Ady Endre Kísérleti Általános Iskola
Nemzetközi versenyek

2023. ápr. 01. Szolnokon tartották a Curie Matematika Emlékverseny országos döntőjét. Iskolánkat Földi Krizsán Kitty képviselte, aki az előkelő 4. helyet szerezte meg.

Felkészítője Magyar Tibor.
2022. jún. 11. Szegeden az Erzsébet ligetben tartották a Medve Matematika Versenyt. A versenyen a diákok csapatokban versenyeztek szabadtéren, és különböző logikai feladatokat kellett megoldaniuk. Iskolánk csapatát Kurnyák Zsófia (5.a), Földi Krizsán Kitty (6.b) és Virág Énok (7.a) alkották.
Csapatunk a 40 versenyző csapat között az 5. helyet szerezte meg, és aranymedve minősítést érdemelt ki.
A diákok felkészítője Magyar Tibor.
2022. máj. 14-15. Bécsben tartották meg a Verőfény 25+ versmondó versenyt a Bécsi Magyar Iskola szervezésében. A versenyen a Bécsben tanuló magyar diákok mellett Felvidéki, Erdélyi, Délvidéki és Muravidéki tanulók is részt vettek. Iskolánkat Szűcs Mara (6.a) képviselte. A kiutazást és az ott tartózkodás költségeit a Magyar Nemzeti Tanács támogatta.

Felkészítő Hajvert Ákos.
2022. ápr. 22. Szolnokon tartották a Curie Matematika Emlékverseny országos döntőjét. Iskolánkat Földi Krizsán Kitty (6.b) képviselte, aki a nemzetközi mezőnyben az előkelő 11. helyezést érte el.

Felkészítője Magyar Tibor.
2022. ápr. 09. Szolnokon tartották a Curie Matematika Emlékverseny országos döntőjét. Iskolánkat Földi Krizsán Kitty (6.b) képviselte, aki a nemzetközi mezőnyben az előkelő 11. helyezést érte el.

Felkészítője Magyar Tibor.
2021. ápr. 24. Megtartották a Curie Matematika Emlékverseny nemzetközi döntőjét, a járványhelyzet miatt ezúttal online zajlott a megmérettetés. Iskolánkat Földi Krizsán Kitty (5.b) képviselte. Kitty 88%-os teljesítménnyel, mindössze 5 ponttal elmaradva a maximális pontszámtól az előkelő 6. helyet érte el.

Felkészítője Magyar Tibor.
2020. ápr. 25. A magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által működtett Petőfi Sándor Program ösztöndíjasai Verselő Kárpát-medence címmel online szavalóversenyt hirdettek. Az általános iskolás kategória több mint 190 résztvevője között iskolánkat Kormányos Dorina (2.a), Szűcs Mara (4.a), Dudás Iván (6.b) és Gál Flóra (6.b) képviselték.

A Kubik Anna, Bárdos Ágnes és Varga Tamás alkotta zsűri az alábbiak szerint értékelte tanulóink teljesítményét:
Gál Flóra - Arany minősítés
Dudás Iván - Ezüst minősítés
Kormányos Dorina - Ezüst minősítés
Szűcs Mara- Dicsérő oklevél

