanja (7.c), Hajas Nikolett (8.c), Kalauz Katarina (8.c), Világos Adriana (8.c)
Felkészítők: Halász Zoltán, Harangozó István és Világos Györgyi.
2018. febr. 17.
Újvidéken az Újvidéki Módszertani Központ szervezésében a Petőfi Sándor Általános Iskolában tartották a Bátaszéki Matematikaverseny vajdasági döntőjét. Eredmények:
6. osztály:
Lengyel Viola (6.a) - 3. hely
8. osztály:
Gál József (8.c) - 1. hely
Kalauz Katarina (8.c)- 3. hely
Szépen szerepeltek még: Bácsi Virág (6.c), Talpai Tianna (6.a), Süli Babett (6.b), Halasi Annabella (6.b) és Világos Adriana (8.c)
Gál József részt vehet a verseny országos döntőjén Bátaszéken március 9-én.
Felkészítő Magyar Tibor.
2018. febr. 09.
Idén is megtartottuk hagyományos télűző farsangi felvonulásunkat, bár idén nem igazán kellett elűzni a telet, mivel nem nagyon mutatkozott. A diákok tanáraik kíséretében, vidám hangulatban vonultak végig a falu utcáin, majd a piactéren elfogyasztották a jól megérdemelt fánkot és teát. A fánkot a szülők, a teát az iskola biztosította. Köszönjük mindenkinek a közreműködést a fánk sütésben, és a jelmezek elkészítésében.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN

VIDEÓK A GALÉRIÁBAN
2018. febr. 01-04.
A Magyar Állam jóvoltából 53 diákunk 4 napot tölthetett el Agárdon és környékén egy cserkésztáborban. Érkezés után vacsora és egy ismerkedős est várta a gyerekeket, ahol cserkészjátékokat játszhattak. Második nap délelőtt Pákozdra a Hazafiasság Iskolájába látogattak el, ahol megismerkedhettek a Katonai Emlékpark történetével, megtekintettek több interaktív kiállítást, és különböző foglalkozásokon vehettek részt. Délután cserkészjátékok voltak, este pedig megismerkedhettek a gyerekek a cserkészet történelmével.
Harmadik nap délelőtt a tanulók az íjászattal ismerkedhettek meg, és különböző akadályversenyeken vettek részt, filmnézésre is volt lehetőség. Délután az Alcsúti Arborétumot nézték meg, illetve a kisvasúton vonatoztak. Este táncház volt.
Negyedik nap reggeli után élményekkel gazdagon indultak haza a kirándulók.
A diákokat Molnár Márta és Bulatović Tamara kísérték el a kirándulásra.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2018. jan. 27.
Ma ünnepeltük Szent Száva napját, akit a szerbiai iskolák védőszentjeként tartanak számon. Tanulóink alkalmi műsort készítettek. A műsort megtisztelte jelenlétével Aleksej Blanuša pravoszláv pap, Brasnyó Ferenc katolikus esperes plébános, Orosz Attila református esperes, Marko Lazić Kishegyes Község polgármestere, Kerekes Zoltán Kishegyes Község alpolgármestere, Szügyi István Kishegyes Község Képviselő-testületének elnöke, iskolánk támogatói, barátai, dolgozói, a szülők és a diákok is. Ez úton szeretnénk megköszönni a támogatást azoknak, akik az elmúlt évben valamilyen formában segítették iskolánkat, ezen jó szokásukat tartsák meg ebben az évben is! Külön köszönet a Story kávézónak, hogy egy-egy mini pizzát biztosított a fellépő diákok részére.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2018. jan. 25.
Zentán fogják megtartani a Curie Matematikai Emlékverseny vajdasági döntőjét. A levelező fordulók után az alábbi tanulóink vehetnek részt ezen a versenyen: Dudás Emil (5.b), Lengyel Viola (6.a), Halasi Annabella (6.b), Süli Babett (6.b), Bácsi Virág (6.c), Gál József (8.c), Kalauz Katarina (8.c) és Világos Adriana (8.c)
A diákok felkészítője Magyar Tibor.
2018. jan. 22.
A Possessio Hagyományőrző Egyesület az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulója alkalmából pályázatot hirdetett Kishegyes község általános iskolásai számára. A diákoknak fogalmazást kellett írni az 1956-os forradalom és szabadságharc délvidéki szemmel témára, összesen tíz általános iskolás diák adta át fogalmazását.

A zsűri tagjai Kudlik Zoltán, a szabadkai Nagy Imre társaság elnöke, Csőke Márk, a Szegedi Tudományegyetem történelem szakos hallgatója, Laczkovics Annamária, történész és Buják Gábor, a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának doktorandusz hallgatója az alábbi tanulóinkat díjazták:
1. díj: Juhász Réka (7.a)
2. díj: Hajdú Hanna (8.a)
A díjazottak értékes könyvjutalomban részesültek.
2018. jan. 18.
Iskolabajnokságot tartottunk matematikából. Az alábbi tanulók szereztek jogosultságot a február 24-én megrendezésre kerülő községi versenyen való részvételre:
3. osztály: Virág Énok (3.a), Talpai Tea Zita (3.a), Németh Nikolett (3.a), Baranyi Máté (3.b), Bede Inesz (3.a)
4. osztály: Bede Barnabás (4.b), Zelenka Dávid (4.b), Végső Kamilla (4.b)
5. osztály: Erdei Anna Dorka (5.b), Kecskés Benedek (5.b), Dévity Tamás (5.a)
6. osztály: Bácsi Virág (6.c), Molnár Réka (6.b), Süli Babett (6.b), Halasi Annabella (6.b), Prijović Predrag (6.d)
7. osztály: Kovács Kiara (7.b), Kőműves Csenge (7.a)
8. osztály: Gál József (8.c), Kalauz Katarina (8.c), Mihajlović Dejana (8.d)

HÍREK 2 0 1 7

2017. dec. 28.
​Iskolánk a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság pályázatán újabb pénzösszeget nyert ablakcserére. Ennek köszönhetően lehetőség nyílt a főépület azon tantermeiben, ahol ez korábban még nem történt meg, kicserélni a régi, rosszul szigetelő ablakokat jó minőségű, műanyag nyílászárókra. A munkálatok még zajlanak, de a második félévet már a felújított tantermekben kezdhetik meg diákjaink.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. dec. 22.
​Az év utolsó tanítási napján idén is karácsonyi csomaggal leptük meg diákjainkat. Köszönjük a támogatóknak az adományokat, amivel lehetővé tették a csomagok megvásárlását. A diákok nevében az iskola kórusa köszönte meg az ajándékokat egy meglepetés produkcióval.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. dec. 21.
A szerbiai Atlétikai Szövetség idén is megválasztotta az év legjobb atlétáit. A tavalyi évhez hasonlóan a fiatalabb pionír atléták között Világos Adriana (8.c) lett a díjazott. Az ünnepélyes díjátadó január 18-án lesz Belgrádban.
2017. dec. 19.
A magyarországi Nemzetpolitikai Államtitkárság a Magyar Nemzeti Tanáccsal karöltve Miénk a város címmel játékot hirdetett a határon túli általános iskolás diákoknak. Az idei évben a játék Mátyás király alakja köré épült. A tanulóknak 4 héten keresztül kellett napi rendszerességgel megoldaniuk különböző feladatokat interneten keresztül, amihez természetesen kérhették tanítóik és szüleik segítségét is. Iskolánkból két tanuló került a díjazottak közé Csordás Dorka (1.a) és Virág Énok (3.a).
2017. dec. 18.
Iskolánk hatodikos és nyolcadikos polgáris csoportjai Selić Julianna tanárnő vezetésével gyűjtést rendeztek a rászorulók részére. Az összegyűlt adományokat a kishegyesi Vöröskereszt részére adták át.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. dec. 15.
Szeghegyen (Lovćenac) tartották a Montenegrói Kulturális Központ szervezésében a tartományi versmondó szemlét montenegrói nyelven. Iskolánkból három tanuló vett részt a versenyen: Tara Žekić (1.c), Maja Savković (4.c) és Nikolina Marković (5.c). Köszönő oklevelet és könyvet kaptak fellépésükért. A tanulók felkészítői Senka Smiljanić, Jasna Knežević és Aleksandra Vučinić.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. dec. 15.
Csőke Csilla tanárnő az 5.a osztállyal közösen idén is megszervezte iskolánk hagyományos karácsonyi vásárát. Az érdeklődők a diákok által készített sütemények, saját készítésű karácsonyi díszek és játékok közül válogathattak.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. dec. 11.
A Nemzetközi Gyermekmisszió karácsonyi témájú bábelőadással és cipősdoboz-ajándékokkal lepte meg elsős, másodikos és harmadikos diákjainkat. Köszönjük szépen!

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. dec. 07.
Nagybecskereken tartották a körzetek közötti kézilabdaversenyt az 5-6. osztályos korosztály számára. E korosztály számára ez volt a legmagasabb szintű verseny Vajdaságban. Lánycsapatunk a 8 csapatos mezőnyben Temerin mögött a második helyet szerezte meg.
A csapat tagjai: Maksimović Aleksandra (5.c), Molnár Nikoletta (6.a), Tóth Katarina (6.a), Talpai Tianna (6.a), Nagy Nikolett (6.b), Petri Vivien (6.b), Süli Babett (6.b), Bácsi Virág (6.c), Márkus Anna (6.c), Majoros Mirjam (6.c), Szügyi Martina (6.c)
Felkészítők: Halász Zoltán, Harangozó István és Világos Györgyi.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. dec. 06.
Bagolysuli ökológiai csoportunk tagjai Bulatović Tamara tanárnő vezetésével a Nők Kishegyesi Fórumának székházában mézeskalácsot díszítettek. A díszítésben Horváth Erzsébet nyugalmazott tanítónő és Bulatović Magdolna nyugalmazott óvónő segített a gyerekeknek.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. dec. 06.
Idén két Mikulás is járt iskolánkban, egyik délelőtt látogatta meg a diákokat, a másik délután érkezett motorral segítői társaságában. A gyerekek csokit kaptak tőlük, amit versekkel, dalokkal, alkalmi produkciókkal köszöntek meg.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. dec. 02-03.
Feketicsen tartották a XXI. Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozót, a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének szervezésében, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet szakmai támogatásával, és a Feketics Művelődési Egyesület közreműködésével. Iskolánkból Dudás Iván (4.b) és Vanka Réka (7.a) indultak a versenyen. Iván döntőbe jutott, Réka pedig a 7-8. osztályosok mezőnyében második lett.
A diákokat Molnár Krekity Olga készítette fel a versenyre.
2017. dec. 02.
Zentán a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium adott otthont a Fekete Mihály Matematikai Emlékverseny területi döntőjének.
Eredmények:
Bácsi Virág (6.c) 4. hely 75%-os teljesítménnyel, dicsérő oklevélben részesült, mindössze 2 ponttal maradt el a vajdasági válogatottba jutástól.
Süli Babett (6.b) 6. hely 55%-os teljesítménnyel, dicsérő oklevélben részesült.
Kalauz Katarina (8.c) 6. hely, dicsérő oklevélben részesült.
A területi döntőn részt vettek még: Dudás Emil (5.b), Lengyel Viola (6.a), Talpai Tianna (6.a), Halasi Annabella (6.b) és Molnár Réka (6.b)
A diákokat Magyar Tibor készítette fel a versenyre.
Két legerősebb matekosunk Gál József (8.c) és Világos Adriana (8.c) egyéb elfoglaltságaik miatt nem tudtak részt venni a versenyen.
2017. nov. 30.
Az alábbi linken összefoglaló található matematika szakkörünk elmúlt években elért eredményeiről.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. nov. 29.
Bagolysuli ökológiai csoportunk tagjai Bulatović Tamara tanárnő vezetésével a Nők Kishegyesi Fórumának székházában mézeskalácsot és töltött almát készítettek.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. nov. 24.
​Iskolanapot ünnepeltünk. Idén rendhagyó műsorral készültünk, ugyanis iskolanapi műsorunkat egybekötöttük felújított főbejáratunk felavatásával. A műsorban felléptek versmondóink, néptáncosaink, kórusunk, illetve az alsós szerb tagozatok diákjai, a forró hangulatról pedig a zentai Szent Longinus Középkori Hagyományőrző Egyesület tűzzsonglőrei gondoskodtak.
KÉPEK A GALÉRIÁBAN

Idén is ellátogattak hozzánk a békésszentandrási Hunyadi János Katolikus Általános Iskola tanulói és tanárai. Ezúttal sem maradtak el a szokásos barátságos kézilabda és focimérkőzések. Kézilabdában ismét mi voltunk a jobbak, fociban egy mérkőzést nyertünk mi, egyet vendégeink.
KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. nov. 22.
Nagybecskereken tartották az országos asztalitenisz versenyt. Iskolánkat Gvozdenović Katarina (7.a), Kovács Kiara (7.b) és Szőke Regina (7.a) képviselték. Katarina egyéniben harmadik helyezést ért el, a csapatversenyben pedig a második helyezést szerezték meg a lányok.
Tanulóink a Dombos Asztalitenisz Klubban készültek fel a versenyre.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. nov. 20.
Bajmokon tartották a körzeti kézilabdaversenyt. Iskolánk lánycsapata a nagy rivális bajmoki csapatot megelőzve első helyen végzett, ezzel jogot szerzett a Nagybecskereken megrendezésre kerülő körzetek közötti versenyen való részvételre, illetve kvalifikálta magát a tavasszal megrendezésre kerülő Diákolimpiára is.
A csapat tagjai: Bácsi Virág (6.c), Szügyi Martina (6.c), Nagy-Kanász Bianka (7.a), Zorad Vanja (7.c), Hajas Nikolett (8.c), Kalauz Katarina (8.c), Mihajlović Dejana (8.d) és Világos Adriana (8.c).
Felkészítők: Halász Zoltán, Harangozó István és Világos Györgyi.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. nov. 18.
A Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület szervezésében Szabadkán a Gyermekszínházban tartották meg az V. Vajdasági Gyermek Szólótánc-versenyt. Néptáncosaink közül két páros indult a versenyen: Gál Flóra (4.a) és Ódor Szabolcs (5.b) illetve Juhász Réka (7.a) és Petri Viktor (7.b). Réka és Viktor produkcióját különdíjjal jutalmazta a zsűri.
2017. nov. 15.
Bagolysuli ökológiai csoportunk tagjai Bulatović Tamara tanárnő vezetésével a Nők Kishegyesi Fórumának székházában birsalma sajtot készítettek.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. nov. 14.
Feketicsen tartották a községi kézilabdaversenyt. Iskolánk lánycsapata megnyerte a versenyt és továbbjutott Bajmokra a körzeti versenyre.
A csapat tagjai: Bácsi Virág (6.c), Szügyi Martina (6.c), Nagy-Kanász Bianka (7.a), Zorad Vanja (7.c), Hajas Nikolett (8.c), Kalauz Katarina (8.c), Mihajlović Dejana (8.d) és Világos Adriana (8.c).
Felkészítők: Halász Zoltán, Harangozó István és Világos Györgyi.
2017. nov. 13.


A Vöröskereszt községi szervezete a helyi közösséggel együtt labdákat adományozott iskolánknak, melyeket tanulóink röplabdázáskor használhatnak majd. Köszönjük szépen!


2017. nov. 07.
Mácsai Mónika magyarkanizsai pszichológus drámapedagógiai órát tartott harmadikos diákjainknak.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. nov. 04.
Udvarnokon a Szent Száva Általános Iskolában tartották a Szűcs Imre Gyermekvers- és prózamondó Versenyt. Iskolánkat Dudás Iván (5.b) és Vanka Réka (7.a) képviselték a versenyen. Réka harmadik helyezést ért el a versenyen.
2017. nov. 03.

Elsőseink a Tartományi Felsőoktatási Titkárság jóvoltából iskolatáskákat kaptak. A táskákat Kerekes Zoltán Kishegyes község alpolgármestere és Ksenija Kustudić-Đukić a községi tanács oktatásért felelős tagja adták át a gyerekeknek. Köszönjük szépen a gyerekek nevében is!


2017. okt. 30.


A Tijana Jurić Alapítvány munkatársa a biztonságos internethasználatról tartott előadást nyolcadikos tanulóinknak.


2017. okt. 25-26.
Nyolcadikosaink kétnapos osztálykiránduláson vettek részt. Első nap Nis és környéke volt az uticéljuk. Megnézték a Sićevačka klisura természeti rezervátumot, amely a Nišava folyó völgyének egy részét öleli magába, majd ellátogattak Nisbe, ahol megtekintették a híres koponyatornyot, a várat és a Mediana nevű régészeti lelőhelyet, ahol Konstantin császár idejéből származó palota maradványai vannak.
Második nap Soko Banjával ismerkedhettek meg a kirándulók, illetve az itt található Soko Grad nevű régi erőddel. Megnézték még a Moravica folyó forrását és a Bovani-tavat is.
Molnár Márta, Marić Marta, Magó Fabó Emese és Bulatović Tamara osztályfőnökök kísérték el a diákokat a kirándulásra.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. okt. 24.

Szabadkán tartották a körzeti asztalitenisz versenyt. Iskolánkat Gvozdenović Katarina (7.a), Szőke Regina (7.a) és Kovács Kiara (7.b) képviselték. Diákjaink az egyéni és a páros versenyt is megnyerték. Egyéniben Katarina győzött, párosban pedig Katarina és Kiara lett első. Győzelmükkel eljutottak a köztársasági versenyre, melyet majd Nagybecskereken fognak megszervezni.

2017. okt. 10.
A Vöröskereszt futóversenyt szervezett a parkban Futás a boldogabb életért elnevezéssel az ötödikes és hatodikos tanulóknak. A résztvevőket alma és víz várta, a győztesek pedig oklevelet és ajándékot kaptak.
A program koordinátora Selić Julianna volt, a versenyek lebonyolításáért Halász Zoltán felelt.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. okt. 10.
A Vöröskereszt futóversenyt szervezett a parkban Futás a boldogabb életért elnevezéssel az ötödikes és hatodikos tanulóknak. A résztvevőket alma és víz várta, a győztesek pedig oklevelet és ajándékot kaptak.
A program koordinátora Selić Julianna volt, a versenyek lebonyolításáért Halász Zoltán felelt.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. okt. 09.
Az ajkai Fekete István Általános Iskola és Gimnázium tanulói és tanárai látogattak el hozzánk, akik a Határtalanul program keretein belül tartózkodtak Vajdaságban. Ajándékokat is hoztak, főleg tanszereket és játékokat, amiket a napköziben és a tanórákon is hasznosítani tudunk majd. Köszönjük szépen!

2017. okt. 07.
Zenta város nyílt nemzetközi serdülőbajnokságán 5 tanulónk indult a Zentai Atlétikai Klub színeiben: Erdei Anna Dorka (5.b), Bácsi Virág (6.c), Zorad Vanja (7.c), Hajas Nikolett (8.c) és Világos Adriana (8.c). Vortexdobásban Adriana új országos- és világcsúcsot dobva (79,23 m) első helyen végzett, Vanja új egyéni csúccsal (54,00 m), második lett, Virág pedig a harmadik helyet szerezte meg. Távolugrásban Virág szintén harmadik helyet érdemelt ki. Nikolett 600 m-es síkfutásban lett harmadik. Vanja indult még 300 m-es síkfutásban is, ahol csoportjában a második, összesítésben a negyedik lett. Dorka 60 m-es síkfutásban versenyzett, ahol csoportjában a 3. helyen végzett, picivel lemaradva a döntőbe jutásról.
2017. okt. 06.
A Magyar Nemzeti Tanács nevében Linka B. Gabriella látogatott el hozzánk, hogy átadja a több mint 30 könyvet tartalmazó, főként házi olvasmányokból álló könyvcsomagot. Köszönjük szépen ezt a hasznos ajándékot.

2017. okt. 05-06.
​Hatodikosaink kirándulni voltak. Első nap Belgrádban megtekintették a Crvena Zvezda futballklub stadionját a híres Marakana stadiont, illetve a csapat múzeumát. Utána Užicere folytatták útjukat ahol megnézték a Đetinja folyón épült vízerőművet, amely Európában az első, a világon a másodikként megépült vízerőmű. Az késő délutáni órákban érkeztek meg Zlatiborra a szálláshelyükre, ahol az este discóval zárult. Másnap reggel rövid sétát tettek a környéken, majd ellátogattak a több mint 1000 méteres tengerszint feletti magasságon elterülő Uvac speciális természetvédelmi rezervátumba, ahol megtekintették a szigorúan védett fakó keselyű legnagyobb szerbiai élőhelyét, illetve az Uvac folyón kialakított három mesterséges tó közül kettőt a Zlatari-tavat és a Uvaci-tavat. A hazaúton megálltak még a Ljubovija melletti Soko Grad kolostorkomplexumnál is.
A diákokat az osztályfőnökök Selić Julianna, Magyar Tibor, Lestár Anikó és Vučinić Aleksandra kísérték el a kirándulásra.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. okt. 02-06. – Gyermekhét
Hétfő:
A felsősöknek kvíznapot tartottunk. Az osztályok közötti műveltségi versenyben az alábbi osztályok bizonyultak a legjobbnak: 5.b, 6,c, 7.a, 8.b Iskolánk diákparlamentjének tagjait fogadta Marko Lazić polgármester a községházán, ahol megismerkedhettek a községi közigazgatás munkájával, és megvendégelték őket. Az alsósok moziztak a színházban.
Kedd:
Iskolánk kórusa meglepetésműsorral kedveskedett a diákoknak és a tanároknak, majd a felsősök moziztak a színházban. Az alsósoknak a Nők Kishegyesi Fórumának tagjai tartottak kézműves foglalkozásokat.
Szerda:
Fordított napot tartottunk, vagyis a diákok váltották le a tanárokat, ők tartották az órákat, ők irányították az iskolát. Nem csak az iskolában volt fordított nap. Erre az egy napra diákjaink adták a falu polgármesterét és a Helyi Közösség titkárát is. Az alsósok aszfaltrajzoltak.
Csütörtök:
A felsősök szendvicskészítési versenyen vettek részt. A résztvevőket két kategóriában díjazták. A kinézeti versenyben a 8.b osztály győzött a 7.a osztály előtt. Az ízversenyben a 7.b osztály lett az első a 7.c osztály előtt. Különdíjat kapott az 5.a osztály. Az alsósok Karlo bűvész műsorát nézhették meg a színházban.
Péntek:
Sportnapot tartottunk. A felsősök kötélhúzásban, fociban és kiütőcskében mérték össze tudásukat. Kötélhúzásban a nyolcadikosok versenyében a 8.c osztály győzött, a hetedikesek versenyében pedig a 7.b osztály. Fociban először a hetedikesek és a nyolcadikosok játszottak egymás ellen. Itt a hetedikesek nyertek, legyőzve a nyolcadikosokat. Utána az ötödikesek játszottak a hatodikosokkal. Ezt a párharcot az ötödikesek nyerték. Kiütőcskében a hetedikes lányok legyőzték a nyolcadikos lányokat, az ötödikes lányok pedig a hatodikos lányokat.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. szept. 27.

A Tijana Jurić Alapítvány munkatársa a biztonságos internethasználatról tartott előadást hetedikes tanulóinknak.


2017. szept. 27.
A Helyi Közösség épületének tetőterében tartották az Aranyeső vers- és prózamondó verseny döntőjét. A versmondóknak ezúttal Burkus Valéria prózáiból kellett készülni. A Farkas Zsuzsa, Náray Éva és Patyerek Réka alkotta zsűri az alábbi tanulóinkat jutalmazta:
3-4.-es korosztály:
2. hely: Gál Flóra (4.b)
7-8.-os korosztály:
1. hely: Vanka Réka (7.a)
2. hely: Kanyó Natália (7.b)

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. szept. 23.
Kruševacon tartották az Országos Bajnokságot a fiatalabb pionír atléták számára. A versenyen 3 tanulónk indult vortexdobásban a Zentai Atlétikai Klub színeiben: Bácsi Virág (6.c), Zorad Vanja (7.c) és Világos Adriana (8.c).
Adriana új országos- és világcsúccsal (76,05 m) nyerte a versenyt, Vanja lett a második új egyéni csúccsal (56,98 m), Virág pedig a harmadik helyen végzett.

2017. szept. 22.
A győri Cifra Műhely Közhasznú Kulturális Egyesület népzenészei, táncosai, oktatói és önkéntesei látogattak el hozzánk, hogy egy hangulatos táncházat tartsanak a színházban. A Cifra Műhely célja a Kárpát-medence sokszínű népi kultúrájának megőrzése és ápolása.

A jó hangulatú foglalkozások keretein belül az érdeklődő gyerekek kézműves foglalkozásokon, közös táncoláson, táncoktatáson és hangszersímogatáson (megismerkedhettek a népi hangszerekkel, és kipróbálhatták őket) vettek részt.

