Ady Endre Kísérleti Általános Iskola
Versmondó szakk

Tanár:
Hajvert Ákos

Diákok:
Bacsó Bíborka (1.b) Szántó Melissza (1.b) Kormányos Dorina (2.a) Csordás Dorka (3.a) Kurnyák Zsófia (3.a) Szűcs Mara (4.a) Onhaus Emina (4.b) Paróczi Dominika Dorina (4.b) Balog Aleksandra (5.a) Baranyi Máté (5.b) Petri Dominik (5.b) Rózsa Léna (5.b) Dudás Iván (6.b) Gál Flóra (6.b) Erdei Anna Dorka (7.b)
2024. márc. 15. Szabadkán a Városi Könyvtárban tartották a Pesniče naroda mog szavalóverseny körzeti fordulóját. Iskolánkat Farkas Franciska (4.a) és Kurnyák Zsófia (7a) képviselték.
Felkészítőjük Hajvert Ákos.
2024. febr. 29. Iskolánkban tartottuk a Pesniče naroda mog szavalóverseny községi fordulóját. Az alábbi tanulók képviselték iskolánkat: Farkas Franciska (4.a), Frindik Noé (6.a), Csordás Dorka (7.a) és Kurnyák Zsófia (7.a)
A verseny Szabadkán megrendezésre kerülő körzeti fordulójára Farkas Franciska és Kurnyák Zsófia jutottak tovább.
A diákok felkészítője Hajvert Ákos.
2023. dec. 01-03. A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének szervezésében Bácsfeketehegyen tartották meg a 27. Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozót. A találkozón közel 80 diák és felnőtt versmondó vett részt. Iskolánkat Farkas Franciska (4.a), Frindik Noé (6.a), Csordás Dorka (7.a) és Szőke Réka (7.a) képviselték.
A Bori Fekete Ágnes magyar-dráma tanár, Rókus Zoltán színművész és Lőrinc Tímea színművész-beszédtanár összetételű zsűri értékelése alapján Farkas Franciska Arany minősítést és 2. díjat érdemelt ki, Szőke Réka Ezüst minősítést kapott, míg Csordás Dorka és Frindik Noé Bronz minősítésben részesült.
A diákok felkészítője Hajvert Ákos.
2023. okt. 07. Topolyán tartották a Tóth Ferenc Vers- és Prózamondó Szemlét, amelyre idén 94 versmondó jelentkezett. A helyi Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központban megszervezett rendezvényen két szöveget kellett előadniuk a jelentkezőknek. Egy Petőfi Sándor verset, valamint egy szöveget a vajdasági magyar irodalomból. Iskolánkat a rendezvényen három tanuló képviselte. A 3-4. osztályosok korcsoportja igen tömeges volt. Ebben a mezőnyben Farkas Franciska (3.a) 2. díjat szerzett, míg a 7-8. osztályosok korcsoportjában Csordás Dorka (7.a) és Szőke Réka (7.a) álltak remekül helyt az igencsak erős mezőnyben.
2023. szept. 27. A Helyi Közösség tetőterében tartották a községi Aranyeső Vers- és Prózamondó Versenyt. Az idei évben Fehér Ferenc verseiből készültek a diákok. Iskolánkat Farkas Franciska (3.a), Mészáros Nadin (5.a), Csordás Dorka (7.a) és Kurnyák Zsófia (7.a) képviselték.

A Bartha Julianna és Jankovics Andrea alkotta zsűri (Náray Éva betegség miatt nem tudott jelen lenni) az alábbi tanulóinkat díjazta:

3-4. osztályosok:
1. hely: Farkas Franciska

7-8. osztályosok:
3. hely: Kurnyák Zsófia

Különdíj: Csordás Dorka

A diákok felkészítője Hajvert Ákos.
2023. szept. 23. Bácsfeketehegyen a Bányai János Irodalmi Alapítvány és Emlékház Kozma Lajos Könyvtárában szervezte meg a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete a XIII. Arcok Üveg Mögött műfordítások vers- és prózamondó versenyét. Az idénykezdő találkozóra 33 vers- és prózamondó jelentkezett Vajdaság több településéről (Szabadka, Újvidék, Bácsfeketehegy, Óbecse, Kishegyes, Bácskossuthfalva, Szenttamás). A diákoknak egy világirodalomból választott műfordítást kellett előadniuk. A kishegyesi diákok hatan vettek részt a megmérettetésen, amelyen a következő eredmény született a mi szempontunkból Pámer Csilla, Elor Emina és Sirmer Zoltán színművészek döntése alapján:

3-4. osztály:
Farkas Franciska (3.a) - ezüst minősítés

5-6. osztály:
Mészáros Nadin (6.a) - ezüst minősítés
Kormányos Dorina (6.a) - bronz minősítés

7-8. osztály:
Csordás Dorka (7.a) - ezüst minősítés
Jovanović Nikoletta (7.a) - ezüst minősítés
Kurnyák Zsófia (7.a) - ezüst minősítés és különdíj

A diákokat Hajvert Ákos készítette fel.
2023. jún. 11. Kragujevacon tartották a Kenguru Matematika Verseny országos döntőjét. Iskolánkat Kurnyák Zsófia (6.a) képviselte a versenyen. A versenyre a hatodikosok mezőnyében az 1646 résztvevő közül, az oszágos szinten 26 legjobban teljesítő tanulót hívták meg. Zsófi mindössze 0,009% ponttal maradt le a harmadik helyről.

Felkészítője Magyar Tibor.
2023. máj. 06. Szabadkán a Majsai úti Általános Iskolában tartották az ÁMV-t az Általános Iskolások Művészeti Vetélkedőjét. Iskolánkat az alábbi diákok képviselték: Farkas Franciska (3.a) – versmondás, Mike Léna (3.b) – prózamondás, Kurnyák Zsófia (6.a) – versmondás, Szőke Réka (6.a) – prózamondás, Baranyi Máté (8.b) – prózamondás, Tarján Léda (8.b) – versmondás

Eredmények:
Baranyi Máté - 1. helyezés
Kurnyák Zsófia - 3. helyezés
Farkas Franciska - különdíj

A megmérettetésre Kerekes Katalin és Lestár Anikó kísérte el a diákokat, felkészítőjük Hajvert Ákos.
2023. ápr. 21. Szécsányban tartották a Népem költője elnevezésű szavalóverseny vajdasági döntőjét. Iskolánkat Farkas Franciska (3.a) képviselte, aki első helyezést ért el a versenyen.