A diákok felkészítője Hajvert Ákos.
2019. szept. 10. A Csehországi Brnoban megrendezett Európai Gyermek Atlétikai Játékokon Bácsi Virág (8.c), aki a Zentai Atlétikai Klub színeiben versenyzett gerelyhajításban, korosztályában a 3. helyen végzett.
Edzője Világos Györgyi.
2019. máj. 10-12. Egerben tartották a XXVII. Kárpát-medencei Teleki Pál Földrajz-Földtan Verseny döntőjét a Magyar Természettudományi Társulat szervezésében. Iskolánkat Molnár Réka (7.b) és Kanyó Natália (8.b) képviselték. A diákok szépen helyt álltak az erős mezőnyben. A tanulók meghívást kaptak 6 napos tehetségtáborba Kárpátaljára Beregszászba, amelyet július 1-6. között tartanak majd.
A diákok felkészítője Tokić Tiana.
2019. ápr. 06. Szegeden tartották a Medve Szabadtéri Matekversenyt. A 3 fős csapatoknak egy 12 állomásból álló versenypályán kellett végigmenniük, minden állomáson különböző feladatokat oldottak meg.
Iskolánk csapatának tagjai: Lengyel Viola (7.a), Halasi Annabella (7.b) és Bácsi Virág (7.c)
A csapat Bronz medve minősítésben részesült.
Felkészítőjük Magyar Tibor.
2019. ápr. 06.. A Bécsi Magyar Iskola szervezésében tartották Bécsben a Verőfény Versmondó Versenyt. Ausztriából ,Magyarországról, Felvidékről, Erdélyből és Vajdaságból érkeztek versmondók a versenyre.
Iskolánkat Dudás Iván (5.b), Gál Flóra (5.b) és Kanyó Natália (8.b) képviselték.
Kanyó Natália harmadik helyezést ért el a versenyen.
A diákok felkészítője Hajvert Ákos.
2019. márc. 30. Az Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete mesemondó- és szavalóversenyt szervezett Bécsben. Ausztriából, Magyarországról, Felvidékről és Vajdaságból érkeztek versmondók a versenyre.
Iskolánkat Erdei Anna Dorka (6.b) és Kőműves Csenge (8.a) képviselték.
Felkészítőjük Hajvert Ákos.
2018. szept. 30. Vácott rendezték a 14. Németh Miklós Gerelyhajító Versenyt. A Zentai Atlétikai Klub színeiben versenyző Bácsi Virág (7.c) ezúttal 500 grammos gerelyhajításban indult a 2005-ben születettek kategóriájában, és a 2. helyet szerezte meg a versenyen 38,06 méteres dobásával.
2018. szept. 15. Szegeden tartották a Tisza Kupa Nemzetközi Nyílt Atlétikai Dobó Versenyt. A Zentai Atlétikai Klub színeiben versenyző Zorad Vanja (8.c) 2. helyezést ért el a versenyen 500 grammos gerelyhajításban.
2018. aug. 26. Szávaszentdemeteren (Sremska Mitrovica) tartották meg a Nyári barátság elnevezésű pionír, fiatalabb pionír és gyermek nemzetközi atlétikai versenyt, ahol 42 szerbiai és külföldi atlétikai klub 520 versenyzője vett részt.
A Zentai Atlétikai Klub színeiben induló Bácsi Virág (7.c) megnyerte a vortex dobást.
2018. aug. 17-19. Düsseldorfban tartották a 29. Andro Kids Open elnevezésű asztalitenisz versenyt. A Dombos Asztalitenisz Klub színeiben induló Gvozdenović Katarina (8.a) párosban és egyéniben is harmadik helyezést ért el.
2018. jún. 16-17. Budapesten a Hadtörténeti Múzeum márványtermében tartották a Kárpát-medencei Corvin Mátyás Tanulmányi- és Rajzverseny döntőjét. Hat ország 13 csapata között iskolánk csapata (Juhász Réka (7.a), Szőke Regina (7.a), Vanka Réka (7.a), Kanyó Natália (7.b)) az ötödik helyezést szerezte meg a versenyen. A tanulók ellátogathattak a parlamentbe és a Budai várba is.
Magó Fabó Emese készítette fel és kísérte el a diákokat a versenyre.
2018. ápr. 28. Eszéken a nemzetközi évadnyitó versenyen versenyeztek dobólányaink a Zentai Atlétikai Klub színeiben.
Tiszaújváros XVIII. Nemzetközi Atlétika Versenyén három gerelyhajítónk indult a Zentai Atlétikai Klub színeiben.
Serdülő korosztályban Világos Adriana (8.c) 58,22 méteres dobásával megszerezte az első helyet, Zorad Vanja (7.c) 38,95 méteres dobással második lett. Az újoncok között Bácsi Virág (6.c) 31,85 méteres dobással első helyen végzett.
2018. ápr. 21. Eszéken a nemzetközi évadnyitó versenyen versenyeztek dobólányaink a Zentai Atlétikai Klub színeiben.