A programot a Bethlen Gábor Alap támogatta.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. szept. 21.
A Magyar Nemzeti Tanács jóvoltából harmadikos tanulóink Zentára kirándultak. Megtekintették a Városházát, melynek tornyából kiváló kilátás nyílt a városra, voltak a Városi Múzeumban, sétáltak a Tisza-parti sétányon, ahol megtekintették a zentai csata emlékművét, a Révész szobrát és a kopjafát, végül pedig ellátogattak a nemrég épült Liseux-i Kis Szent Teréz templomba is. Az esős idő ellenére a gyerekek jól érezték magukat, az ő nevükben is köszönjük a Magyar Nemzeti Tanácsnak, hogy lehetővé tették számukra ezt a kirándulást.
A diákokat Brasnyó Gyöngyi és Szügyi Petri Gizella tanítónők kísérték el a kirándulásra.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. szept. 16-17.
Szávaszentdemeteren (Sremska Mitrovica) tartották a Szerbiai Atlétikai Kupa döntőjét. A versenyen 4 tanulónk indult a Zentai Atlétikai Klub színeiben: Bácsi Virág (6.c), Zorad Vanja (7.c), Világos Adriana (8.c) és Mihajlović Dejana (8.d).
Gerelyhajításban Adriana 1. helyen végzett, Virág a 4. lett, Vanja betegsége miatt csak a selejtezőben tudott elindulni.
Diszkoszvetésben Dejana az 5. helyet szerezte meg.
2017. szept. 14.
Újvidéken a Karađorđe stadionban tartották Újvidék város 17. Nyílt Bajnokságát. A versenyen 3 tanulónk indult a Zentai Atlétikai Klub színeiben: Bácsi Virág (6.c), Zorad Vanja (7.c), és Világos Adriana (8.c).
Adriana 400 grammos gerelyhajításban első helyen végzett.
Vortexdobásban Virág az első, Vanja pedig a második helyet szerezte meg.
A 4x100 méteres váltófutásban a lányok 3. helyen végeztek.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. szept. 11.
A községi önkormányzat fogadta elsős diákjainkat és szüleiket. A községi képviselőtestület tanácstermében Kerekes Zoltán alpolgármester és Ksenija Kustudić-Đukić a községi tanács oktatással megbízott tagja adta át az elsős gyerekek szüleinek, az önkormányzat által felajánlott 3000 dináros egyszeri segítséget. A tanulók köszönő oklevelet is kaptak, majd szerény keretek között megvendégelték őket.
2017. szept. 09.
Újvidéken tartották Vajdaság Nyílt Egyéni Bajnokságát az idősebb pionír atléták számára. Ezúttal 5 tanulónk indult a versenyen a Zentai Atlétikai Klub színeiben: Bácsi Virág (6.c), Fridrik Blanka (7.b), Zorad Vanja (7.c), Hajas Nikolett (8.c) és Világos Adriana (8.c).

400 grammos gerelyhajításban Világos Adriana végzett az első helyen 60,05 méteres új korosztályos országos- és világcsúccsal, a második helyet új egyéni csúccsal (34,92 m) Bácsi Virág szerezte meg. Ugyanebben a versenyszámban Vanja a 6., Nikolett a 10. lett.
Virág, Adriana és Vanja a 4x100 méteres váltófutásban is elindultak, ahol a 4. helyen végeztek. 300 méteres síkfutásban Fridrik Blanka csoportjában a második, összetettben a 7. helyen végzett.
2017. szept. 08.
A biztonságos közlekedés akció keretein belül a Vöröskereszt ifjú aktivistái Nyírádi Andrea (6.a), Rózsa Lilla (6.a), Talpai Tianna (6.a), Tóth Katarina (6.a), Papp Tamara (8.b) és Mihajlović Dejana (8.d) sárga kendőket osztottak, és a biztonságos közlekedésről beszélgettek elsős diákjainkkal.
Az esemény koordinátora Selić Julianna a Vöröskereszt aktivistája volt.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. szept. 06.
Nyolcadikos tanulóink a Szent László Emlékév kapcsán hallgatták meg Tóth Péter Lóránt versvándor, Radnóti-díjas versmondó „Uram Isten és Szent László!” című műsorát Szent László királyról, melyben verseken és legendákon keresztül mutatta be a Lovagkirály életét. Péter a magyarországi Kunszentmiklósról indult egy 260 kilométeres gyalogos zarándokútra, amely a horvátországi Szentlászlón végződött, e zarándokút végén érkezett iskolánkba, hogy tanulóinknak is bemutassa műsorát.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. szept. 03.

Újvidéken tartották az Országos Csapatbajnokságot az U16-os korosztály számára. 5 tanulónk indult a versenyen a Zentai Atlétikai Klub színeiben: Bácsi Virág (6.c), Zorad Vanja (7.c), Hajas Nikolett (8.c), Világos Adriana (8.c) és Mihajlović Dejana (8.d). Világos Adriana 400 grammos gerellyel új országos- és világcsúcsot dobott a 13 évesek korosztályában (57,15 m).

2017. szept. 02.
Újvidéken tartották a 14 éven aluli atléták számára a Vajdaság Bajnokságot. Iskolánkból 4 atléta versenyzett a Zentai Atlétikai Klub színeiben. Vortexdobásban Világos Adriana (8.c) arany-, Zorad Vanja (7.c) ezüst-, Bácsi Virág (6.c) bronz érmet szerzett. Fridrik Blanka (7.b) 300 méteres síkfutásban indult, ahol a csoportjában 4. helyen végzett. A négy lány 4x60 méteres váltófutásban is indult, ahol 4. helyezettek lettek.
2017. aug. 31.
Az iskola ebédlőjében fogadtuk elsős diákjainkat. Idén 42 kisdiák kezdi meg tanulmányait iskolánkban, harmincheten magyar nyelven, öten pedig szerb nyelven. Először egy rövid alkalmi műsorral kedveskedtünk nekik. Fellépett az iskola kórusa Csibri Árpád zenetanár vezetésével, illetve szavalatokat hallgathattak a gyerekek magyar és szerb nyelven. Ez után az iskola igazgatója Hajvert Ákos és Linka B. Gabriella a Magyar Nemzeti Tanács tagja mondott rövid köszöntőt.
A köszöntők után a kisdiákok megismerkedtek tanítónőikkel. Idén Sípos Verbászi Valéria, Gombár Klára és Senka Smiljanić fogja tanítani az elsősöket. A névsorolvasás után a gyerekek szüleikkel együtt elsétáltak tantermeikbe, ahol átadták nekik a Magyar Nemzeti Tanács beiskolázási csomagját, illetve ismerkedhettek az iskola légkörével és a rájuk váró feladatokkal.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. aug. 23.
A Tartományi Kormány támogatásából iskolánk 56-os épületének utcafronton lévő, régi, rosszul záródó és szigetelő ablakait kicseréltük új, korszerű, műanyag ablakokra. Köszönjük a támogatást, és bízunk a további sikeres együttműködésben, hisz még nagyon sok ablak vár cserére.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. aug. 19.
Sremska Mitrovica-án tartották a Nyári barátság elnevezésű nemzetközi atlétikai versenyt, amelyen a három zentai színekben versenyző kishegyesi dobólány megszerezte mindhárom dobogós helyet vortex dobásban. Világos Adriana (7.c) nyerte meg a vortex versenyt, Zorad Vanja (6.c) második lett, Bácsi Virág (5.c) pedig harmadik helyen végzett.
A versenyen részt vett még Mihajlović Dejana (7.d) aki 4. lett súlylökésben, Fridrik Blanka (6.b) a csoportjában a 4. helyen végzett 300 méteres síkfutásban, és Hodolik Enikő (8.a) is jól szerepelt.
2017. aug. 02-05.
Idén 7 diákunk vett részt Magyarkanizsán a Vöröskereszt kistáborában. Megismerkedhettek a Vöröskereszt alapelveivel és munkájával, különböző csapatépítő és csoportjátékokon vettek részt, és a nagy hőség enyhítésére minden nap fürödni mentek.
A tábor résztvevői: Rózsa Léna (2.b), Bácsi Zádor (3.a), Nagy Mélykúti Csongor (3.a), Szikora Dávid (3.a), Dudás Iván (3.b), Rózsa Lilla (5.a), Lukács Krisztián (7.b)

A gyerekeket Fontányi Andor a községi Vöröskereszt titkára és Nagy Mélykúti Kiskovács Ildikó a Kishegyesi Szociális Központ vezetője kísérték el.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. júl. 31. – aug. 02.
Bagolysuli ökológiai csoportunk tagjai, akik részt vettek a meggyszedési akcióban, elutaztak a jutalomtáborozásra, amit a Vöröskereszttől kaptak cserébe önkéntes munkájukért. A magyarkanizsai cserkésztáborban töltöttek el három napot. A gyerekek megismerkedtek a tábori élet szabályaival, hajókiránduláson vettek részt, meglátogattak egy helyi biokertészetet, és sokat fürödtek.
Az utazás költségeit a Nők Kishegyesi Fóruma állta.
Az alábbi tanulók vettek részt a táborozáson: Süli Vivien (7.a), Szlancsik Noémi (7.a), Bakanics Levente (7.c), Mészáros Teodor (7.c), Papp Sarolta (7.c), Paróczi Tamás (7.c)
A diákokat Bulatović Tamara a Bagolysuli ökológiai csoport vezetője és Fontányi Andor a községi Vöröskereszt titkára kísérték el.
Köszönjük a községi Vöröskeresztnek és a Nők Kishegyesi Fórumának, hogy lehetővé tették tanulóink számára ezt a táborozást.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. júl. 15-21.
Idén 15 diákunk kapott lehetőséget a Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt. jóvoltából egy hetes bakonyi táborozásra. A dákok a Bakonybéli Erdészet Hubertlaki Turistaházában voltak elszállásolva A gazdag program keretén belül a gyerekeknek alkalmuk nyílt megismerkedni az erdészettel és a vadászattal, kézműves foglalkozásokon és múzeumpedagógiai programokon vehettek részt, sokat túráztak, kisvonatos kiránduláson megismerték a Gerence-völgyi Kirándulóerdőt, végigjárták a Hubertlaki tanösvényt, megnézték a Bakonyi Gyilkos-tavat és a Pörgöl-barlangot, voltak a Pannon Csillagdában, a Kékfestő Múzeumban Pápán ahol pólókra nyomtattak, ugyanitt strandoltak a Várkertfürdőben, jártak Zircen a Bakonyi Természettudományi Múzeumban és az Apátsági Arborétumban és Gyógynövénykertben is. Az alábbi tanulók vettek részt a kiránduláson: Hajdú Hanna (7.a), Janó Vanda (7.a), Paróczi Csaba (7.a), Süli Vivien (7.a), Szlancsik Noémi (7.a), Szőke Szabolcs (7.a), Csernik Fábián (7.b), Papp Tamara (7.b), Petri Viktor (7.b), Bakanics Levente (7.c), Csernus Dorottya (7.c), Paróczi Tamás (7.c), Papp Sarolta (7.c), Szilágyi Dávid (7.c), Szeszták Karolina (8.a)
Köszönjük a Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt.-nek, hogy idén is ilyen tartalmas kiránduláson látták vendégül diákjainkat. Külön köszönet Csiszár Adriennek, Istvánffy Alexandrának és Meinczinger Józsefnek a segítségért.
A diákokat Csőke Csilla és Sípos Varmuzsa Katalin kísérte el a kirándulásra.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. júl. 10.
A községi vezetés jóvoltából Vuk-díjas tanulóink kirándulni voltak. Első úticéljuk Karlóca volt, ahol megnézték a városközpontot és a gimnáziumot, ez után a Fruška Gorán megtekintették a Hopovo és a Ravanica kolostorokat, majd Vrdnikre érkeztek, ahol ebéd után fürödhettek a gyerekek, hazafelé megálltak még Újvidéken is, ahol tettek egy sétát a központban.
A kiránduláson az alábbi tanulók vettek részt: Hodolik Enikő (8.a), Tóth Edina (8.a), Bojko Anna (8.b) Németh Noémi (8.b), Pál Sarolta (8.b)
A diákokat Csőke Csilla és Kormányos Andrea kísérték el a kirándulásra.
A gyerekek nevében köszönjük a község elöljáróinak ezt a tartalmas kirándulást.
2017. jún. 26. – júl. 03.
Balatonszárszón az Irmák Gyermek és Ifjúsági Táborban nyaralhatott 16 diákunk a Kocséri önkormányzat jóvoltából. Idén is érdekes programok várták a gyerekeket. A sok fürdés mellett kézműves foglalkozások, sportolási lehetőségek és kirándulások várták a gyerekeket. Vidámparkban voltak Balatonlellén, illetve Balatonföldváron a kilátóban is. Esténként discó és esti fürdőzés színesítette a programot.

Az alábbi tanulók vettek részt a nyaraláson: Szűcs Mara (1.a), Dudás Bence (2.b), Szakács Anasztázia (3.a), Bede Barnabás (3.b), Bede Borbála (3.b), Dudás Iván (3.b), Molnár Szabolcs (3.b), Tóth Dávid (3.b), Virág Anna (3.b), Bede Noel (4.a), Kelemen Ivett (4.a), Majláth Anett (4.a), Tóth Sára (4.b), Nyírádi Andrea (5.a), Tóth Katarina (5.a), Szűcs Marcell

Kísérőtanárok Sípos Verbászi Valéria és Szűcs Karolina.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. jún. 27.
A község elöljárói Marko Lazić polgármester, Szűgyi István a községi képviselőtestület elnöke, Kerekes Zoltán alpolgármester és Ksenija Kustudić-Đukić kultúráért és oktatásért felelős tanácstag fogadták a község általános iskoláinak Vuk-díjas tanulóit és szüleiket.
A diákok könyvet és egy kirándulást kaptak ajándékba.
Iskolánkból a következő tanulókat jutalmazták: Hodolik Enikő (8.a), Tóth Edina (8.a), Zelenka Flórián (8.a), Bojko Anna (8.b) Németh Noémi (8.b), Pál Sarolta (8.b), Miloš Matić (8.c) A fogadáson fellépett a topolyai Žarko Pribaković a Pink televízió Pinkove zvezde című műsorának egyik fellépője, utána pedig megvendégelték a jelenlévőket.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. jún. 24-25.
Erdélyben Nagyváradon tartották a Szent László Tanulmányi- és Rajzverseny döntőjét. A versenyre erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, magyarországi és vajdasági csapatok jutottak el. Vajdaságot a szabadkaiak mellett iskolánk csapata képviselte, melyet az alábbi tanulók alkottak: Hodolik Enikő (8.a), Gál József (7.c), Kalauz Katarina (7.c) és Süli Vivien (7.a). A tanulókat Magó Fabó Emese készítette fel a versenyre.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. jún. 23.
Iskolánk színjátszó csoportja Hajvert Lódi Andrea és Mészáros Márta vezetésével bemutatta a Kis-kamaszságok című előadását az iskola 56-os épületének első tantermében.

Szereplők: Halasi Fanni (3.a), Bede Borbála (3.b), Virág Anna (3.b), Halasi Annabella (5.b), Molnár Réka (5.b), Petri Vivien (5.b), Süli Babett (5.b) és Halász Zoltán (5.c)

Az előadás a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság támogatásával valósult meg.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. jún. 14-17.
Iskolánk Bagolysuli ökológiai csoportja részt vett a Vöröskereszt meggyszedési akciójában. A diákok leszedték a meggyet a fáról azoknál a családoknál, ahol ezt felajánlották a Vöröskereszt részére. Ez után pedig kifejtették a meggyet a Vöröskereszt, a Nők Kishegyesi Fóruma és az Izida Anya- és Gyermekvédelmi Társulat aktivistái és felhasználói segítségével. A meggyből szörpöt készítettek, amellyel a véradók világnapja alkalmából megjutalmazták azokat a véradókat, akik több mint százszor adtak vért. A fennmaradt mennyiséget önkéntes adomány fejében fogják felkínálni a faluban rendezett nyilvános eseményeken. A bevételből egy kirándulást szeretnének szervezni az akcióban részt vett Bagolysulis gyerekeknek.

A meggyszedésben az alábbi tanulók vettek részt: Hajdú Hanna (7.a), Szlancsik Noémi (7.a), Bakanics Levente (7.c), Mészáros Teodor (7.c), Papp Sarolta (7.c), Paróczi Tamás (7.c), Szilágyi Dávid (7.c)

Az ökológiai csoport vezetője Bulatović Tamara.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. jún. 12.
A tavalyi évhez hasonlóan a Nők Kishegyesi Fóruma, a Nyugdíjas Egyesület és a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Dália Kézimunka Csoportja idén is meglepte diákjainkat az általuk készített legendásan finom lángossal. A gyerekek nevében is nagyon szépen köszönjük a hölgyeknek az áldozatos munkájukat, és várjuk őket jövőre is.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. jún. 06-07.
Hetedikeseink is kétnapos kiránduláson vettek részt. Első nap a Resavai cseppkőbarlangban voltak, majd a Beljanica hegy oldalában megtekintették a Veliki buk vagy más néven Lisine vízesést, ez után a Despotovac melletti Manasija kolostorba látogattak el. Szálláshelyük a Resava folyó partján egy hotelben volt.
Második nap elsőként az Aranđelovac melletti Venčac kőfejtőt nézték meg, majd Oplenacon a Szent György templomot tekintették meg, ahol a Karađorđević család mauzóleuma található, ez után pedig a Karađorđević család kastélyába látogattak el.
Molnár Márta, Marić Márta és Magó Fabó Emese osztályfőnökök kísérték el a diákokat a kirándulásra.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. jún. 02.
A tavalyi évhez hasonlóan idén is 53 végzős diák ballagott el iskolánkból. Először végigjárták az iskolát, majd Quadrillet táncoltak az iskolaudvarban és a községháza előtt. Az ünnepi műsor ezúttal is a színházban volt. A ballagás discóval zárult az iskolában.

A tantestület idén a következő tanulókat díjazta:
A generáció diákja: Hodolik Enikő (8.a)
Ady-díjasok: Szőke Rebeka (8.b) és Miloš Matić (8.c)
A generáció sportolói: Pravilović Marijana (8.b) és Adem Kukači (8.c)
Tantestületi különdiploma: Bojko Anna (8.b)
Vuk-díjasok: Bojko Anna (8.b), Hodolik Enikő (8.a), Miloš Matić (8.c), Németh Noémi (8.b), Pál Sarolta (8.b), Tóth Edina (8.a), Zelenka Flórián (8.a)

KÉPEK A GALÉRIÁBAN

VIDEÓK A GALÉRIÁBAN
2017. máj. 28.
Belgrádban tartották a Kenguru Nemzetközi Matematikaverseny országos döntőjét. Gál József (7.c) harmadik díjat érdemelt ki a versenyen. Józsi felkészítője Magyar Tibor volt.
2017. máj. 28.
Belgrádban tartották a köztársasági biológiaversenyt. Papp Tamara (7.b) a lehetséges 100 pontból 94 pontot ért el, és ezzel első helyezést érdemelt ki.

Tamarát Selić Julianna készítette fel a versenyre.
2017. máj. 26.
A Zentai Magyar Kamaraszínház előadást tartott nyolcadikos diákjainknak Madách Imre: Az ember tragédiája című művéről.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. máj. 25.
Negyedikeseink a 3.c osztállyal kiegészülve Belgrádban jártak. Először a Repüléstörténeti Múzeumot nézték meg, majd hajókáztak a Dunán, ahonnan megtekintették a főváros főbb nevezetességeit, ez után a Kalemegdan következett, megnézték a várat, ezt követően végigsétáltak Belgrád sétálóutcáján a Knez Mihajlován, ellátogattak az állatkertbe, majd a vidámparkban pihenték ki a kirándulás fáradalmait. Gombár Klára, Jasna Knežević, Sípos Verbászi Valéria és Vesna Bigović tanítónők utaztak a gyerekekkel.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. máj. 24.
Kruševacon tartották az országos atlétikaverseny döntőjét. Iskolánkat Bácsi Virág (5.c) képviselte, aki 300 méteres futásban 5. helyen végzett a versenyen. Felkészítői Halász Zoltán és Harangozó István.
2017. máj. 16.
Elsőseink Szabadkára és Palicsra kirándultak. Megnézték a városközpontot, a vasútállomást, a városházát, Kelebián voltak a lovastanyán és a struccfarmon, Palicson pedig sétáltak a tóparton és játszottak a játszótéren.
A diákokat Kerekes Katalin és Toldi Kornélia tanítónők kísérték el a kirándulásra.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. máj. 23.
A másodikosok Temerinbe és Óbecsére kirándultak. Temerinben megnézték az állatkertet és a tájházat, Óbecsén sétáltak a Tisza-parton, megnézték a belvárost, majd a Fantast kastélyhoz látogattak el, ahol megnézték a kastélyt kívül – belül, majd játszottak a kastélyparkban.

A tanulókat Brasnyó Gyöngyi, Szűgyi Petri Gizella és Senka Smiljanić tanítónők kísérték el.
2017. máj. 10-11.
Hatodikosaink és nyolcadikosaink közös kétnapos kiránduláson vettek részt. Első nap Brankovinán megnézték Desanka Maksimović költőnő volt iskoláját és sírhelyét, voltak az Užice melletti Potpećka cseppkőbarlangban, majd megtekintették a Đetinja folyón a Szerbiában épített első vízerőművet. Szálláshelyük a Tarán volt egy hotelben.
Második nap reggeli után rövid sétát tettek szálláshelyük környékén, majd indultak Drvengradba, ahol megtekintették Emir Kusturica híres etnofaluját, majd vonatozni indultak a Šarganska osmicán, ez után a Drina folyón megnézték a Perućac vízerőművet, majd Mali Zvornikban a híres Godina folyót, ami arról kapta a nevét, hogy pontosan 365 méter hosszú.
A diákokkal tartottak osztályfőnökeik is: Cékus Attila, Bede Hajnal Lilla, Harangozó István, Csőke Csilla, Kormányos Andrea és Sípos Varmuzsa Katalin

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. ápr. 28 – máj. 01.
Kárpátalján Beregszászon a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán tartották a IV. Nemzetközi Magyar Matematikaverseny döntőjét. Iskolánkat Gál József (7.c) képviselte, aki 5. helyezést ért el a versenyen. Felkészítője Magyar Tibor volt.
2017. máj. 16.
2016. máj. 16. – Újvidéken tartották a körzetek közötti és a tartományi atlétikaversenyt. Eredmények:
 
Futás 60 m lányok:
Erdei Anna Dorka (4.b)	4. hely (körzetek közötti verseny)
					7. hely (tartományi verseny)
			 
Futás 300 m lányok:
Bácsi Virág (5.c)		1. hely (körzetek közötti verseny)
					2. hely (tartományi verseny)
			 
Súlylökés lányok:
Világos Adriana (7.c)		2. hely (körzetek közötti verseny)
					4. hely (tartományi verseny)

Távolugrás fiúk:
Dudás Emil (4.b)		2. hely (körzetek közötti verseny)
					5. hely (tartományi verseny)
			 
Súlylökés fiúk:
Kukači Adem (8.c)		3. hely (körzetek közötti verseny)
					6. hely (tartományi verseny)

Virág továbbjutott a Kruševacon megrendezésre kerülő országos atlétikaversenyre.
KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. máj. 09.
Szabadkán tartották a körzeti atlétikaversenyt. Tanulóink eredményei:

Futás 60 m lányok:
1. hely: Erdei Anna Dorka (4.b)
4. hely: Juhász Réka (6.a)

Futás 100 m lányok:
1. hely: Sipos Vivien (7.a)

Futás 300 m lányok:
1. hely: Bácsi Virág (5.c)

Futás 600 m lányok:
4. hely: Rác Natália (6.b)

Súlylökés lányok:
1. hely: Világos Adriana (7.c)
2. hely: Mihajlović Dejana (7.d)
3. hely: Pál Sarolta (8.b)

Távolugrás lányok:
2. hely: Zorad Vanja (6.c)

Magasugrás lányok:
3. hely: Nagy-Kanász Bianka (6.a) és Pravilović Marijana (8.b)

Vortexdobás lányok:
2. hely: Csabai Annabella (3.b)
3. hely: Bede Borbála (3.b)

Futás 60 m fiúk:
2. hely: Bíró Endre (6.a)

Futás 100 m fiúk:
4. hely: Hodolik Csaba (8.a)

Futás 300 m fiúk:
3. hely: Cékus Áron (5.c)

Futás 800 m fiúk:
3. hely: Barna Dominik (8.b)

Súlylökés fiúk:
1. hely: Kukači Adem (8.c)
2. hely: Kolompár Miroszláv (6.a)

Távolugrás fiúk:
1. hely: Dudás Emil (4.b)
2. hely: Kollár Ákos (6.b)

Magasugrás fiúk:
3. hely: Jovanović Attila (6.a)

Vortexdobás fiúk:
4. hely: Juhász Attila (3.a)

Iskolánkat képviselték még a versenyen: Bácsi Zádor (3.a), Pravilović Jelena (3.a), Bede Barnabás (3.b), Faragó Dávid (4.a), Novaković Igor (4.a) Csépe Anita (4.b), Péter Csaba (4.b), Rácz Tibor (4.b), Kovács Dániel (5.a), Talpai Tianna (5.a), Novaković Mario (6.a), Fridrik Blanka (6.b), Kolompár Ivica (7.a), Lukács Krisztián (7.b), Hodolik Enikő (8.a), Németh Attila (8.a), Vanka Richard (8.a), Gömöri Árpád (8.b), Maksimović Dejan (8.c)
Az első helyezést elért tanulók továbbjutottak Újvidékre a körzetek közötti és a tartományi versenyre.
2017. máj. 08-13.
Nagybecskereken a Josif Marinković Zeneiskolában tartották a 61. szerbiai Zene- és Balettiskolák Fesztiválját. Iskolánk tanulói, akik a Topolyai Zeneiskola növendékei is az alábbi eredményeket érték el:

Kamarazene kategória:
Kolompár Deján (5-c) – Kolompár Miroszláv (6.a) – Kolompár Ivica (7.a) trió     1. díj (93 pont)

Szólisták kategóriája:
Gál József (7.c)     2. díj (86,14 pont)
2017. máj. 13.
A Karosi Turul Hagyományőrző Íjász Egyesület a Magyar Nemzeti Tanáccsal közösen Szabadkán szervezte meg a Majsai Úti Általános Iskolában a Kárpát-medencei Szent László Tanulmányi- és Rajzverseny elődöntőjét. Iskolánk I.András nevű csapata: Gál József (7.c), Hodolik Enikő (8.a), Kalauz Katarina (7.c) és Süli Vivien (7.a) a második helyen végeztek és továbbjutottak a Nagyváradon megrendezésre kerülő a döntőbe. A diákokat Magó Fabó Emese készítette fel a versenyre.
2017. máj. 12.
A péterrévei Samu Mihály Általános Iskola kreatív tanárai szervezték meg az Egyszer volt, hol nem volt… mesevetélkedőt általános iskolásoknak. Célul azt tűzték ki, hogy a gyerekek a tanórákon kívül is foglalkozzanak a magyarság népköltészeti alkotásaival, hiszen a népmesék olvasása az olvasóvá nevelés fontos állomása. A diákoknak a változatos feladatokon keresztül lehetőségük nyílott fejleszteni szövegértési-szövegalkotási képességüket, kreativitásukat, képzelőerejüket, s mivel csapatban versenyeztek, együttműködési képességük is erősödött. A megmérettetés még februárban kezdődött. 3 levelező fordulón sikeresen továbbjutottunk, és iskolánkból két kategóriában is a döntőbe választottak bennünket. Itt is remekeltünk, a legjobbak között vagyunk! Az alsósok között a Csillagszeműek – Bede Borbála (3.b), Gál Flóra (3.b) és Virág Anna (3.b), Gavlik Valéria tanítónő vezetésével második helyezést értek el! A felsősök között a Dombosi Cserebú – Juhász Réka (6.a), Kőműves Csenge (6.a) és Szőke Regina (6.a), Molnár Márta tanárnő tanítványai a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhattak fel.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. máj. 10-12.
​A Határtalanul program keretében idén is ellátogattak hozzánk a zuglói (Budapest, XIV. kerület) Herman Ottó Általános Iskola hetedikes diákjai Tószegi Attila igazgató úr vezetésével. Három napot töltöttek el Vajdaságban. A diákok ezúttal is tanulóinknál voltak elszállásolva. Első nap Szabadka és Palics nevezetességeit nézték meg, majd a nyugati temetőben megtekintették az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékművét, ahol meghallgatták id. Virág Gábor helytörténeti előadását. Másnap Belgrádba és Újvidékre utaztak a kishegyesi diákokkal közösen. Belgrádban a Kalemegdan erődítményt nézték meg, illetve megkoszorúzták a nándorfehérvári győzelem emléktábláját. Újvidéken a péterváradi várban voltak, ahol rövid sétát tettek, megnézték a föld alatti katakombarendszert és a város nevezetességét az óratornyot. Pénteken megismerkedtek iskolánkkal, barátságos focimérkőzést játszottak diákjaink ellen, melynek végeredménye 5:3 iskolánk csapata javára, hazaindulás előtt volt még idő filmnézésre is. Idén is sok hasznos ajándékkal leptek meg bennünket vendégeink. Köszönjük szépen!