Felkészítője Hajvert Ákos.
2023. márc. 11. Újvidéken az Egység Kulturális Központban tartották a Petőfi szavalóverseny vajdasági döntőjét a VM4K, a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete és a Petőfi Sándor Magyar Művelődés Központ szervezésében. Iskolánkat Farkas Franciska (3.a), Kurnyák Zsófia (6.a) és Tarján Léda (8.b) képviselték.

Felkészítőjük Hajvert Ákos.
2023. márc. 09. Szabadkán a Városi Könyvtár dísztermében tartották meg a Népem költője elnevezésű körzeti szavalóversenyt a Vajdasági Amatőr Művészek Egyesülete szervezésében. Iskolánkat Farkas Franciska (3.a) és Baranyi Máté (8.b) képviselték.

Farkas Franciska továbbjutott a Szécsányban áprilisban megrendezésre kerülő vajdasági döntőbe.

A diákok felkészítője Hajvert Ákos.
2023. márc. 04. Bácsfeketehegyen tartották meg a Mozdulj Petőfi elnevezésű szavalóverseny elődöntőjét a szabadkai VM4K, a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete és az újvidéki Petőfi Magyar Művelődési Központ közös szervezésében a Petőfi 200 programsorozat keretén belül.

Iskolánkból az alábbi tanulók vettek részt a versenyen: Farkas Franciska (3.a), Mike Léna (3.b), Mészáros Nadin (5.a), Országh Charlotte (5.a), Csordás Dorka (6.a), Fejes Hanna (6.a), Jovanović Nikoletta (6.a), Kurnyák Zsófia (6.a), Szőke Réka (6.a), Baranyi Máté (8.b), Tarján Léda (8.b)

A dr. Mezei Kinga színművész, rendező, dr. Góli Kornélia dramaturg, Hajdú Sára színművész, Lőrinc Tímea színművész, Mészáros Gábor színművész és Ozsvár Róbert színművész alkotta zsűri az alábbi minősítéseket osztotta ki tanulóinknak:

3. osztály:
Farkas Franciska - arany minősítés
Mike Léna - ezüst minősítés

5. osztály:
Mészáros Nadin - bronz minősítés
Országh Charlotte - bronz minősítés

6. osztály:
Kurnyák Zsófia - arany minősítés
Csordás Dorka - ezüst minősítés
Fejes Hanna - ezüst minősítés
Jovanović Nikoletta - ezüst minősítés
Szőke Réka - ezüst minősítés

8. osztály:
Tarján Léda - arany minősítés
Baranyi Máté - ezüst minősítés

Az arany minősítést elért tanulók továbbjutottak a verseny döntőjébe, amelyet Újvidéken az Egység Művelődési Központban fognak megtartani március 11-én.

A diákok felkészítője Hajvert Ákos.
2022. nov. 26-27. Bácsfeketehegyen tartották az XXVI. Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó találkozót. A 80 résztvevó között 11-en képviselték iskolánkat. A két fordulós megmérettetés első napján két szöveget kellett elmondjanak a résztvevők, a zsűri ezek alapján minősítéseket osztott ki. Az arany minősítést kiérdemelt tanulók másnap elmondhatták a harmadik szövegüket is, ami alapján a zsűri a helyezéseket is kiosztotta.

A Krizsán Szilvia színművész, Terék Anna költő, Molnár Anikó színművész, Kalmár Zsuzsa színművész, Raffai T. Ágnes beszédtanár, Papp Attila színművész és Pataki András Jászai-díjas rendező alkotta zsűri az alábbi minősítéseket és helyezéseket osztotta ki tanulóinknak:

3-4. osztályos kategória:
Farkas Franciska (3.a) - arany minősítés és 3. hely

5-6. osztályos kategória:
Kormányos Dorina (5.a) - bronz minősítés
Ország Charlotte (5.a) - bronz minősítés
Jovanović Nikoletta (6.a) - arany minősítés
Kurnyák Zsófia (6.a) - arany minősítés és különdíj
Csordás Dorka (6.a) - bronz minősítés
Fejes Hanna (6.a) - bronz minősítés
Szőke Réka (6.a) - arany minősítés és 3. hely

7-8. osztályos kategória:
Baranyi Máté (8.b) - arany minősítés és 3. hely
Tarján Léda (8.b) - ezüst minősítés
Petri Dominik (8.b) - bronz minősítés

A diákok felkészítője Hajvert Ákos.
2022. okt. 15. Csókán tartották meg a VIII. Cs. Simon István Vers- és Prózamondó találkozót.

Iskolánkat az alábbi tanulók képviselték: Farkas Franciska (3.a), Kormányos Dorina (5.a), Mészáros Nadin (5.a), Ország Charlotte (5.a), Csordás Dorka (6.a), Fejes Hanna (6.a), Jovanović Nikoletta (6.a), Kurnyák Zsófia (6.a), Szőke Réka (6.a), Szűcs Mara (7.a), Baranyi Máté (8.b), Petri Dominik (8.b), Tarján Léda (8.b)

Eredmények:

5-6. osztály:
3. hely: Kurnyák Zsófia

7-8. osztály:
3. hely: Baranyi Máté

A diákok felkészítője Hajvert Ákos.
2022. okt. 08. Topolyán szervezték meg a Tóth Ferenc Vers- és Prózamondó Szemlét, amelynek több mint 60 általános- és középiskolás résztvevője volt. A diákok a vajdasági és az egyetemes magyar irodalomból válogathattak verseket vagy prózát.

Iskolánkat Kormányos Dorina (5.a), Kurnyák Zsófia (6.a) és Baranyi Máté (8.b) képviselték.

Eredmények:

5-6. osztályos kategória:
3. hely: Kurnyák Zsófia

7-8. osztályos kategória:
3. hely: Baranyi Máté

A diákok felkészítője Hajvert Ákos.
2022. szept. 24. Szeptember negyedik hétvégéjén tartotta meg a XII. Arcok Üveg Mögött műfordítások vers- és prózamondó versenyét Bácsfeketehegyen a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete. A Bányai János Irodalmi Alapítvány és Emlékház központi termében negyven versmondó gyűlt össze Vajdaságból. Iskolánkat a rendezvényen 11 diák képviselte.