Világos Adriana (8.c) 500 grammos gerelyhajításban 59,69 méteres dobásával megszerezte az 1.helyet. Ez az eredmény ismét új országos csúcs, és a világ legjobb korosztályos eredményének számít, valamint a Nemzetközi Atlétikai Szövetség által vezetett idei világranglista legjobb eredménye fiatalabb junior (U18) korosztályban.
Zorad Vanja (7.c) 500 grammos gerelyhajításban 2. helyen végzett.
Bácsi Virág (6.c) pedig 1. lett vortexdobásban.
A lányok edzője Világos Györgyi.
2018. ápr. 14. Bécsben a Bécsi Magyar Iskola szervezésében a Magyar Költészet Napja alkalmából tartották a Verőfény körös-körül elnevezésű nemzetközi versmondó vetélkedőt. Vanka Réka (7.a) szavalatával különdíjat érdemelt ki.
Felkészítője Molnár Krekity Olga.
2018. ápr. 07. A körzeti matematika versenyen Gál József (8.c) 3. helyezést ért el.
Szolnokon tartották a Curie Matematika Emlékverseny döntőjét. Gál József (8.c) képviselte iskolánkat, aki 92,5%-os teljesítménnyel, mindössze 3 ponttal elmaradva a maximum pontszámtól, a 4. helyen végzett.
Felkészítő Magyar Tibor.
2018. márc. 12. Topolyán a Zenei napok keretén belül rendezték meg a 10. Nemzetközi Zongoraversenyt Zenei pillanatok elnevezéssel. A versenyen 54 versenyző indult 6 szólista és 3 kamarazenei kategóriában. A topolyai Zeneiskolában tanuló diákjaink eredményei:
Szólista kategória:
1. korcsoport:
Virág Énok (3.a) - 1. díj (99 pont)
2. korcsoport:
Szilágyi Evelin (4.a)- 1. díj (92,33 pont)
3. korcsoport:
Kolompár Deján (6.c) - 1. díj (98 pont)
Brezovszki Márk (7.a) - 1. díj (95,33 pont)
Kamarazene kategória:
2. korcsoport:
Kolompár Deján (6.c), Kolompár Miroszláv (7.a), Kolompár Ivica (8.a) - 1. díj (100 pont)
Felkészítő tanár Csőke András.
2018. márc. 10. A Zrínyi Ilona Matematikaverseny vajdasági döntőjén Gál József (8.c) a 3. helyen végzett.
Iskolánk csapata Gál József, Kalauz Katarina (8.c) és Világos Adriana (8.c) összetételben az 1. helyet szerezte meg.
Felkészítő Magyar Tibor.
2018. márc. 09. Bátaszéken tartották a Bátaszéki Matematikaverseny döntőjét. Iskolánkat Gál József (8.c) képviselte, aki az erős mezőnyben szépen helytállva a 15. helyezést szerezte meg.
Felkészítő Magyar Tibor.
2018. márc. 04. A zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium adott otthont a szolnoki kiírású Curie Matematika Emlékverseny vajdasági döntőjének.
Gál József (8.c) teljesítményével kiérdemelte a meghívást a verseny döntőjére Szolnokra. Kalauz Katarina (8.c) is szépen teljesített a versenyen.
Felkészítő Magyar Tibor.
2018. febr. 17. Újvidéken az Újvidéki Módszertani Központ szervezésében a Petőfi Sándor Általános Iskolában tartották a Bátaszéki Matematikaverseny vajdasági döntőjét. Eredmények:
6. osztály:
Lengyel Viola (6.a) - 3. hely
8. osztály:
Gál József (8.c) - 1. hely
Kalauz Katarina (8.c)- 3. hely
Szépen szerepeltek még: Bácsi Virág (6.c), Talpai Tianna (6.a), Süli Babett (6.b), Halasi Annabella (6.b) és Világos Adriana (8.c)
Gál József részt vehet a verseny országos döntőjén Bátaszéken március 9-én.
Felkészítő Magyar Tibor.
2017. okt. 07. Zenta város nyílt nemzetközi serdülőbajnokságán 5 tanulónk indult a Zentai Atlétikai Klub színeiben: Erdei Anna Dorka (5.b), Bácsi Virág (6.c), Zorad Vanja (7.c), Hajas Nikolett (8.c) és Világos Adriana (8.c). Vortexdobásban Adriana új országos- és világcsúcsot dobva (79,23 m) első helyen végzett, Vanja új egyéni csúccsal (54,00 m), második lett, Virág pedig a harmadik helyet szerezte meg. Távolugrásban Virág szintén harmadik helyet érdemelt ki. Nikolett 600 m-es síkfutásban lett harmadik. Vanja indult még 300 m-es síkfutásban is, ahol csoportjában a második, összesítésben a negyedik lett. Dorka 60 m-es síkfutásban versenyzett, ahol csoportjában a 3. helyen végzett, picivel lemaradva a döntőbe jutásról.
2017. aug. 19. Sremska Mitrovica-án tartották a Nyári barátság elnevezésű nemzetközi atlétikai versenyt, amelyen a három zentai színekben versenyző kishegyesi dobólány megszerezte mindhárom dobogós helyet vortex dobásban. Világos Adriana (7.c) nyerte meg a vortex versenyt, Zorad Vanja (6.c) második lett, Bácsi Virág (5.c) pedig harmadik helyen végzett.