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. máj. 06.
Szabadkán a Majsai Úti Általános Iskolában tartották a XVI. ÁMV-t, az Általános Iskolások Művészeti Vetélkedőjét, az Észak-Bácskai Magyar Pedagógusok Egyesületének szervezésében. A résztvevők versmondásban, prózamondásban, fogalmazásírásban, versírásban, műveltségi teszt kitöltésében, szólóénekben, képzőművészetben és színjátszásban mérhették össze tudásukat. Iskolánkat 7 tanuló képviselte a versenyen. Szőke Rebeka (8.b) versmondás kategóriában a 7-8. osztályosok között 1. helyezést ért el, Vanka Réka (6.a) prózamondás kategóriában az 5-6. osztályosok között 2. helyezett lett, ugyanebben a kategóriában Erdei Anna Dorka (4.b) a 3-4. osztályosok között 3. helyen végzett, Gál József (7.c) műveltségi teszt írásban a 2. helyet szerezte meg. Szépen szerepeltek a versenyen Virág Anna (3.b), Gál Flóra (3.b) és Papp Tamara (7.b) is. A diákokat Lestár Anikó kísérte el a versenyre.
2017. ápr. 29.
A XVII. Tiszaújvárosi Nemzetközi Atlétikai Versenyen Világos Adriana (7.c) és Zorad Vanja (6.c) vettek részt. Adriana megszerezte az első helyet 50,93 m-es dobásával 500 grammos gerellyel a 2004-ben születettek korcsoportjában, valamint összesítésben a 2002 és fiatalabbak versenyében is.

Vanja a 2004-es korcsoportban negyedik helyezett lett, összesítettben pedig 14.
2017. ápr. 29.
A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének szervezésében Feketicsen tartották a 8. Arcok üveg mögött műfordítások vers- és prózamondó versenyét.
Tanulóink eredményei:
3-4. osztály:
2 hely: Bede Barnabás (3.b)
3. hely: Erdei Anna Dorka (4.b)
Felsősök:
2. hely: Vanka Réka (6.a)
Különdíj: Kanyó Natália (6.b)
A diákok felkészítője Molnár Krekity Olga.
2017. ápr. 28.
Nagybecskereken a Sonja Marinković Általános Iskolában tartották a köztársasági szerb nyelv, mint környezetnyelvi versenyt. Iskolánkat Papp Tamara (7.b) képviselte, aki szépen helytállt az erős mezőnyben. Felkészítője Marić Marta.
2017. ápr. 27.
Harmadikosaink osztálykiránduláson vettek részt. Úticéljuk Újvidék volt. Megnézték a belvárost, voltak a Duna-parkban, Péterváradon a várban és a Planetáriumban, illetve jártak a Fruška Gorán is az Iriški Venacon, ahol kedvükre játszhattak a gyerekek. Csáki Hargita és Gavlik Valéria kísérték el a gyerekeket a kirándulásra.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. ápr. 24.
Szabadkán tartották a körzeti kézilabda-versenyt. Iskolánk lány csapata 2. helyezést ért el. A csapat tagjai: Bácsi Virág (5.c), Szügyi Martina (5.c), Nagy-Kanász Bianka (6.a), Zorad Vanja (6.c), Világos Adriana (7.c), Mihajlović Dejana (7.d), Hodolik Enikő (8.a), Pál Sarolta (8.b), Pravilović Marijana (8.b)
2017. ápr. 23.
Szávaszentdemeteren a Tavaszi Barátság elnevezésű atlétikai tornán Világos Adriana (7.c) új országos csúcsot dobott 52,32 méteres dobással, ezzel megdöntötte az eddigi világcsúcsot is 400 grammos gerellyel a 13 éves lányok korosztályában, amely eddig a görög Elina Tzenggo nevéhez fűződött 52,17 méterrel. Ugyanezen a versenyen Adriana megnyerte a vortexdobást is, ugyanebben a számban Zorad Vanja (6.c) a második, Bácsi Virág (5.c) a negyedik, Nagy-Kanász Bianka (6.a) pedig az ötödik helyet szerezte meg.
2017. ápr. 21.
Iskolánk lány-kézilabda csapata 1. helyezést ért el a községi kézilabda-versenyen. A csapat tagjai: Bácsi Virág (5.c), Szügyi Martina (5.c), Nagy-Kanász Bianka (6.a), Zorad Vanja (6.c), Világos Adriana (7.c), Mihajlović Dejana (7.d), Hodolik Enikő (8.a), Pál Sarolta (8.b), Pravilović Marijana (8.b) A lányok továbbjutottak a körzeti versenyre.
2017. ápr. 22.
Kljajićevon tartották a körzeti biológiaversenyt, melyen több mint 170 diák vett részt, köztük iskolánk 5 tanulója.
Eredmények:
6. osztály:
2. hely: Kanyó Natália (6.b)
7. osztály:
1. hely: Papp Tamara (7.b)
2. hely: Mihajlović Dejana (7.d)
3. hely: Kalauz Katarina (7.c)
Lukity Dávid (5.b) is szépen szerepelt a versenyen.
Papp Tamara továbbjutott a május 28-án Belgrádban megrendezésre kerülő köztársasági versenyre.
A diákok felkészítői Bede Hajnal Lilla és Selić Julianna.
2017. ápr. 18 - 19.
Ötödikeseink kétnapos kiránduláson vettek részt. Jártak Jagodinán az állatkertben és a viaszfigurák múzeumában, Svilajnacon a Dinóparkban és Despotovacon a Manasija kolostorban is.

A hirtelen téliesre fordult időjárás megtréfálta ugyan kirándulóinkat, de jó kedvüket nem vette el.

A kirándulásra Selić Julianna, Magyar Tibor, Lestár Anikó és Aleksandra Vučinić osztályfőnökök kísérték el a diákokat.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. ápr. 08.
Húsvétváró címmel zenés-irodalmi délutánt tartottak iskolánk Galériájában. A műsorban felléptek versmondóink Erdei Anna Dorka (4.b), Vanka Réka (6.a), Kanyó Natália (6.b), és azon diákjaink, akik a Topolyai Zeneiskola növendékei is egyben: Szilágyi Evelin (3.a), Kolompár Deján (5.c), Brezovszki Márk (6.a), Kolompár Miroszláv (6.a) és Kolompár Ivica (7.a).

A műsor rendezői és a diákok felkészítői Molnár Krekity Olga és Csőke András.
2017. ápr. 08.
Diákjaink, akik a Zentai Atlétikai Klub színeiben versenyeznek, részt vettek a Mosa kupán, amelyen 19 klub, több mint 200 fiatalabb és idősebb pionír atlétája és 2006-2009 között született gyermekversenyzője vett részt. Tanulóink közül húszan vettek részt a zentai versenyen.

Eredmények:

Vortexdobás:
1. hely: Világos Adriana (7.c) (a verseny alatt háromszor javította meg saját országos csúcsát, az új csúcs 71,40 méter)
2. hely: Zorad Vanja (6.c) (48,57 m )
3. hely: Nagy-Kanász Bianka (6.a) (44,59 m)

Gerelyhajítás:
1. hely: Világos Adriana (7.c) (51,75 m – új országos csúcs)
2 hely: Bácsi Virág (5.c)
3. hely: Zorad Vanja (6.c)

100 m-es síkfutás – idősebb pionír fiúk:
2. hely: Maksimović Dejan (8.c)
5. hely: Hodolik Csaba (8.a)

Távolugrás – idősebb pionír fiúk:
2. hely: Maksimović Dejan (8.c)

300 m-es síkfutás fiatalabb pionír lányok:
2. hely: Bácsi Virág (5.c)

Távolugrás – fiatalabb pionír lányok:
6. hely: Juhász Réka (6.a)

Távolugrás – idősebb pionír lányok:
4. hely: Hodolik Enikő (8.a)
6. hely: Pravilović Marijana (8.b)

Súlylökés – idősebb pionír lányok:
4. hely: Mihajlović Dejana (7.d)

60 m-es síkfutás – fiatalabb pionír lányok:
8. hely: Juhász Réka (6.a)

Szépen szerepeltek a versenyen még: Maksimović Aleksandra (4.c), Marković Nikolina (4.c), Radivojević Brankica (4.c), Balog Ildikó (5.b), Sípos Petra (5.b), Novaković Mario (6.a), Sípos Áron (6.a), Szőke Regina (6.a), Fridrik Blanka (6.b), és Hajas Nikolett (7c).
2017. ápr. 08.
A Curie Matematika Emlékverseny országos döntőjén Szolnokon Gál József (7.c) hatodik helyen végzett, mindössze 7 ponttal elmaradva a maximum pontszámtól. Volt diákunk Paróczi Orsolya, aki most elsős gimnazista, maximum pontszámmal megnyerte a versenyt a középiskolások kategóriájában. Felkészítőjük Magyar Tibor
2017. márc. 25.
Az idei atlétikai szezon első versenye az Országos Téli Dobóbajnokság volt, melyet Zentán tartottak. Iskolánk versenyzői a Zentai Atlétikai Klub színeiben újabb sikereket értek el. Világos Adriana (7.c) 49,30 m-es dobásával új országos csúccsal megnyerte az U 16-os gerelyhajító versenyt, tehát ő nem csak a fiatalabb, hanem az idősebb pionír kategóriában is elnyerte a legjobbnak járó titulust. Bácsi Virág (5.c) új egyéni csúcsot dobott (32,78 m), és ezzel a 3. helyen végzett. Zorad Vanja (6.c) pedig az 5. helyet szerezte meg. A három lány kiváló teljesítményének köszönhetően a csapatversenyben is az első helyen végeztek.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. márc. 16.
A Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny selejtezőjén Gál József (7.c) harmadik helyezést ért el, amivel eljutott a május végén Belgrádban megrendezésre kerülő országos döntőre. Kalauz Katarina (7.c) dícsérő oklevélben részesült.
Felkészítőjük Magyar Tibor.
2017. ápr. 09.
A szabadkai Széchenyi István Általános Iskolában tartották a körzeti magyar nyelvi és nyelvhelyességi versenyt. Gál József(7.c) 2. helyezést, Kanyó Natália (6.b) pedig 3. helyezést ért el. Ők továbbjutottak a május 27-én megrendezésre kerülő köztársasági versenyre. Szép teljesítményt nyújtottak a versenyen Bácsi Virág (5.c), Takács Zsanett (6.b), Popović Sára (7.b) és Kalauz Katarina (7.c) is.

A diákok felkészítői Lestár Anikó és Molnár Márta.
2017. ápr. 02.
Szabadkán tartották a körzeti matematikaversenyt.
Gál József (7.c) 3 helyezést ért el, Mihajlović Dejana (7.d) kimagasló munkáját pedig különdiplomával ismerték el.
Komoly teljesítményt mutattak a versenyen Lengyel Viola (5.a), Kalauz Katarina (7.c) és Világos Adriana (7.c) is.
A diákokat Magyar Tibor készítette fel a versenyre.
2017. márc. 26.
Feketicsen tartották a körzeti földrajzversenyt, ahol Mihajlović Dejana 2. helyezést ért el.
Felkészítője Bulatović Tamara.
2017. márc. 24.
Szabadkán tartották a körzeti szerb nyelv, mint környezetnyelvi versenyt. Iskolánkat Papp Tamara (7.b), Kalauz Katarina (7.c), Világos Adriana (7.c) és Bojko Anna (8.b) képviselték.
Papp Tamara 2. helyezést ért el, és továbbjutott az országos versenyre, amit idén Nagybecskereken tartanak.
A diákok felkészítője Marić Marta.
2017. márc. 22.
A szentendrei Skanzen Szabadtéri Néprajzi Múzeum múzeumpedagógusai múzeumpedagógiai foglalkozásokat tartottak diákjainknak. Az úgynevezett Bőröndmúzeum program célja a néprajzzal, életmóddal kapcsolatos ismeretek, és a Skanzen népszerűsítése, a határon túli magyar közösségek körében.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. márc. 15.
Iskolánk a Helyi Közösséggel és az Önkormányzattal közösen szervezett megemlékezést a nyugati temetőben az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emlékművénél.


A műsorban fellépett iskolánk kórusa és többszörösen díjazott szavalóink Szőke Rebeka és Paulyuk Jenifer.


Beszédet mondott Madarász Bernadett Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának konzulasszonya, Ifj. Mohácsi Zoltán a Kishegyesi Helyi Közösség Tanácsának elnöke, és Kerekes Zoltán Kishegyes Község alpolgármestere.


A műsor végén a megemlékezők elhelyezték a kegyelet virágait az emlékmű talapzatán.KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. márc. 18.
Feketicsen tartották a községi magyar nyelvtan és nyelvhelyességi versenyt. Tanulóink az alábbi eredményeket érték el:
5. osztály:
3. hely – Bácsi Virág (5.c)
6. osztály:
1. hely – Kanyó Natália (6.b)
2. hely – Takács Zsanett (6.b)
7. osztály:
1. hely – Gál József (7.c)
2. hely – Kalauz Katarina (7.c)
3 hely – Popović Sára (7.b)
Szépen helytálltak a versenyen az alábbi tanulók is: Halasi Annabella (5.b), Süli Babett (5.b), Hodolik Enikő (8.a) és Pál Sarolta (8.b)
2017. márc. 17.
Bagolysuli ökológiai csoportunk idén is részt vett a Kishegyesi Helyi Közösség és Kishegyes Község Ifjúsági Irodája által szervezett szemétszedési akcióban, melyet a közelgő falunap alkalmából szerveztek.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. márc. 11.
Törökkanizsán az Ablak Színház Egyesület szervezésében tartották az V. Mesélj rólam... vers- és prózamondó találkozót. Versmondóink eredményei: 3-4. osztály:
Erdei Anna Dorka (4.b) – aranyplakett
Bede Barnabás (3.b) – különdíj
5-6. osztály:
Bácsi Virág (5.c) – ezüstplakett
Vanka Réka (6.a) – bronzplakett
A diákok felkészítői Molnár Krekity Olga és Barta Júlia.
2017. márc. 03.
Lovćenacon tartották a községi földrajzversenyt, melyen Mihajlović Dejana (7.d) második helyezést ért el.
2017. márc. 05.
Megtartottuk a községi biológiaversenyt. Eredmények:

5. osztály:
2. hely: Lukity Dávid (5.b)

6. osztály:
1. hely: Kanyó Natália (6.b)

7. osztály:
2. hely: Papp Tamara (7.b)
Kalauz Katarina (7.c)
3. hely: Dejana Mihajlović (7.d)

A tanulók továbbjutottak a körzeti versenyre.

Szépen teljesítettek a versenyen a következő tanulók is: Süli Babett (5.b), Molnár Réka (5.b), Halasi Annabella (5.b), Milica Savković (5.d), Szőke Regina (6.a), Vanka Réka (6.a), Juhász Réka (6.a), Egyedi Tímea (6.b), Világos Adriana (7.c), László Lilla (7.b), Éter Réka (7.b), Bojko Anna (8.b), Hodolik Csaba (8.a)
2017. márc. 07.
A Zrínyi Ilona Matematikaverseny vajdasági döntőjén Gál József (7.c) a negyedik helyen végzett.

Zentán a Bolyai Tehetségkutató Gimnázium és Kollégium épületében tartották a díjkiosztó ünnepséget, ahol Józsit az oklevél mellett egy kirándulással is megjutalmazták.
2017. febr. 26.
Lovćenacon tartották a községi kémiaversenyt.
Tanulóink eredményei:

7. osztály:
Papp Tamara (7.b) - 1. hely

8. osztály:
Bojko Anna (8.b) - 3. hely
Tóth Edina (8.a) - 4. hely
2017. febr. 25.
Házigazdái voltunk a községi matematikaversenynek. Tanulóink az alábbi eredményeket érték el:


3. osztály:
1. hely - Végső Kamilla (3.b)
2. hely - Bede Barnabás (3.b)
3. hely - Zelenka Dávid (3.b)
4. hely - Virág Anna (3.b)

4. osztály:
4. hely - Dévity Tamás (4.a)
6. hely - Dudás Emil (4.b)

5. osztály:
1. hely - Lengyel Viola (5.a)
2. hely - Bácsi Virág (5.c)
3. hely - Halasi Annabella (5.b)
           - Predrag Prijović (5.d)
4. hely - Talpai Tianna (5.a)
5. hely - Dudás Anna (5.a)

7. osztály:
1. hely - Kalauz Katarina (7.c)
           - Világos Adriana (7.c)
           - Gál József (7.c)
2. hely - Dejana Mihajlović (7.d)

8. osztály:
2. hely - Hodolik Enikő (8.a)


A legjobbak továbbjutottak a körzeti versenyre.
2017. febr. 25.
A községi angol nyelvi versenynek is iskolánk adott otthont. Úri Simon (8.a) 3. helyezést ért el.
2017. febr. 20.
Az iskolánkban megtartott községi szavalóversenyről Virág Anna (3.b) és Szőke Rebeka (8.b) jutott tovább Szabadkára a körzeti versenyre. KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. febr. 11.
Az Újvidéki Televízió Jó estét, Vajdaság című műsora Kishegyest mutatta be legutóbbi adásában. A műsor egy részét iskolánkban forgatták, aki lemaradt róla az alábbi linken tekintheti meg: VIDEÓ A GALÉRIÁBAN
2017. febr. 11.
A hagyományoknak megfelelően idén is megtartottuk a farsangi felvonulást, amit idén farsangi discó is megelőzött. Diákjaink jelmezbe öltözve előbb buliztak egyet, majd osztályfőnökeik és tanáraik kíséretében felvonultak a falu főutcáján. Reméljük, sikerült végleg elűzni az idei hosszú és hideg telet.
Köszönjük a szülőknek a fánkokat és az ötletes jelmezeket!

KÉPEK A GALÉRIÁBAN és VIDEÓ A GALÉRIÁBAN
2017. febr. 11.

Újvidéken a Petőfi Sándor Általános Iskolában tartották a Bátaszéki Matematikaverseny vajdasági döntőjét. Iskolánkból 8 tanuló küzdött meg a területi döntők eddigi legnehezebb feladatsorával. Az alábbi eredmények születtek:


4. osztály:
Dudás Emil (4.b) 4. hely
Dévity Tamás (4.a) 6. hely
5. osztály:
Bácsi Virág (5.c) 3. hely
Lengyel Viola (5.a) 4. hely
Talpai Tianna (5.a) 5. hely
7. osztály:
Gál József (7.c) 2. hely
Kalauz Katarina (7.c) 3. hely
Világos Adriana (7.c) 4. hely
2017. febr. 03.
Zentán a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium adott otthont a szolnoki kiírású Curie Matematika Emlékverseny vajdasági döntőjének. Iskolánkból 10 tanuló kapott meghívást a versenyre. Eredmények:
A hetedikesek között Gál József (7.c) második helyezést ért el, amivel jogot szerzett a szolnoki nemzetközi döntőn való részvételre, Kalauz Katarina (7.c) negyedik lett, Világos Adriana (7.c) pedig a hetedik helyen végzett.
Az ötödikesek között Bácsi Virág (5.c) az ötödik helyezést érdemelte ki teljesítményével.
Dévity Tamás (4.a), Dudás Emil (4.b), Lengyel Viola (5.a), Talpai Tianna (5.a), Halasi Annabella (5.b), Süli Babett (5.b) a több mint 110 résztvevő között komoly teljesítményt nyújtva szépen helyt álltak.
2017. jan. 30.
A szolnoki kiírású Curie Matematika Emlékverseny levelező fordulójából az alábbi tanulók jutottak el Zentára a február harmadikán a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium épületében megrendezésre kerülő vajdasági döntőre:
Dévity Tamás (4.a)
Dudás Emil (4.b)
Lengyel Viola (5.a)
Talpai Tianna (5.a)
Halasi Annabella (5.b)
Süli Babett (5.b)
Bácsi Virág (5.c)
Gál József (7.c)
Kalauz Katarina (7.c)
Világos Adriana (7.c)
2017. jan. 31.
A Bátaszéki Nemzetközi Matematikaverseny levelező fordulójából az alábbi tanulók jutottak el az Újvidéken a Petőfi Sándor Általános Iskolában február 11-én tartandó vajdasági döntőre:

Dévity Tamás (4.a)
Dudás Emil (4.b)
Lengyel Viola (5.a)
Talpai Tianna (5.a)
Bácsi Virág (5.c)
Gál József (7.c)
Kalauz Katarina (7.c)
Világos Adriana (7.c)


2017. jan. 28.
Egerben a magyar kultúra napjához kapcsolódóan tartották a XVIII. Ötágú síp üzenete versmondó és kulturális találkozót, az Egri Kulturális és Művészeti Központ szervezésében. A találkozón 41 Heves megyei és határon túli versmondó vett részt. Vajdaságot hárman képviselték, iskolánkból Bácsi Virág (5.c) és Vanka Réka (6.a) valamint Bácsfeketehegyről Vajda Noa.
Bácsi Virág és Vajda Noa második helyezést értek el, Vanka Réka pedig különdíjat kapott.

A diákokat a találkozóra Bulatović Tamara kísérte el, felkészítőik Molnár Krekity Olga és Barta Júlia.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2017. jan. 27.
Ma ünnepeltük Szent Száva napját, akit az iskolák védőszentjeként tartanak számon. Tanulóink alkalmi műsorral készültek, az egyházak képviselői pedig rövid, ökumenikus liturgiát tartottak. A műsort megtisztelte jelenlétével Aleksej Blanuša pravoszláv pap, Brasnyó Ferenc katolikus esperes plébános, Orosz Attila református esperes, Tóth Attila iskolánk védnöke – az Agriromagna igazgatója, Marko Lazić Kishegyes Község polgármestere, Kerekes Zoltán Kishegyes Község alpolgármestere, Szügyi István Kishegyes Község Képviselő-testületének elnöke, Ksenija Kustudić-Đukić Kishegyes Község oktatási tanácsnoka, Ifj. Mohácsi Zoltán a Kishegyesi Helyi Közösség elnöke, Sipos Tibor a Kishegyesi Helyi Közösség titkára, iskolánk támogatói, barátai, dolgozói, a szülők és a diákok is. Ez úton szeretnénk megköszönni a támogatást azoknak, akik az elmúlt évben valamilyen formában segítették iskolánkat, ezen jó szokásukat tartsák meg ebben az évben is!