A Kőműves-Povázsánszki Noémi, Rókus Zoltán és Mészáros Gábor alkotta zsűri a következő minősítéseket és díjakat osztotta ki iskolánk tanulóinak:

3-4. osztály:
Farkas Franciska (3.a) – arany minősítés, 3. hely
Szakál Adél (3.a) – ezüst minősítés

5-6. osztály:
Mészáros Nadin (5.a) – arany minősítés, 3. hely
Csordás Dorka (6.a) – ezüst minősítés
Kurnyák Zsófia (6.a) – ezüst minősítés, különdíj
Jovanović Nikoletta (6.a) – ezüst minősítés
Kormányos Dorina (5.a) – bronz minősítés
Ország Charlotte (5.a) – bronz minősítés

7-8. osztály:
Baranyi Máté (8.b) – arany minősítés
Tarján Léda (8.b) – ezüst minősítés
Petri Dominik (8.b) – bronz minősítés

A diákok felkészítője Hajvert Ákos.
2022. jún. 11. A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Egyesülete Komáromban szervezte meg a XV. Kaszás Attila Versmondó Fesztivált a Kárpát-medence magyar diákjai részére. Iskolánkat Onhausz Emina (6.b) és Tarján Léda (7.b) képviselték.
Léda arany sávos minősítésben részesült, míg Emina ezüst sávos minősítést kapott.
A tanulók és kísérőik Csőke Csilla és Lestár Anikó tanárnők az Észak-bácskai Pedagógusok Egyesületének támogatásával utazhattak el a versenyre.

A diákok felkészítője Hajvert Ákos
2022. máj. 14-15. Bécsben tartották meg a Verőfény 25+ versmondó versenyt a Bécsi Magyar Iskola szervezésében. A versenyen a Bécsben tanuló magyar diákok mellett Felvidéki, Erdélyi, Délvidéki és Muravidéki tanulók is részt vettek. Iskolánkat Szűcs Mara (6.a) képviselte. A kiutazást és az ott tartózkodás költségeit a Magyar Nemzeti Tanács támogatta.

Felkészítő Hajvert Ákos.
2022. máj. 14. Szabadkán a Majsai Úti Általános Iskolában tartották a XX. ÁMV-t, az Általános Iskolások Művészeti Vetélkedőjét az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete szervezésében. Alábbi tanulóink vettek részt a megmérettetésen vers- és prózamondás kategóriában: Farkas Franciska (2.a), Ország Charlotte (4.a), Onhausz Emina (6.b), Paróczi Dominika Dorina (6.b), Baranyi Máté (7.b) és Tarján Léda (7.b)

Eredmények:

Versmondás 5-6. osztály:
Onhausz Emina – különdíj

Prózamondás:
5-6. osztály:
1. hely Paróczi Dominika Dorina

7-8. osztály:
1. hely Baranyi Máté

A diákok felkészítője Hajvert Ákos.
2022. ápr. 08. Szécsányban tartották a tartományi szavalóversenyt. Iskolánkat Gál Flóra képviselte, aki arany minősítést ért el a versenyen.

Felkészítője Hajvert Ákos.
2021. dec. 23. Fejes Hanna és Csabai Csaba ötödikes diákjaink versekkel kívántak kellemes karácsonyi ünnepeket az iskola dolgozói és tanulói számára.

Felkészítőjük Hajvert Ákos.

A versek az alábbi linkeken tekinthetőek meg:

https://www.youtube.com/watch?v=HY00ws-8sI4

https://www.youtube.com/watch?v=yR4Efqdtgg8
2021. okt. 16. Hetedik alkalommal tartották meg Csókán a Cs. Simon István Vers- és Prózamondó Találkozót a helyi Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület székházában, ahol négy tanuló képviselte iskolánkat: Szakál Adél (2.a), Jovanović Nikoletta (5.a), Szűcs Mara (6.a) és Baranyi Máté (7.b).

A közel ötven vajdasági résztvevőből Szakál Adél 3. díjban, Baranyi Máté pedig különdíjban részesült.

A diákok felkészítője Hajvert Ákos.
2021. máj. 15. Az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesületének szervezésében Szabadkán a Majsai Úti Általános Iskolában és az Ivan Sarić Középiskolában tartották a XIX. ÁMV-t az Általános Iskolások Művészeti Vetélkedőjét. A versenyen 38 általános iskola 460 diákja vett részt.

Iskolánkat az alábbi tanulók képviselték: Gajić Maja (1.a), Kurnyák Zsófia (4.a), Szőke Réka (4.a), Paróczi Dominika Dorina (5.b), Baranyi Máté (6.b), Gál Flóra (7.b), Erdei Anna Dorka (8.b)

Eredmények:

1-2. osztály:
Képzőművészet:
Gajić Maja - 3. hely

3-4. osztály:
Prózamondás:
Kurnyák Zsófia - 1. hely

5-6. osztály:
Prózamondás:
Baranyi Máté - 2. hely

7-8. osztály:
Prózamondás:
Gál Flóra - 2. hely
Versmondás:
Erdei Anna Dorka - különdíj

A diákok felkészítői Kerekes Katalin és Hajvert Ákos.
2021. okt. 16. Hetedik alkalommal tartották meg Csókán a Cs. Simon István Vers- és Prózamondó Találkozót a helyi Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület székházában, ahol négy tanuló képviselte iskolánkat: Szakál Adél (2.a), Jovanović Nikoletta (5.a), Szűcs Mara (6.a) és Baranyi Máté (7.b).

A közel ötven vajdasági résztvevőből Szakál Adél 3. díjban, Baranyi Máté pedig különdíjban részesült.

A diákok felkészítője Hajvert Ákos.
2021. máj. 15. Az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesületének szervezésében Szabadkán a Majsai Úti Általános Iskolában és az Ivan Sarić Középiskolában tartották a XIX. ÁMV-t az Általános Iskolások Művészeti Vetélkedőjét. A versenyen 38 általános iskola 460 diákja vett részt.