A versenyen részt vett még Mihajlović Dejana (7.d) aki 4. lett súlylökésben, Fridrik Blanka (6.b) a csoportjában a 4. helyen végzett 300 méteres síkfutásban, és Hodolik Enikő (8.a) is jól szerepelt.
2017. jún. 24-25. Erdélyben Nagyváradon tartották a Szent László Tanulmányi- és Rajzverseny döntőjét. A versenyre erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, magyarországi és vajdasági csapatok jutottak el. Vajdaságot a szabadkaiak mellett iskolánk csapata képviselte, melyet az alábbi tanulók alkottak: Hodolik Enikő (8.a), Gál József (7.c), Kalauz Katarina (7.c) és Süli Vivien (7.a). A tanulókat Magó Fabó Emese készítette fel a versenyre.
2017. ápr. 28 – máj. 01. Kárpátalján Beregszászon a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán tartották a IV. Nemzetközi Magyar Matematikaverseny döntőjét. Iskolánkat Gál József (7.c) képviselte, aki 5. helyezést ért el a versenyen. Felkészítője Magyar Tibor volt.
2017. máj. 13. A Karosi Turul Hagyományőrző Íjász Egyesület a Magyar Nemzeti Tanáccsal közösen Szabadkán szervezte meg a Majsai Úti Általános Iskolában a Kárpát-medencei Szent László Tanulmányi- és Rajzverseny elődöntőjét. Iskolánk I.András nevű csapata: Gál József (7.c), Hodolik Enikő (8.a), Kalauz Katarina (7.c) és Süli Vivien (7.a) a második helyen végeztek és továbbjutottak a Nagyváradon megrendezésre kerülő a döntőbe. A diákokat Magó Fabó Emese készítette fel a versenyre.
2017. ápr. 29. A XVII. Tiszaújvárosi Nemzetközi Atlétikai Versenyen Világos Adriana (7.c) és Zorad Vanja (6.c) vettek részt. Adriana megszerezte az első helyet 50,93 m-es dobásával 500 grammos gerellyel a 2004-ben születettek korcsoportjában, valamint összesítésben a 2002 és fiatalabbak versenyében is.
Vanja a 2004-es korcsoportban negyedik helyezett lett, összesítettben pedig 14.
2017. ápr. 08. A Curie Matematika Emlékverseny országos döntőjén Szolnokon Gál József (7.c) hatodik helyen végzett, mindössze 7 ponttal elmaradva a maximum pontszámtól. Volt diákunk Paróczi Orsolya, aki most elsős gimnazista, maximum pontszámmal megnyerte a versenyt a középiskolások kategóriájában. Felkészítőjük Magyar Tibor
2017. márc. 16. A Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny selejtezőjén Gál József (7.c) harmadik helyezést ért el, amivel eljutott a május végén Belgrádban megrendezésre kerülő országos döntőre. Kalauz Katarina (7.c) dícsérő oklevélben részesült. Felkészítőjük Magyar Tibor.
2016. jan. 28. Egerben a magyar kultúra napjához kapcsolódóan tartották a XVIII. Ötágú síp üzenete versmondó és kulturális találkozót, az Egri Kulturális és Művészeti Központ szervezésében. A találkozón 41 Heves megyei és határon túli versmondó vett részt. Vajdaságot hárman képviselték, iskolánkból Bácsi Virág (5.c) és Vanka Réka (6.a) valamint Bácsfeketehegyről Vajda Noa.
Bácsi Virág és Vajda Noa második helyezést értek el, Vanka Réka pedig különdíjat kapott.
A diákokat a találkozóra Bulatović Tamara kísérte el, felkészítőik Molnár Krekity Olga és Barta Júlia.
2016. nov. 26-27. Jubiláris huszadik alkalommal tartották meg Bácsfeketehegyen a Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozót, a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt rendezvényét, a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének szervezésében, a Feketics Művelődési Egyesület közreműködésével, és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet szakmai támogatásával.
A versenyre az egész Kárpát-medence területéről jelentkezhettek a kilencedik életévüket betöltött magyar anyanyelvű amatőr versmondók. Két művel kellett készülniük az egyetemes magyar irodalomból, illetve egy verssel vagy prózával a határon túli magyar irodalomból. A több mint 70 résztvevőt a Kovács Frigyes, Pataki András, Wischer Johann, Bori Fekete Ágnes, Tóth Péter Lóránt, Lőrinc Tímea összetételű zsűri értékelte.