KÉPEK A GALÉRIÁBAN

HÍREK 2 0 1 6

2016. dec. 26.
Világos Adriana (7.c) lett a 2016-os év legjobb pionír korosztályú atlétája Szerbiában. A döntést a Szerbiai Atlétikai Szövetség hozta meg, összegezve az elmúlt év eredményeit. A díjkiosztó ünnepséget december 26-án Belgrádban a BelExpo központban tartották. Minden korosztály legjobb férfi és női atlétája emlékplakettet kapott. Adriana, aki a Zentai Atlétikai Klub kereteiben versenyez 67,09 méteres dobással országos bajnok lett vortex dobásban.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. dec. 23.
Karácsonyi ajándékokkal leptük meg diákjainkat, az ajándékokat ezúttal is adományokból fedeztük, köszönet mindenkinek, aki adományaival hozzájárult az ajándékok gazdagabbá tételéhez.
Hagyományteremtő szándékkal idén második alkalommal diákjaink egy része karácsonyi tánccal lepte meg diáktársait, a tanárokat és a jelen lévő szülőket. A vidám félévbúcsúztatóba végül a diákok és a tanárok nagy része is bekapcsolódott, ünnepi hangulatot teremtve iskolánkban.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. dec. 22.
A Nemzetközi Gyermekmisszió karácsonyi témájú bábelőadással és cipősdoboz-ajándékokkal lepte meg alsós diákjainkat.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. dec. 21.
Kunszentmiklós és Tas polgárai karácsonyi ajándékgyűjtést szerveztek a vajdasági szegény sorsú diákok részére. Az akció szervezője Tóth Péter Lóránt Radnóti-díjas versmondó és Jó Ember-díjas szamaritánus volt. Iskolánk szegény sorsú diákjain kívül az ajándékokból jutott még Magyarcsernyére, Padéra, Szajánba, Tordára, Pirosra, Gombosra, Bácskertesre, Bácsgyulafalvára, Bácsfeketehegyre, Bácskossuthfalvára, Zentagunarasra, Gunarasra, Csantavérre, és Horgosra is.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. dec. 20.
A 8.a osztály Csőke Csilla tanárnő vezetésével, idén is megszervezte a hagyományos karácsonyi vásárt iskolánk előcsarnokában. Az érdeklődők a diákok által készített sütemények, saját készítésű karácsonyi díszek és játékok közül válogathattak.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. dec. 06.
A Mikulás idén sem feledkezett meg diákjainkról. A gyerekek csokit kaptak tőle, cserébe pedig versekkel, énekkel, alkalmi produkciókkal lepték meg a nagyszakállút.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. dec. 03.
Zentán tartották a Fekete Mihály Matematikai Emlékverseny döntőjét a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium épületében. A két fordulós versenyre több mint 200 általános- és középiskolás diák jelentkezett, közülük 120 jutott el a zentai döntőre. Iskolánkat Lengyel Viola (5.a), Halasi Annabella (5.b), Süli Babett (5.b), Bácsi Virág (5.c), Gál József (7.c), Kalauz Katarina (7.c) és Világos Adriana (7.c) képviselték.
Gál József a hetedikesek mezőnyében megszerezte a második helyet, ezzel bekerült a 20 tagú vajdasági csapatba, amely az Ukrajnában megrendezésre kerülő nemzetközi versenyen fogja képviselni tartományunkat. Halasi Annabella, Süli Babett, Bácsi Virág és Kalauz Katarina dicsérő oklevélben részesült. Lengyel Viola első versenyén szépen teljesített. Világos Adriana más elfoglaltsága miatt nem tudott elutazni a versenyre.
A diákok felkészítője Magyar Tibor.
2016. dec. 05.
A Tijana Jurić alapítvány tagjai tartottak előadást felsős diákjainknak. Az alapítványt a tragikus körülmények között elhunyt lány édesapja alapította annak érdekében, hogy megóvja a gyerekeket a hasonló bűncselekményektől. Az előadáson szó volt a diákokat az interneten keresztül fenyegető veszélyekről, az idegenekkel szembeni helyes viselkedésről, és arról is hogyan tudják megvédeni magukat az ilyen esetektől.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. dec. 02.
​Nyolcadikosaink Szabadkán jártak az Expecto mentálhigiénés központban, ahol a függőségi betegségekkel kapcsolatos műhelymunkákban vettek részt, és filmet néztek a kábítószer élvezők életéről.

Ez után jutott idő még egy kis városnézésre, kikapcsolódásra is.

A diákokat Csőke Csilla, Kormányos Andrea és Sípos Varmuzsa Katalin kísérték el a kirándulásra.
2016. nov. 26-27.
​Jubiláris huszadik alkalommal tartották meg Bácsfeketehegyen a Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozót, a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt rendezvényét, a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének szervezésében, a Feketics Művelődési Egyesület közreműködésével, és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet szakmai támogatásával.
A versenyre az egész Kárpát-medence területéről jelentkezhettek a kilencedik életévüket betöltött magyar anyanyelvű amatőr versmondók. Két művel kellett készülniük az egyetemes magyar irodalomból, illetve egy verssel vagy prózával a határon túli magyar irodalomból. A több mint 70 résztvevőt a Kovács Frigyes, Pataki András, Wischer Johann, Bori Fekete Ágnes, Tóth Péter Lóránt, Lőrinc Tímea összetételű zsűri értékelte.

Díjazottak:

Kisgyermek kategória (alsósok):

1. Erdei Anna Dorka (4.b) (Molnár Krekity Olga) Kishegyes
2. Bába Lujza (Krizsán Szilvia), Újvidék
3. Kiskomáromi Zsolna (Molnár Krekity Olga) Óbecse

Gyermek kategória (5-6 osztály):

1. Szabó Rebeka (Molnár Krekity Olga) Topolya
2. Kormányos Ákos (Kovács Jolánka) Muzslya
2. Vajda Noa Pálma (Barta Júlia) Bácsfeketehegy
3. Bácsi Virág (5.c) (Molnár Krekity Olga) Kishegyes

Zárójelben a felkészítők neve.

A díjazottak mellett iskolánkat képviselték még a versenyen: Nagymélykúti Csongor (3.a), Bede Barnabás (3.b), Bede Borbála (3.b), Dudás Iván (3.b), Gál Flóra (3.b), Virág Anna (3.b), Vanka Réka (6.a), Kanyó Natália (6.b), Szőke Rebeka (8.b)

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. nov. 18-19.
Idei iskolanapi műsorunk címe Mosolysziget volt, melyben a humor játszotta a főszerepet. A műsorban több mint 200 gyerek lépett fel énekes, táncos, verses produkciókkal. Köszönjük a diákoknak és felkészítőiknek a szorgos munkát.
Idén is velünk ünnepeltek a békésszentandrási Hunyadi János Katolikus Általános Iskola diákjai és tanárai. Szombaton a szokásokhoz híven barátságos kézilabda és focimérkőzéseket rendeztünk. Kézilabdában mi voltunk a jobbak, fociban viszont vendégeink nyerték mind a két mérkőzést.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN (Iskolanapi műsor)
KÉPEK A GALÉRIÁBAN (Barátságos kézilabda és foci mérkőzés a békésszentandrásiak ellen)
2016. nov. 12.
A IV. Vajdasági Gyermek Szólótáncversenyt Szabadkán a Gyermekszínházban tartották meg a Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület szervezésében. A versenyen a Németh Nikolett (2.a) – Papp Petronella (2.a) és a Juhász Réka (6.a) – Petri Viktor (7.b) párosok különdíjasok lettek.

A párosok versenyében részt vettek még: Gál Flóra (3.b) – Ódor Szabolcs (4.b), Petri Vivienn (5.b) – Szőke Szabolcs (7.a) és az Ország Anita (8.a) – Rigó Réka párosok is.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. okt. 29.
Zentán a Stevan Sremac Általános Iskola Thurzó Lajos munkaegységében tartották az I. Messzeringó gyermekkorom világa elnevezésű szavalóversenyt, melyen 110 szavaló vett részt.
Iskolánkat Bácsi Virág (5.c), Vanka Réka (6.a) és Kanyó Natália (6.b) képviselték.
Az 5-6. osztályosok kategóriájában Vanka Réka első helyezést ért el, Bácsi Virág pedig különdíjat kapott.
A diákok felkészítője Molnár Krekity Olga.
2016. okt. 27-29.
A budapesti Herman Ottó Általános Iskola tanárai idén viszonozták tavalyi látogatásunkat, és Tószegi Attila igazgató úr vezetésével 7 tanár látogatott el hozzánk.

Csütörtökön megismerkedtek iskolánkkal és Kishegyessel. Pénteken szakmai megbeszéléseken vettek részt tanárainkkal, és órákat látogattak, hogy megismerkedjenek az itteni tanítási módszerekkel.

Délután Zentára kísértük el őket, ahol ismerkedtek a várossal.

Szombaton Szabadkán és Palicson is megálltak, és megtekintették az ottani nevezetességeket.


KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. nov. 04.
Alsósaink és az ovisok Korhecz Imola és a Cimbora zenekar lemezbemutató koncertjén vettek részt a színházteremben. A Legyél a cimborám című albumot a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet adta ki. A hangulatos műsort nagyon élvezték a gyerekek.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
​2016. nov. 04.
Utó-Halloween bulit tartottunk iskolánkban. A discózás mellett a gyerekek különböző ügyességi versenyekben is bizonyíthattak.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. okt. 22.
Kisegítő tagozatos diákjaink Feketicsen részt vettek a 11. Záporka Vers- és Prózamondó Találkozón. A tanulók versekkel készültek a megmérettetésre.Emléklappal térhettek haza.
A diákokat Moszni Edit kísérte el és készítette fel.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. okt. 20.
Szabadkán az Asztalitenisz Központban tartották a körzeti asztalitenisz egyéni- és csapatversenyt. Tanulóink az alábbi eredményeket érték el:


Lányok egyéni: Gvozdenović Katarina 2.hely
Lányok csapat: Ady Endre Kísérleti Á. I. 2.hely
Fiúk egyéni: Kincses Dániel 3.hely
Fiúk csapat: Ady Endre Kísérleti Á. I. 3.hely

2016. okt. 21.
A Magyar Nemzeti Tanács jóvoltából harmadikos és negyedikes diákjaink szabadkai kiránduláson vettek részt. Megismerkedtek a város nevezetességeivel, ellátogattak a Városházára, a Városi Múzeumba és a Palicsi Állatkertbe is. Sajnos az esős idő nem kedvezett a kirándulóknak, de a gyerekek ennek ellenére jól érezték magukat. Köszönjük a Magyar Nemzeti Tanácsnak a lehetőséget.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. okt. 17.
​Felsőseink rendhagyó irodalom- és történelemórán vehettek rész ma a színházteremben, melyet Tóth Péter Lóránt Radnóti-, Latinovits- és Illyés Gyula-díjas versmondó tartott. Péter az 1956-os Emlékév tiszteletére készítette el műsorát Forr a dal már címmel.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. okt. 15.
Kisegítő tagozatos diákjaink részt vettek Zentán a 12. Őszi találkozón, ahol Fenyő Miklós: Rendezd át az iskolát című zeneszámára készített táncos produkcióval léptek fel. Dicsérő oklevélben részesültek.
A diákokat Moszni Edit kísérte el és készítette fel.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. okt. 14.
Iskolánk második alkalommal szervezett Etno-napot.
A reggel a győri Cifra Műhely foglalkozásaival indult. Itt alsós diákjaink ismerkedhettek a népzenével, a néptánccal, a népi hagyományokkal, és különböző műhelymunkákon vehettek részt. A Figurás banda „hangszersímogatást” szervezett a gyerekeknek, ahol megismerkedhettek a népi hangszerekkel az érdeklődők.

Ünnepi műsorunk fél 11-kor kezdődött. Diákjaink 5 nyelven köszöntötték az egybegyűlteket: Kanyó Natália (6.b) magyar, Nemanja Šljivar (5.d) szerb, Miloš Matić (8.c) montenegrói, Leontin Kukači (7.d) albán, Novaković Regina (6.b) roma nyelvű köszöntőt mondott. Ez után Hajvert Ákos igazgató szólt az egybegyűltekhez, kiemelve annak jelentőségét, hogy a diákok ne csak éljenek egymás mellett, de ismerjék is meg egymás kultúráját és szokásait. Majd iskolánk kórusa következett, akik magyar, szerb és roma énekeket adtak elő.

A Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Cselefendi táncegyüttese Libalegelő címmel somogyi játékokat és táncokat adott elő. Utánuk a Princeza Ksenija Montenegrói Kulturális Pedagógiai Egyesület fellépése következett, akik montenegrói néptáncokat mutattak be. Őket Elmedina Kukači (5.d) és Verolind Kukači (3.c) albán nyelvű énekprodukciója követte.

A folytatásban tanulóink versekkel mutatkoztak be. Kanyó Natália (6.b) magyarul, Milica Savković (5.d) szerbül, Vanja Zorad (6.c) montenegrói nyelven, Novaković Regina (6.b) roma nyelven szavalt. Utánuk a 3.a osztály magyar népi gyermekjátékokat mutatott be. Majd a feketicsi Nikola Đurković Általános Iskola tamburazenekara lépett színpadra.Ezek után roma tánc következett. A műsort a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Vackor táncegyüttese zárta, akik mezőföldi táncokat mutattak be.

Az ünnepi műsor után az érdeklődök megtekinthették az öt nemzet standjait, ahol a nemzetekre jellemző ételekkel, italokkal és hagyományokkal ismerkedhettek meg. A diákokat pedig újabb műhelymunkák várták, melyeket a Nők Kishegyesi Fóruma, a KINCSE, a Nyugdíjas Egyesület és Kollár Ilona tartottak.

Fél egytől ebéd várta a vendégeket és a fellépőket. Három fajta bab közül lehetett választani. Iskolánk mestere Csernik Ferenc bablevest, Bíró Ákos sűrű babot, Danica néni pedig hagyományos roma babot főzött.

Támogatóink:

Kishegyes Község Önkormányzata, Helyi Közösség (Kishegyes), Vajdasági Magyar Művelődési Intézet (Zenta), Smartcom (Topolya), HT doo (Kishegyes), BigChick (Kishegyes), Sógor hentesüzlet (Kishegyes), Kátai hentesüzlet (Kishegyes), Lengyel Andor (Kishegyes)

Együttműködő partnereink:

Nők Kishegyesi Fóruma (Kishegyes), KINCSE (Kishegyes), Nyugdíjas Egyesület (Kishegyes), Nikola Đurković Általános Iskola (Bácsfeketehegy), Petőfi Sándor ME (Kishegyes), Kollár Ilona (Kishegyes), Princeza Ksenija MKPE (Szeghegy), Kodály Zoltán MMK (Topolya), Kis-Komunal (Kishegyes), C Textil (Topolya)

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. okt. 08.
A kishegyesi atléták az október 8-án Zentán megtartott Alltech kupán 10 érmet szereztek.
Cékus Ádám aranyérmes lett 60 méteres síkfutásban és 300 méteres futásban.
Maksimović Dejan (8.c) aranyérmes lett magasugrásban és második helyezett súlylökésben.
Kukači Adem (8.c) második lett magasugrásban.
Lukács Krisztián (7.b) második lett vortex dobásban.
Bácsi Virág (5.c) aranyérmes lett vortex dobásban a 2005/06 kategóriában és bronzérmes 200 méteres síkfutásban.
Nagy-Kanász Bianka (6.a) 3. helyezett lett vortex dobásban a 2003/04 kategóriában.
Zorad Vanja (6.c) 4. lett vortex dobásban a 2003/04 kategóriában, Hodolik Enikő (8.a) 4. helyen végzett magasugrásban, Pravilović Marijana (8.b) pedig 5. lett magasugrásban. Cékus Áron (5.c) is mindkét versenyszámában jól szerepelt és Szűgyi Martina (5.c) is nagyon igyekezett.
A verseny legjobb női atlétája Világos Adriana (7.c) lett, aki ismét megjavította országos csúcsát vortex dobásban 68,46 méteres dobásával fölényesen ( 18 méterrel a második helyezett előtt ) megnyerte a 2003/04 korosztályú lányok vortex versenyét, és az aranyérem mellett az Alltech kupát is neki ítélték, mivel majdnem 10 méterrel többet dobott a 14 éves fiúk országos csúcsától is.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. okt. 07-11.
Iskolánk Bagolysuli ökológiai csoportja táborozást szervezett az ökológiai csoport diákjainak a Fruška Goran. Táborhelyük a Fruška Gora Nemzeti Park Ökokamp nevű táborhelyén volt. A táborozást a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság pályázatán nyerték, a diákok élelmezését pedig az iskola biztosította. A gyerekek különböző kézműves foglalkozásokon vehettek részt, ahol műanyag palackokat hasznosítottak újra, őszi termésekből készítettek díszeket, a lehullott levelekből képeket, mindezek mellett sportoltak is, röplabdáztak, fociztak, kötelet húztak, és sokat kirándultak a hegyen. Többek között megtekintették a Fruška Gora Nemzeti Parkban lévő Međeš tavat, ahol a park dolgozói bemutatták, hogy milyen állatok élnek ott. A mindennapi élelmezést, főzést is közösen végezték.

A diákokat Bulatović Tamara és Harangozó István kísérték el a táborozásra.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. okt. 06.
Iskolánk Diákparlamentje rajz- és fogalmazásíró versenyt hirdetett, melynek témája "Szeretek gyermek lenni, mert..."
Eredmények:
1-2. osztály - rajz
1. hely: Paróczi Viktor (2.b)
2. hely: Novaković Lolita (1.a)
3. hely: Rózsa Léna (2.b)

3-4. osztály - rajz
1. hely: Bácsi Zádor (3.a)
2. hely: Cékus Lara Szintia (3.a)
3. hely: Szilágyi Evelin (3.a)
Különdíj: Végső Kamilla (3.b)

5-6. osztály - fogalmazás
1. hely: Kolompár Miroszláv (6.a)
2. hely: Péter Szungyi Evelin (6.a) és Vanka Réka (6.a)
3. hely: Egyedi Tímea (6.b)

7-8. osztály - fogalmazás
3. hely: Cékus Zalán (7.a)
2016. okt. 06.
​Az aradi vértanúk emléknapján 13 nyolcadikos diákunk utazott el Elemérre a vajdasági központi megemlékezésre. A diákok kísérője Csibri Árpád volt.
Útközben megálltak Nagybecskereken, ahol megnézték a katolikus és a református templomot. Eleméren Kiss Ernő honvédtábornok sírjánál a felújított Szent Ágoston templomban részt vettek a gyászmisén, amelyet Fiser János a nagybecskereki egyházmegye általános helynöke mutatott be, és a vajdasági központi megemlékezésen. Ez után a templomkertben megkoszorúzták Kiss Ernő frissen felszentelt szobrát. A megemlékezés után ellátogattak Aracsra, ahol megnézték a pusztatemplom romjait.

A megemlékezésen az alábbi diákok vettek részt: Hodolik Csaba (8.a), Hodolik Enikő (8.a), Kormányos Krisztián (8.a), Kovács Beáta (8.a), Kovács Szilveszter (8.a), Németh Attila (8.a), Úri Simon (8.a), Víg Cynthia (8.a), Barna Dominik (8.b), Bede Zsanett (8.b), Faragó Kitti (8.b), Gömöri Árpád (8.b), Halász Mercédesz (8.b)

A diákok utazását a Magyar Nemzeti Tanács tette lehetővé. Köszönjük!

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. okt. 03-06.
​Iskolánk idén is tartalmas programokkal készült a gyerekhétre.

Hétfőn fordított nap volt, vagyis a diákok váltották le a tanárokat, ők tartották az órákat, ők irányították az iskolát. Nem csak az iskolában volt fordított nap. Erre az egy napra diákjaink adták a falu polgármesterét, a Helyi Közösség titkárát és a könyvtár vezetőjét is.
Az alsósok aszfaltrajzoltak.
Kedden kvíznapon vettek részt felsős diákjaink. Az osztályok közötti műveltségi versenyben az alábbi osztályok voltak a legügyesebbek: 5.c, 6.a, 7.c, 8.b
Alsósaink sportnapot tartottak.
Szerdán sportnapot tartottunk a felsősöknek. Fociban, kiütőcskében, kötélhúzásban és szkanderben mérhették össze erejüket.
Az alsósok frizuraversenyen vettek részt. A győztesek:
osztály: Paróczi Dorina (1.b) és Rózsa Zsombor (1.b)
osztály: Talpai Tea Zita (2.a) és Petri Dominik (2.b)
osztály: Cékus Lara Szintia (3.a) és Papp Dominik (3.b)
osztály: Erdei Anna Dorka (4.b) és Ódor Szabolcs (4.b)
Ugyanezen a napon a Vöröskereszt ifjú aktivistái almát osztottak tanulóinknak.
Csütörtökön mozinapra került sor a színházteremben. Az alsósok a Pán című gyermekfilmet nézték meg, a felsősök pedig a Holnapolisz című filmet láthatták.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. szept. 28.
Idén is a Helyi Közösség épületének tetőterében tartották meg az Aranyeső vers- és prózamondó verseny döntőjét. Az alábbi eredményeket érték el tanulóink:

3-4. osztály:
1.hely: Gál Flóra (3.b)
2.hely: Erdei Anna Dorka (4.b)
3.hely: Virág Anna (3.b)

5-6. osztály:
1.hely: Bácsi Virág (5.c)
2.hely: Vanka Réka (6.a)


KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. szept. 25.
Belgrádban a Katonai Akadémia atlétikai pályáján megtartott országos atlétikai versenyen a fiatalabb pionír (U14) kategóriában Világos Adriana (7.c) megvédte országos bajnoki címét vortex dobásban. Adriana a verseny alatt háromszor javította meg saját országos csúcsát, és végül közel 15 méterrel túlszárnyalva a második helyezettet, 67,09 méteres dobásával megszerezte az aranyérmet. A versenyen részt vett még Zorad Vanja (6.c) is vortex dobásban, aki bejutott a döntőbe és a 8. helyet szerezte meg.
2016. szept. 15.
Megtartották az ország egyik legrangosabb atlétikai versenyét, amelyen a szerbiai atlétákon kívül Bosznia és Hercegovinából és Magyarországról is érkeztek versenyzők. A kishegyesi lányok közül Világos Adriana (7.c) első helyezett lett vortex dobásban, Nagy Kanász Bianka (6.a) az 5.helyet szerezte meg, Zorad Vanja (6.c) pedig 7. helyezett lett. Adriana 63,07 méteres dobásával fölényesen győzött ( több mint 12 méterrel a második helyezett előtt), ezért a verseny legjobb fiatalabb pionír atlétájának választották. Bácsi Virág (5.c) 600 méteres futásban versenyezett. Saját csoportjában megszerezte a 3.helyet, de összesítettben lecsúszott a dobogóról.
2016. szept. 09.
Újvidéken tartották a fiatalabb pionír atléták (2003/04/05) Vajdaság bajnok- ságát, ahol Világos Adriana új országos csúccsal, (68,14 m) győzött vortex dobásban. Kishegyesről négy versenyző: Nagy-Kanász Bianka (6.a), Világos Adriana (7.c), Zorad Vanja (6.c) és Bácsi Virág (5.c) vett részt ezen a bajnokságon. Nagy Kanász Bianka pár centivel maradt le a dobogóról, Zorad Vanja pedig új egyéni csúccsal 5.lett vortex dobásban. Bácsi Virág először vett részt a tőle 2 évvel idősebbek versenyén 600 m-es futásban, és ő is szépen teljesített.
2016. szept. 11.
A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének szervezésében tanteremszínházi előadást tartottak iskolánkban A legmerészebb álmaink is megvalósíthatók – csak nem így – címmel.

Az előadás Örkény István és Nagy László szövegeiből állt össze. A műsort Pataki András a Soproni Petőfi Színház igazgató-főrendezője rendezte.

Fellépők:
Bagi Natália, Bojko Andrej, Hajvert Ákos, Hodik Annabella, Paulyuk Jenifer, Kecsenovics Kitti, Kőműves Csaba, Major Lili, Morotvánszki Nikoletta, Tóth András

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. szept. 06.
Vöröskereszt községi szervezete községünk mindhárom iskolájában sárga kendőket adott át az elsős tanulóknak. Iskolánk négy tanulója a Vöröskereszt ifjú aktivistái (Juhász Réka 6.a, Zorad Vanja 6.c, Papp Tamara 7.b és Mihajlović Dejana 7.d) átadták a gyerekeknek a kendőket, utána pedig játszottak, és a biztonságos közlekedésről beszélgettek velük.
Az akció szervezői Fontányi Andor és Selić Julianna a vöröskereszt aktivistái voltak.br

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. szept. 08.
Dr. Nyírádi Miklós és Tóth Ilona nővér tartott előadást hetedikes tanulóinknak az elsősegély fontosságáról.

A községi Vöröskereszt szervezésében megalakult az elsősegély csoport is, melybe eddig 20 hetedikes tanuló jelentkezett, de fontosnak tartják, hogy még többen vegyenek részt a csoport munkájában.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. aug. 31.
Az iskola ebédlőjében fogadtuk elsős diákjainkat. Idén 40 kisdiák kezdi meg tanulmányait iskolánkban, harmincheten magyar nyelven, hárman pedig szerb nyelven. Először egy rövid alkalmi műsorral kedveskedtünk nekik. Fellépett az iskola kórusa Csibri Árpád zenetanár vezetésével, illetve szavalatokat hallgathattak a gyerekek magyar és szerb nyelven. Ez után az iskola igazgatója Hajvert Ákos mondott rövid köszöntőt.

Mivel a Magyar Nemzeti Tanács iskolánkban tartotta hivatalos évnyitóját, így Mgr. Hajnal Jenő a Magyar Nemzeti Tanács elnöke is szólt a gyerekekhez. Köszöntőjében kiemelte, hogy a Magyar Nemzeti Tanács mindent megtesz annak érdekében, hogy minél több diák tanulhasson az anyanyelvén, ezt segíti elő az a beiskolázási csomag is, amit minden évben megkapnak a magyarul tanuló elsős kisdiákok. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Pirityiné Szabó Judit a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának kapcsolattartási főosztályvezető asszonya, Jerasz Anikó a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke, Petkovics Márta a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának tagja, Perpauer Attila a Magyar Nemzeti Tanács Oktatási Bizottságának elnöke, Linka B. Gabriella a Magyar Nemzeti Tanács tagja, Nt. Orosz Attila bácskai esperes, református lelkész, a Magyar Nemzeti Tanács Kulturális Bizottságának tagja, Juhász Bálint a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője, Marko Lazić Kishegyes Község polgármestere, Kerekes Zoltán Kishegyes Község alpolgármestere, Szügyi István Kishegyes Község Képviselő-testületének elnöke, Zlatko Popović Kishegyes Község Képviselő-testületének alelnöke, Ksenija Kustudić-Đukić Kishegyes Község oktatási tanácsnoka, Ifj. Mohácsi Zoltán a Kishegyesi Helyi Közösség elnöke és Sipos Tibor a Kishegyesi Helyi Közösség titkára.

A köszöntők után a kisdiákok megismerkedtek tanítónőikkel. Idén Kerekes Katalin, Toldi Kornélia és Senka Smiljanić fogja tanítani az elsősöket. A névsorolvasás után a gyerekek szüleikkel együtt elsétáltak tantermeikbe, ahol átadták nekik a Magyar Nemzeti Tanács beiskolázási csomagját, illetve ismerkedhettek az iskola légkörével és a rájuk váró feladatokkal.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. aug. 24.