Iskolánkat az alábbi tanulók képviselték: Gajić Maja (1.a), Kurnyák Zsófia (4.a), Szőke Réka (4.a), Paróczi Dominika Dorina (5.b), Baranyi Máté (6.b), Gál Flóra (7.b), Erdei Anna Dorka (8.b)

Eredmények:

1-2. osztály:
Képzőművészet:
Gajić Maja - 3. hely

3-4. osztály:
Prózamondás:
Kurnyák Zsófia - 1. hely

5-6. osztály:
Prózamondás:
Baranyi Máté - 2. hely

7-8. osztály:
Prózamondás:
Gál Flóra - 2. hely
Versmondás:
Erdei Anna Dorka - különdíj

A diákok felkészítői Kerekes Katalin és Hajvert Ákos.
2021. máj. 12. Szécsányban tartották az országos szavalóverseny vajdasági döntőjét. A verseny online került lebonyolításra, a versenyzők videofelvételeket küldtek be, és a zsűri ezek alapján döntött. A versenyen iskolánkat Szőke Réka (4.a) képviselte.

Felkészítője Hajvert Ákos.
2021. ápr. 8. A Magyar Szó cikket közölt iskolánk versmondó szakköréről. A cikk az alábbi linken olvasható:

Mert jó verset mondani
2021. márc. 24. Az idei évben a koronavírus elleni védőintézkedések értelmében online tartották meg a körzeti szavalóversenyt. A diákok videófelvételen küldték el szavalataikat.
Iskolánkat Szőke Réka (4.a) és Erdei Anna Dorka (8.b) képviselték a versenyen.
A zsűri döntése értelmében Szőke Réka továbbjutott a vajdasági döntőre.
Felkészítőjük Hajvert Ákos.
2021. márc. 9. Iskolánk adott otthont a községi szavalóversenynek. Az alábbi tanulók mérettették meg magukat: Kormányos Dorina (3.a), Csordás Dorka (4.a), Kurnyák Zsófia (4.a), Szőke Réka (4.a), Szűcs Mara (5.a), Paróczi Dominika Dorina (5.b), Baranyi Máté (6.b), Tarján Léda (7.b), Dudás Iván (7.b), Gál Flóra (7.b), Erdei Anna Dorka (8.b)

Szőke Réka és Erdei Anna Dorka jutottak tovább a körzeti szavalóversenyre Szabadkára.

A diákok felkészítője Hajvert Ákos.
2020. nov. 20. Feketicsen tartották a XXIV. Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozót. Iskolánkat az alábbi tanulók képviselték: Kormányos Dorina (3.a), Ország Charlotte (3.a), Csordás Dorka (4.a), Kurnyák Zsófia (4.a), Szőke Réka (4.a), Onhausz Emina (5.b), Paróczi Dominika Dorina (5.b), Baranyi Máté (6.b), Tarján Léda (6.b), Dudás Iván (7.b), Gál Flóra (7.b), Erdei Anna Dorka (8.b)

A döntőbe jutott diákok az alábbi minősítéseket érdemelték ki az Elor Emina, Kovács Frigyes, Krizsán Szilvia összetételű zsűritől:

5-6. osztályosok korcsoportja:
Paróczi Dominika Dorina – arany minősítés
Baranyi Máté – ezüst minősítés

7-8. osztályosok korcsoportja:
Gál Flóra – ezüst minősítés

A tanulók felkészítője Hajvert Ákos.
2020. máj. 05. Az újvidéki székhelyű Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének szervezésében tartották meg a Vers Otthonról online szavalóversenyt, amelyen Kormányos Dorina (2.a), Szűcs Mara (4.a), Dudás Iván (6.b) és Gál Flóra (6.b) képviselték iskolánkat.

Eredmények:
Dudás Iván - Kiemelt arany minősítés
Gál Flóra - Kiemelt arany minősítés
Kormányos Dorina - Ezüst minősítés
Szűcs Mara - Ezüst minősítés

A diákok felkészítője Hajvert Ákos.
2020. máj. 05. Az újvidéki székhelyű Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének szervezésében tartották meg a Vers Otthonról online szavalóversenyt, amelyen Kormányos Dorina (2.a), Szűcs Mara (4.a), Dudás Iván (6.b) és Gál Flóra (6.b) képviselték iskolánkat.

Eredmények:
Dudás Iván - Kiemelt arany minősítés
Gál Flóra - Kiemelt arany minősítés
Kormányos Dorina - Ezüst minősítés
Szűcs Mara - Ezüst minősítés

A diákok felkészítője Hajvert Ákos.
2020. ápr. 25. A magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által működtett Petőfi Sándor Program ösztöndíjasai Verselő Kárpát-medence címmel online szavalóversenyt hirdettek. Az általános iskolás kategória több mint 190 résztvevője között iskolánkat Kormányos Dorina (2.a), Szűcs Mara (4.a), Dudás Iván (6.b) és Gál Flóra (6.b) képviselték.

A Kubik Anna, Bárdos Ágnes és Varga Tamás alkotta zsűri az alábbiak szerint értékelte tanulóink teljesítményét:
Gál Flóra - Arany minősítés
Dudás Iván - Ezüst minősítés
Kormányos Dorina - Ezüst minősítés
Szűcs Mara- Dicsérő oklevél

A diákok felkészítője Hajvert Ákos.
2019. nov. 30.-dec. 01. Feketicsen tartották a XXIII. Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozót, a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének szervezésében, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet szakmai támogatásával, és a Feketics Művelődési Egyesület közreműködésével.
Iskolánkat az alábbi tanulók képviselték: Kormányos Dorina (2.a), Onhausz Emina (4.b), Paróczi Dominika Dorina (4.b), Rózsa Léna (5.b), Dudás Iván (6.b) és Gál Flóra (6.b)

Eredmények:
A 3-4. osztályos kategóriában Paróczi Dominika Dorina ezüst minősítést érdemelt ki.
Az 5-6. osztályos kategóriában Gál Flóra arany minősítést, Dudás Iván ezüst minősítést, Rózsa Léna pedig bronz minősítést kapott.

Felkészítőjük Hajvert Ákos.
2019. okt. 19. Csókán a Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület nagytermében rendezték meg ötödik alkalommal a Cs. Simon István Vers- és Prózamondó találkozót. A diákoknak Móra Ferenctől választott versekkel kellett készülniük. Iskolánkat Rózsa Léna (5.b) és Dudás Iván (6.b) képviselték.