Díjazottak:

Kisgyermek kategória (alsósok):

Erdei Anna Dorka (4.b) (Molnár Krekity Olga) Kishegyes
Bába Lujza (Krizsán Szilvia), Újvidék
Kiskomáromi Zsolna (Molnár Krekity Olga) Óbecse
Gyermek kategória (5-6 osztály):

1. Szabó Rebeka (Molnár Krekity Olga) Topolya

2. Kormányos Ákos (Kovács Jolánka) Muzslya

2. Vajda Noa Pálma (Barta Júlia) Bácsfeketehegy

3. Bácsi Virág (5.c) (Molnár Krekity Olga) Kishegyes

Zárójelben a felkészítők neve.

A díjazottak mellett iskolánkat képviselték még a versenyen: Nagymélykúti Csongor (3.a), Bede Barnabás (3.b), Bede Borbála (3.b), Dudás Iván (3.b), Gál Flóra (3.b), Virág Anna (3.b), Vanka Réka (6.a), Kanyó Natália (6.b), Szőke Rebeka (8.b)
2016. szept. 15. Megtartották az ország egyik legrangosabb atlétikai versenyét, amelyen a szerbiai atlétákon kívül Bosznia és Hercegovinából és Magyarországról is érkeztek versenyzők. A kishegyesi lányok közül Világos Adriana (7.c) első helyezett lett vortex dobásban, Nagy Kanász Bianka (6.a) az 5.helyet szerezte meg, Zorad Vanja (6.c) pedig 7. helyezett lett. Adriana 63,07 méteres dobásával fölényesen győzött ( több mint 12 méterrel a második helyezett előtt), ezért a verseny legjobb fiatalabb pionír atlétájának választották. Bácsi Virág (5.c) 600 méteres futásban versenyezett. Saját csoportjában megszerezte a 3.helyet, de összesítettben lecsúszott a dobogóról.
2016. aug. 24. Szávaszentdemeteren (Sremska Mitrovica) szervezték meg a Nyári barátság elnevezésű nemzetközi atlétikai tornát. A kishegyesi atléták újból Zenta színeiben versenyeztek. A fiatalabb pionir (2003/04) kategóriában, vortex dobásban, a következő eredmények születtek:
Világos Adriana (6.c) 1.hely
Zorad Vanja (5.c) 4.hely
Nagy-Kanász Bianka (5.a) 7.hely
2016. máj. 13 - 16. Kecskeméten tartották a III. Fekete Mihály Nemzetközi Magyar Matematikaverseny döntőjét. A versenyen Magyarországról 90, Romániából 40, Szlovákiából 30, Vajdaságból 20, Ukrajnából 13 magyar anyanyelvű tanuló vett részt. A 20 Vajdasági résztvevő között volt iskolánk három tanulója is Paróczi Orsolya (8.b), Gál József (6.c) és Kalauz Katarina (6.c).

Orsi 68%-os teljesítménnyel 4. helyen végzett az évfolyamában (a vajdaságiak közül az 1. helyen).

Józsi 63%-os teljesítménnyel 5. lett az évfolyamában (a vajdaságiak között a 2.).

Katarina is szépen teljesített a versenyen.

A versenyzésen túl a diákoknak volt ideje városnézésre, múzeumok meglátogatására, a Planetárium megismerésére, a Katona József Színház előadásának megtekintésére, egy szóval kikapcsolódásra is.