Szávaszentdemeteren (Sremska Mitrovica) szervezték meg a Nyári barátság elnevezésű nemzetközi atlétikai tornát. A kishegyesi atléták újból Zenta színeiben versenyeztek. A fiatalabb pionir (2003/04) kategóriában, vortex dobásban, a következő eredmények születtek:


Világos Adriana (6.c) 1.hely
Zorad Vanja (5.c) 4.hely
Nagy-Kanász Bianka (5.a) 7.hely
2016. aug. 10-19.
Községünkből 24 diák nyaralhatott Versecen a Vöröskereszt táborában. Iskolánkból 8 tanuló vehetett részt a táborban, akiket a községi Vöröskereszt szervezet és a Szociális Központ választott ki. Összesen 100 iskolás nyaralt a táborban Zomborból, Szenttamásról, Topolyáról és községünkből. A gyerekekkel önkéntesek foglalkoztak, akik egész napos programokat állítottak össze számukra. Műhelymunkákon vettek részt, sportoltak, túráztak a szép és tiszta levegőjű Verseci-hegy lankáin.
Iskolánkból az alábbi tanulók voltak a nyaraláson: Gál Flóra (2.b), Balog Ildikó (4.b), Majoros Mirijam (4.c), Majoros Dominik (5.b), Zdravković Anastasija (5.c), Bakorek Bíborka (8.a), Faragó Szabolcs (8.b), Zdravković Milica (8.c)

A diákok nevében köszönjük a lehetőséget a Vöröskeresztnek és a szervezőknek.
A tanulókat Selić Julianna kísérte el a táborba.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. aug. 03-10.
A Székelykapuk – Zöldkapuk pályázaton 7 napos horvátországi nyaralási lehetőséget nyert iskolánk Bagolysuli ökológiai csoportja tavasszal. A nyaralásra augusztus elején került sor, és 10 diákunk vett részt rajta. Táborhelyük Baška Voda településen volt, ahol erdélyi diákokkal együtt voltak elszállásolva. A sok fürdés mellett jártak Splitben, Makarskán, Omišban, Promajnán, hajókirándulás során ellátogattak Brač szigetére. Az esti programok keretén belül a diákok bemutatták iskolánkat és a falut a többi résztvevőnek, illetve éjszakai fürdőzésre is volt alkalmuk.

Az alábbi tanulók vettek részt a nyaraláson: Cékus Zalán (6.a), Paróczi Csaba (6.a), Szlancsik Noémi (6.a), Szőke Szabolcs (6.a), Tóth Ádám (6.a), Csernik Fábián (6.b), Fulajter Fanny (6.b), Kovács Michael (6.b), Petri Viktor (6.b), Papp Dénes (8.a)

Az elszállásolást és az utazást a pályázat kiírója biztosította, a diákok által fizetett önrész egy részét pedig az alábbi támogatók adták össze: Big Chick, Živinastija, Smartcom, Kis-Komunal, Substratum, Aroma vegyeskereskedés, illetve a tavasszal megrendezett papírgyűjtésért kapott pénzből fedeztük. A gyerekek nevében köszönjük a támogatást!

A diákokat Bulatović Tamara földrajztanár, az ökológiai csoport vezetője kísérte el a nyaralásra.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. júl. 15-22.
Idén 18 diákunk kapott lehetőséget a Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt. jóvoltából egy tartalmas bakonyi táborozásra. A gazdag program keretén belül a gyerekeknek alkalmuk nyílt megismerkedni az erdészettel és a vadászattal, kézműves foglalkozásokon és múzeumpedagógiai programokon vehettek részt, sokat túráztak a Gerence-völgyi Kirándulóerdőben, végigjárták a Hubertlaki tanösvényt, megnézték a Bakonyi Gyilkos-tavat és az Odvaskői-barlangot, voltak a Pannon Csillagdában, a Veszprémi Állatkertben, a Kékfestő Múzeumban Pápán, ugyanitt strandoltak a Várkertfürdőben, jártak Zircen a Bakonyi Természettudományi Múzeumban és az Apátsági Arborétumban és Gyógynövénykertben.

A tanulók utazását a magyar határig a Nők Kishegyesi Fóruma, a falugondnoki szolgálat és Paróczi Tímea tette lehetővé. Köszönjük nekik is és a Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt-nek is, hogy lehetővé tették tanulóink számára ezt a kirándulást.

A kiránduláson az alábbi tanulók vettek részt: Kanyó Natália (5.b), Takács Zsanett (5.b), Hajdú Hanna (6.a), Janó Vanda (6.a), Süli Vivien (6.a), Gál József (6.c), Hodolik Enikő (7.a), Gömöri Árpád (7.b), Szőke Rebeka (7.b), Csőke Noémi (8.a), Gulyás Georgina (8.a), Losonci Blanka (8.a), Németh Emil (8.a), Toldi Emese (8.a), Varga Erna (8.a), Major Lili (8.b), Paróczi Orsolya (8.b), Paulyuk Jenifer (8.b)

A gyerekeket Szilágyi Ildikó és Csibri Árpád kísérték el a kirándulásra.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. júl. 13.
A községi vezetőség jóvoltából idén is elutazhattak Bács Petrőcre Petrolandbe a község három iskolájának Vuk-díjas tanulói. Az aquapark idén is kellemes kikapcsolódást nyújtott a gyerekeknek.
Iskolánkból Dévity Egon (8.b), Losonci Blanka (8.a), Németh Emil (8.a), Paróczi Orsolya (8.b) és Paulyuk Jenifer (8.b) vettek részt a kiránduláson.
A diákokat Harangozó István tornatanár kísérte el.
A gyerekek nevében is köszönjük a kirándulást!
2016. júl. 10.


Krusevacon az idősebb pioníroknak rendezett országos atlétikai bajnokságon, az U16-os kategóriában Világos Adriana (6.c) bronz érmet szerzett gerelyhajításban.


2016. júl. 02.


Vajdaság gerelyhajító bajnokságán Újvidéken Világos Adriana (6.c) első helyezést ért el a 2001-es és fiatalabb korosztály mezőnyében 40,68 méteres dobásával.


2016. jún. 27. - júl. 03.
A kocséri önkormányzat jóvoltából idén is elutazhatott 11 diákunk a Balatonra. Balatonszárszón az Irmák Gyermek és Ifjúsági Táborban voltak elszállásolva. A kocséri szervezők nagyon gazdag programot állítottak össze a gyerekeknek ezúttal is. A fürdés mellett voltak műhelymunkák, játékok, kézműves foglalkozások, éjszakai fürdőzés, gyalogtúra, voltak kalandparkban is Zamárdiban, egy egész napos kirándulás keretén belül.

A diákok nagyon jól érezték magukat, és sok élménnyel gazdagodva tértek haza. Az ő nevükben is köszönjük a kocséri önkormányzatnak a meghívást!

A nyaraláson az alábbi diákok vettek részt: Majláth Anett (3.a), Almási István (4.c), Bácsi Virág (4.c), Budai Dávid (4.c), Halász Zoltán (4.c), Márkus Anna (4.c), Molnár Barbara (4.c), Kőműves Csenge (5.a), Vanka Réka (5.a), Kovács Kiara (5.b), Takács Zsanett (5.b).

A diákokat Sárándi Gyöngyi és Sípos Verbászi Valéria kísérték el a nyaralásra.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. jún. 27.
Június 27-e és július 1-je között a dunaújvárosi önkormányzat támogatásával és Szabó Tamás a Pentele Baráti Kör alapítójának szervezésében került sor az idei sporttáborra Dunaújvárosban. A táborba Kárpátaljáról és Vajdaságból (Kishegyesről és Csantavérről) érkezett 30 diák.
Iskolánkból Talpai Tianna (4.a), Juhász Réka (5.a), Cékus Ádám (7.b) és Barna Dominik (7.b) utaztak el a táborba. Tianna lány foci, Réka asztalitenisz, Ádám és Dominik pedig foci edzéseken vettek részt. A napi két edzés mellett a diákok megismerkedtek Dunaújvárossal, voltak uszodában, és ellátogattak Felcsútra a Pancho Arénába is a Puskás Akadémia központjába.
Külön köszönet Szabó Tamásnak, amiért a kishegyesi diákok is részt vehettek a táborban.
A diákokat Harangozó István tornatanár kísérte el.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. júl. 06.
A község elöljárói Marko Lazić polgármester, Szűgyi István a községi képviselőtestület elnöke, Kerekes Zoltán alpolgármester és Ksenija Kustudić-Đukić kultúráért és oktatásért felelős tanácstag fogadták a község általános iskoláinak Vuk-díjas tanulóit és szüleiket.

Iskolánkból 7 tanuló kapott ajándékot: Csőke Noémi, Dévity Egon, Losonci Blanka, Németh Emil, Paróczi Orsolya, Paulyuk Jenifer és Toldi Emese.

A fogadáson fellépett Török Noémi a Feketics Művelődési Egyesület tagja és a topolyai Žarko Pribaković a Pink televízió Pinkove zvezde című műsorának egyik fellépője is.

A fogadás végén megvendégelték a jelenlévőket.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. jún. 16-17.
Kétnapos kiránduláson vettek részt a 6.a, b, c és d osztályok. Első nap ellátogattak Brankovinára, ahol megnézték Desanka Maksimović volt iskoláját és sírhelyét. Voltak az Užice melletti Potpećka cseppkőbarlangban, illetve megnézték a Đetinja folyón a Szerbiában épített első vízierőművet. Szállásuk Zlatiboron volt egy hotelben.

Második nap reggel egy séta keretén belül felfedezték Zlatibor nevezetességeit, majd vonatozás következett a híres Šarganska osmicán. Ez után Drvengradba mentek, hogy megnézzék Emir Kusturica etnofaluját. Majd Mitrovac na Tari következett, ahonnan a Drina folyót és a Perućac vízierőművet tekintették meg. Végül pedig a Godina folyót nézték meg, ami onnan kapta a nevét, hogy 365 méter hosszú.
A diákokat az osztályfőnökök Molnár Márta, Marić Marta, Magó Fabó Emese és Bulatović Tamara kísérték el.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. jún. 15
Az Ady Endre Kísérleti Általános Iskola diákszínjátszói szerdán este Kire ütöttem? címmel mutattak be egy előadást a színházteremben. Az elmúlt években ez a harmadik olyan színdarab, amit a diákszínjátszók nagyközönség elé vittek. Ez alkalommal Hajvert Lódi Andrea rendezésével egy improvizáción és Janikovszky Éva: Kire ütött a gyerek? című művén alapuló darabot adtak elő.

Hajvert Ákos, az iskola igazgatója a premier után arról számolt be a médiának, hogy három éve működik az iskola színjátszó csoportja, Mészáros Márta vezetése alatt.

– Föltett szándékom volt, hogy színjátszó csoportot alakítsak, mert Kishegyesen nem volt színjátszás. Másrészt nagyon fontosnak tartom azt, hogy minden évben más szakemberrel dolgozzanak a gyerekek, mert így tudnak a lehető legtöbbet megtanulni. 2014-ben Krizsán Szilvia vezetésével a Dzsungel könyve című musicalt mutatták be a gyerekek, nagyon nagy sikerrel. A következő évben Molnár Róberttel a Csongor és Tündét készítették el, s idén egy más típusú, műhelymunkában vettek részt. Ez nem csak arról szólt, hogy van egy darab, amit meg kell, hogy tanuljanak és előadjanak. Ehelyett volt egy helyzet, az ő helyzetük, a kamaszság, ebből indultak ki és erre húztak rá egy szöveget. Ez az előadás drámapedagógiai módszerekkel készült, és nagyon kevés idő állt a rendelkezésükre, mert áprilisban kezdett velük foglalkozni Hajvert Lódi Andrea. Mindössze heti egy próbával folyt a munka, mert ők azok a gyerekek, akikről az előadásban is szó volt, akik nem csak színjátszásra, hanem sportra, informatikára és minden lehető csoportra járnak – mondta el Hajvert, majd arról is szólt, hogy az előadások színvonala az évek alatt növekedő tendenciát mutat, és nagyon szeretné, hogy a gyerekek jövőre is készítsenek egy színdarabot.

A munkamódszert és a darab választást az idő határozta meg, amiből kevés állt rendelkezésre, mondta el Hajvert Lódi Andrea.

– Mindössze két és fél hónapunk volt, hogy valamit a színpadra vigyünk, és mi sem természetesebb, hogy a gyerekek saját problémáival kezdtünk el foglalkozni. Tulajdonképpen az volt a téma, hogy hogyan változik a kommunikáció a szülők és a gyerekek között, de kicsit talán arra hegyeztük ki jobban, hogy a szülő hogyan kommunikál a gyerek felé. Ebből csináltak kis improvizációkat és jeleneteket, majd erre húztunk rá egy Janikovszky szöveget keretnek, amiből ez a kis játékos bemutató született. Ez nem egy nagy színpadi produkció, csak egy műhelymunka, ahol elmondhatták, hogy mi a véleményük a családon belüli kommunikációról és mit szeretnének – mondta el a rendező.

A kishegyesi diákok előadását a Szekeres László Alapítvány és a Balassi Bálint Intézet támogatták, szakmai partner volt a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet.

Szereplők: Halász Zoltán (4.c), Kőműves Csenge (5.a), Kanyó Natália (5.b), Karna Enikő (6.b), Popović Sára (6.b), Bojko Anna (7.b), Németh Noémi (7.b), Pál Sarolta (7.b), Pravilović Marijana (7.b), Szőke Rebeka (7.b), Major Lili (8.b), Paulyuk Jenifer (8.b).

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. jún. 13.
A Nők Kishegyesi Fóruma és a kishegyesi Nyugdíjas Egyesület tagjai hagyományos dombosi lángost sütöttek uzsonnára iskolánk diákjai részére. A diákok nevében köszönjük a finom lángosokat és a hölgyek önkéntes munkáját. Jövőre is várjuk őket szeretettel!

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. jún. 11.A XIII. Bácsfeketehegyi Meggynapok keretén belül kiírt rajzpályázaton Hodolik Enikő (7.a) harmadik helyezést ért el.
2016. jún. 03.
Idén 53 végzős diák ballagott el iskolánkból.
Először végigjárták az iskolát, majd Quadrillet táncoltak az iskolaudvarban és a községháza előtt.

Az ünnepi műsor ezúttal is a színházban volt.
A ballagás discóval zárult az iskolában.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN

VIDEÓK A GALÉRIÁBAN
2016. máj. 30.

Nyolcadikosaink Szabadkán jártak az Expecto mentálhigiénés központban, ahol a függőségi betegségekkel kapcsolatos műhelymunkákban vettek részt, és filmet néztek a kábítószerélvezők életéről. Ez után jutott idő még egy kis városnézésre, kikapcsolódásra is.

A diákokat Selić Julianna, Aleksandra Vučinić és Paróci Ilona kísérték el.

Az autóbuszt a kishegyesi Helyi Közösség biztosította, a belépőt a gyerekek fizették.
2016. máj. 30.
Harmadikosaink és az alsós szerb osztályok osztálykiránduláson voltak. Jártak Becsén és Nagybecskereken, ahol a városok főbb nevezetességeit tekintették meg, illetve voltak a Császár-tónál is, ahol megismerkedtek a természeti rezervátummal, és hajókiránduláson vettek részt. Kissé fárdtan, de sok élménnyel gazdagodva értek haza.

A diákokat Gombár Klára, Sipos Verbászi Valéria, Vesna Bigović és Jasna Knežević kísérték el a kirándulásra.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. máj. 14.
Iskolánk tanulói, akik az Egység Futball Klub U12-es csapatában játszanak, Erdélyben Kolozsváron vettek részt, a Dribli Erdélyi Gyermekfoci Klub által szervezett nemzetközi focitornán. A 2. Dribli Majális elnevezésű versenyen, melynek fővédnöke Kű Lajos egykori magyar válogatott focista volt, az Egység csapata mellett részt vettek még a Ferencvárosi Torna Club, a Szászrégen, a CFR 1907, a Sporting Cluj és a Dribli FC korosztályos csapatai is. A csapat eredményei:

CFR – Egység 9:0
Egység – Ferencváros 0:4
Sporting – Egység 3:0
Egység – Szászrégen 2:2
Dribli FC – Egység 4:0

Sajnos a mezőny túl erősnek bizonyult a csapat számára, így az elért döntetlen is bravúrnak számít. Ahogy mondani szokás, nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos. A játékosok így is egy nagy élménnyel és hasznos nemzetközi tapasztalatokkal lettek gazdagabbak.

A csapat tagjai: Ábrahám Tamás (4.b), Bacsó Dominik (7.b), Bacsó Ervin (6.b), Bakanics Levente (6.c), Brezovszki Márk (5.a), Cékus Áron (4.c), Hornyák Dušan (5.b), Majoros Dominik Boris (5.b), Őri Ferenc (4.b), Rózsa Egon (4.b), Talpai Tianna (4.a)

Edző: Keszeg Antal
Az utazás Kőműves Dénes az Egység Futball Klub elnöke és kishegyesi vállalkozók jóvoltából valósult meg.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. máj. 13-16.

Kecskeméten tartották a III. Fekete Mihály Nemzetközi Magyar Matematikaverseny döntőjét. A versenyen Magyarországról 90, Romániából 40, Szlovákiából 30, Vajdaságból 20, Ukrajnából 13 magyar anyanyelvű tanuló vett részt. A 20 Vajdasági résztvevő között volt iskolánk három tanulója is Paróczi Orsolya (8.b), Gál József (6.c) és Kalauz Katarina (6.c).

Orsi 68%-os teljesítménnyel 4. helyen végzett az évfolyamában (a vajdaságiak közül az 1. helyen).

Józsi 63%-os teljesítménnyel 5. lett az évfolyamában (a vajdaságiak között a 2.).

Katarina is szépen teljesített a versenyen.

A versenyzésen túl a diákoknak volt ideje városnézésre, múzeumok meglátogatására, a Planetárium megismerésére, a Katona József Színház előadásának megtekintésére, egy szóval kikapcsolódásra is.

A diákok felkészítője Magyar Tibor.
2016. máj. 09-17.
Becsén a Fantast kastélyban tartották az V. Nemzetközi Zenei Versenyt a Petar Konjović Zeneiskola szervezésében. A versenyen több mint 500 diák vett részt Bosznia-Hercegovinából, Horvátországból, Macedóniából, Magyarországról, Montenegróból és Szlovéniából.

A kishegyesi diákok eredményei:

Zongora kategória:
2007-es és fiatalabbak korcsoportja: Szilágyi Evelin (2.a) 1. díj 95 ponttal
2006-os születésűek korcsoportja: Kolompár Deján (4.c) 1. díj 92 ponttal
2005-ös születésűek korcsoportja: Kolompár Miroszláv (5.a) 1. díj 92,33 ponttal
2004-es születésűek korcsoportja: Brezovszki Márk (5.a) 3. díj 73 ponttal
2001-es születésűek korcsoportja: Csőke Noémi (8.a) 1. díj 98,67 ponttal

Hegedű kategória: Virág Anna (2.b) 2. díj 80,33 ponttal

A diákok felkészítő tanárai: Csőke András, Gál József és Székely Mária

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. máj. 11-13.
Idén is ellátogattak hozzánk a zuglói (Budapest, XIV. kerület) Herman Ottó Általános Iskola hetedikes diákjai Tószegi Attila igazgató úr vezetésével. A Határtalanul program keretében töltöttek el 3 napot Vajdaságban. A diákok a kishegyesi tanulóknál voltak elszállásolva. Első nap Szabadka nevezetességeit nézték meg, másnap Belgrádba és Újvidékre utaztak a kishegyesi diákokkal közösen. Belgrádban a Kalemegdan erődítményt nézték meg, illetve megkoszorúzták a nándorfehérvári győzelem emléktábláját. Újvidéken a péterváradi várban voltak, ahol rövid sétát tettek, megnézték a föld alatti katakombarendszert és a város nevezetességét az óratornyot. Pénteken pedig a nyugati temetőben megtekintették az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékművét, majd megismerkedtek iskolánkkal, végül pedig barátságos focimérkőzést játszottak diákjaink ellen. A végeredmény 6:2 iskolánk csapata javára. Hazafelé megálltak még Topolyán és Palicson is.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. máj. 13-14.
Vranjeban tartották meg a X. Diákolimpiát az általános iskolás diákok részére, a versenyt négy évente rendezik meg. Két diákunk jutott el a versenyre Bácsi Virág (4.c) és Cékus Ádám (7.b). Kiváló eredményeket értek el mindketten.
Ádám 300 méteres futásban 2. helyezést ért el, Virág vortex dobásban 5. lett. Gratulálunk, csak így tovább!

A diákokat Harangozó István tornatanár kísérte el a versenyre, felkészítőik Halász Zoltán és Harangozó István.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. máj. 11-12.
Kétnapos kirándulásra utaztak ötödikes és hetedikes tanulóink. Szerdán Viminaciumot az ókori római települést nézték meg, illetve hajókiránduláson vettek részt a Dunán.
Csütörtökön pedig jártak Đerdapnál, ahol megnézték a vízierőművet, Lepenski Viren ahol őskori leletek vannak, illetve megnézték a várat Golubacnál.

A diákokat Cékus Attila, Bede Hajnal Lilla, Harangozó István, Csőke Csilla és Kormányos Andrea osztályfőnökök kísérték el a kirándulásra.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. máj. 10.
A 4.a, b és c osztályok 56 tanulója belgrádi kiránduláson vett részt. Először a Repüléstörténeti Múzeumban jártak, majd egy órás hajókiránduláson vettek részt a Dunán, közben megnézték a főváros főbb nevezetességeit, ez után az állatkert következett, végül a vidámparkban kapcsolódtak ki a gyerekek. Sajnos a délutáni eső a kalemegdáni sétát elmosta, de a diákok így is nagyon jól érezték magukat, és sok új élménnyel tértek haza.

A diákokat Kerekes Katalin, Toldi Kornélia és Sárándi Gyöngyi osztálytanítók kísérték el a kirándulásra.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. máj. 05.
Újvidéken tartották a tartományi atlétikaversenyt. Iskolánkat 8 tanuló képviselte. Eredmények:
Vortex dobás – lányok:
Bácsi Virág (4.c) 2. hely
Szügyi Martina (4.c) 14. hely
Vortex dobás – fiúk:
Govorcsin Denisz (4.c) 14. hely
300 méteres futás:
Cékus Ádám (7.b) 2. hely
Súlylökés:
Adem Kukači (7.c) 5. hely
Távolugrás – lányok:
Világos Adriana (6.c) 10. hely
Távolugrás – fiúk:
Halász Zoltán (4.c) 10. hely
60 méteres futás:
Cékus Áron (4.c) 10. hely
Bácsi Virág és Cékus Ádám továbbjutottak a május 13-14. között Vranjeban megrendezésre kerülő Diákolimpiára.
A diákokat Halász Zoltán és Harangozó István készítették fel a versenyre.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. máj. 10.
Osztálykiránduláson vett részt a 2.a és b osztály. Az úticél Sremska Mitrovica és a Zasavicai természeti rezervátum volt.
Megnézték a város központját és a volt császári palotát, a kilátóból megtekintették a természeti rezervátumot és hajókiránduláson is részt vettek.
Jutott idő játékra is a játszótéren.

A diákokat Csáki Hargita és Gavlik Valéria kísérték el a kirándulásra.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. máj. 06.
Egy kulai bűvész látogatott el iskolánkba. Carlo alsósainknak mutatta be produkcióját, teljesen elbűvölte őket. :)

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. ápr. 21.
Szabadkán tartották a körzeti atlétikaversenyt. Tanulóink az alábbi eredményeket érték el:

1-4. osztályosok kategóriája:
Vortex dobás lányok:
Bácsi Virág (4.c) - 1. hely
Szűgyi Martina (4.c) - 2. hely
Vortex dobás fiúk:
Govorcsin Denisz (4.c) - 1. hely
Novaković Igor (3.a) - 3. hely
60 méteres futás:
Cékus Áron (4.c) - 1. hely
Távolugrás:
Halász Zoltán (4.c) - 2. hely

5-6. osztályosok kategóriája:
Távolugrás:
Világos Adriana (6.c) - 1. hely
60 méteres futás lányok:
Szőke Regina (5.a) - 3. hely
60 méteres futás fiúk:
Kovács Michael (6.b) - 3. hely
Magasugrás:
Nagy-Kanász Bianka (5.a) - 3. hely
Súlylökés:
Lukács Krisztián (6.b) - 3.hely

7-8. osztályosok kategóriája:
Súlylökés:
Adem Kukači (7.c) - 1. hely
300 méteres futás:
Cékus Ádám (7.b) - 2. hely

Az első és második helyezést elért tanulók továbbjutottak az újvidéki tartományi döntőbe.
A diákokat Halász Zoltán és Harangozó István készítették fel a versenyre.
2016. ápr. 20-21.
Szabadkán tartották a kézilabdázók Mini Bajnokok Ligáját.

Kézilabdás lányaink megnyerték a versenyt.
A csapat tagjai:

Bácsi Virág (4.c),
Majoros Mirijam (4.c),
Szűgyi Martina (4.c),
Tóth Katarina (4.a),
Nagy-Kanász Bianka (5.a),
Zorad Vanja (5.c),
Hajas Nikolett (6.c),
Mihajlović Dejana (6.d),
Nagy Petra (6.a),
Világos Adriana (6.c),
Pravilović Marijana (7.b),
Tóth Edina (7.a)
A lányok edzője Világos Györgyi.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. ápr. 20-21.
A tatabányai Szent Margit Általános Iskola és a bicskei Szent László Általános Iskola hetedikes diákjai és kísérő tanáraik a Határtalanul program keretében 4 napos vajdasági kiránduláson vettek részt. Ellátogattak Szabadkára, Aracsra, Óbecsére, Újvidékre, Péterváradra, Palicsra és iskolánkba is. Megismerkedtek az iskola életével, és egy barátságos focimérkőzést játszottak diákjaink ellen. Természetesen az eredmény ezúttal is nekünk kedvező, 6:0 arányban győztünk.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. ápr. 19.
Iskolánk Bagolysuli ökológiai csoportja papírgyűjtést szervezett. Az akció során összesen 2520 kg papír gyűlt össze, amelyet a szabadkai Tehnopapir vállalat vett át, és szállított el. A papírgyűjtésben a legaktívabb osztály a 6.a volt, őket követte a 6.c és a 3.a osztály. Ők később jutalomban fognak részesülni.
A papírért kapott pénzt az ökológiai csaoport a Székelykapuk – Zöldkapuk pályázaton nyert, 7 napos horvátországi nyaralás költségeinek fedezésére fogja fordítani, melyen iskolánk 11 diákja vehet majd részt.
2016. ápr. 13.