Eredmények:
5-6. osztályos kategória:
2. díj: Dudás Iván
3. díj: Rózsa Léna

A tanulók felkészítője Hajvert Ákos.
2019. szept. 29. Feketicsen a Kultúrotthonban tartották az Arcok üveg mögött elnevezésű versfordítások versmondó versenyét.
Iskolánkat az alábbi tanulók képviselték: Rózsa Léna (5.b), Dudás Iván (6.b), Gál Flóra (6.b) és Erdei Anna Dorka (7.b)

A Pámer Csilla, Rókus Zoltán és Molnár Krekity Olga összetételű zsűri az alábbi tanulóinkat díjazta:

5-6. osztályos kategória:

3. hely: Gál Flóra

Különdíj: Dudás Iván

A diákok felkészítője Hajvert Ákos.
2019. szept. 25. A Helyi Közösség épületének tetőterében tartották az Aranyeső községi vers- és prózamondó verseny döntőjét, amely a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt jelentőségű kistérségi rendezvénye. A versenyzőknek ezúttal kishegyesi írók prózáiból és verseiből kellett készülniük.
Iskolánkat az alábbi diákok képviselték: Kurnyák Zsófia (3.a), Csordás Dorka (3.a), Szűcs Mara (4.a), Onhausz Emina (4.b), Paróczi Dorina (4.b), Talpai Tea Zita (5.a), Dudás Iván (6.b), Gál Flóra (6.b), Fulajter Dóra (7.a) és Erdei Anna Dorka (7.b)

Az Elor Emina, Krizsán Szilvia, Náray Éva összetételű zsűri az alábbi tanulóinkat díjazta:

3-4. osztályos kategória:

hely: Paróczi Dorina
hely: Onhausz Emina
Különdíj: Kurnyák Zsófia

5-6. osztályos kategória:

hely: Gál Flóra
A szervezők a verseny végén ebéddel vendégelték meg a résztvevőket és felkészítőiket.

A diákok felkészítői Hajvert Ákos, Kerekes Katalin, Toldi Kornélia és Sípos Verbászi Valéria voltak.
2019. máj. 11. Az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesületének szervezésében Szabadkán a Majsai Úti Általános Iskolában tartották a 18. ÁMV-t, vagyis az Általános Iskolások Művészeti Vetélkedőjét. A versenyen 46 általános iskola 540 diákja versengett 10 kategóriában.
Iskolánkat az alábbi tanulók képviselték:
Erdei Anna Dorka (6.b), Tóth Sára (6.b), Halasi Annabella (7.b), Lukity Dávid (7.b), Kőműves Csenge (8.a), Vanka Réka (8.a)
Diákjaink vers- és prózamondásban, képzőművészetben és műveltségi teszt kitöltésében versenyeztek.

Eredmények:
Versmondás:
1. hely: Erdei Anna Dorka
3. hely: Kőműves Csenge

Prózamondás:
1. hely: Vanka Réka

Műveltségi teszt:
1. hely: Lukity Dávid

A diákok felkészítői Hajvert Ákos és Vass Szabolcs.
2019. ápr. 13. Szécsányban tartották a jubileumi 50. Vajdasági Szavalóversenyt.
Iskolánkat Erdei Anna Dorka (6.b) és Kőműves Csenge (8.a) képviselték.
Felkészítőjük Hajvert Ákos.
2019. ápr. 06. A Bécsi Magyar Iskola szervezésében tartották Bécsben a Verőfény Versmondó Versenyt. Ausztriából ,Magyarországról, Felvidékről, Erdélyből és Vajdaságból érkeztek versmondók a versenyre.
Iskolánkat Dudás Iván (5.b), Gál Flóra (5.b) és Kanyó Natália (8.b) képviselték.
Kanyó Natália harmadik helyezést ért el a versenyen.
A diákok felkészítője Hajvert Ákos.
2019. márc. 30. Az Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete mesemondó- és szavalóversenyt szervezett Bécsben. Ausztriából, Magyarországról, Felvidékről és Vajdaságból érkeztek versmondók a versenyre.
Iskolánkat Erdei Anna Dorka (6.b) és Kőműves Csenge (8.a) képviselték.
Felkészítőjük Hajvert Ákos.
2019. feb. 23. Iskolánk volt a házigazdája a községi szavalóversenynek.
Iskolánkat az alábbi tanulók képviselték: Mészáros Nadin (1.a), Mike Ádám (1.a), Bošković Nikolina (2.c), Kaluđerović Marijana (2.c), Žekić Tara (2.c), Onhausz Emina (3.b), Paróci Dominika Dorina (3.b), Dudás Iván (5.b), Gál Flóra (5.b), Erdei Anna Dorka (6.b), Kőműves Csenge (8.a)
A körzeti versenyre Erdei Anna Dorka és Kőműves Csenge jutottak tovább.
A tanulók felkészítői Sárándi Gyöngyi, Knežević Jasna, Toldi Kornélia, Lestár Anikó és Hajvert Ákos.
2018. dec. 01-02. Feketicsen tartották a XXII. Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozót, a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének szervezésében, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet szakmai támogatásával, és a Feketics Művelődési Egyesület közreműködésével.
Iskolánkat az alábbi tanulók képviselték: Onhausz Emina (3.b), Paróczi Dominika Dorina (3.b), Balog Alekszandra (4.a), Dudás Iván (5.b), Gál Flóra (5.b), Erdei Anna Dorka (6.b), Kőműves Csenge (8.a), Vanka Réka (8.a), Kanyó Natália (8.b)
A rangos zsűri: Krizsán Szilvia színművész, Kálló Béla színművész, Tóth Péter Lóránt versmondó, Mess Attila színművész, Bori Fekete Ágnes színművész-drámatanár és Terék Anna költő az alábbi minősítéseket osztotta ki:
Az 5-6. osztályosok mezőnyében Arany minősítést érdemelt ki Erdei Anna Dorka, Ezüst minősítést pedig Gál Flóra és Dudás Iván kaptak.
A 7-8. osztályosok mezőnyében Kőműves Csenge kapott Arany minősítést, Vanka Réka pedig Ezüst minősítést.
A diákok felkészítői Hajvert Ákos, Toldi Kornélia és Molnár Krekity Olga.
2018. okt. 27. Zentán a Stevan Sremac Általános Iskola Thurzó Lajos kihelyezett tagozatán harmadik alkalommal szervezték meg a „Messzeringó gyermekkorom világa...” című szavalóversenyt. Iskolánkat Paróczi Dominika Dorina (3.b) és Onhausz Emina (3.b) képviselték. Paróczi Dominika Dorina harmadik helyezést ért el.
A diákok felkészítői Toldi Kornélia és Hajvert Ákos.
2018. szept. 26. Helyi Közösség épületének tetőterében tartották az Aranyeső községi vers- és prózamondó verseny döntőjét, amely a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt jelentőségű kistérségi rendezvénye. A versenyt Mgr. Hajnal Jenő a Magyar Nemzeti Tanács elnöke nyitotta meg. A versenyzőknek ezúttal vajdasági gyűjtésű Mátyás királyról szóló mondákból kellett készülni.
Iskolánkat az alábbi tanulók képviselték: Németh Lajos (3.a), Huszár Nikolett (3.b), Onhausz Emina (3.b), Paróczi Dorina (3.b), Talpai Tea Zita (4.a), Virág Énok (4.a), Rózsa Léna (4.b), Gál Flóra (5.b), Végső Kamilla (5.b), Virág Anna (5.b), Kanyó Natália (8.b)