A diákok felkészítője Magyar Tibor.
2016. máj. 9-17. Becsén a Fantast kastélyban tartották az V. Nemzetközi Zenei Versenyt a Petar Konjović Zeneiskola szervezésében. A versenyen több mint 500 diák vett részt Bosznia-Hercegovinából, Horvátországból, Macedóniából, Magyarországról, Montenegróból és Szlovéniából.

A kishegyesi diákok eredményei:

Zongora kategória:
2007-es és fiatalabbak korcsoportja: Szilágyi Evelin (2.a) 1. díj 95 ponttal
2006-os születésűek korcsoportja: Kolompár Deján (4.c) 1. díj 92 ponttal
2005-ös születésűek korcsoportja: Kolompár Miroszláv (5.a) 1. díj 92,33 ponttal
2004-es születésűek korcsoportja: Brezovszki Márk (5.a) 3. díj 73 ponttal
2001-es születésűek korcsoportja: Csőke Noémi (8.a) 1. díj 98,67 ponttal

Hegedű kategória: Virág Anna (2.b) 2. díj 80,33 ponttal

A diákok felkészítő tanárai: Csőke András, Gál József és Székely Mária
2016. máj. 14. Iskolánk tanulói, akik az Egység Futball Klub U12-es csapatában játszanak, Erdélyben Kolozsváron vettek részt, a Dribli Erdélyi Gyermekfoci Klub által szervezett nemzetközi focitornán. A 2. Dribli Majális elnevezésű versenyen, melynek fővédnöke Kű Lajos egykori magyar válogatott focista volt, az Egység csapata mellett részt vettek még a Ferencvárosi Torna Club, a Szászrégen, a CFR 1907, a Sporting Cluj és a Dribli FC korosztályos csapatai is. A csapat eredményei:
CFR – Egység 9:0
Egység – Ferencváros 0:4
Sporting – Egység 3:0
Egység – Szászrégen 2:2
Dribli FC – Egység 4:0
Sajnos a mezőny túl erősnek bizonyult a csapat számára, így az elért döntetlen is bravúrnak számít. Ahogy mondani szokás, nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos. A játékosok így is egy nagy élménnyel és hasznos nemzetközi tapasztalatokkal lettek gazdagabbak.
A csapat tagjai: Ábrahám Tamás (4.b), Bacsó Dominik (7.b), Bacsó Ervin (6.b), Bakanics Levente (6.c), Brezovszki Márk (5.a), Cékus Áron (4.c), Hornyák Dušan (5.b), Majoros Dominik Boris (5.b), Őri Ferenc (4.b), Rózsa Egon (4.b), Talpai Tianna (4.a)
Edző: Keszeg Antal
Az utazás Kőműves Dénes az Egység Futball Klub elnöke és kishegyesi vállalkozók jóvoltából valósult meg.
2016. ápr. 09. Szolnokon tartották a Curie Matematika Emlékverseny országos döntőjét. A több mint 100 résztvevő között iskolánkat a nyolcadikosok kategóriájában Paróczi Orsolya képviselte. Orsi 41 pontot elérve az 5. helyen végzett, mindössze 2 ponttal elmaradva az 1. helyezettől. Ezzel a teljesítménnyel a kishegyesi matematikusok legnagyobb sikerét érte el a nemzetközi versenyek tekintetében.
Orsi felkészítője Magyar Tibor.
2016. ápr. 01 - 03. Az idén 50 éves topolyai Alapfokú Zeneiskola jubileuma alkalmából szervezték meg a IV. Topolyai Zenei Napok nemzetközi versenysorozatot. A kishegyesi diákok eredményei:

A XI. Amikor a tücskök ciripelnek nemzetközi vonósversenyen hegedű kategóriában a 61 résztvevő között Virág Anna 87 ponttal második díjat érdemelt ki. Felkészítője Gál József.

A VIII. Zenei pillanatok elnevezésű nemzetközi zongoraversenyen 64 diák vett részt Szerbiából, Magyarországról és Romániából. Eredmények:

1.korcsoport:
Szilágyi Evelin 1. díj 98 ponttal

2.korcsoport:
Kolompár Deján 1. díj 98 ponttal
Kolompár Miroszláv 1. díj 98 ponttal

3.korcsoport:
Csincsák Kevin 1. díj 98 ponttal
Brezovszki Márk 2. díj 89 ponttal

4.korcsoport:
Csőke Noémi 1. díj 100 ponttal
Németh Emil 1.díj 97 ponttal
Toldi Emese 1. díj 94 ponttal

Kamarazene kategóriában Kolompár Deján, Kolompár Miroszláv és Kolompár Ivica zongora hatkezese 1. díjat kapott 98 pontot szerezve.