Iskolánkban jártak a dombóvári 516. számú Ipari Szakképző Iskola és Kollégium munkatársai, hogy bemutassák iskolájukat és az ott induló képzéseket, az érdeklődő diákoknak.


2016. ápr. 17.

Feketicsen tartották a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének szervezésében az Arcok üveg mögött elnevezésű műfordítások vers- és prózamondó versenyét. Iskolánkat Csabai Annabella (2.b), Dudás Iván (2.b), Gál Flóra (2.b), Nagy Mélykúti Csongor (2.a), Virág Anna (2.b), Erdei Anna Dorka (3.b), Bácsi Virág (4.c), Kőműves Csenge (5.a), Kanyó Natália (5.b), Vanka Réka (5.a), Szőke Rebeka (7.b), Major Lili (8.b) és Paulyuk Jenifer (8.b) képviselték.

Alsósok:
Erdei Anna Dorka (3.b) - 2. hely
Bácsi Virág (4.c) - 3. hely

Felsősök:
Vanka Réka (5.a) - 1. hely

Különdíj: Kőműves Csenge (5.a)
2016. ápr. 09.
Iskolánkban tartottuk a körzeti versenyt biológiából. Az alábbi eredmények születtek:

5. osztály:
Kanyó Natália (5.b) - 2. hely
Vanka Réka (5.a) - 4. hely

6. osztály:
Papp Tamara (6.b) - 2. hely
Kalauz Katarina (6.c) - 3. hely
László Lilla (6.b) - 3. hely
Popović Sára (6.b) - 3. hely

8. osztály:
Toldi Emese (8.a - 3. hely

Az ötödikesek és hatodikosok számára a verseny egyenrangú volt a köztársasági szintű versennyel!
Szépen szerepeltek még a versenyen Éter Réka (6.b), Csőke Noémi (8.a), Dévity Egon (8.b), Milica Zdravković (8.c) és Petri Dávid (8.b) is.

A diákokat Bede Hajnal Lilla és Selić Julianna készítették fel a versenyre.
2016. ápr. 09.
Szolnokon tartották a Curie Matematika Emlékverseny országos döntőjét. A több mint 100 résztvevő között iskolánkat a nyolcadikosok kategóriájában Paróczi Orsolya képviselte. Orsi 41 pontot elérve az 5. helyen végzett, mindössze 2 ponttal elmaradva az 1. helyezettől. Ezzel a teljesítménnyel a kishegyesi matematikusok legnagyobb sikerét érte el a nemzetközi versenyek tekintetében.

Orsi felkészítője Magyar Tibor.
2016. ápr. 06.
A kishegyesi Új hullám kreatív írás műhely a Muzslai Petőfi Sándor Művelődési Egyesületnek a Magyar Költészet Napja alkalmából meghírdetett versíró pályázatán nagy sikereket ért el. Az Új hullám tagjai közül hárman kapták meg a legjobb címet. A versenyen ugyanis nem helyezettek vannak, hanem díjazottak.

A következő három tagunk lett a legjobb a maga kategóriájában:

Süli Babett (4.b) Volt egyszer egy… című alkotásával bizonyult a legjobbnak a negyedik osztályosok kategóriájában.

Major Lili (8.b) Megszűnök létezni, mint fekete és fehér című alkotásával ért el kimagasló eredményt a nyolcadik osztályosok kategóriájában.

Paulyuk Jenifer (8.b) Csak az oszlopok maradtak meg című verse bizonyult a legkiválóbbnak szintén a nyolcadik osztályos kategóriában.

A diákok mentora, és a kreatív írás műhely vezetője Patyerek Réka.
2016. ápr. 01-03.
Az idén 50 éves topolyai Alapfokú Zeneiskola jubileuma alkalmából szervezték meg a IV. Topolyai Zenei Napok nemzetközi versenysorozatot. A kishegyesi diákok eredményei:

A XI. Amikor a tücskök ciripelnek nemzetközi vonósversenyen hegedű kategóriában a 61 résztvevő között Virág Anna 87 ponttal második díjat érdemelt ki. Felkészítője Gál József.

A VIII. Zenei pillanatok elnevezésű nemzetközi zongoraversenyen 64 diák vett részt Szerbiából, Magyarországról és Romániából. Eredmények:

1.korcsoport:
Szilágyi Evelin 1. díj 98 ponttal

2.korcsoport:
Kolompár Deján 1. díj 98 ponttal
Kolompár Miroszláv 1. díj 98 ponttal

3.korcsoport:
Csincsák Kevin 1. díj 98 ponttal
Brezovszki Márk 2. díj 89 ponttal

4.korcsoport:
Csőke Noémi 1. díj 100 ponttal
Németh Emil 1.díj 97 ponttal
Toldi Emese 1. díj 94 ponttal

Kamarazene kategóriában Kolompár Deján, Kolompár Miroszláv és Kolompár Ivica zongora hatkezese 1. díjat kapott 98 pontot szerezve.

A diákokat Csőke András és Székely Mária készítették fel a versenyre.
2016. ápr. 02.
Szabadkán a Széchenyi István Általános Iskolában tartották a körzeti magyar anyanyelvi versenyt. Az alábbi eredmények születtek:
5. osztály
Takács Zsanett (5.b) 3. hely

6. osztály
Papp Tamara (6.b) 2. hely
Gál József (6.c) 2. hely
Popović Sára (6.b) 3. hely

8. osztály
Paróczi Orsolya (8.b) 3. hely

Szépen szerepelt még a versenyen Bojko Anna (7.b), Németh Noémi (7.b) és Losonci Blanka (8.a).

A helyezést elért tanulók a köztársasági versenyen képviselik majd iskolánkat.
A diákokat Lestár Anikó és Molnár Márta készítették fel a versenyre.
2016. ápr. 02.
Az Észak-Bácskai Magyar Pedagógusok Egyesületének szervezésében tartották meg Szabadkán a Majsai Úti Általános Iskolában a XV. Általános Iskolások Művészeti Vetélkedőjét vagyis az ÁMV-t. A 604 résztvevő 12 kategóriában mérhette össze tudását. Tanulóink versmondásban, prózamondásban és versírásban jeleskedtek. A következő eredmények születtek:

Versmondás:
5-6 osztályosok: Vanka Réka (5.a) 3. hely
7-8. osztályosok: Major Lili (8.b) 2. hely
Prózamondás:
3-4. osztályosok: Erdei Anna Dorka (3.b) 1. hely
5-6. osztályosok: Kőműves Csenge (5.a) 1. hely
7-8. osztályosok: Szőke Rebeka (7.b) 3. hely
Versírás:
7-8. osztályosok: Paulyuk Jenifer (8.b) 1. hely
Kiválóan helytállt még a versenyen Molnár Réka (4.b), Bácsi Virág (4.c), Szilágyi Dávid (6.c) és Toldi Emese (8.a) is.
A diákokat Molnár Krekity Olga készítette fel.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. márc. 31.
Mit tudsz az egészségről? címmel szervezett községi versenyt a Vöröskereszt. Iskolánkat Miloš Matić (7.c) és Paulyuk Jenifer (8.b) képviselték. Jenifer 2. helyezést ért el a versenyen.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. márc. 27.
Az Újvidéki Televízió Halló, TV! című műsora iskolánk 6.a osztályos tanulóinak és osztályfőnöküknek Molnár Mártának a közreműködésével készítette el húsvéti műsorát. Aki lemaradt róla, megnézheti itt a műsort:

2016. márc. 19.
Szabadkán tartották a körzeti matematikaversenyt.
Az alábbi eredmények születtek:


Gál József (6.c) 2. hely
Világos Adriana (6.c) 3. hely
Halasi Annabella (4.b) 5. hely
Paróczi Orsolya (8.b) 5. hely
Kalauz Katarina (6.c) 5. hely


A diákokat Magyar Tibor készítette fel.
2016. márc. 19.
Iskolánk volt a házigazdája a községi versenynek magyar nyelvből. Eredmények:
Takács Zsanett (5.b)1. hely
Papp Tamara (6.b)1. hely
Gál József (6.c)1. hely
Popović Sára (6.b)2. hely
Bojko Anna (7.b)1. hely
Németh Noémi (7.b)3. hely
Paróczi Orsolya (8.b)1. hely
Losonci Blanka (8.a)2. hely
A tanulók továbbjutottak a körzeti versenyre. A diákokat Lestár Anikó és Molnár Márta készítették fel.
2016. márc. 18.
Útónőnapi és előhúsvéti discót tartottunk az iskolában. A hangulat kiváló volt, köszönjük a technikát és a zenét Utasi Szabinak és a Djk-nek!

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. márc. 16.
Az iskola Diákparlamentje nőnapi rajz- és fogalmazásíró versenyt hirdetett. A díjazottak:

Fogalmazásírás kategória:
1. helyezés: Dévity Tamás (3.a)
2. helyezés: Páter Csaba (3.b)
3. helyezés: Süli Babett (4.b)
Különdíjas: Talpai Tianna (4.a)

Rajz kategória:
1. helyezés: Virág Anna (2.b)
2. helyezés: Dubinyi Blanka (3.b)
3. helyezés: Molnár Réka (4.b)
Különdíjas: Németh Nikolett (1.a)
2016. márc. 17.
Iskolánk Bagolysuli ökológiai csoportja a Helyi Közösség tanácsának tagjaival szemétszedési akción vett részt, melyet minden évben a falu újratelepítésének ünnepe előtt szerveznek meg. Az akció során a falu négy körzetéből közel húsz zsák szemetet gyűjtöttek össze.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. márc. 18.
Érdi diákok látogattak el hozzánk az Érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium hetedikes tanulói, akik a Határtalanul program keretében látogattak el három napra Vajdaságba. Barátságos focimérkőzést játszottunk velük, és bemutattuk nekik az iskolát.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. márc. 13.
Szeghegyen tartották a községi földrajzversenyt. Tanulóink a következő eredményeket érték el:

Pál Sarolta (7.b) 3. hely
Bojko Anna (7.b) 5. hely
Németh Noémi (7.b) 6. hely
Varga Erna (8.a) 2. hely
Dévity Egon (8.b) 3. hely
Gulyás Georgina (8.a) 3. hely
Kapor Denis (8.b) 3. hely
Vladisavljev Igor (8.b) 4. hely

Varga Erna továbbjutott a körzeti versenyre. A diákokat Bulatović Tamara készítette fel.
2016. márc. 15.
Tóth Péter Lóránt Radnóti-, Latinovits- és Dudás Kálmán-díjas versmondó kunszentmiklósi versmondó diákokkal érkezett iskolánkba. Rendhagyó irodalomórát tartottak ötödikes, hetedikes és nyolcadikos diákjainknak. Ezt követően nemzeti ünnepünkön közösen emlékeztünk meg velük a nyugati temetőben lévő emlékműnél az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. márc. 09.
Zentán szervezte meg a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és az InGenum Alapítvány a Zrínyi Ilona Matematikaverseny vajdasági döntőjének díjkiosztó ünnepségét. Gál József (6.c) második, Paróczi Orsolya (8.b) harmadik helyezést ért el. Az ünnepségen Magyar Tibor matematikatanárt, a diákok felkészítőjét, is díjazták.
2016. márc. 06.
Iskolánkban tartottuk meg a községi versenyt biológiából. Az alábbi tanulók vettek részt a versenyen:

Vanka Réka (5.a), Kanyó Natália (5.b), Éter Réka (6.b), László Lilla (6.b), Papp Tamara (6.b), Popović Sára (6.b), Kalauz Katarina (6.c), Csőke Noémi (8.a), Toldi Emese (8.a), Dévity Egon (8.b), Paróczi Orsolya (8.b), Petri Dávid (8.b), Milica Zdravković (8.c).

Sajnos a feladatok nem az általános iskolások tudásszintjének megfelelően lettek összeállítva. A minisztérium utólag elismerte a hibáját a tesztek tartalmát illetően, és minden résztvevőnek lehetőséget biztosít a körzeti versenyen való részvételre.

A tanulókat Bede Hajnal Lilla és Selić Julianna készítették fel.
2016. márc. 05.
A törökkanizsai Ablak Színház Egyesület immár negyedik alkalommal szervezte meg a Mesélj rólam… vers- és prózamondó versenyt.
A 3-4. osztályosok mezőnyében Bácsi Virág (4.c) második helyezést ért el, az 5-6. osztályosok között Vanka Réka szintén második lett. A diákokat Molnár Krekity Olga készítette fel a versenyre.
2016. márc. 01-05.
Sabacon a Mihailo Vukdragović Zeneiskolában tartották a Fiatal Zongoristák 20. Nemzetközi Versenyét.
Csőke Noémi kategóriájában első helyezést ért el a versenyen 96,4 pontos teljesítménnyel.
Felkészítője Székely Mária.
2016. febr. 27-29.
Iskolánk Bagolysuli ökológiai csoportja idén is részt vesz a SzékelyKapuk – ZöldKapuk elnevezésű pályázaton, amelyet az Kerek Világ Alapítvány és az EMF Alapítvány írt ki. Környezetvédelemmel kapcsolatos plakátokat készítettek, és ezeket mutatták be Feketicsen, először február 27-én szombaton az Izida Anya- és gyerekvédelmi társulatnál, majd február 29-én hétfőn a Nikola Djurković Általános Iskolában. A csoport tagjai szóltak a zöld háztartásról, hogyan csökkenthetőek a rezsi kiadások, a családbarát élelmezésről és ruházkodásról, a közösségi kapcsolatok megújításáról, a családi és közösségi ökológiai válság kölcsönhatásairól.

Akciójuk célja, hogy már fiatal korban megismertessék a gyerekekkel a környezettudatos életmód és az alternatív energiaforrások fontosságát.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. febr. 27.
Megtartották a községi matematikaversenyt iskolánkban. Az alábbi eredmények születtek:

Dévity Tamás (3.a) - 1. helyezés
Dudás Emil (3.b) - 3. helyezés
Halasi Annabella (4.b) - 2. helyezés
Kőműves Csenge (5.a) - 1. helyezés
Kalauz Katarina (6.c) - 1. helyezés
Gál József (6.c) - 2. helyezés
Világos Adriana (6.c) - 2. helyezés
Tóth Edina (7.a) - 1. helyezés
Gömöri Árpád (7.b) - 3. helyezés
Paróczi Orsolya (8.b) - 1. helyezés

A későbbiekben derül ki, hogy a felsorolt tanulók közül, kik képviselhetik iskolánkat a körzeti versenyen.
2016. febr. 23.
Az idén is részt veszünk a SzékelyKapuk – ZöldKapuk elnevezésű pályázaton, amelyet az Kerek Világ Alapítvány és az EMF Alapítvány írt ki. Az iskola Bagolysuli környezetvédelmi szakcsoportja az idén harmadik alkalommal vesz részt ezen a pályázaton, a korábbiaktól eltérő témákkal. A szakcsoport tagjai plakátokat készítettek különböző környezetvédelmi témákról, s ezeket pénteken mutatták be a Pán Péter Gyermekintézmény kishegyesi központi óvodájában.

Az idén plakátokon dolgoztunk fel hat különböző témát, amelyek a közösség és a környezet megóvása felé irányulnak. Konkrétan foglalkozunk a zöld háztartással és a csökkenthető rezsikiadásokkal, a családbarát élelmezéssel és ruházkodással, a közösségi kapcsolatok megújulásával, zöldellő szövetkezésekkel, a családon belül egymásnak ajándékozott zöld idővel, valamint a családi közösség válságával és az egyéni-közösségi ökológiai válság kölcsönhatásával. Ezeknek a témáknak a feldolgozásával a gyerekek azt szerették volna bemutatni, hogy mai világunkban, amikor a számítógép mindenhol jelen van, és az emberek egyre kevesebbet kommunikálnak egymással, lehet alternatív szabadidős programot is választani.

Ezeket a témákat fontos a még egészen fiatal generációknak is bemutatni, hogy a helyes magatartás rögzüljön bennük, és a jó példát másoknak is átadják. A Bagolysuli plakátakciójában 11 gyermek vett részt, s a pályázat március elején zárul. Addig szeretnék bemutatni a plakátokat a bácsfeketehegyi Izida Anya- és Gyermekvédelmi Társulat gyermekeinek, a bácsfeketehegyi Nikola Đurković Általános Iskola alsós tagozatainak, valamint a kishegyesi iskola szerb tannyelvű diákjainak is.
2016. febr. 22.
Iskolánk volt a házigazdája a községi szavalóversenynek. Az erős mezőnyből Bácsi Virág (4.c) és Major Lili (8.b) jutott tovább a körzeti versenyre.
2016. febr. 20.
Feketicsen tartották a községi versenyt angol nyelből. Iskolánkat Paróczi Orsolya (8.b) és Kapor Denis (8.b) képviselte. Orsi 3. helyezést ért el, és ezzel továbbjutott a körzeti versenyre.
2016. febr. 12.
Elő Valentin-napot tartottunk az iskolában. A felsős diákok Valentin-napi üzeneteit a szünetekben kivetítettük a falra, zenei kíséret mellett. A kezdeti félénkség után, több mint 130 üzenet került kivetítésre.
Az alsósok üzeneteit személyesen kézbesítették a címzetteknek.
2016. febr. 06.
Újvidéken a Petőfi Sándor Általános Iskolában tartották a Bátaszéki Matematikaverseny vajdasági döntőjét. Gál József (6.c), Világos Adriana (6.c) és Paróczi Orsolya (8.b) vettek részt a versenyen, Kalauz Katarina (6.c) is felkészült a versenyre, de sajnos betegség miatt nem tudott elutazni. Adriana harmadik, Józsi és Orsi második helyezett lett.

A diákokat Magyar Tibor készítette fel a versenyekre.

Gratulálunk a diákoknak és a felkészítőnek is, csak így tovább!
2016. febr. 05.
Idén is megtartottuk a hagyományos télűző farsangi felvonulást. A diákok tanáraik kíséretében, vidám hangulatban vonultak végig a falu utcáin, majd a piactéren elfogyasztották a jól megérdemelt fánkot és teát. A fánkot a szülők a teát az iskola biztosította. Köszönjük mindenkinek a közreműködést a fánk sütésben és a jelmezek elkészítésében.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. febr. 05.
A zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium volt a házigazdája a Curie Matematika Emlékverseny vajdasági döntőjének. Iskolánkat Gál József (6.c), Kalauz Katarina (6.c), Világos Adriana (6.c) és Paróczi Orsolya (8.b) képviselte. Katarina hetedik, Adriana ötödik, Józsi harmadik, Orsi második helyezést ért el. Orsi második helyezésével eljutott Szolnokra a verseny országos döntőjére.
2016. febr. 1-3.
Belgrádban tartották a Davorin Jenko Nemzetközi Zongoraversenyt, melyen az idén 12 országból 170 résztvevő szerepelt.

Csőke Noémi a topolyai Zeneiskola végzős tanulója 97,4 ponttal kategóriájában első díjat nyert.

Felkészítő tanára Székely Mária.
2016. jan. 30.
Egerben tartották meg, az Egri Kultúrális és Művészeti Központ szervezésében a XVII. Ötágú síp üzenete versmondó és kultúrális találkozót. A 36 résztvevő között három vajdasági is volt, Paulyuk Jenifer Kishegyesről, Molnár Anna és Bede Anett Bácsfeketehegyről.
Jenifer Tóth Ferenc: A házasuló királyfi című versét szavalva, elnyerte a verseny fődíját és a közönségdíjat is. Felkészítője Molnár Krekity Olga volt.
Molnár Anna első díjat érdemelt ki. Felkészítője Barta Júlia.
2016. jan. 27.
Ma ünnepeltük Szent Száva napját, akit az iskolák védőszentjeként tartanak számon. Tanulóink alkalmi műsorral készültek, az egyházak képviselői pedig rövid, ökumenikus liturgiát tartottak. A műsort megtisztelte jelenlétével Aleksej Blanuša pravoszláv pap, Brasnyó Ferenc katolikus esperes plébános, Orosz Attila református esperes, Tóth Attila iskolánk védnöke – az Agriromagna igazgatója, Mohácsi Zoltán Kishegyes község alpolgármestere, Szűgyi István a Helyi Közösség tanácsának elnöke, iskolánk támogatói, barátai, dolgozói, a szülők és a diákok is. Ez úton szeretnénk megköszönni a támogatást azoknak, akik az elmúlt évben valamilyen formában segítették iskolánkat, ezen jó szokásukat tartsák meg ebben az évben is!

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2016. jan. 21.
A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete „Nékem csobolyócsobbanás” címmel verses-zenés estet tartott a magyar kultúra napja alkalmából az iskola galériájban. A műsort Barta Júlia és Molnár Krekity Olga állította össze, és Molnár Krekity Olga rendezte. A műsoron az alábbi művek és előadók szerepeltek:

Ady Endre: A Duna vallomása (Szőke Rebeka)
Füst Milán: A magyarokhoz (Bede Anett)
Fehér Ferenc: Nyelv és varázs (Vajda Noa Pálma)
Szabolcska Mihály: Ákácfavirág (Vanka Réka)
Anton Diabelli: F-dúr Sonatina (Erdei Anna Dorka)
Nemes Nagy Ágnes: Hol lakik Bors néni? (Virág Anna)
Nemes Nagy Ágnes: Kéményről kéményre (Gál Flóra)
Nemes Nagy Ágnes: A toronyóra és a rossz óra (Csabai Annabella)
Weöres Sándor: Futózápor (Bede Ivett)
Bella István: Balázs dicsekedik (Bede Barnabás)
Bella István: A zöld pizsamabéka (Bede Borbála)
Osváth Erzsébet: Zsémbes Zsófi ébredése (Kanyó Natália)
László Noémi: Eltört a baba (Szabó Rebeka)
Janikovszky Éva: Ha én felnőtt volnék (Kőműves Csenge)
L. V. Beethoven: Für Elise 3. F. (Erdei Anna Dorka)
Tóth Ferenc: Házasuló királyfi (Paulyuk Jenifer)
Kosztolányi Dezső: Mostan színes tintákról álmodom (Szabó Rebeka)
Veres István: Színes labdákról álmodom (Bácsi Virág)
József Attila: Indiában, hol a vadak (Szabó Némedi Róbert)
F. Villon – Faludy György: Haláltánc ballada (Major Lili)
Chopin: Cis mol walzer op. 64 No. (Erdei Anna Dorka)
Rónay György: Tavasz elé (Molnár Anna)
Nemes Nagy Ágnes: Bors néni és a Nap (Bede Noémi)

A műsort, melyet Bácsfeketehegyen is bemutattak, iskolánkon kívül a Feketics Művelődési Egyesület támogatta.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN

HÍREK 2 0 1 5

2015. dec. 23.
Idén is kaptak karácsonyi csomagot a tanulóink. A költségeket adományokból fedeztük, köszönet érte. A diákok egy része karácsonyi tánccal lepte meg a tanárokat és társaikat, amelybe végül szinte mindenki bekapcsolódott.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2015. dec. 22.
Az iskola Diákparlamentje rajz- és fogalmazásíró versenyt hirdetett “Várom a karácsonyt” címmel.
A beérkezett munkák közül, az alábbi tanulókét díjazta a zsűri:

1.-2. osztály – rajz készítése:

Díjazottak: Gál Flóra (2.a), Jana Zoranović (2.c), Paróczi Viktor (1.b)

3.-4. osztály – rajz készítése:

1. hely: Nagy Nikolett (4.b)
2. hely: Süli Babett (4.b)
3. hely: Rózsa Lilla (4.a)

3.-4- osztály – fogalmazás írás:

1. hely: Süli Babett (4.b)
2. hely: Molnár Réka (4.b)
3. hely: Bácsi Virág (4.c)

Különdíj: Talpai Tianna (4.a)

7.-8. osztály – fogalmazás írás:

Díjazott: Szekeres Melissza (8.b)

6.-8. osztály – fogalmazás írás szerb nyelven:

1. hely: Matić Miloš (7.c)
2. hely: Mihajlović Dejana (6.d)
3. hely: Mihajlović Stefan (6.d)

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2015. dec. 18.
A 7.a osztály szervezésében megtartottuk a hagyományos iskolai karácsonyi vásárt. A diákok saját készítésű díszeket, süteményeket árultak. A vásárlók kedvükre válogathattak a változatos kínálatból.
2015. dec. 14.
A Nemzetközi Gyermekmisszió karácsonyi bábelőadással és cipősdoboz csomagokkal lepte meg alsós diákjainkat.
2015. dec. 06.
Jótékonysági Mikulás estet tartottak a budapesti Fonó Budai Zeneházban. A rendezvényen felléptek Gál Flóra és Ódor Szabolcs ifjú néptáncosok és Szőke Rebeka versmondó is. A bevétel egy részét iskolánk javára ajánlották fel a szervezők. Az est díszvendégei többek között Rúzsa Magdolna és Csizmadia Anna voltak. A diákok kísérője Kovács Hanna és Szűcs Karolina voltak.
2015. dec. 05.
A Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium szervezésében szombaton Zentán tartották meg a XIII. Fekete Mihály Emlékverseny vajdasági döntőjét. A 155 résztvevő között iskolánk négy tanulója is ott volt, a hatodikosok között Gál József, Kalauz Katarina és Világos Adriana, a nyolcadikosok között pedig Paróczi Orsolya.