Az Elor Emina, Krizsán Szilvia, Náray Éva összetételű zsűri az alábbi tanulókat díjazta:

3-4. osztályos kategória:
1. hely: Paróczi Dorina
2. hely: Virág Énok
3. hely: Onhausz Emina
Különdíj: Talpai Tea Zita

5-6. osztályos kategória:
1. hely: Gál Flóra

7-8. osztályos kategória:
1. hely:Kanyó Natália

A szervezők a verseny végén ebéddel vendégelték meg a résztvevőket és felkészítőiket.
A diákok felkészítői Hajvert Ákos, Kerekes Katalin, Toldi Kornélia, Szűgyi Petri Gizella és Gavlik Valéria voltak.
2018. szept. 15. Feketicsen nyolcadik alkalommal rendezték meg az Arcok üveg mögött elnevezésű versfordítások versmondó versenyét a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének szervezésében.
Az alábbi tanulók képviselték iskolánkat: Balog Alexandra (4.a), Petri Dominik (4.b), Rózsa Léna (4.b), Gál Flóra (5.b), Végső Kamilla (5.b), Virág Anna (5.b), Erdei Anna Dorka (6.b), Kőműves Csenge (8.a), Kanyó Natália (8.b)
Gál Flóra és Kőműves Csenge különdíjas lett a versenyen.
A tanulók felkészítője Hajvert Ákos.
2018. ápr. 21. Szécsányban tartották a tartományi szavalóversenyt. Iskolánkat Gál Flóra (4.b) és Vanka Réka (7.a) képviselték. Réka kiemelkedő teljesítményt nyújtva továbbjutott a Valjevóban megrendezésre kerülő köztársasági szavalóversenyre.
Felkészítőjük Molnár Krekity Olga.
2018. ápr. 14. Bécsben a Bécsi Magyar Iskola szervezésében a Magyar Költészet Napja alkalmából tartották a Verőfény körös-körül elnevezésű nemzetközi versmondó vetélkedőt. Vanka Réka (7.a) szavalatával különdíjat érdemelt ki.
Felkészítője Molnár Krekity Olga.
2018. márc. 10. Szabadkán tartották a körzeti szavalóversenyt. Gál Flóra (4.b) és Vanka Réka (7.a) továbbjutottak a tartományi szavalóversenyre.
Felkészítőjük Molnár Krekity Olga.
2018. febr. 26. Iskolánkban tartottuk a községi szavalóversenyt. A körzeti versenyre Gál Flóra (4.b) és Vanka Réka (7.a) jutottak tovább.
Felkészítőjük Molnár Krekity Olga.
2017. dec. 02-03. Feketicsen tartották a XXI. Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozót, a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének szervezésében, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet szakmai támogatásával, és a Feketics Művelődési Egyesület közreműködésével. Iskolánkból Dudás Iván (4.b) és Vanka Réka (7.a) indultak a versenyen. Iván döntőbe jutott, Réka pedig a 7-8. osztályosok mezőnyében második lett.
A diákokat Molnár Krekity Olga készítette fel a versenyre.
2017. nov. 04. Udvarnokon a Szent Száva Általános Iskolában tartották a Szűcs Imre Gyermekvers- és prózamondó Versenyt. Iskolánkat Dudás Iván (5.b) és Vanka Réka (7.a) képviselték a versenyen. Réka harmadik helyezést ért el a versenyen.
2017. szept. 27. A Helyi Közösség épületének tetőterében tartották az Aranyeső vers- és prózamondó verseny döntőjét. A versmondóknak ezúttal Burkus Valéria prózáiból kellett készülni. A Farkas Zsuzsa, Náray Éva és Patyerek Réka alkotta zsűri az alábbi tanulóinkat jutalmazta:
3-4.-es korosztály:
2. hely: Gál Flóra (4.b)
7-8.-os korosztály:
1. hely: Vanka Réka (7.a)
2. hely: Kanyó Natália (7.b)
2017. ápr. 29. A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének szervezésében Feketicsen tartották a 8. Arcok üveg mögött műfordítások vers- és prózamondó versenyét.
Tanulóink eredményei:
3-4. osztály:
2 hely: Bede Barnabás (3.b)
3. hely: Erdei Anna Dorka (4.b)
Felsősök:
2. hely: Vanka Réka (6.a)
Különdíj: Kanyó Natália (6.b)
A diákok felkészítője Molnár Krekity Olga.
2017. ápr. 08. Húsvétváró címmel zenés-irodalmi délutánt tartottak iskolánk Galériájában. A műsorban felléptek versmondóink Erdei Anna Dorka (4.b), Vanka Réka (6.a), Kanyó Natália (6.b), és azon diákjaink, akik a Topolyai Zeneiskola növendékei is egyben: Szilágyi Evelin (3.a), Kolompár Deján (5.c), Brezovszki Márk (6.a), Kolompár Miroszláv (6.a) és Kolompár Ivica (7.a).