A diákokat Csőke András és Székely Mária készítették fel a versenyre.
2016. márc. 09. Zentán szervezte meg a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és az InGenum Alapítvány a Zrínyi Ilona Matematikaverseny vajdasági döntőjének díjkiosztó ünnepségét. Gál József (6.c) második, Paróczi Orsolya (8.b) harmadik helyezést ért el. Az ünnepségen Magyar Tibor matematikatanárt, a diákok felkészítőjét, is díjazták.
2016. márc. 1-5. Sabacon a Mihailo Vukdragović Zeneiskolában tartották a Fiatal Zongoristák 20. Nemzetközi Versenyét.
Csőke Noémi kategóriájában első helyezést ért el a versenyen 96,4 pontos teljesítménnyel.
Felkészítője Székely Mária.
2016. febr. 6. Újvidéken a Petőfi Sándor Általános Iskolában tartották a Bátaszéki Matematikaverseny vajdasági döntőjét. Gál József (6.c), Világos Adriana (6.c) és Paróczi Orsolya (8.b) vettek részt a versenyen, Kalauz Katarina (6.c) is felkészült a versenyre, de sajnos betegség miatt nem tudott elutazni. Adriana harmadik, Józsi és Orsi második helyezett lett.
A diákokat Magyar Tibor készítette fel a versenyekre.
Gratulálunk a diákoknak és a felkészítőnek is, csak így tovább!
2016. febr. 5. A zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium volt a házigazdája a Curie Matematika Emlékverseny vajdasági döntőjének. Iskolánkat Gál József (6.c), Kalauz Katarina (6.c), Világos Adriana (6.c) és Paróczi Orsolya (8.b) képviselte. Katarina hetedik, Adriana ötödik, Józsi harmadik, Orsi második helyezést ért el. Orsi második helyezésével eljutott Szolnokra a verseny országos döntőjére.
2016. febr. 1-3. Belgrádban tartották a Davorin Jenko Nemzetközi Zongoraversenyt, melyen az idén 12 országból 170 résztvevő szerepelt.
Csőke Noémi a topolyai Zeneiskola végzős tanulója 97,4 ponttal kategóriájában első díjat nyert.
Felkészítő tanára Székely Mária.
2016. jan. 30. Egerben tartották meg, az Egri Kultúrális és Művészeti Központ szervezésében a XVII. Ötágú síp üzenete versmondó és kultúrális találkozót. A 36 résztvevő között három vajdasági is volt, Paulyuk Jenifer Kishegyesről, Molnár Anna és Bede Anett Bácsfeketehegyről.
Jenifer Tóth Ferenc: A házasuló királyfi című versét szavalva, elnyerte a verseny fődíját és a közönségdíjat is. Felkészítője Molnár Krekity Olga volt.
Molnár Anna első díjat érdemelt ki. Felkészítője Barta Júlia.
2015. dec. 05. A Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium szervezésében szombaton Zentán tartották meg a XIII. Fekete Mihály Emlékverseny vajdasági döntőjét. A 155 résztvevő között iskolánk négy tanulója is ott volt, a hatodikosok között Gál József, Kalauz Katarina és Világos Adriana, a nyolcadikosok között pedig Paróczi Orsolya.
Minden diákunk 50% feletti eredményt ért el a versenyen. Gál József és Paróczi Orsolya korosztályában 2. helyezést ért el, és ezzel jogot nyert a jövő év tavaszán Kecskeméten megrendezésre kerülő III. Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen való részvételre. Kalauz Katarina dícsérő oklevelet kapott.
2015. nov. 14. Veszprémben rendezték meg a 7. „Örök pódiumon...” Pintér Tibor Vers- és Prózamondó Emlékversenyt a Veszprém Városi Művelődési Központ és a Magyar Versmondók Egyesülete szervezésében. Iskolánkat Kőműves Csenge 5.a osztályos tanuló képviselte.