Minden diákunk 50% feletti eredményt ért el a versenyen. Gál József és Paróczi Orsolya korosztályában 2. helyezést ért el, és ezzel jogot nyert a jövő év tavaszán Kecskeméten megrendezésre kerülő III. Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen való részvételre. Kalauz Katarina dícsérő oklevelet kapott.
2015. dec. 04.
Idén is megérkezett iskolánkba a Mikulás a krampuszaival együtt. Csokival lepte meg a diákokat, akik énekkel, versekkel, alkalmi produkciókkal köszönték meg ezt.
2015. dec. 01.
A Vöröskereszt kishegyesi szervezete előadást tartott nyolcadikos diákjainknak az AIDS világnapja alkalmából.
2015. dec. 02.
Iskolánk 5.a, 7.b, 8.a, 8.b polgári csoportja Selić Julianna tanárnő vezetésével ruhagyűjtési akciót szervezett. 7-15 éves gyerekeknek gyűjtöttek téli holmikat (téli lábbelit, kabátot, sapkát, sálat, kesztyűt, nadrágot, pulóvert stb.). Köszönet mindenkinek, aki segített a rászorulóknak.
2015. nov. 28-29.
A hétvégén Feketicsen tartották meg a XIX. Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozót, a Magyar Nemzeti Tanács, a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete és a Bácsfeketehegyi Művelődési Egyesület szervezésében. A zsűri tagjai Krizsán Szilvia színművész, Csík Mónika író, költő, Pataki András rendező, Mess Attila színművész, Vukosavljev Iván színművész, Nešić Máté színművész voltak. Tanulóink is részt vettek a megmérettetésen.

Kisgyermek kategóriában Vanka Réka első, Erdei Anna Dorka harmadik lett. Különdíjat Bácsi Virág kapott.

Gyermek kategóriában Major Lili harmadik helyezést ért el, Paulyuk Jenifer pedig különdíjat kapott.

2015. nov. 20-21.
Iskolanapot ünnepeltünk. A színházteremben megtartott ünnepi műsor címe „Káosz” volt.

Idén is több mint 120 tanuló vett részt a műsorban, köszönjük nekik és a felkészítő tanároknak, valamint minden közreműködőnek, hogy szebbé tették az ünnepet.

A szokásokhoz híven ellátogattak hozzánk a békésszentandrási Hunyadi János Katolikus Általános Iskola diákjai és tanárai.

Szombaton barátságos foci és kézilabda mérkőzéseket játszottak a diákok egymás ellen, ahol ezúttal sem a győzelem, hanem a kikapcsolódás és a barátkozás volt a lényeg.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2015. nov. 14.
Szabadkán a Gyermekszínházban tartották a III. Vajdasági Gyermek Szólótáncversenyt a Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület szervezésében. Gál Flóra és Ódor Szabolcs páros kategóriában második helyezést ért el.
2015. nov. 09.
A kisegítő tagozatos diákok részt vettek a Scena mašte nevű fesztiválon Lovćenacon. A Régi magyar áldás című előadásukkal léptek fel.
2015. nov. 14.
Veszprémben rendezték meg a 7. „Örök pódiumon...” Pintér Tibor Vers- és Prózamondó Emlékversenyt a Veszprém Városi Művelődési Központ és a Magyar Versmondók Egyesülete szervezésében. Iskolánkat Kőműves Csenge 5.a osztályos tanuló képviselte.
2015. nov. 07.
Udvarnokon tartották az V. Szűcs Imre Gyermekvers- mondó Versenyt. Paulyuk Jenifer első helyezést, Bácsi Virág pedig harmadik helyezést ért el.
2015. nov. 03.
Tóth Péter Lóránt Latinovits- és Radnóti-díjas versmondó rendhagyó irodalom órát tartott felsős tanulóinknak, József Attila életét és munkásságát mutatta be.
2015. okt. 30.
Az iskola diákparlamentje Halloweeni suli-bulit szervezett. A bulin kihirdették a plakátverseny győzteseit, és díjazták a legötletesebb jelmezeket is.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN
2015. okt. 29.
A községi teremfoci bajnokságon a hetedikes és nyolcadikos fiúk vegyes csapata első helyezést ért el, ezzel továbbjutottak a körzeti döntőre.
2015. okt. 19.
A szabadkai Közegészségügyi Intézet kezdeményezésére Dr. Kósa Beáta előadást tartott az 5., 6., 7. osztályos lányok szüleinek a human papiloma vírusról és annak védőoltásáról. A szülők egy anonim kérdőívet is kitöltöttek a doktornő kéréseére.
2015. okt. 25.
Kisegítő tagozatos diákjaink részt vettek a Záporka Vers- és Prózamondó Találkozón Feketicsen.
Gyerekhét - 2015.10.05-09.
Hétfő
Fordított nap: a felsős diákok vették át az irányítást az iskolában, órákat tartottak, átvették az iskola vezetőségének helyét, az alsósok aszfaltrajzoltak, emellett minden diák részt vett a nagy banánoscsoki-vadászatban, az iskola különböző pontjain kiragasztott matricákat megtaláló diákok csokira válthatták a matricáikat.
Kedd
A fölsősök osztályközösségi és közösségépítő játékokat szervetek, az alsósok pedig az iskola tornatermében megnézték a Mátyás király lopni megy című interaktív meseelőadást, Körmöci Petronella és Lackó Bálint előadásában.
Szerda
A diákok a színházban moziztak, a felsősök az Asterix-Az istenek otthona című animációs filmet nézték meg, az alsósok pedig a Bűbáj című mesefilmet.
Csütörtök
Idén is megszerveztük a népszerű kisállat-kiállítást.
Péntek
A fölsősök sportnapot tartottak, az alsósok pedig az óvodába látogattak el, ahol közös programokon vettek részt az ovisokkal.
HÍR - 2015.10.17.
A „Lépésről lépésre a tehetséggondozás útján 2” elnevezésű programsorozat harmadik műhelymunkáját is megtartották ezúttal képzőművészet témakörben. Vass Tibor, Bojko Anna és Hodolik Enikő képviselte iskolánkat.
HÍR - 2015.10.10.
Óbecsén a Than Emlékházban tartották a „Lépésről lépésre a tehetséggondozás útján 2” elnevezésű programsorozat második előadását és műhelymunkáját kémia témakörben. Paróczi Orsolya, Gulyás Georgina és Varga Erna vettek részt ebben a programban.
HÍR - 2015.10.8-9.
Iskolánk 11 tanára Hajvert Ákos igazgató vezetésével Budapestre a 14. kerüetbe látogatott testvériskolánkba a Herman Ottó Általános Iskolába. A szakmai látogatás célja az ottani módszerek megismerése és elsajátítása, valamint a magyarországi kollégákkal történő tapasztalatcsere volt.
HÍR - 2015.09.23.
A Helyi Közösség épületének tetőterében tartották meg az Aranyeső vers- és prózamondó verseny községi döntőjét. Iskolánk díjazottjai:


3-4.osztály: Bácsi Virág (4.c) 1.hely
                 Erdélyi Anna Dorka (3.b) 2.hely

5-6.osztály: Vanka Réka (5.a) 2. hely

7-8.osztály: Paulyuk Jennifer (8.b) 2. hely
HÍR - 2015.10.03.
A topolyai Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ Aurora Stúdiójának szervezésében tartották meg, a Művelődési Házban a Tóth Ferenc Vers- és Prózamondó Szemlét. A Szatmári Melitta, Vass Borsodi Borbála, Harkai Vass Éva, Benedek Mikós összetételű zsűri Paulyuk Jennifert különdíjra találta érdemesnek.
HÍR - 2015.10.03.
Kilenc tanulónk részt vesz a „Lépésről lépésre a tehetséggondozás útján 2” elnevezésű program- sorozatban. Az első műhelymunkát Zentán szervezték meg biológia-ökológia témakörben. Tóth Edina, Világos Adrianna és Kalauz Katarina bővíthette tudását ezen témakörökben.
HÍR - 2015.09.16.
A Szociális Központ egynapos kirándulást szervezett kishegyesi, feketicsi és lovćenaci diákoknak a Kátai-tanyára. Iskolánkból hét 3. és 4. osztályos tanuló vett részt a programokon.
HÍR - 2015.09.10.
A rendőrség képviselői előadást tartottak az elsősöknek a biztonságos közlekedésről és a közlekedési szabályokról.
Elsősök fogadása
HÍR - 2015.08.24-29.
Az Észak-bácskai Magyar Cserkész Egyesület és a KINCSE szervezésében 45 gyerek utazhatott el Budapestre cserkésztáborba. A tábor Nagykovácsiban a Teleki-Tisza kastélyban volt. A kishegyesi cserkészeken kívül szabadkai és erdélyi cserkészek is voltak a táborban. Jártak a Szentendrei Skanzenben, Budapesten a Parlamentben, a Szent István-bazilikában, a Budai Várban, a Budakeszi Vadasparkban és Kalandparkban, voltak strandolni, túrázni, és különböző játékokban vettek részt.
HÍR - 2015.08.31.
A nyár folyamán az iskola több része is megújult. A főépületben átfestették a korlátokat, több terem falát OSB lapokkal borítottak be, a fiútoalettben piszoárokat szereltek fel. A munkálatokban a Kis-Komunal Kft. segített. A diákok nevében köszönjük mindenkinek, akik lehetővé tették a kirándulásokat, vagy bármilyen formában segítettek az iskolának!
HÍR - 2015.07.17-23.
A Bakonyerdő ZRT meghívására 16 gyerek tölthetett el hét napot a Balaton-felvidéken egy erdészeti iskolában.

Jártak Bakonybélben az Odvaskői-barlangban és a Pannon Csillagdában, Tihanyban a Levendula Házban, Balatonfüreden, a Koloska-völgyi Vadasparkban, a Tapolcai-tavasbarlangban, Veszprémben, Keszthelyen, sokat túráztak, és kézműves foglalkozásokon is részt vettek.

A diákok utazását a határig és onnan vissza Kishegyes önkormányzata és a Női Fórum biztosította. A tanulókat Selić Julianna és Bulatović Tamara kísérték el a kirándulásra.
HÍR - 2015.08.10-14.
Budapest 16. kerületének jóvoltából 40 diák 5 napot tölthetett el Budapesten. Idén is tartalmas programokat állítottak össze a gyerekeknek. Voltak uszodában, a Csillebérci Kalandpályán, a Fővárosi Állat-és Növénykertben és a Holnemvolt Parkban, a Hősök terén, a Budavári Labirintusban és a Csodák Palotájában is. A tanulókat Marić Marta, Moszni Edit, Paróci Ilona és Fülöp Valentin kísérték el a kirándulásra.
HÍR - 2015.07.21-27.
Kocsér önkormányzatnak köszönhetően 14 tanuló utazhatott el a Balatonra. Hajókiránduláson vettek részt, jártak Tihanyban, kalandparkban voltak, ügyességi játékokon vettek részt és sokat fürödtek a tóban. A diákokat Sárándi Gyöngyi és Sipos Verbászi Valéria kísérték el a kirándulásra.
Sport-iskola rendőrség - 2015.04.24.
Sporttal az iskolai erőszak ellen- elnevezésű projektum keretén belül, sor került a sport- aktivitásokra a kishegyesi focipályán. Hetedikes diákjaink a szeghegyi társaikkal találkoztak, és töltöttek el egy aktiv délutánt.
HÍR - 2015.04.30.
Április 30-án került sor a Valós találkozások című pályaválasztási programra. Nyolcadikos diákjaink intézményeknél, vállakozóknál jártak.


Köszönet a megvalósitásban nyújtott segitségért:

Hegedűs bolt, Montel, Állatorvosi rendelő, Helyi Közösség, Vöröskereszt, Rendőrség, Dr. Márton Sándor Egészségház, Hot Drinks, Dombos tv, Kókai József,Község háza, Könyvtár, Petőfi Sándor Művelődési Egyesület, Kis-Komunál, Stella fodrászat, Privát gyógyszertár, Ibolya virágüzlet, Pán Páter Óvoda, Agriromagna, Big Chick, Substratum, Lengyel Andor!
HÍR - 2015.04.18.
Az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete Szabadkán szervezte meg az Általános Iskolások Művészeti Vetélkedőjét. A diákok versmondás, prózamondás, szép beszéd, fogalmazás, képzőművészet, ének, versírás, színjátszás mellett általános műveltségükről is számot adhattak a vetélkedőn. Az alábbi eredmények születtek:
Versmondás:
1.-2. osztály:
2. hely - Erdei Anna Dorka
5.-6. osztály:
3. hely - Szőke Rebeka
7.-8. osztály:
1. hely - Kőműves Csaba
Prózamondás:
3.-4. osztály:
3. hely - Vanka Réka
7.-8. osztály:
3. hely - Paulyuk Jenifer
Fogalmazásírás:
7.-8. osztály:
1. hely - Benkó Ferenc
Általános műveltség:
7. osztály:
3. hely - Paróczi Orsolya
HÍR - 2015.04.14.
Mit tudsz az egészségről címmel szervezett községi versenyt a Vöröskereszt. Major Lili 2. helyezett lett.
HÍR - 2015.04.15.
A körzeti történelem versenyen Szabadkán az 5. osztályosok kategóriájában Gál József 1. helyezett, Papp Tamara pedig 2. lett.
HÍR - 2015.04.24-25.
Nyolcadikosaink az érettségi vizsgákra készülnek, ennek főpróbájaképp próbatesztet írtak matematikából, anyanyelvből és egy vegyes összetételű tesztet is meg kellett oldaniuk, amely a fizika, kémia, biológia, történelem és a földrajz tantárgyak tananyagát tartalmazta.
Gratulálunk a győzteseknek és a helyezetteknek! Köszönjük minden diáknak és felkészítő tanárnak a versenyeken való részvételt és a felkészülést, illetve azoknak is köszönet jár, akik valamilyen más formában öregbítették iskolánk hírnevét!
HÍR - 2015.04.16.
Szabadkán volt a körzeti magyar verseny.

Diákjaink itt is remekül helyt álltak.

5. osztály:
3. hely - Papp Tamara

7. osztály:
1. hely - Csőke Noémi
2. hely - Paróczi Orsolya

8. osztály:
1. hely - Benkó Ferenc

HÍR - 2015.04.11.
A Curie Nemzetközi Emlékverseny országos döntőjén Szolnokon Gál József 4. helyen végzett.
HÍR - 2015.03.31.
Az érdeklődő nyolcadikos diákok a topolyai Mezőgazdasági Iskola és a szabadkai Dositej Obradović Iskola és Diákotthon (hallássérültek iskolája) bemutatkozását tekinthették meg.
HÍR - 2015.03.29.
A körzeti német versenyen Pesevszki Flórián 3. helyen végzett.
HÍR - 2015.04.11.
A Költészet napján tartották meg Bácsfeketehegyen a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének szervezésében az Arcok üveg mögött elnevezésű vers- és prózamondó vetélkedőt. Fordításirodalommal lehetett nevezni a versenyre. A zsűri tagjai: Tóth L. Péter, Mess Attila és Csőke Csilla voltak. Iskolánk versmondói az alábbi eredményeket érték el:

Alsósok:
1 hely - Vanka Réka
2. hely - Bácsi Virág
3. hely - Erdei Anna Dorka

5.-6. osztályosok
1. hely - Szőke Rebeka

7.-8. osztályosok
1. hely - Paulyuk Jenifer
különdíj - Major Lili
HÍR - 2015.03.31.
A szabadkai Svetozar Marković Gimnázium mutatta be programját az érdeklődő hetedikes és nyolcadikos diákoknak.
HÍR - 2015.04.01.
A Zentai Magyar Kamaraszínház „Negyedik fal” című tantermi interaktív produkcióját nézték meg a nyolcadikosok, ami egy önismereti tréning is volt egyben.
HÍR - 2015.03.28.
Szabadkán tartották a körzeti matematika versenyt. Szép eredményt értek el tanulóink.
5. osztály:

2. hely - Világos Adrianna
3. hely - Gál József
HÍR - 2015.03.27.
Iskolánk adott otthont a községi magyar versenynek.
Az eredmények:
5. osztály:
2. hely - Papp Tamara
3. hely - Popović Sára
6. osztály:
1. hely - Németh Noémi
3. hely - Bojko Anna
7. osztály:
1. hely - Paróczi Orsolya
2. hely - Csőke Noémi
3. hely - Toldi Emese
8. osztály:
1. hely - Benkó Ferenc
2. hely - Tóth Péter
Ezek a tanulók jutottak tovább a szabadkai körzeti versenyre.
HÍR - 2015.03.28.
Magyarkanizsán tartották a tartományi egyéni birkózóbajnokságot. A pionírok csoportjában Dániel Richárd 2. helyezést Perčić Krisztián pedig 3. helyezést ért el
HÍR - 2015.03.25.
A topolyai Dositej Obradović Gimnázium és Közgazdasági Iskola a nyolcadikosoknak előadást tartott a drogokról és egyéb függőségi betegségekről.
HÍR - 2015.03.20.
Vujity Tvrtko magyarországi újságíró a célokról és a célok megvalósításáról tartott előadást iskolánk 6.-os, 7.-es és 8.-os diákjainak.
HÍR - 2015.03.21.
A falunapi ünnepségsorozat keretein belül megszervezett „Arra érünk rá, amire rá akarunk érni” című kézimunka-kiállításon iskolánk Gombolyag horgoló csoportja is kiállította alkotásait. Szavalóink, néptáncosaink és bábcsoportunk az ünnepi műsorban szerepeltek.
HÍR - 2015.03.20.
A magyarországi Bátaszéken a Kanizsai Dorottya Általános Iskola és Zeneiskola adott otthont a Bátaszéki Matematikaverseny országos döntőjének. A vajdasági csapatban iskolánk két tanulója Paróczi Orsolya és Tóth Péter sikerrel helytállt, könyvjutalommal és oklevéllel tértek haza.
HÍR - 2015.03.15.
Iskolánk diákjai a kunszentmiklósi Baksai Sándor Református Gimnázium és Általános Iskola tanulóival együtt emlékeztek meg, egy közös műsor keretében, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kezdetéről a nyugati temetőben, a hegyesi csata emlékművénél.


HÍR - 2015.03.19.
A Vajdasági Tehetségsegítő Tanács Szabadkán rendezte meg a III. Vajdasági Tehetségnapot ahol vendégül látták azt a 134 általános iskolás, középiskolás és főiskolai illetve egyetemi tanulót, akiket jelöltek természet- és társadalomtudományok, zene- és képzőművészet illetve sport és mozgáskultúra kategóriában. Iskolánkból Csőke Noémi 7.a osztályos tanulót díjazták zeneművészet kategóriában.
HÍR - 2015.03.08.
Bácsfeketehegyen volt a községi történelem verseny. A következő eredmények születtek:
5. osztály:
2. hely - Világos Adrianna
            Gál József
3. hely - Papp Tamara
            Kalauz Katarina
A 6. osztályosok között Zelenka Flórián képviselte iskolánkat.
HÍR - 2015.03.14.
Iskolánkban volt a községi biológia verseny. Tanulóink most is sikeresek voltak.

5. osztály:
1. hely - Papp Tamara
2. hely - Kalauz Katarina
3. hely - László Lilla
            Világos Adrianna
            Dejana Mihajlović
7. osztály:
3. hely - Toldi Emese
            Paróczi Orsolya
8. osztály:
3. hely - Violeta Šanta
A körzeti versenyre Papp Tamara és Kalauz Katarina jutottak tovább.
HÍR - 2015.03.12.
Az adai Műszaki Iskola mutatta be programját a nyolcadikos diákoknak.
HÍR - 2015.03.07.
Törökkanizsán az Ablak Színházi Egyesület szervezésében megtartották a III. Mesélj rólam… elnevezésű vers- és prózamondó versenyt. A 3-4. osztályosok versenyében Bácsi Virág 3. lett, a 7-8. osztályosok között Major Lili szintén 3. helyezést ért el. A versenyen részt vettek még: Kőműves Csenge, Molnár Réka, Paulyuk Jenifer és Vanka Réka.
HÍR - 2015.03.07.
Szeghegyen rendezték meg a községi szerb, mint anyanyelv versenyt. Tanulóink itt is megállták a helyüket.
5. osztály:
3. hely - Dejana Mihajlović
8. osztály:
2. hely - Violeta Šanta
HÍR - 2015.03.07.
Szabadkán tartották a körzeti szavalóversenyt Erdei Anna Dorka (2.b) és Szőke Rebeka (6.b) továbbjutottak a tartományi döntőbe.
Községi angol és német verseny eredményei-2015.02.28.
Angol nyelv:
1 hely - Benkó Ferenc
3. hely - Német Nikolett

Német nyelv:
1. hely - Pesevszki Flórián
2. hely - Benkó Ferenc

A körzeti versenyre Benkó Ferenc és Pesevszki Flórián jutottak el.
HÍR - 2015.03.05.
A Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium mutatta be az iskolájukat és a következő tanévben nyíló szakokat nyolcadikosainknak.
HÍR - 2015.02.24.
Iskolánk volt a házigazdája a községi versmondó versenynek. A szabadkai körzeti versenyre Erdei Anna Dorka (2.b) és Szőke Rebeka (6. b) jutottak tovább.

HÍR - 2015.02.17.
Az alsósok és az ötödikesek a bácsfeketehegyi színházteremben megtekintették A hatalmas színrabló című zenés mesejátékot a Soproni Petőfi Színház előadásában.
HÍR - 2015.02.05.
A dombóvári Építőipari Középiskola látogatott el hozzánk, és tartott bemutatót az érdeklődő nyolcadikosoknak és szüleiknek az ottani továbbtanulási lehetőségekről.
HÍR - 2015.01.27.
Idén is alkalmi műsorral készültek diákjaink az iskolák védőszentjének Szent Szávának emlékünnepére. Az ünnepséget megtisztelték jelenlétükkel az egyházak képviselői és iskolánk támogatói, barátai is.
Nemzetközi versenyeredmények - 2015.02.07.
A Bátaszéki Nemzetközi Matematikaverseny vajdasági döntőjén az alábbi eredmények születtek:

5. osztály: Világos Adrianna 2. hely
               Kalauz Katarina 3. hely
               Gál József emléklap
7. osztály: Paróczi Orsolya 1. hely
8. osztály: Tóth Péter 2. hely

Paróczi Orsolya és Tóth Péter képviselik Vajdaságot Bátaszéken a döntőn.
Községi matematika verseny eredményei - 2015.02.28.
5. osztály
1. hely - Gál József
2. hely - Világos Adriana
4. hely - Kalauz Katarina
5. hely - Hajas Nikolett
5. hely - Paróczi Csaba

6. osztály
2. hely - Tóth Edina
3. hely - Gömöri Árpád
3. hely - Bojkó Anna

7. osztály
1. hely - Paróczi Orsolya
3. hely - Povázsánszki Róbert

8. osztály
1.hely - Tóth Péter
2. hely - Fodor Gábor
3 hely - Benkó Ferenc
5. hely - Uhor Nikolett
Nemzetközi versenyeredmények - 2015.02.06.
Zentán a Bolyai Tehetséggondozó Gimnáziumban tartották a szolnoki kiírású Curie matematikaverseny vajdasági döntőjét. Gál József bejutott a vajdasági válogatottba és Szolnokon a döntőn fogja képviselni iskolánkat, ahol öt ország legjobbjai vesznek részt.
HÍR - 2015.02.23.
Kisiskolásaink színházban jártak. A kishegyesi Helyi Közösségnek köszönhetően az alsós tagozataink és az ötödikeseink megnézték a Hatalmas színrabló című mesejátékot, amelyet a Soproni Petőfi Színház és a Forrás Színház hozott el nekünk. Az élményekről beszéljenek a képek és a rajzok.
Iskolafarsang Kishegyesen - 2015.02.13.
Hagyományos farsangi felvonuláson vettek részt a kishegyesi általános iskola diákjai – Mozgalmas március vár az általános iskolára. A kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskola megtartotta hagyományos farsangi felvonulását. A vidám eseménynek közel évtizedes hagyománya van és az iskola minden diákja, elsőtől nyolcadik osztályig részt vett rajta, mondta el lapunknak Hajvert Ákos, az iskola igazgatója. Az igazgató fontosnak tartja, hogy nem csak a magyar gyerekek vettek részt a megmozduláson.
– Nagyon pozitívnak tartom, hogy nemcsak a magyar gyerekek vonulnak fel farsangkor, hanem az összes gyerek és mindenki nagyon élvezte. A kishegyesi iskolában háromféle vallásoktatás van: katolikus, pravoszláv és iszlám, és négy náció jár ide: romák, magyarok, szerbek, albánok. Az iskolafarsang egy olyan fajta közösségi örömünnep lett, ami a magyar hagyományokból táplálkozik, de a többi nemzetiség is megünnepli és őszintén tud neki örülni. Ez nagyon pozitív – mondta el Hajvert, majd arról is beszámolt, hogy a farsangi felvonulás a hagyományos útvonalon zajlott: a Fő utcán, a Dudás Kálmán és a II. Rákóczi Ferenc utcákon, majd a piactéren ért véget, ahol a szülők és az iskola dolgozói meleg teával és fánkkal várták a lurkókat.
– Ez egy olyan történet, amibe a szülők is bekapcsolódtak. Minden osztályból egy-két szülő vagy nagyszülő elvállalta, hogy az osztálynak megsüti a szükséges mennyiségű fánkot. Fontosnak tartom megemlíteni, hogy a farsangi felvonulásból a tanárok is aktívan kivették a részüket. Nem csak oly módon, hogy követték a gyerekeket, hanem ők is beöltöztek. A diákok számára fontos, hogy kicsit más oldalról is megismerjék tanáraikat – hangoztatta az igazgató.
Az iskolai élet kapcsán Hajvert arról is beszámolt, hogy idén a diákjaik a Petőfi Sándor Művelődési Egyesülettel közösen készítenek műsort március 15-ére. Ugyancsak március során két magyarországi iskolát is fogadni fognak a Határtalanul kirándultatási pályázat keretén belül. Az egyik a kunszentmiklósi a másik pedig a kiskunhalasi lesz, és velük közösen fognak megemlékezni az 1848-as szabadságharcról. Az igazgató végezetül azt is elárulta, hogy idén megszervezik az anyák napi virágkarnevált.