A műsor rendezői és a diákok felkészítői Molnár Krekity Olga és Csőke András.
2017. márc. 11. Törökkanizsán az Ablak Színház Egyesület szervezésében tartották az V. Mesélj rólam... vers- és prózamondó találkozót. Versmondóink eredményei:
3-4. osztály:
Erdei Anna Dorka (4.b) – aranyplakett
Bede Barnabás (3.b) – különdíj
5-6. osztály:
Bácsi Virág (5.c) – ezüstplakett
Vanka Réka (6.a) – bronzplakett
A diákok felkészítői Molnár Krekity Olga és Barta Júlia.
2017. febr. 20. Az iskolánkban megtartott községi szavalóversenyről Virág Anna (3.b) és Szőke Rebeka (8.b) jutott tovább Szabadkára a körzeti versenyre.
2016. jan. 28. Egerben a magyar kultúra napjához kapcsolódóan tartották a XVIII. Ötágú síp üzenete versmondó és kulturális találkozót, az Egri Kulturális és Művészeti Központ szervezésében. A találkozón 41 Heves megyei és határon túli versmondó vett részt. Vajdaságot hárman képviselték, iskolánkból Bácsi Virág (5.c) és Vanka Réka (6.a) valamint Bácsfeketehegyről Vajda Noa.
Bácsi Virág és Vajda Noa második helyezést értek el, Vanka Réka pedig különdíjat kapott.
A diákokat a találkozóra Bulatović Tamara kísérte el, felkészítőik Molnár Krekity Olga és Barta Júlia.
2016. okt. 29. Zentán a Stevan Sremac Általános Iskola Thurzó Lajos munkaegységében tartották az I. Messzeringó gyermekkorom világa elnevezésű szavalóversenyt, melyen 110 szavaló vett részt.
Iskolánkat Bácsi Virág (5.c), Vanka Réka (6.a) és Kanyó Natália (6.b) képviselték.
Az 5-6. osztályosok kategóriájában Vanka Réka első helyezést ért el, Bácsi Virág pedig különdíjat kapott.
A diákok felkészítője Molnár Krekity Olga.
2016. nov. 26-27. Jubiláris huszadik alkalommal tartották meg Bácsfeketehegyen a Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozót, a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt rendezvényét, a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének szervezésében, a Feketics Művelődési Egyesület közreműködésével, és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet szakmai támogatásával.
A versenyre az egész Kárpát-medence területéről jelentkezhettek a kilencedik életévüket betöltött magyar anyanyelvű amatőr versmondók. Két művel kellett készülniük az egyetemes magyar irodalomból, illetve egy verssel vagy prózával a határon túli magyar irodalomból. A több mint 70 résztvevőt a Kovács Frigyes, Pataki András, Wischer Johann, Bori Fekete Ágnes, Tóth Péter Lóránt, Lőrinc Tímea összetételű zsűri értékelte.

Díjazottak:

Kisgyermek kategória (alsósok):

Erdei Anna Dorka (4.b) (Molnár Krekity Olga) Kishegyes
Bába Lujza (Krizsán Szilvia), Újvidék
Kiskomáromi Zsolna (Molnár Krekity Olga) Óbecse
Gyermek kategória (5-6 osztály):

1. Szabó Rebeka (Molnár Krekity Olga) Topolya

2. Kormányos Ákos (Kovács Jolánka) Muzslya

2. Vajda Noa Pálma (Barta Júlia) Bácsfeketehegy

3. Bácsi Virág (5.c) (Molnár Krekity Olga) Kishegyes

Zárójelben a felkészítők neve.

A díjazottak mellett iskolánkat képviselték még a versenyen: Nagymélykúti Csongor (3.a), Bede Barnabás (3.b), Bede Borbála (3.b), Dudás Iván (3.b), Gál Flóra (3.b), Virág Anna (3.b), Vanka Réka (6.a), Kanyó Natália (6.b), Szőke Rebeka (8.b)
2016. okt. 17. Felsőseink rendhagyó irodalom- és történelemórán vehettek rész ma a színházteremben, melyet Tóth Péter Lóránt Radnóti-, Latinovits- és Illyés Gyula-díjas versmondó tartott. Péter az 1956-os Emlékév tiszteletére készítette el műsorát Forr a dal már címmel.
2016. szept. 28. Idén is a Helyi Közösség épületének tetőterében tartották meg az Aranyeső vers- és prózamondó verseny döntőjét. Az alábbi eredményeket érték el tanulóink:

3-4. osztály:
1.hely: Gál Flóra (3.b)
2.hely: Erdei Anna Dorka (4.b)
3.hely: Virág Anna (3.b)

5-6. osztály:
1.hely: Bácsi Virág (5.c)
2.hely: Vanka Réka (6.a)
2016. ápr. 17. Feketicsen tartották a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének szervezésében az Arcok üveg mögött elnevezésű műfordítások vers- és prózamondó versenyét. Iskolánkat Csabai Annabella (2.b), Dudás Iván (2.b), Gál Flóra (2.b), Nagy Mélykúti Csongor (2.a), Virág Anna (2.b), Erdei Anna Dorka (3.b), Bácsi Virág (4.c), Kőműves Csenge (5.a), Kanyó Natália (5.b), Vanka Réka (5.a), Szőke Rebeka (7.b), Major Lili (8.b) és Paulyuk Jenifer (8.b) képviselték.

Eredmények:
Erdei Anna Dorka (3.b) - 2. hely
Bácsi Virág (4.c) - 3. hely
Vanka Réka (5.a) - 1. hely
Kőműves Csenge (5.a) - különdíj
2016. ápr. 02. Az Észak-Bácskai Magyar Pedagógusok Egyesületének szervezésében tartották meg Szabadkán a Majsai Úti Általános Iskolában a XV. Általános Iskolások Művészeti Vetélkedőjét vagyis az ÁMV-t. A 604 résztvevő 12 kategóriában mérhette össze tudását. Tanulóink versmondásban, prózamondásban és versírásban jeleskedtek. A következő eredmények születtek:

Versmondás:
5-6 osztályosok: Vanka Réka (5.a) 3. hely
7-8. osztályosok: Major Lili (8.b) 2. hely
Prózamondás:
3-4. osztályosok: Erdei Anna Dorka (3.b) 1. hely
5-6. osztályosok: Kőműves Csenge (5.a) 1. hely
7-8. osztályosok: Szőke Rebeka (7.b) 3. hely
Versírás:
7-8. osztályosok: Paulyuk Jenifer (8.b) 1. hely
Kiválóan helytállt még a versenyen Molnár Réka (4.b), Bácsi Virág (4.c), Szilágyi Dávid (6.c) és Toldi Emese (8.a) is.
A diákokat Molnár Krekity Olga készítette fel.
2016. márc. 05. A törökkanizsai Ablak Színház Egyesület immár negyedik alkalommal szervezte meg a Mesélj rólam… vers- és prózamondó versenyt.
A 3-4. osztályosok mezőnyében Bácsi Virág (4.c) második helyezést ért el, az 5-6. osztályosok között Vanka Réka szintén második lett. A diákokat Molnár Krekity Olga készítette fel a versenyre.
2016. febr. 22. Iskolánk volt a házigazdája a községi szavalóversenynek. Az erős mezőnyből Bácsi Virág (4.c) és Major Lili (8.b) jutott tovább a körzeti versenyre.
2016. jan. 30. Egerben tartották meg, az Egri Kultúrális és Művészeti Központ szervezésében a XVII. Ötágú síp üzenete versmondó és kultúrális találkozót. A 36 résztvevő között három vajdasági is volt, Paulyuk Jenifer Kishegyesről, Molnár Anna és Bede Anett Bácsfeketehegyről.
Jenifer Tóth Ferenc: A házasuló királyfi című versét szavalva, elnyerte a verseny fődíját és a közönségdíjat is. Felkészítője Molnár Krekity Olga volt.
Molnár Anna első díjat érdemelt ki. Felkészítője Barta Júlia.
2016. jan. 21. A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete „Nékem csobolyócsobbanás” címmel verses-zenés estet tartott a magyar kultúra napja alkalmából az iskola galériájban.
A műsort Barta Júlia és Molnár Krekity Olga állította össze, és Molnár Krekity Olga rendezte. A műsoron az alábbi művek és előadók szerepeltek:

Ady Endre: A Duna vallomása (Szőke Rebeka)
Füst Milán: A magyarokhoz (Bede Anett)
Fehér Ferenc: Nyelv és varázs (Vajda Noa Pálma)
Szabolcska Mihály: Ákácfavirág (Vanka Réka)
Anton Diabelli: F-dúr Sonatina (Erdei Anna Dorka)
Nemes Nagy Ágnes: Hol lakik Bors néni? (Virág Anna)
Nemes Nagy Ágnes: Kéményről kéményre (Gál Flóra)
Nemes Nagy Ágnes: A toronyóra és a rossz óra (Csabai Annabella)
Weöres Sándor: Futózápor (Bede Ivett)
Bella István: Balázs dicsekedik (Bede Barnabás)
Bella István: A zöld pizsamabéka (Bede Borbála)
Osváth Erzsébet: Zsémbes Zsófi ébredése (Kanyó Natália)
László Noémi: Eltört a baba (Szabó Rebeka)
Janikovszky Éva: Ha én felnőtt volnék (Kőműves Csenge)
L. V. Beethoven: Für Elise 3. F. (Erdei Anna Dorka)
Tóth Ferenc: Házasuló királyfi (Paulyuk Jenifer)
Kosztolányi Dezső: Mostan színes tintákról álmodom (Szabó Rebeka)
Veres István: Színes labdákról álmodom (Bácsi Virág)
József Attila: Indiában, hol a vadak (Szabó Némedi Róbert)
F. Villon – Faludy György: Haláltánc ballada (Major Lili)
Chopin: Cis mol walzer op. 64 No. (Erdei Anna Dorka)
Rónay György: Tavasz elé (Molnár Anna)
Nemes Nagy Ágnes: Bors néni és a Nap (Bede Noémi)

A műsort, melyet Bácsfeketehegyen is bemutattak, iskolánkon kívül a Feketics Művelődési Egyesület támogatta.
2015. nov. 28-29. A hétvégén Feketicsen tartották meg a XIX. Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozót, a Magyar Nemzeti Tanács, a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete és a Bácsfeketehegyi Művelődési Egyesület szervezésében. A zsűri tagjai Krizsán Szilvia színművész, Csík Mónika író, költő, Pataki András rendező, Mess Attila színművész, Vukosavljev Iván színművész, Nešić Máté színművész voltak. Tanulóink is részt vettek a megmérettetésen.
Kisgyermek kategóriában Vanka Réka első, Erdei Anna Dorka harmadik lett. Különdíjat Bácsi Virág kapott.
Gyermek kategóriában Major Lili harmadik helyezést ért el, Paulyuk Jenifer pedig különdíjat kapott.
2015. nov. 14. Veszprémben rendezték meg a 7. „Örök pódiumon...” Pintér Tibor Vers- és Prózamondó Emlékversenyt a Veszprém Városi Művelődési Központ és a Magyar Versmondók Egyesülete szervezésében. Iskolánkat Kőműves Csenge 5.a osztályos tanuló képviselte.
2015. nov. 07. Udvarnokon tartották az V. Szűcs Imre Gyermekversmondó Versenyt. Paulyuk Jenifer első helyezést, Bácsi Virág pedig harmadik helyezést ért el.
2015. 10. 03. A topolyai Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ Aurora Stúdiójának szervezésében tartották meg, a Művelődési Házban a Tóth Ferenc Vers- és Prózamondó Szemlét. A Szatmári Melitta, Vass Borsodi Borbála, Harkai Vass Éva, Benedek Mikós összetételű zsűri Paulyuk Jennifert különdíjra találta érdemesnek.
2015. 09. 23. A Helyi Közösség épületének tetőterében tartották meg az Aranyeső vers- és prózamondó verseny községi döntőjét. Iskolánk díjazottjai:
3-4.osztály: Bácsi Virág (4.c) 1.hely
                 Erdélyi Anna Dorka (3.b) 2.hely
5-6.osztály: Vanka Réka (5.a) 2. hely
7-8.osztály: Paulyuk Jennifer (8.b) 2. hely