Lakatos János – Magyar Szó
Bagolysuli az oviban - 2015.02.23.
A környezettudatosságra nevelést minél fiatalabb korban kell kezdeni – A kishegyesi óvodában járt az általános iskola környezetvédelmi szakcsoportja. A kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskola ökológiai szakcsoportja, a Bagolysuli már két éve működik. Főként környezetvédelemmel foglalkoznak, de együttműködnek a helyi civil szervezetekkel és a helyi közösséggel is, mondta el Tamara Bulatović földrajztanár, a szakcsoport vezetője. A Greenhead Környezetvédelmi Egyesület aktivistái például rendszeresen tartanak előadásokat a szakcsoport tagjainak. A Bagolysulinak kb. 25 tagja van, a plakátkészítési akcióban pedig 11 gyermek vett részt, számolt be a szakcsoport vezetője, majd arról is szólt, hogy a csoport tagjai szeretik a környezetvédelmet, legtöbbjük tagja a környezetvédelmi egyesületnek is. Bulatović szerint fontos, hogy ezek a gyerekek megtanulják a környezetvédelemmel kapcsolatos tudnivalókat, és a későbbiekben tovább adják másoknak is. A Bagolysuli mostani akciójának keretében különböző környezetvédelmi tematikájú plakátokat készítettek. Céljuk, hogy a legkisebb korosztály figyelmét is felhívják a környezetvédelemre, tudtuk meg a szakcsoport vezetőjétől.
– Az iskolánk elsős, másodikos és harmadikos osztályaiban már jártunk és most az óvodát is sorra vettük. Az akció keretében a szakcsoportunk által készített plakátokat bemutatjuk a gyerekeknek. Ezekről kiderül, hogy mi szennyezi és károsítja a környezetünket, és az is, hogy mi, mint egyének, mit bírunk tenni, hogy megvédjük ettől a Földet. Konkrétan hat témát dolgoztunk fel: a globális felmelegedést, a levegő szennyezését, a talajvíz szennyezését, bemutattuk, hogy mi hogyan tudjuk védeni a környezetet, egy plakáton az látható, hogy mi mit kapunk a természettől, az utolsó plakát pedig a biológiai sokszínűségről szól, a növények, az állatok és az ember kölcsönhatásáról – számolt be a szakcsoport vezetője.

Lakatos János - Magyar Szó
Bagolysuli - 2015.02.23.
Iskolánk Bagolysuli nevű ökológiai szakcsoportja ma a Székelykapuk – Zöldkapuk pályázati program keretében meglátogatta az alsó tagozatosokat. A harmadik és negyedik osztályosoknak felsős diákok rövid előadást tartottak a környezetvédelemről és annak veszélyeiről. Bakorek Bíborka, Papp Dénes, Szőke Dániel, Gömöri Árpád, Barna Denis, Kalmár Liana, Kovács Dianna, Faragó Szilvia, Bojko Anna, Pravilovic Marianna és Szőke Rebeka lelkesen beszéltek arról, hogy milyen feladatok várnak ránk a természet megóvásában. A csapat már a kishegyesi óvodásoknak és a második osztályosoknak is bemutatkozott. Csoportvezetőjük Bulatovic Tamara biológia-földrajz szakos tanárnő.

HÍR - 2015.02.12.
Nyolcadikos diákjaink február 12-én Szabadkán jártak, ahol meglátogatták az Expecto mentálhigiénés intézményt. Hasznos előadást hallgattak az egészséges lelki élet megőrzése érdekében, majd egy filmvetítésen vettek részt, amely a kábítószeresek világát mutatja be.
Tanulóink ezután meglátogatták a szabadkai Diákotthont, megtekinthették az intézmény működését, a diákszobákat, az edzőtermet, az étkezőt és megismerkedtek a nevelőkkel, akik készségesen válaszoltak minden kérdésükre. Zárásként a szabadkai Pannon RTV épületébe látogattunk, ahol jókedélyű kísérőnk segítségével tanulóink megtekinthették a televízió és rádió működési mechanizmusait.
Külön dicséret illeti diákjaink példás magaviseletét a kirándulás ideje alatt. Kísérő tanáraik : Halász Zoltán, Magyar Tibor, Bede Hajnal Lilla, Faragó Szabolcs, Kormos Ferenc.
Az utazás a Kishegyesi Önkormányzat támogatásával valósult meg.

HÍR - 2015.01.21.
A budapesti Kerekasztal Színházi Nevelési Társulás és a Stúdió K Színház kooprodukcióját iskolánk hatodikosai és hetedikesei nézhették meg. A Szélben szállók egy történetkeresés története, amelyben egy lány elmeséli, hogyan kereste meg saját eredetét, és a nézők maguk is részt vehetnek ebben a keresésben.
Az előadásról Török Ákos budapesti kritikus tollából:
A mesében és a pszichoanalízisben nem csupán az ágy a közös, hanem elsősorban a saját történetre való igény, de ebben az emberi szükségletben érnek össze eposzok, regék, családfák ésnagy lódítások is. A Szélben szállók egy történetkeresés története, amelyben egy lány elmeséli, hogyan kereste meg saját eredetét, és a nézők maguk is részt vehetnek ebben a keresésben. Mielőtt beengednek minket a játéktérbe, még tisztázzák velünk, hogy ez nem egy szokványos darab, hanem egy színházi nevelési előadás. Márpedig amikor egy színházi nevelési előadás felső tagozatos általános iskolásokat céloz meg, akkor nem árt, ha a recenzens egy korban ideillő társ mellé szegődik. Még akkor is, ha partnere a részvétel hallatán azonnal a középső sor közepét javasolja ülőhelyként.
Hamar kiderül, hogy a színháztér szellős, kétoldali elrendezése nem ad lehetőséget erre a rejtett kényelemre, a nézőkkel kezdeményezett beszélgetés fesztelensége azonban pillanatokon belül megmutatja azt is, hogy a részvétel itt lehetőség, nem pedig kényszer. Miközben Hajós Zsuzsa vezetése, a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ munkatársainak és az előadás majdani szereplőinek részvétele mellett az elhallgatás témáját járjuk körbe (milyen történeteket nem mondunk el szívesen, mitől kínos valami, mit jelent a tabu), kimondva és kimondatlanul is egy olyan beszélgetés alakul ki, amelyben nincsenek tuti megoldások, így rossz válaszok sincsenek. Ebből a majd negyedórás, nyílt gondolatcseréből indítja el a későbbi főszereplő (Bagaméry Orsolya) magát az előadást úgy, mintha az övé is csak egy lenne a hozzászólások között. Néhány elejtett félmondat, és némi elemi számtan után a lány (Mirka) rájön, hogy édesanyjának régen halott férje nem az ő apja. Miután anyjától nem kap egyértelmű választ, az erdőben egy cigány testvérpár mellé szegődik, akikről kiderül, hogy amikor édesanyjuk annak idején meghalt, ők egy nevelőintézetbe kerültek. Most onnan szöktek el, és az erdőn keresztül édesapjukhoz tartanak.
Az egymásba futó keresések története két ponton szakad meg: egyszer arról beszélgetünk (ekkor már kisebb csoportokban), hogy milyen történeteket szőhet magának Mirka az édesapjáról, másodszor hogy miket gondolhat a testvérpár az édesapjuktól évente egyszer érkező, különös képeslapok láttán. Azt, hogy az előadás komolyan veszi a nézőit (avagy a színházi nevelési foglalkozás partnerként tekint a résztvevőkre), nem csupán az jelzi, hogy a későbbi játék során az általunk felvetett gondolatok sorra meg is jelennek. Az előadásban szabad vegyértékek maradnak elkötetlenül (írta: Kárpáti István és Hajós Zsuzsa), amelyekhez a néző saját olvasattal csatlakozhat. Kárpáti István rendezése megágyaz nekik, majd tudatosan megválaszolatlanul hagy olyan lényegi kérdéseket, hogy Mirka miért indul el a szerető család biztonságából, és csapódik inkább két erdei lézengőhöz, vagy hogy milyen a szeretetfoka Spilák Lajos magába forduló apa figurája és a gyerekei közötti kapcsolatnak, és főként mindezek után vajon mi történik, amikor a három gyerek végül megtalálja az apát. Amellett, hogy a nyitva hagyott történetek gondolkodásra és önálló vélemény kialakítására ösztönöznek, az előadás ettől néhol vázlatossá válik. Amikor például Nyakó Júlia anyaként szembesül Mirka kérdéseivel, nem válaszolhat, de nem válaszolni sem igazán sikerül neki, így a jelenet nem sokkal több dramaturgiai szükségszerűségnél. Egy másik hátulütő, hogy mivel általában nem lehet tudni, hogy az éppen látott gyermek figurák hány évesek, egyes reakcióik zavaróan valószerűtlenek, ráadásul Mirka és a két édestestvér korát sem tudjuk viszonyítani, ami pedig megkerülhetetlen, ha egy teljes történetre vágyunk. Márpedig ebből a vágyból indul ki az előadás.
Noha a színházi nevelésben a nevelésé a prioritás, és a Szélben szállók esetén a pedagógiai cél – a beszélgetéseken kívül is – hagy nyomokat az előadáson, benne sem a legkisebb megmondva tanító célzat, sem a színház elhanyagolása nem érezhető, mint ahogy a kettő közötti váltásoknál sem tapasztalni bukkanást. Spilák Lajos különös hangszerekkel megszólaltatott zenéje nem csupán sajátos hangulatot ad az egyes jelenetekhez, de együttzenélése egy kannán Tárnoki Márkkal – apaként és kisgyermekként – az előadás egyik kiemelt erejű színházi pillanata. Hasonlóan visszatérő momentum a sorra előkerülő különféle saját fabula születésről vagy éppen halálról, amelyek közül egy – az anyját éppen elvesztő – ötéves kislány (Pallagi Melitta) meseszövése apjával, testvérével és egy elharmadolt almával a Csodáliába került anyáról, a háromfejű sárkányról, annak lefingott második fejéről, és arról, hogy ő miért nem mehet most Csodáliába – az előadás katartikusan telített másik jelenete.
Annak ellenére, hogy a Stúdió K és a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ játszói között néhány közös jelenetben megbillen az összhang, a színészi játékokban és a történetszövésben szerves – pátosz- és romantikamentes – keresetlenség adja az előadás legfőbb erejét. Ahogy az alkotók a kereséstörténet végét elharapják, úgy a Szélben szállók a cigányság témáját sem sulykolással elemzi: világos képeket, tiszta történéseket láthatunk egy mesterségesen szétszakított családról, egy nevelőintézetről, és egy cigány testvérpárról. Nem mondja, hogy a cigány ember is olyan, mint bárki más, sem azt, hogy helytelen elválasztani egymástól egy szülőt és a gyerekeit, ahogy azt sem, hogy helyes. Miként, hogy ezekről beszélni kell és lehet, azt sem mondja, hanem mutatja. De a legfőbb, amit mutat, egy olyan hely, ahol bármiről lehet beszélni, és ahol mindenki maga írhatja a történeteit – de legalábbis hozzászólhat. Tizenhárom éves színházi partnerem azzal fejezte be Mirka történetét, hogy a megtalált apa a gyerekeivel és Mirka anyja egy család lesznek, és ennyi. És voltaképpen tényleg ennyi.
HÍR - 2015.02.05.

2015. február 5-én Bejáratok és átjárók címmel egy összeállítást tekinthettek meg a fölső tagozatosaink legfiatalabbjai. A Verebes Krnács Erika versmondó, Baráth Hajnal Anna énekes és Zsoldos Ervin zenész által alkotott trió az egyetemes magyar irodalom remekeiből szemezgetve mutatott be egy 45 perces előadást, amelyben Nagy László, Vörösmarty Mihály, Petőfi Sándor , Arany János, Fehér Ferenc és Weöres Sándor szövegei hagoztak el. Az előadást a Magyar Nemzeti Tanács támogatta.

HÍR - 2015.01.23.
A Magyar Kultúra Napja alkalmából az idén XVI. alkalommal rendezték meg Egerben az Ötágú síp üzenete elnevezésű versmondó találkozót. A január 23-ától 25-éig tartó rendezvényt az Egri Kulturális és Művészeti Központ szervezte, amelyre a határon túli magyar anyanyelvű általános iskolásokat is meghívták. A 44 résztvevő között 17 egri, 15 Heves megyei és 12 határon túli tanuló neve szerepelt. A lendvai (Szlovénia), a Révkomáromi (Szlovákia), a gyergyószentmiklósi (Erdély) szavalókon kívül a rangos szemlén a vajdaságiak is bemutatkozhattak. Magyarkanizsáról az Ozoray Árpád Művelődési Egyesület gyermekszínjátszói és versmondói voltak jelen (Krályevácski Eszter vezetésével), Kishegyes községből pedig a bácsfeketehegyi Török Gabriella, a Nikola Đurković Á. I. nyolcadikos tanulója (Pál Ilona tanítványa), valamint a kishegyesi Ady Endre Kísérleti Á. I. képviselői: a hatodikos Szőke Rebeka és a negyedikes Vanka Réka.
A Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban megtartott kulturális találkozón Martonné Adler Ildikó, Eger alpolgármestere, Kovács Katalin, az EKMK igazgatója és dr. Lisztóczky László művészettörténész, a Dsida Jenő Baráti Kör Egyesület és a zsűri elnöke köszöntötte az egybegyűlteket. Eredményhirdetéskor a háromtagú értékelő bizottság (az elnök mellett dr. Kusper Judit docens és Réti Árpád színművész voltak a tagjai) 12 díjat osztott ki, ebből 8 a határon túliak - 5 pedig a vajdaságiak kezébe került. Csehák Csenge magyarkanizsai, Török Gabriella bácsfeketehegyi nyolcadikosok első helyezést értek el. A kishegyesi hatodikos Szőke Rebeka és a negyedikes Vanka Réka második, illetve harmadik lett. Különdíjat kapott a magyarkanizsai Molnár Kinga. A zsűri elnöke saját könyveivel jutalmazta meg Krályevácski Eszter és Molnár Krekity Olga felkészítő tanárokat. A szervezők tartalmas kísérő programokról is gondoskodtak. Délvidéki fehér lyukhímzés és gyöngyékszerek címmel megtekinthettük a magyarkanizsai Ozoray Árpád Magyar Művelődési Egyesület kiállítását. Ellátogattunk a Szépasszony-völgybe, sétáltunk a belvárosban és az egri várban. Bekukkantottunk a Gárdonyi Géza Emlékházba. Megkoszorúztuk az író sírját. Részt vettünk az egri bazilikában a vasárnap reggeli szentmisén. Diákjaink útiköltségét Kishegyes Község biztosította. Vendéglátóinknak köszönjük a szíves fogadtatást, a barátkozási lehetőséget!

HÍREK 2 0 1 4

HÍR - 2014.12.12.

A Kishegyesi Község küldöttsége (Marko Rovčanin, Mohácsi Zoltán, Linka Miklós és Kovács Károly) a Biztonsági és Közlekedésügyi Minisztérium ajándék könyveit adta át iskolánk elsőseinek.


HÍR - 2014.12.10.

A kishegyesi nyugdíjas egyesület vendégei voltunk. Adventi ajándékként természetesen verseket vittünk magunkkal. Közreműködött: Kőműves Csaba és Csenge, Major Lili és Szőke Rebeka. Köszönjük a meghívást, a finom falatokat és a teát. Máskor is szívesen megyünk barátkozni.


HÍR - 2014.12.05.
Iskolánkban járt a Mikulás. A gyerekek nagy örömére banános csokit és narancsot osztogatott.
Családra nevelés - 2014.11.25.
Tegnap a kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskola nyolcadikos tanulói részt vettek Fontányi Andor pszichológus, Topolya és Kishegyes Községek Szociális Védelmi Központja munkatársának előadásán. Ez egy három előadásból álló sorozat első állomása, ami a Kishegyesi Nagycsaládosok Egyesülete (KINCSE) projektumának keretében valósul meg.
A Bethlen Gábor Alap Zrt.-hez pályázatunk Ahol a család, ott a jövő elnevezésű projektummal. Ennek keretében több előadást bonyolítunk le, idáig Sárcsevics Bea tartott egy előadást ebben a témában, és nagy volt az érdeklődés iránta – mondta el Kerepes Árpád, a KINCSE elnöke, majd arról is szólt, hogy a mostani előadássorozatot a szociális központtal közösen valósítják meg. Kerepes reméli, hogy az előadások segítséget nyújtanak a gyerekeknek, hogy megismerjék a család jelentőségét és a családi értékeket. Az iskolásoknak szánt rész után ismét a felnőttek számára tartanak előadást, Nagycsalád – teljes élet címen, számolt be az elnök.
A család létrejöttét a férfi és nő közti kapcsolat előzi meg, és a nyolcadikosok már közel állnak a párkapcsolathoz, ezért fontos, hogy megismerjék az érzelmekkel, kapcsolatokkal és családdal kapcsolatos dolgokat, mondta el Fontányi Andor. Ezeket a témákat interaktív előadások során ismerhetik meg a nyolcadikos tanulók.
Osztályonként három előadást fogunk tartani, a mostani a családról, a családi életről szól. Jövő héten az érzelmekről beszélünk majd, konkrétan a szeretetről, a szerelemről és a párválasztásról. A harmadik héten a kolléganőmmel, Nagymélykúti Kiskovács Ildikóval fognak találkozni a gyerekek, az ő előadásának a párkapcsolaton belüli konfliktusok és erőszak lesz a témája – részletezte Fontányi.
Szlovákiában jártam - 2014.11.13.
Nemrégiben tartották Kishegyesen a Sajó Sándor Hazafias Versmondó Verseny délvidéki elődöntőjét. Kishegyesről négyen vettünk részt ezen a versenyen, én most először. Egy középiskolás és egy általános iskolás juthatott tovább a döntőbe. Nagy örömömre az általános iskolások közül én és a középiskolások közül Tóth Zalán jutott tovább. A döntő szlovákiai Ipolyságon tartották november 13-án, Sajó Sándor születésnapján.
Az indulásunk kicsit zűrös volt. Szerdán délután kellett volna indulnunk, de a sofőrünknek, Vilmos bácsinak közbejött valami, így csütörtökön hajnal négykor indultunk. Nagyon izgultam, hogy ilyen korán föl tudok-e kelni. Aránylag könnyen felébredtem, majd az autóban szunyókáltam egy kicsit.
A versenyt egy könyvtárban tartották, ahová mi érkeztünk először a versenyzők közül. A sorszámhúzásnál én húztam a kettest, ezért az első fordulóban gyorsan sorra kerültem. Sajó Sándor A veréb című versét szavaltam. Elég jól sikerült, de úgy éreztem, hogy mondtam már szebben is a próbák során. Aztán volt egy szünet. Az alatt írtam a szüleimnek üzenetet és ismerkedetem.
Ez után elmondtam a második versemet, Muhi János Mesélj apu című versét. Nagyon jól sikerült, nagy tapsot kaptam és a zsűri egyik tagja többször rámmosolygott.
Meghallgattam a középiskolások versenyét és nagyon fogtam a csipiszt Zalánnak. Nagyon vártuk az eredményhirdetést, de előtte még elmentünk a Sajó-szoborhoz megemlékezni.
Izgalommal tértünk vissza a könyvtárba meghallgatni a zsűri értékelését és hogy kik lettek a nyertesek. A középiskolások mezőnyében Zalán második helyezett lett, az 1- 8 osztályosok között pedig én harmadik lettem. Boldogan tértünk haza, sok szép ajándékkal és élménnyel.

Kőműves Csenge 4.a
HÍR - 2014.10.25.
A III. Tóth Ferenc Vers- és Prózamondó Szemlén, Topolyán - ahol 16 helyről mintegy száz fiatal szavaló jött össze - versmondóink nagyszerűen helyt álltak. MOLNÁR KREKITY Olga felkészítésében az alsósok mezőnyében VANKA Réka 2. lett, az 5-6. osztályosok mezőnyében SZŐKE Rebeka első. A 7-8. osztályosok között PAULYUK Jenifer a 3. helyen végzett, KŐMŰVES Csaba pedig különdíjat érdemelt ki. Az Ady Endre K. Á. I. versmondó műhelyét képviselte TÓTH Zalán, aki a középiskolások mezőnyében a 3. helyet szerezte meg. A szemlén az iskolát képviselte még BOJKO Andrej, BÁCSI Virág és MOLNÁR Réka - úgyszintén magas színvonalon, de sajnos nem hozhattunk haza minden díjat.
Gyermekhét
Ugrálóiskola és egyéb játékok felfestése
Elsősök fogadása
A mi Budapestünk
Alig vártuk ezt a napot, hogy végre elérkezzen a budapesti kirándulás. Ez az utazás számunkra sokat jelentett, mert sokan közülünk még nem jártak a magyar fővárosban. Együtt utaztunk a zentai iskolásokkal és pár óra múlva már beleszagolhattunk a pesti levegőbe.
Első úti célunk a Tropicarium volt, ahol olyan állatokkal ismerkedhettünk meg, amik nem mindennaposak mifelénk. Később elfoglaltuk a szálláshelyünket. Három csillagos hotelben még nem nagyon jártunk. Megismerkedtünk a többi szoba lakóival, és nagyokat bandáztunk a folyosókon. Késő délután körbebuszozva a várost eljutottunk a Hősök terére. Rengeteg képet készítettünk, majd átsétáltunk a Városligetbe, ahol megtekintettük a Vajdahunyad várát és Anonymus szobrát. Akkor már beesteledett, így visszamentünk a szállásunkra. Nagyon finom vacsorával vártak minket, de a szemünk már majd leragadt. Nemsokára már az igazak álmát aludtuk.
Másnap korán kellett kelnünk. Ez a nap sok izgalmas programot kínált nekünk. Körbevezettek bennünket a Magyarság házában és megtekintettük a Láthatatlan Csíkszék kiállítást, amely vak emberek számára készült. Így mi is megtapasztalhattuk, hogy milyen is, ha az ember világtalan. Ezt követően ellátogattunk az MTVA székházába, ahol kipróbálhattuk, hogy milyen a híradó és az időjárás jelentés vezetése. A Magyarság házába visszatérve egy előadást tartottak nekünk a weboldalak szerkesztéséről, és az újságírás rejtelmeiről, ami a későbbiekben hasznunkra válhat.A nap kincskereséssel zárult, így bejártuk a Budai vár minden zegét-zugát. Este átbeszéltük a napot, ami nagyon jó, de egyben fárasztó is volt.
Az utolsó nap reggelén elindultunk a Csodák palotájába, ahol sok érdekes dolgot nézhettünk meg és próbálhattunk ki. Egy kisebb előadást tartottak nekünk a fizika rejtelmeiről. Ez volt az utolsó programunk. Sajnálatunkra indulnunk kellett és elbúcsúztunk az új barátainktól. Ez a pesti út felejthetetlen marad a számunkra. Sok új barátság kötődött, és mi is egy kis csapattá váltunk.
Splitben jártunk
Köszönve Halász Zoltán tanár úrnak, aki a csapatokat benevezte a júniusban megtartott Ifjúsági sportjátékokra, a 2003-ban és 2005-ben született gyerekek júniusban részt vettek a Fiatalok sportjátéka ( Sportske igre mladih) elnevezésű rendezvény Szabadkán megtartott körzeti versenyén. A kishegyesi iskola kiütőcske csapata, mindkét korosztály, nyert és eljutott a spliti nemzetközi versenyre.
A nagy útra aug. 24-én reggel indultunk és késő este volt mire a Lora katonai bázisra értünk (ott volt elszállásolva az összes csapat). Hétfőn délelőtt megbeszélés, sorsolás, délután verseny. Sajnos mindkét csapat kiesett a játékból.
Kedden délelőtt városnézőben voltunk. Megmásztuk a legmagasabb spliti kilátót, megnéztük Diocletianus palotáját, ahol római kori ruhába öltözött „őrökkel” és lányokkal lehet fényképezkedni. Onnan fürdeni mentünk. ☺ Voltak, akik most ismerkedtek a tengerrel.
Szerdán napközben fürdés, este a zárórendezvény. Kiosztották az érmeket, serlegeket. Az itt megtartott rövid sportvetélkedőt Szerbia nyerte. A rendezvényt a Magazin együttes koncertje zárta, amit diákjaink végigbuliztak.
Csütörtökön délelőtt megnézhettünk egy hadihajót, majd pedig egész napos fürdés következett. Péntek reggel indultunk haza!

Kedves Látogató, Gyerekek, Tanárok!
Iskolánk elindítja webes felületét azzal a céllal, hogy úgy a tanár és diák, mint az érdeklődők bepillantást nyerhessenek iskolánk életébe. Weboldalunkon olvashattok közérdekű információkat, versenyekkel kapcsolatos lehetőségeket, ezen kívül eredményeinkről, szakköreinkről, és az egész évi munka menetéről kaptok hasznos tájékoztatást.
Elsősök figyelmébe!
A 2014/15-ös tanév első napja szeptember 1-én van. Az első osztályosokat ezen a napon 17 órára várjuk iskolánk ebédlőjébe egy ünnepélyes fogadásra, ami után mindenki megismerheti a tanítónénijét.
Alsósaink Horvátországban
Halász Zoltán testnevelés szakos tanárbácsi szakmai együttműködésével két csapatunk jutott tovább Splitbe egy nemzetközi „két tűz között” sportversenyre a Sportske igre mladih nevű szerevezet rendezésében augusztus 24. és 29-e között. A gyerekeket Sárándi Gyöngyi tanítónéni és Világos Györgyi kíséri el.

Szurkoljunk nekik!


A gyerekek névsora:

Halász Zoltán, Cékus Áron, Hegedűs Tibor, Predrag Prijović, Alen Ilić, Bácsi Virág, Molnár Barbara, Tóth Katarina, Márkus Anna, Világos Adrianna, Sipos Vivien, Kalauz Katarina, Hajas Nikolatt, Cékus Ádám, Cékus Zalán, Lukács Krisztián, Tóth Ádám, Vanja Zorad.
Felújul az épületünk
A nyári vakáció alatt mesterek lepték el az iskolát, hogy még barátségosabbá és tisztábbá varázsolják azt az iskolakezdésre. Fúrtak, faragtak, kalapáltak, meszeltek... Az iskolaudvar is megújult. Különböző aszfaltjátékokkal tesszük szinesebbé a szüneteket. Játszhattok majd twistert, ugrósikát, dobós játékokat, területfoglalót, és lábteniszt is. A végeredményt hétfőn mindenki megláthatja ☺